Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 07:00 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 28   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Agresija koja traje  (Pročitano 8475 puta)
Obi-Wan Kenobi
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 9.0.597.84 Chrome 9.0.597.84

« Odgovor #60 poslato: 06. 02. 2011. 01:53 »
Podeli temuIdi gore

Ja sam uistinu nenacionalista, antifasista i multietnicar, samo sto se vama nacionalistima cini da treba staviti na to znake navodnika. A forum je ispusio i daleko vise nego sto sam mogao opisati u par recenica. Potpuna negacija duha Nezavisnih novina kakav je postajao prije par godina.

Vidis ovako, ja nacionalista ama bas ni najmanje nisam i ne bas malo vremena sam stvarno bio ubedjen u to da su i ostali takvi i da su Srbi najgori.
Medjutim, kad sam proveo malo vremena po sarajevskim forumima, kad sam video da je glavna poenta dokazati da su Srbi "genocidni" (sta god to znacilo) od dolaska na Balkan jos, kad sam video o kakvom se tu mraku radi, dobro je da nisam postao ultra cetnicina. Na trenutke mi je cak i bilo zao sto to nisam.
A ti koji se pozivaju na nadu da ce Srbi da postanu "anacionalni" i civilizovani kao oni sami, jel, su upravo oni koji "dokazuju" preko Njegosa i Kosovskog ciklusa da su Srbi od prilike u ravni zivotinja kojima je mrznja prema Islamu glavni razlog postojanja.
I samo nastavite da se bavite time i da pljujete i farbate citavu srpsku kulturu i istoriju, samo nastavite da se cudite kad se srpski navijaci raduju pobedama svoje reprezentacije i ostalo, i likovi poput Matovila ce vremenom poceti da se ubrajaju u umerenije.

strelok   06:48    Šalje privatnu poruku.
Matovilo   06:50    Čita svoje privatne poruke.
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #61 poslato: 06. 02. 2011. 02:05 »
Podeli temuIdi gore

Ode ZP u komicare. Pa, samo je Matovilo u zadnjih par mjeseci postavio par hiljada poruka od kojih je bar 90% puno uvreda "bolesnjacima", "usljivim poturicama", ...
Sav forum vam se svodi na dijaboliziranje Bosnjaka, preuvelicavanje njihove krivice za zadnji rat, prikrivanje i umanjivanje srpskih zlocina nad njima, negiranje njihovog samog prava na postojanje. Moderatori se ni najmanje ne ustezu od brisanja poruka koje ogoljavaju srpski nacionalisticki karakter ovog foruma koji se pokusava sakriti nekim smokvinim listom "slobode govora". Ukratko, forum Nezavisnih novina (a u zadnje vrijeme i same Nezavisne novine) je navece razocarenje koje sam dozivio kad je rijec o nadi da ce jednog dana sirovi nacionalizam da zamre u srpskom narodu. Bolest je na vasu i nasu veliku zalost ocito neizljeciva.

@vanzemo, veoma ti je dobro poznato da sam i ja na ovom forumu bio samo član, prije toga dugo vremena samo gost.
Osnovni motiv mog učlanjenja i učestvovanja u diskusijama na ovom forumu je raskrinkavanje matriksovskih dogmi.
Jednostavno nisam mogao više gledati koliko se laže, falsifikuje, podmeće, jednom riječju siluje istina.

Nacionalizam u srpskom narodu najviše podstiču oni drugi nacionalizmi ostala dva naroda.

Ovdje pokušavamo doći do istine na sve moguće načine. Uvjerio sam se da ti to jako smeta, isto kao i moderatorima na federalnim forumima na koje se nikako ne mogu učlaniti jer su banovali kompletne IP opsege, zbog poruka koje su
nekada slale neke moje komšije koji su se u prošlosti registrovali na tim forumima.
Jednoumlje je u federaciji izuzetno poželjno...

Tebi je većina poruka izbrisana zbog primitivizma i najprizemnijeg vrijeđanja ostalih forumaša, urednika ili srpskog
naroda, ali i RS, a ne zbog nekih tvojih nepoželjnih zaključaka...
O da, umalo da zaboravim, naravno da si često brisan i zbog spamovanja...

@vanzemo, istina se ne može sakriti ma koliko ona bila bolna za tebe i one koji slično razmišljaju...
Tvoja privatna stvar je da li ti imaš snage i obraza da se sa njom suočiš.

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Dart Vader
Gost
« Odgovor #62 poslato: 06. 02. 2011. 02:28 »
Podeli temuIdi gore

Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Postao/la JBL dana 03/02/2011 22:02

1gorstak je napisao/la:
Taj politicki projekat treba ugusiti, Dodika uhapsiti (recimo kao rezultat ove istrage koju se vodi protiv njega)

Nije Dodik kriv. Nije on prvi, zadnji ili najgori. Na njegovo ce doci samo njegov (gori) klon. Treba poceti od pocetka i servirati istinu. Dok to svi ne prihvate nece biti mira na ovim prostorima. A istina je da je ogromna vecina jednog naroda podrzava genocid. A to je problem (prije svega) zakona i skolstva.
JBL

Dart Vader
Gost
« Odgovor #63 poslato: 06. 02. 2011. 02:31 »
Podeli temuIdi gore

Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Postao/la 1gorstak dana 03/02/2011 23:00

JBL je napisao/la:
1gorstak je napisao/la:
JBL je napisao/la:
nije se to zavrsilo "glasanjem". Ako su za njega glasali zasto sto nisu bili "dovoljno mudri" zasto su premlacivali prijatelje, ubijali komsije, silovale saradnice?

Zlocine je cinio mali procenat pobunjenih Srba. Prosjecan vojnik VRS-a nije ratni zlocinac. Jeste krsio krivicni zakon RBiH, ali to je rijeseno amnestijom.

Amnestija nije promjenila ljude i njihovo razmisljanje. U Bosni su ubili bar 60.000 ljudi. Ogromna vecina su civilne zrtve. Ako uzmemo za neki prosjek 2 zrtve to znaci da u "RS" bar 30.000 ima krvave ruke. To sigurno nije mali procenat populacije. Kad uzmes u obzir za svakih od njih ima i "pozadinu" onda je taj broj jos puno veci.

OK, recimo da si u pravu (mada nisi, jer je taj neki odnos 1:2 ocajno proizvoljan) i recimo da se radi o cifri od 30.000 ratnih zlocinaca. Recimo da je 10.000 Srba buldozerima i kamionima sakrivalo leseve (iako je za tako nesto potrebno nekoliko ekipa od po desetak ljudi), recimo da su ratni zlocinci i svi ljudi u opstinskim tijelima koji su znali za ratne zlocine a zbog straha od odmazde nisu reagovali (mada kukavicluk nije ratni zlocin, ali eto, danas sam velikodusan). To je opet ispod brojke od 50.000 Srba. Evo zaokruzicemo prijeratni broj Srba u BiH na milion (kako bi procenat ratnih zlocinaca bio sto veci) ali opet jedva nekako naguramo na 5 %. I onda se na osnovu tih 5 % bljuje po citavom narodu. E to meni ne lici na borbu za pravdu nego na sovinizam .... identican onom protiv kojeg se kao boris.

1gorstak

Dart Vader
Gost
« Odgovor #64 poslato: 06. 02. 2011. 02:33 »
Podeli temuIdi gore

50000 Srba-ratni zlocinci?!

Voleo bi da vidim koji bi Srbin zeleo zajednicku drzavu.
vanzemaljac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #65 poslato: 06. 02. 2011. 02:36 »
Podeli temuIdi gore

Djudji, ja za razliku od tebe ne idem na beogradske forume jer me situacija u Srbiji ne interesuje previse. Jos manje mi pada na pamet da idem popovati po Srbiji kako oni treba da organizuju svoj zivot. A vas "ekavaca" je pun klinac na forumima gdje ljudi pricaju o zivotu u BiH. Da niste devedesetih ovim nasima "domacim" Srbima (samo da iznerviram Radoslava jer mi malo nedostaje i jedan Hrvat iz Beograda da mi drzi pridike) napumpali glavu glupostima mozda bih ja danas sjedio kod svoje kuce.

Citat
Nacionalizam u srpskom narodu najviše podstiču oni drugi nacionalizmi ostala dva naroda.
Ovdje pokušavamo doći do istine na sve moguće načine.

Pod jedan, tipican izgovor za vlastiti nacionalizam je nacionalizam kod onih drugih.
Pokusavate doci do istine na sve moguce nacine? Ja to bas ne bih tako nazvao. Pokusavate doci do onoga sto vam odgovara na sve moguce nacine, a najcesce falsifikujuci ili skrivajuci istinu.

NEZAVISNA SRPSKA NEMA ALTERNATORA {alt}
Dart Vader
Gost
« Odgovor #66 poslato: 06. 02. 2011. 02:42 »
Podeli temuIdi gore

Djudji, ja za razliku od tebe ne idem na beogradske forume jer me situacija u Srbiji ne interesuje previse. Jos manje mi pada na pamet da idem popovati po Srbiji kako oni treba da organizuju svoj zivot. A vas "ekavaca" je pun klinac na forumima gdje ljudi pricaju o zivotu u BiH. Da niste devedesetih ovim nasima "domacim" Srbima (samo da iznerviram Radoslava jer mi malo nedostaje i jedan Hrvat iz Beograda da mi drzi pridike) napumpali glavu glupostima mozda bih ja danas sjedio kod svoje kuce.

Pod jedan, tipican izgovor za vlastiti nacionalizam je nacionalizam kod onih drugih.
Pokusavate doci do istine na sve moguce nacine? Ja to bas ne bih tako nazvao. Pokusavate doci do onoga sto vam odgovara na sve moguce nacine, a najcesce falsifikujuci ili skrivajuci istinu.

Zreo si ti za BANanu zemljace,i to debelo.
Obi-Wan Kenobi
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #67 poslato: 06. 02. 2011. 02:47 »
Podeli temuIdi gore

Prvo, nikad nisam pricao kako da se organizuje zivot u BiH, drugo, ti tvoji "domaci" Srbi su moji sunarodnici, ni manje ni vise od ovih iz Beograda, trece ne zanima mene situacija u BiH ni najmanje, niti znam ista o tome, ali me itekako zanima kako se tretira moj narod i kako se napada i blati moja kultura bilo gde. Internet nema granice, a ni tebi niko ne brani da se registrujes bilo gde. Koja tebe situacija i gde zanima je tvoja stvar.
Meni je jako zao sto ti ne sedis kod svoje kuce, kao sto mi je jako zao sto se taj rat uopste desio, zato me se i tice kad neko mene uslovno receno smatra glavnim krivcem za to.

vanzemaljac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #68 poslato: 06. 02. 2011. 02:47 »
Podeli temuIdi gore

Dart, nes' vjerovati ima dva dana da jedem samo kasice od BANana.

vanzemaljac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #69 poslato: 06. 02. 2011. 02:50 »
Podeli temuIdi gore

Citat
zato me se i tice kad neko mene uslovno receno smatra glavnim krivcem za to

Ne smatram je tebe krivcem za moju muku nego smatram za krivca ideologiju koju tako zdusno branis. Vidis, zemljak moj bivsi, nismo mi slali nas olos da ubija Srbe po Srbiji nego je bilo obratno.

Obi-Wan Kenobi
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #70 poslato: 06. 02. 2011. 02:57 »
Podeli temuIdi gore

Ne smatram je tebe krivcem za moju muku nego smatram za krivca ideologiju koju tako zdusno branis. Vidis, zemljak moj bivsi, nismo mi slali nas olos da ubija Srbe po Srbiji nego je bilo obratno.

Ideologiju? Ne branim ja bas ni jednu ideologiju, samo mi je smesno da je nekom nebitan lik poput Cosica Satana licno, ili da je Gorski vijenac Majn kampf. Ako je tebi srpska nacionalnost ideologija, onda u redu, branim.
Sto se ovoga tice, slazem se, Arkana i slicne ni ja nisam mogao da svarim, niti mogu. Olos je olos. Samo sto ta tvoja izjava iskljucuje cinjenicu da je u Bosni bilo Srba mnogo pre tog rata i da su se oni nesto pitali i da nisu tu ni dovedeni ni naseljeni nakon rata. To je problem.

Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #71 poslato: 06. 02. 2011. 03:52 »
Podeli temuIdi gore

Što se tiče lika i (ne)dela Vanzemaljca ovom prilikom bih sve forumaše podsetio na jednu temu gde mogu videti o kakvoj se osobi radi:

http://www.nezavisne.com/forum/index.php/topic,4767.0.html

Prst dole
Obi-Wan Kenobi
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #72 poslato: 06. 02. 2011. 03:58 »
Podeli temuIdi gore

Što se tiče lika i (ne)dela Vanzemaljca ovom prilikom bih sve forumaše podsetio na jednu temu gde mogu videti o kakvoj se osobi radi:

http://www.nezavisne.com/forum/index.php/topic,4767.0.html

Prst dole

Djudji, ja za razliku od tebe ne idem na beogradske forume jer me situacija u Srbiji ne interesuje previse.

Bice da je Serbian Cafe lisabonski forum, a? Dim
« Poslednja izmena: 06. 02. 2011. 04:00 Djudji »

vanzemaljac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #73 poslato: 06. 02. 2011. 05:51 »
Podeli temuIdi gore

Bice da na serbiancafeu postoji forum koji se zove Banjaluka i bice da je Banjaluka moj rodni grad pa ce iz svega toga ispasti da je prilicno logicno da ja tamo diskutujem. A ZP tuzibabo, nisam cak ni pogledao sta mi sada podmeces.

vanzemaljac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #74 poslato: 06. 02. 2011. 06:05 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Samo sto ta tvoja izjava iskljucuje cinjenicu da je u Bosni bilo Srba mnogo pre tog rata i da su se oni nesto pitali i da nisu tu ni dovedeni ni naseljeni nakon rata. To je problem.

Nije problem sto su Srbi zivjeli u BiH prije rata. Stavise, to nikad nije bilo ni upitno, bar sto se mene tice nije upitno ni danas da je BiH njihova domovina isto ka o i moja. Problem je nastao kad ste vi "Cosici" i "akademici" iz Srbije poceli da drukate Srbe iz Hrvatske i iz BiH protiv ljudi sa i kraj kojih su zivjeli. Vidis, da ste se malo inteligentnije brinuli za njihove interese, i posebno da ste u tome uspijeli zanemariti interese Srbije a potencirali stvarne interese tih Srba iz Hrvatske i BiH mozda bi danas u Hrvatskoj zivjelo malo vise Srba, mozda ne bi u Sarajevu stavljali znak jednakosti izmedju Srbina i zlikovaca koji su ih mrcvarili godinama. Naprotiv, vi ste prvo poceli sa vasim internim sranjem na Kosovu pa ste tu nacionalisticku septicku jamu prelili preko granica Srbije, zdusno pomognuti bracom po ideologiji u ostalim jugoslavenskim narodima.

Dakle, nisam ja glup pa da nisam u stanju shvatiti da je Gorski vijenac nastao u specificnim istorijskim uslovima, ali sta mogu ocekivati od ljudi kojima je ovo i dan danas sveto slovo i zakletva :

"(...) borbi našoj kraja biti neće
do istrage turske ali naše (...)" (Vuk Mićunović)

"Nego udri dokle mahat možeš,
a ne žali ništa na svijetu!
Sve je pošlo đavoljijem tragom,
zaudara zemlja Muhamedom." (Knez Rade - brat vladičin)

"(...) združio se Turčin s Crnogorcem,
odža riče na ravnom Cetinju!" (Kolo)

"Luna i krst, dva strašna simvola -
njihovo je na grobnice carstvo.
Sljedovat im rijekom krvavom
u lađici grdna stradanija,
to je biti jedno ili drugo." (Vladika Danilo - među svima kao da je sam)

"Treba služit česti i imenu.
neka bude borba neprestana,
neka bude što biti ne može -
nek ad proždre, pokosi satana!
Na groblju će iznići cvijeće
za daleko neko pokoljenje." (Vladka Danilo - među svima kao da je sam)

"Udri za krst, za obraz junački,
ko gođ paše svijetlo oružje,
ko gođ čuje srce u prsima!
Hulitelje imena Hristova
da krstimo vodom ali krvlju!
Trijebimo gubu iz torine!
Nek propoje pjesna od užasa,
oltar pravi na kamen krvavi!" (Vladika Danilo)

"No lomite munar i džamiju,
pa badnjake srpske nalagajte
i šarajte uskrsova jaja,
časne dvoje postah da postite;
za ostalo kako vam je drago!
Ne šćeste li poslušat Batrića,
kunem vi se vjerom Obilića
i oružjem, mojijem uzdanjem,
u krv će nam vjere zaplivati,-
biće bolja koja ne potone!
Ne složi se Bajram sa Božićem" (Vojvoda Batrić)

"Ema neću, božija vi vjera,
više slušat odže u Ćekliće
đe guguće svrh one stugline
ka jejina svrh trule bukvine!
Koga zove uz one glavice
svako jutro kako zora sine?
Ja mnim ga je doista dozvao,-
jer mi nije lakši, što ću kriti,
nego da mi na vrh glave stoji." (Knez Janko)

"Mlečići te morem poduzeše,
Crnogorci gorom opasaše;
sastaše se u tvoje zidove,
okropiše krvlju i vodicom-
te od tada ne smrdiš nekršću." (Kolo)

"Kako smrde ove poturice!" (Knez Janko)

"Kad blizu njih sjedim u skupštinu,
ja nos držim svagda u rukama;
da ne držim, ja bih se izbljuvao.
Pa sam s toga na kraj i uteka,
e blizu njih ne bih osvanuo.
Evo vidiš kako smo daleko,
i opeta ona teška vonja
od nekrsti ovde zaudara." (Knez Rogan)

"Što je Bosna i po Arbanije?
Vaša braća od oca i majke;
Svi ujedno i dosta rabote.
Krst nositi vama je suđeno
strašne borbe s svojim i s tuđinom!
Težak v'jenac, al' je voće slatko!" (Iguman Stefan)

"[Govori Vladika Batrić]I što ću ti duljiti pričanje?
Koliko je ravnoga Cetinja,
ne uteče oka ni svjedoka,
ni da kaže kako im je bilo,
te pod sablju svoju ne metnusmo
koji ni se ne kće pokrstiti;
Koji li se pokloni Božiću,
prekrsti se krstom hristijanskijem,
uzesmo ga za svojega brata.
Kuće turske ognjem izgorijesmo,
da se ne zna ni stana ni traga
od nevjerna domaćega vraga.
Iz Cetinja u Đeklić pođosmo.
Ćeklićki se razbježaše Turci
malo koga od njih posjekosmo
ma njihove kuće popalismo;
od mečeta i turske džamije
napravismo prokletu gomilu,
neka stoji za uklin narodu.
[Odgovara Vladika Danilo]Blago meni, moji sokolovi,
blago meni, junačka svobodo!
Jutros si mi divno voskresnula
iz grobovah našijeh đedovah!"

"Ko ne misli na Koran pljunuti
neka bježi glavom bez obzira!" (Momče)

"Što će đavo u kršćenu zemlju?
Što gojimo zmiju u njedrima?" (Vojvoda Stanko)

Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 28   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 12. 05. 2012. 04:36