Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 06:41 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Sta je rekao njemacki predsjednik Christian Wulff  (Pročitano 841 puta)
Heli
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« poslato: 22. 11. 2010. 11:21 »
Podeli temuIdi gore

TitleBox
{alt}

- Zločini koje su nacisti počinili protiv Čeha tijekom ratne okupacije ne mogu se nikako uspoređivati s onim što se dogodilo u tadašnjoj Čehoslovačkoj nakon Drugoga svjetskog rata, izjavio je njemački predsjednik Christian Wulff za posjeta Češkoj.

- Njemačka mora biti svjesna nacističkih zločina počinjenih protiv češkog naroda i za njih snositi odgovornost, rekao je Wulff.

Po završetku rata, više od tri milijuna sudetskih Nijemaca izgubilo je imovinu i građanska prava u Čehoslovačkoj na temelju dekreta tadašnjeg predsjednika Edvarda Beneša, čime su stvoreni uvjeti za njihovo iseljavanje.

Predstavnici sudetskih Nijemaca traže da se ukinu ti dekreti kao i zakoni po kojima je nakon rata njemačka manjina iseljena iz Čehoslovačke. Wulff je rekao da bi se o poratnim događajima trebala povesti rasprava 60 godina nakon rata.

- Zločini koje su nacisti počinili protiv Čeha tijekom ratne okupacije ne mogu se nikako uspoređivati s onim što se dogodilo u tadašnjoj Čehoslovačkoj nakon Drugoga svjetskog rata, izjavio je njemački predsjednik Christian Wulff za posjeta Češkoj.

- Njemačka mora biti svjesna nacističkih zločina počinjenih protiv češkog naroda i za njih snositi odgovornost, rekao je Wulff.

Po završetku rata, više od tri milijuna sudetskih Nijemaca izgubilo je imovinu i građanska prava u Čehoslovačkoj na temelju dekreta tadašnjeg predsjednika Edvarda Beneša, čime su stvoreni uvjeti za njihovo iseljavanje.

Predstavnici sudetskih Nijemaca traže da se ukinu ti dekreti kao i zakoni po kojima je nakon rata njemačka manjina iseljena iz Čehoslovačke. Wulff je rekao da bi se o poratnim događajima trebala povesti rasprava 60 godina nakon rata.

http://www.vecernji.hr/vijesti/nacisticki-zlocini-ne-mogu-se-usporedivati-progonom-nijemaca-clanak-218836

Heli
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #1 poslato: 22. 11. 2010. 11:41 »
Podeli temuIdi gore

Interesantno je pitanje prognanih Nijemaca iz Cehoslovacke. Ljudi su izgubili sve:kuce, stanova, zemlju koju su imali itd. U NJemcku su dosli sa onim sto su sami mogli ponijeti. Kad govorimo o zlocinima, onda obicno govorimo o ubistvima, silovanjkima itd, ali  i ovo je jedna vrsta zlocina koja zasluzuje osudu. Iako sam znao da nece biti komentara na naslovljenu temu, ipak sam je postavio, jer sam ovaj vid nepravde osjetio na svojoj kozi.
 kafa  kafa
radoslav
Gost
« Odgovor #2 poslato: 23. 11. 2010. 12:10 »
Podeli temuIdi gore

Interesantno je pitanje prognanih Nijemaca iz Cehoslovacke. Ljudi su izgubili sve:kuce, stanova, zemlju koju su imali itd. U NJemcku su dosli sa onim sto su sami mogli ponijeti. Kad govorimo o zlocinima, onda obicno govorimo o ubistvima, silovanjkima itd, ali  i ovo je jedna vrsta zlocina koja zasluzuje osudu. Iako sam znao da nece biti komentara na naslovljenu temu, ipak sam je postavio, jer sam ovaj vid nepravde osjetio na svojoj kozi.
 kafa  kafa

Sličnu sudbinu su iskusili recimo Srbi, a prije svega Bošnjaci u Sloveniji kada se otcjepila od YU, a mnogi i do dan danas nisu uspjeli povratit svoja prava - i dalje praktički ne postoje u toj naprednoj državi, članici EU. A usput, tamo nisu počinili nikakav zločin, za razliku od Njemaca koji su tjekom II S.R, u tadašnjoj Češkoslovačkoj počinili nebrojene zločine.
Tako da i oduzimanje njihove imovine se može tumačiti ko neka vrsta prisilnog poravnanja.
Jedino mi nije jasno kako sad, poslje svih zločina što su tamo počinili, imaju obraza uopće tražiti bilo šta natrag?
Oni sigurno mrtve Čehe i Slovake koje su pobili, vratit ne mogu.

Licemjerno je da zločinci sebe opet žele prikazati ko žrtve.
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.12 Firefox 3.6.12

« Odgovor #3 poslato: 23. 11. 2010. 07:09 »
Podeli temuIdi gore

, jer sam ovaj vid nepravde osjetio na svojoj kozi.
 kafa  kafa

...да...тужно је то....али, опет, ти си то хтио кад си изабрао ''оног који је жртвовао мир'' да управо уради оно што ти се свиђало - тј. да отпочне рат и отпочне злочине над Србима,  као што су и Нијемци отпочели злочине над Чесима...

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page danas u 07:41