Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 07:29 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Тихић се окреће ХСП-у?  (Pročitano 1125 puta)
sistem
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.62 Opera 9.62

« poslato: 31. 08. 2009. 09:49 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Неопходна корјенита реформа Устава БиХ

У СДА БиХ и ХСП БиХ сматрају да је прерано говорити о затварању ОХР-а...
31.08.2009. 17:18

Представници Странке демократске акције /СДА/ и Хрватске странке права /ХСП/ БиХ Ђапић - др Јуришић истакли су данас да је БиХ неопходна корјенита реформа Устава, те успостављање ефикасније и јефтиније администрације.

- Мора се прецизно дефинисати питање етничког интереса како би се онемогућиле злоупотребе и блокаде институција као што је то случај од потписивања Вашингтонског и Дејотонског споразума па надаље. Заштита етничких интереса не смије бити параван за неке личне, групне или криминалне интересе, речено је на састанку ове двије политичке партије.

- У СДА БиХ и ХСП БиХ сматрају да је прерано говорити о затварању ОХР-а прије окончања уставне реформе која ће омогућити да земља функционише самостално и без блокада, саопштено је из СДА.

Саговорници су током састанка договорили наставак разговора и успостављање међустраначке сарадње на локалном нивоу.

Представници двије политичке партије разговарали су и о укидању институције предсједника и потпредсједника Федерације БиХ /ФБиХ/, те прекомпозицији надлежности и редуковању броја министарстава у Влади ФБиХ, као и о најави блокаде Владе ФБиХ и проблемима у вези са избором градоначелника Мостара.

Изгледа да се Тихић мало увриједио што су Додик и Човић посјетили Београд, па сада тражи саговорника у другим странкама. И гле кога је нашао, ХСП, једну про-усташку странку. Мислим да уопште не претјерујем када кажем про-усташка јер она то заиста јесте. Предсједник те странке је својевремено био и Анте Павелић, тачније 1917. преузима кормило те странке. Осим поглавника, истакнути чланови ове странке су били и још неке познате усташе: Миле Будак, Андрија Артуковић и још неки. Једном сам гледао предсједника ХСП-а Хрватске, Анту Ђапића, у емисији Душке Јуришић, и човјек се није оградио од усташа, негирао је холокауст и г.е.н.o.ц.и.д у Јасеновцу. Баш занимљиво на коју страну Тихић стаје, али боље и тако, чисто да се зна ко је ко.

Најчешће код Бошњака читам коментаре како та странка подржава јединствену Босну и Херцеговину, како су се паравојне формације те странке - тзв. ХОС, борили за Босну и Херцеговину и слично. Видим да се промоција ХОС-а и његових "вриједности" врши и на јавној кући БХТ.

Ево грба ХОС-а:

{alt}

Баш ми је интересантна ова порука на грбу :" За дом спремни", сигурно је и то нека мирољубива парола која шири љубав и толеранцију међу народима у БиХ, а нема апсолутно никакве везе са неком мржњом, а не дај Боже са усташама. Roll Eyes

А ево шта Блаж Краљевић говори о циљевима ХОС-а. Истина, борио се за јединствену БиХ, али у оквирима Независне државе Хрватске, али не пада "мултиетнићкој" јавној кући БХТ на памет да објави овакве ствари.

« Poslednja izmena: 31. 08. 2009. 09:51 sistem »
Bosanski Srbin
Gost
« Odgovor #1 poslato: 01. 09. 2009. 12:18 »
Podeli temuIdi gore

Kad vidim ovakve rabote i manipulacije sa ovom jadnom sacicom Hrvata koja je jos u BiH, nekako mi uvijek padne na pamet da se zahvalim dragom Bogu sto postoji Republika Srpska!
Bosnjaci ce iskoristiti sve sto im je na raspolaganju kako bi svoju volju nametnuli drugima i tako ce sad, posto ne postoji zakonski propis protiv toga, naci sebi podobnu sacicu Hrvata. Postavice njih tacno onoliko koliko im je zakonski neophodno i ni jednog vise, na odredjene funkcije a sve u cilju nametanja svoje volje drugima.

Isto kao kad su jer su mogli, lijepo sebi izglasali Komsica pa tako sad imaju dva clana u Predsjednistvu a ne jednog, kako im pripada.
Zato bi se vjerovatno trebala promijeniti procedura izbora ljudi na funkcije koje zahtijevaju ravnopravnu zastupljenost tri naroda i obezbijediti da samo oni koji se izjasne kao Hrvati glasaju za Hrvate, Srbi za Srbe, a Bosnjaci za Bosnjake.
Po meni je izbor Komsica u Predsjednistvo potpuno nelegitiman, jer on nema legitimitet od strane hrvatskog naroda u BiH.

Sto se tice opaske uvazenog kolege "sistema" da je ta HSP proustaska, meni to uopste ne smeta, ako oni imaju vecinsku podrsku Hrvata. Cak sta vise, to postujem jer bolje je da svako prizna ko je i sta je, pa da kao takvi jedni druge prihvatimo i da bez laganja i pretvaranja zivimo jedni pored drugih.
Bratstvo i jedinstvo kao ideja je odavno propalo i ja bih radije da znam da mi je komsija ustasa, pa da se osiguram za "ne daj Boze", a ne da se nesto ulizujemo jedni drugima dok se potajno mrzimo i radimo jedni drugima o glavi.

I jos nesto.
Stvarno su mi smijesni kad govore o nekakvoj toboznjoj odbrani BiH!?
Sigurno misle o onoj BiH koju su na nelegalnom i nelegitimnom referendumu izglasali bez Srba.
Znaci misle o BiH bez Srba.
O odbrani te BiH misle i za takvom BiH ceznu.

1978
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 2.0.0.11 Firefox 2.0.0.11

« Odgovor #2 poslato: 01. 09. 2009. 06:36 »
Podeli temuIdi gore

Ovo je loš potez HSPa. Na sljedećim izborima će ostati i bez ono malo oglasa. Ujedinjenjem HDZa doći će i do ujedinjenja hrvatskog glasačkog tijela. To je jedini način da Hrvati pokušaju zaštiti svoj interes u BiH.

sistem
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.62 Opera 9.62

« Odgovor #3 poslato: 01. 09. 2009. 12:15 »
Podeli temuIdi gore

Sto se tice opaske uvazenog kolege "sistema" da je ta HSP proustaska, meni to uopste ne smeta, ako oni imaju vecinsku podrsku Hrvata. Cak sta vise, to postujem jer bolje je da svako prizna ko je i sta je, pa da kao takvi jedni druge prihvatimo i da bez laganja i pretvaranja zivimo jedni pored drugih.
Bratstvo i jedinstvo kao ideja je odavno propalo i ja bih radije da znam da mi je komsija ustasa, pa da se osiguram za "ne daj Boze", a ne da se nesto ulizujemo jedni drugima dok se potajno mrzimo i radimo jedni drugima o glavi.

У потпуности се слажем, и горе сам написао како је овако боље, чисто да се зна ко је ко, да се скину маске. Ни мени не смета то што је ХСП усташка странка, шта ме брига - мене неће представљати, а од Хрвата зависи ко ће их представљати и борити се за њихове националне интересе - ако они(Хрвати) сматрају да је та странка ХСП, то је њихова ствар. Као што нећу да неко други одређује ко ће представљати српски народ, тако исто не желим да одређујем ко ће представљати хрватски народ ни бошњачки народ. Да ли имам нешто против ХСП-а? Хвала Богу да имам, сама чињеница да су проусташки орјентисани ми је довољно да им не вјерујем и да имам негативно мишљење о њима, као што има и сваки Србин према усташама. Ја не поистовјећујем усташе са Хрватима, међутим, као што је један српски политичар рекао:" Сви Хрвати нису усташе, али све усташе јесу непријатељи српског народа."- и то је апсолутна истина. Зато ХСП не може бити пријатељски настројен према Србима и ваља знати о коме се ради, чисто да будемо опрезни. Међутим, ХСП још увјек није нити ће признати да је усташка странка јер им вјероватно недостаје храброст да то учине, зато не можемо говорити о томе да су сви скинули маске. И ја сматрам да је за БиХ и живот у њој потребно да скинемо сви маске, да будемо искрени једни према другима, јер само тако можемо остварити напредак у међусобним односима. Овдје долазим до основног разлога зашто сам поставио ову тему - лицемјерство. Наиме, из Федерације се стално могу чути позиви да се забрани Четнички равногорски покрет, да се забране "фашистичке" идеје у Републици Српској, а ти исти, који су најгласнији у тим оптуживањима и позивима за забрану, истовремено подржавају ХСП, праве мит од ХОС-а и праве хвалоспјеве о њему и Блажу Краљевићу. То је по мени, а вјерујем и по мишљењу многих Срба, чисти примјер лицемјерства. Сметају им српски националисти, који су по матрици којом Сарајево размишља аутоматски фашисти и нацисти, а не смета им поклич "За дом спремни" и с тим у вези ХОС и ХСП. И сам Тихић и СДА често понављају испразне мантре како су за БиХ свих њених народа и грађана, а то је параван за њихове хегемонистичке тежње. Стварно не знам како та прича, мада провидна, иде заједно са сарадњом са ХСП-ом? Али боље је овако, сад ни они не могу другима нешто приговарати. Међу тим лицемјерима је и јавна кућа БХТ која само у позитивном свјетлу говори о ХОС-у и Блажу Краљевићу, намјерно изостављајући другу страну приче, а знају по десет дана на главном дневнику смарати причом о забрани ЧРП-а. И онда се представљају као телевизија свих народа.

Isto kao kad su jer su mogli, lijepo sebi izglasali Komsica pa tako sad imaju dva clana u Predsjednistvu a ne jednog, kako im pripada.
Zato bi se vjerovatno trebala promijeniti procedura izbora ljudi na funkcije koje zahtijevaju ravnopravnu zastupljenost tri naroda i obezbijediti da samo oni koji se izjasne kao Hrvati glasaju za Hrvate, Srbi za Srbe, a Bosnjaci za Bosnjake.
Po meni je izbor Komsica u Predsjednistvo potpuno nelegitiman, jer on nema legitimitet od strane hrvatskog naroda u BiH.

Па наравно да је Комшић други бошњачки члан Предсједништва БиХ, то што се он представља као Хрват је само параван. Ено, и Богић Богићевић, Јован Дивјак, Миро Лазовић, Мијатовићка, сви се они представљају као Срби, међутим, бити Србин на папиру и у души није исто, а исто је и са осталим народима. Сигуран сам да су Комшића изабрали Бошњаци а не Хрвати, мада поједини покушавају до бесвјести да докажу како то није тако. Неки истичу како се не може знати ко је гласао за Комшића јер је гласање тајно. Веома лако се може отпилике утврдити ко је гласао за кога - па имају ове агенције које истражују јавно мњење и то са великом прецизношћу. Прво, зна се отприлике колико је хрватско гласачко тијело, затим зна се колика је била излазност на њиховим бирачким мјестима и на тај начин се добије број хрватских гласова. Тај број се подијели на број кандидата и добије се резултат. Када се узму у обзир број гласова који су добили сваки од кандидата за хрватског члана Предсједништва БиХ, види се да ту нешто не штима. Друго, не знам зашто би Хрвати гласали за Комшића умјесто за кандидата неке хрватске странке. Ако су Хрвати привржени СДП-у, како то да СДП није забиљежио неки резултат када су у питању кандидати за парламент - како то да се резултати који је СДП наводно остварио међу хрватским гласачима није пресликао и у парламенту. СДП је имао и свога кандидата за српског члана Предсједништва БиХ и није остварио никакав резултат - није ваљда да смо ми Срби већи националисти од Хрвата, посебно од херцеговачких? И наравно да Жељко Комшић, кога су изабрали Бошњаци(не спорим да је за њега гласао и одређен број Хрвата, али је он миноран у односу на број гласова Бошњака) није легитиман представник народа кога би требао представљати.
« Poslednja izmena: 01. 09. 2009. 12:25 sistem »
autsajder
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #4 poslato: 01. 09. 2009. 01:15 »
Podeli temuIdi gore

Што се тиче Хрвата и њихове политике, на њих се може примијенити она наша стара народа изрека: Латини су старе варалице. Они би да добију свој ентитет и то уз пооћ Срба, али притом желе да зај... Србе и да некако укину Републику Српску уз помоћ Бошњака. Уз све то они не желе да то све јавно покажу, неко мутним радњама – иза леђа, раде и једним и другима.

Ја не поистовјећујем усташе са Хрватима, међутим, као што је један српски политичар рекао:" Сви Хрвати нису усташе, али све усташе јесу непријатељи српског народа."- и то је апсолутна истина.

Редефинаисаћу ове твоје наводе. За вријеме рата моја супруга и њена породица су живјели у једном малом градићу у ФБиХ. Ту су њеног оца, сада мог пунца, бошњачка армија, дакле АРБиХ, приводили готово свакодневно, тобоже због одавања положаја њихове војске. Наравно све на основу пријаве његовог првог комшије. Иако га нису тукли и наравно на крају га ни за што нису оптужили, јер је немогуће човјека који буквално не може обезбиједити ни храну да прехрани своје укућане, а камо ли да одаје неке фамозне податке.
Елем, пред њим је тада један официрчић АРБиХ рекао једном другом лику који га је испитивао, како пунац каже лежерно од срца,да нису сви Срби четници, али су сви Хрвати усташе. И то ти све говори и о једнима и о другима.

98% Хрвата-усташа патолошки мрзи Србе и најрадије би они нас на врбе. То можете чути на свакој утакмици њихове фудбалске репрезентације.

Тако да се ја лично не бринем за Хрвате у БиХ, нити било гдје другдје. У једној мојој расправи с њима на форуму Јутарњег листа, они мени ладно како моја Република Српска није ништа наспрам тога што су они својим бх Хрватима дали пасоше, па тако ови могу ићи било гдје по свијету. То им је и довољно....

Само Српска!
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 02. 05. 2012. 06:41