Interesantno je pitanje prognanih Nijemaca iz Cehoslovacke. Ljudi su izgubili sve:kuce, stanova, zemlju koju su imali itd. U NJemcku su dosli sa onim sto su sami mogli ponijeti. Kad govorimo o zlocinima, onda obicno govorimo o ubistvima, silovanjkima itd, ali i ovo je jedna vrsta zlocina koja zasluzuje osudu. Iako sam znao da nece biti komentara na naslovljenu temu, ipak sam je postavio, jer sam ovaj vid nepravde osjetio na svojoj kozi.

Sličnu sudbinu su iskusili recimo Srbi, a prije svega Bošnjaci u Sloveniji kada se otcjepila od YU, a mnogi i do dan danas nisu uspjeli povratit svoja prava - i dalje praktički ne postoje u toj naprednoj državi, članici EU. A usput, tamo nisu počinili nikakav zločin, za razliku od Njemaca koji su tjekom II S.R, u tadašnjoj Češkoslovačkoj počinili nebrojene zločine.
Tako da i oduzimanje njihove imovine se može tumačiti ko neka vrsta prisilnog poravnanja.
Jedino mi nije jasno kako sad, poslje svih zločina što su tamo počinili, imaju obraza uopće tražiti bilo šta natrag?
Oni sigurno mrtve Čehe i Slovake koje su pobili, vratit ne mogu.
Licemjerno je da zločinci sebe opet žele prikazati ko žrtve.