Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 08:00 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Danska - nova meta terorista  (Pročitano 1423 puta)
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« poslato: 29. 12. 2010. 10:50 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxSvijet
Uhapšeni teroristi u Danskoj
N.N. - 29.12.2010 20:40

Danska policija uhapsila je u srijedu pet osoba osumnjičenih da su planirale napad na dnevni list "Jilands posten" koji je 2005. godine razljutio muslimane objavljivanjem karikatura proroka Muhameda.

U policijskom saopštenju se navodi da su osumnjičeni planirali da upadnu u zgradu u kojoj se nalaze kanelarije nekoliko dnevnih listova, uključujući "Jilands posten", i "pobiju što je moguće više ljudi oko sebe".

Policija je pronašla automatsku pušku sa prigušivačem, municiju i plastične lisice.

U saopštenju se ne precizira gdje su ovi predmeti zaplijenjeni, ali se naglašava da je napad trebalo da bude izveden "u narednim danima".

"Jilands posten" je prvi objavio karikature 2005. godine, što je izazvalo demonstracije protiv danskih i evropskih interesa na Bliskom istoku, u Africi i Aziji u kojima je poginulo najmanje 50 ljudi.

Danski ministar pravde Lars Barfed izjavio je da uhapšeni imaju "militantnu islamističku prošlost" i ocijenio da je ovo bio do sada najozbiljniji pokušaj terorističkog napada u Danskoj.

Trojica uhapšenih su državljani Švajcarske. Četiri osobe uhapšene su u Danskoj, a jedna u Švedskoj.

Nordijski region, a naročito Danska, privukao je bijes militantnih islamista iz čitavog svijeta od objavljivanja karikatura 2005. godine.

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Uhapseni-teroristi-u-Danskoj-75290.html

Teroristi su počeli da biraju lake mete...
Novinari su svugdje u svijetu na meti kritičara, ali ovo je moglo biti zaista strašno.

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Paša
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13

« Odgovor #1 poslato: 29. 12. 2010. 10:59 »
Podeli temuIdi gore

Naravno da sam protiv svakog vrsta nasilja a naravno i protiv terorrizma. Al nekad se pitam i nije mi jasno,ako su te novine vec jednom objavile karikaturu Muhameda a.s. i vidjeli te burne proteste vecine muslimana,zasto opet takve stvari rade.  Sta hoce da postignu sa time?   I zasto im je taj lik Muhameda a.s. toliko bitan za objaviti?
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #2 poslato: 29. 12. 2010. 11:09 »
Podeli temuIdi gore

Naravno da sam protiv svakog vrsta nasilja a naravno i protiv terorrizma. Al nekad se pitam i nije mi jasno,ako su te novine vec jednom objavile karikaturu Muhameda a.s. i vidjeli te burne proteste vecine muslimana,zasto opet takve stvari rade.  Sta hoce da postignu sa time?   I zasto im je taj lik Muhameda a.s. toliko bitan za objaviti?
Terorizam je i zastrašivanje.
Ponosan su oni narod.
Samo hoće da pokažu da se ne plaše.

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.70 Opera 9.70

« Odgovor #3 poslato: 30. 12. 2010. 02:24 »
Podeli temuIdi gore

Za terorizam nema opravdanja. Konkretno u slucaju Danske i objavljivanja karikatura, tesko biti pametan. Osudjem nasilje nakon prvog i drugog objavljivanja.
Samo, zbilja drugi put nije bilo potrebe. Kao sto rece free2020, pokazuju da se ne boje.
Ali se vrlo lako moze medju muslimanima shvatiti kao provokacija. Pogotovo drugi put, jer nije sluzilo nicemu. Evo, svjedoci smo problema sa kojima se susrece katolicka crkva zbog velikog broja prijava o zlostavljanju djece od strane svestenstva. I naravno, uslijedile su brojne reakcije protiv tog zla i onih koji to cinili ili pokrivali ih. I hvala  sto su to stavili na velika zvona. Kao i teroriste. Ali zbog terorista se prave karikature Muhameda a.s sa bombom na glavi, u tijelu psa. Sve valjda u cilju da se on indirektno okrivi, jer kao eto, to su njegovi sljedbenici

Nikada (i neka nije) nije izasla kariktura Pape u tom kontekstu. Zamislite reakciju na karikaturu u kojoj Papa drzi djecaka u krilu i miluje ga po kosi?

Ali meni je drago sto toga nije bilo. Sloboda stampe mora postojati, ali se ne bi trebala zloupotrebljavati.
« Poslednja izmena: 30. 12. 2010. 02:31 Senahid »

"
Dart Vader
Gost
« Odgovor #4 poslato: 24. 01. 2011. 03:30 »
Podeli temuIdi gore

{alt}
[img][http://2.bp.blogspot.com/_WO3mvkl3XO8/S86sDWek9YI/AAAAAAAAFpY/D9f2HT-eCpM/s1600/pedophile2.png/img]
Dart Vader
Gost
« Odgovor #5 poslato: 24. 01. 2011. 03:32 »
Podeli temuIdi gore

{alt}
Dart Vader
Gost
« Odgovor #6 poslato: 24. 01. 2011. 03:34 »
Podeli temuIdi gore

{alt}
Dart Vader
Gost
« Odgovor #7 poslato: 24. 01. 2011. 03:35 »
Podeli temuIdi gore

Za ovo cu nekog da tuzim. Ljutko
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.70 Opera 9.70

« Odgovor #8 poslato: 24. 01. 2011. 03:35 »
Podeli temuIdi gore

Gdje je objavljena ova karikatura? Trenutno sam na forumu sluzeci se telefonom pa mi je malo teze slijediti linkove....

"
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.70 Opera 9.70

« Odgovor #9 poslato: 24. 01. 2011. 03:37 »
Podeli temuIdi gore

Joj Cheesy Cheesy

"
Obi-Wan Kenobi
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 8.0.552.237 Chrome 8.0.552.237

« Odgovor #10 poslato: 24. 01. 2011. 03:41 »
Podeli temuIdi gore

Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha Joj Joj Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha

strelok   06:48    Šalje privatnu poruku.
Matovilo   06:50    Čita svoje privatne poruke.
Dart Vader
Gost
« Odgovor #11 poslato: 24. 01. 2011. 04:11 »
Podeli temuIdi gore

Gdje je objavljena ova karikatura? Trenutno sam na forumu sluzeci se telefonom pa mi je malo teze slijediti linkove....
Ma kucao sam na gugl slike na engleskom papa and pedophilia i izasle su razne slike pape nekoliko karikarura Muhameda valjda(vrlo neukusnih) i ove papine.
Valjda tim karikaturama se pokusava mobilisati javnost da osudi negativne stvari unutar religijskih krugova.E sad to kod muslimana zbog kulturoloskih razlika dovodi do kontra efekta.
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.70 Opera 9.70

« Odgovor #12 poslato: 24. 01. 2011. 04:19 »
Podeli temuIdi gore

Hvala ti na odgovoru Dart. Sto se tice razlicite reakcije muslimana, Papi niko nije "prisio" da je on to naredjivao i sobom radio, dok to kod Muhameda nije bio slucaj.
« Poslednja izmena: 24. 01. 2011. 04:32 Senahid »

"
Dart Vader
Gost
« Odgovor #13 poslato: 24. 01. 2011. 12:46 »
Podeli temuIdi gore

Senahide,ne budi naivan druze.

Jesus Will Survive - Jesus Christ! The Musical
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #14 poslato: 24. 01. 2011. 05:04 »
Podeli temuIdi gore

Glup youtube video u kome se ismijava Isus, ne znam kakve ovo veze ima....Neka budala koja hoce da mu youtube video bude "posjecen".

"
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 17. 05. 2012. 05:06