Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 08:09 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 41   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Sta se zapravo desilo u Banja Luci  (Pročitano 12891 puta)
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 8.0.552.224 Chrome 8.0.552.224

« poslato: 08. 01. 2011. 04:02 »
Podeli temuIdi gore

ima jedna tema o kojoj vec duze vremena ne mogu naci suvisli odgovor. Nevezano uz razloge rata, ko je sta htio, ko je prvi poceo, ko je zelio Veliku Srbiju, Veliku Hrvatsku, ili mozda Muslimansku Bosnu. Ko je kome kriv, koje kome nanio zlo u proslosti itd. Nevezano uz protuargumente tipa, 'i vi ste u Hrvatskoj/Srbiji radili isto' itd.

Pitanje je jednostavno, sta se zapravo desilo u Banja Luci. Poznajem vise osoba iz Banja Luke iz onog doba pred rat. Svi oni bili su ok ljudi, rekao bi da su u zivotu uzivali vise nego mi iz Hrvatske. Bili su nenako sretniji, zadovoljniji. Narodnost apsolutno nebitna, ima ih sa sve tri strane. Ti su ljudi bili stvarno ponosni na svoju Banja Luku. Vidjelo se da uzivaju u njoj i u svom zivotu tamo. Da kazem da je to bilo jos 1988 godine, do pred sam rat. Politika ih nije zanimala (kao ni mene tada bas).

Sta se desilo medju obicnim narodom (ne u glavama i planovima politicara) da su zajednicka druzenja, sanjkanja iz djetinjstva, teferice, proslave Nove Godine, svracanje na kavu komsiji cija su vrata uvijek bila otvorena, setnje po Gospodskoj, zaljubljivanja koja po njihovim pricama traju do danas - sta ih je nagnalo da preko noci to zamijene za neprijateljstvo, okretanje glave na ulici, podjelu na 'prave' i 'krive'. Upadanje u tudje stanove ili samo odobravanje istog. Ne svi naravno ali dobar dio. Sta ih je od sretnih i zadovoljnih ljudi pretvorilo u neprijatelje koji tako olako odbacuju sretan zivot za nesto neizvjesno i maglovito kao sto su obecanja politicara. Sta ih je natjeralo da djecu iz mjesovitih brakova, dojucerasnje prijatelje i osobe u koje su se zaljubljivali pocnu tretirati kao nesto necasno i strano. Da li to znaci da je taj zivot u zajednistvu zapravo bio lazan dok se u porodicama govorilo i mislilo drugacije.To bi bilo lakse shvatiti u Hrvatskoj u kojoj je povijest neprijateljstava bila jos svjeza. Ali u BL.

Jer npr konkretno jedan Srbin iz Banjaluke koji je izbjegao jer nije tamo zelio vise zivjeti sa jednakom sjetom govori o tom istom zivotu kao i Bosnjak ili Hrvat koje znam.

Bilo kakvo misljenje je dobrodoslo. Samo nemojte politiku i floskule.
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13

« Odgovor #1 poslato: 08. 01. 2011. 05:42 »
Podeli temuIdi gore

ima jedna tema o kojoj vec duze vremena ne mogu naci suvisli odgovor. Nevezano uz razloge rata, ko je sta htio, ko je prvi poceo, ko je zelio Veliku Srbiju, Veliku Hrvatsku, ili mozda Muslimansku Bosnu. Ko je kome kriv, koje kome nanio zlo u proslosti itd. Nevezano uz protuargumente tipa, 'i vi ste u Hrvatskoj/Srbiji radili isto' itd.

Pitanje je jednostavno, sta se zapravo desilo u Banja Luci. Poznajem vise osoba iz Banja Luke iz onog doba pred rat. Svi oni bili su ok ljudi, rekao bi da su u zivotu uzivali vise nego mi iz Hrvatske. Bili su nenako sretniji, zadovoljniji. Narodnost apsolutno nebitna, ima ih sa sve tri strane. Ti su ljudi bili stvarno ponosni na svoju Banja Luku. Vidjelo se da uzivaju u njoj i u svom zivotu tamo. Da kazem da je to bilo jos 1988 godine, do pred sam rat. Politika ih nije zanimala (kao ni mene tada bas).

Sta se desilo medju obicnim narodom (ne u glavama i planovima politicara) da su zajednicka druzenja, sanjkanja iz djetinjstva, teferice, proslave Nove Godine, svracanje na kavu komsiji cija su vrata uvijek bila otvorena, setnje po Gospodskoj, zaljubljivanja koja po njihovim pricama traju do danas - sta ih je nagnalo da preko noci to zamijene za neprijateljstvo, okretanje glave na ulici, podjelu na 'prave' i 'krive'. Upadanje u tudje stanove ili samo odobravanje istog. Ne svi naravno ali dobar dio. Sta ih je od sretnih i zadovoljnih ljudi pretvorilo u neprijatelje koji tako olako odbacuju sretan zivot za nesto neizvjesno i maglovito kao sto su obecanja politicara. Sta ih je natjeralo da djecu iz mjesovitih brakova, dojucerasnje prijatelje i osobe u koje su se zaljubljivali pocnu tretirati kao nesto necasno i strano. Da li to znaci da je taj zivot u zajednistvu zapravo bio lazan dok se u porodicama govorilo i mislilo drugacije.To bi bilo lakse shvatiti u Hrvatskoj u kojoj je povijest neprijateljstava bila jos svjeza. Ali u BL.

Jer npr konkretno jedan Srbin iz Banjaluke koji je izbjegao jer nije tamo zelio vise zivjeti sa jednakom sjetom govori o tom istom zivotu kao i Bosnjak ili Hrvat koje znam.

Da sve je bilo manje-vise lazno,koje su Brozomorna zgadija uterivala milom ili silom.

Nalazis se na podforumu politika postavljas temu na "politika" i velis "nemojte politiku" Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Tvoja tema (ova)je vise za podforum "drustvo" al kad je tu nek ostane...

Neznam mnogo o tome sta se u BL izdogadjalo al znam da nje bilo kao u npr.pod muslim kontrolom u Sarajevu,Tuzli Zenici
ili pod kontrolom hrvata u njihovoj bolesnoj naseobini tj.Sisku,Splitu,Zagrebu,Gospicu,Karlovcu i mnogim ostalim hrvatskim mestima/gradovima/naseobinama gde su Srbi (pre,za,nakon )rata nestajali i noc ih gutala.U Sisku npr.gde nije bilo rata odavno se zna za 611 ponajuglednijih Srba/nja su odvedeni i pobijeni.

Dakle radi se o staroj duze-vremenskoj patoloskoj mrznji ,nepoverenju,strahu jedni od drugih....itd.Bas onako kako je Yevrejin Maks L sjajno zapazao u Sarajevu tj.opisivao a Ivo Andric zatefterio u "Pismo prijatelju iz 1920".U tom opisu Sarajeva Maks L pise i nekoliko puta ponavlja "da je Bosna zemlja mrznje i straha ".Narafski da je ML veoma dobro uocio kakvi su mu susedi pa je zbog toga i napustio Sarajevo.

Zato ja pisem i tvrdim da je za mene svako zlocinac s predumisljajem ko god zagovara jednu drzavu u kojoj bi silom prilika cinili tu tvorevinu tj. 3 etnikuma poput Srbi,Muslimani,Hrvati.

{alt}
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #2 poslato: 08. 01. 2011. 06:14 »
Podeli temuIdi gore

Zato ja pisem i tvrdim da je za mene svako zlocinac s predumisljajem ko god zagovara jednu drzavu u kojoj bi silom prilika cinili tu tvorevinu tj. 3 etnikuma poput Srbi,Muslimani,Hrvati.

dobro nisam bas mislio da tema pocne ovako grubo, a i htio sam da komentira neko ko je zivio u BL. Ali da se osvrnem na gornje, to znaci da po tvojem Srbi Muslimani i Hrvati ne mogu da zive zajedno samo ako su sami vlasnici drzave. U Njemackoj, Austriji, Americi i drugim drzavama sasvim normalno zive. Neki se druze, neki ne, rade u istim firmama itd. Neki se mrze, neki ne, ali svi zive i niko nikog ne dira.
modricanin
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #3 poslato: 08. 01. 2011. 06:54 »
Podeli temuIdi gore

dobro nisam bas mislio da tema pocne ovako grubo, a i htio sam da komentira neko ko je zivio u BL. Ali da se osvrnem na gornje, to znaci da po tvojem Srbi Muslimani i Hrvati ne mogu da zive zajedno samo ako su sami vlasnici drzave. U Njemackoj, Austriji, Americi i drugim drzavama sasvim normalno zive. Neki se druze, neki ne, rade u istim firmama itd. Neki se mrze, neki ne, ali svi zive i niko nikog ne dira.
To i jeste Matovilov problem , kada pogleda da se ljudi druze , pogotovo u njegovoj Kanadi, mojoj Holandiji,
ili u Banja Luci....to za njega nije normalno.. Kad sam bio mlad Kad sam bio mlad Kad sam bio mlad Kad sam bio mlad
perturabo
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #4 poslato: 08. 01. 2011. 06:56 »
Podeli temuIdi gore

Ja sam rodjen i zivim u BL i ne znam sta da ti kazem na sve ovo, jer ne znam na sta ciljas? Da li mislis sta se desilo sa Banjalucanima svih nacija ili ciljas na BL Srbe?
Ako mislis na Srbe onda nazalost vidim sta je poenta...
A ako mislis na sve Banjalucane, onda je vrlo jasno, desio se rat, raspad drzave,kojoj su svi bar teoretski trebali biti lojalni..
Tacno je da se prije rata malo gledalo ko je ko, ali zato sto je jednostavno sistem bio takav.Mnoge stvari od prije 50 godina su gurane pod tepih..Zivjelo se u idili,a pitanja iz krvave proslosti nikad nisu rjesena...
Desilo se isto sto i u Sarajevu, Mostaru, Zagrebu, Splitu. Zadru, itd...
Jos je to ovde bilo u znatno manjem intenzitetu. Ovde je jos i odlicno kako je u drugim sredinama danas, primjer ti je Mostar gdje su odnosi neuporedivo zatrovaniji i gori nego u Bl..
Nisu ljudi ovde, kako ti kazes odbacili "sretan zivot" vec su to drugi uradili umjesto njih i doveli ih u situaciji u kojoj su neki ostali svjetla obraza a neki se obrukali, kao sto je to bilo svuda u BiH, nije Bl tu nikakav specifikum...

Sto se stanova tice, bilo je toga u BL, laze onaj koji tvrdi suprotno..Ali je sve to uveliko ispravljeno, imovina je sva vracena, ko je htio da se vrati i zivi na svom vratio se, a onaj ko nije uglavnom dolazi preko ljeta na odmor...
Sto se vracanja tog nekog prijateljstva, to ce ic sporo, ali neuporedivo brze nego u nekim drugim gradovima..
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #5 poslato: 08. 01. 2011. 07:20 »
Podeli temuIdi gore

Nisu ljudi ovde, kako ti kazes odbacili "sretan zivot" vec su to drugi uradili umjesto njih i doveli ih u situaciji u kojoj su neki ostali svjetla obraza a neki se obrukali, kao sto je to bilo svuda u BiH, nije Bl tu nikakav specifikum...

prvo hvala na postenom postu. Da li to znaci da su ljudi koji su ipak zivjeli normalno i u miru, bivali namjerno 'zatrovani' daljnjom i blizom medjusobnom prosloscu koja je tada kao trebalo da se ispravi (a u praksi se jos pogorsala, pa je prebaceno na neko novo buduce ispravljanje koje bi cini se jos vise pogorsalo stanje).

Kako se vidi po dosadasnjoj historiji na Balkanu svako novo 'ispravljanje' nepravdi samo je donijelo nove nepravde. Tom zacaranom kolu prema dosad vidjenom nikad kraja, da li to neko uvidja. Moje misljenje da je to jedino moguce presjeci jednom zauvijek, ili bar na dugo vremensko razdoblje. Samo nepametan covjek radi iste radnje koje su u proslosti dovodile do neuspjeha
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #6 poslato: 08. 01. 2011. 07:55 »
Podeli temuIdi gore

prvo hvala na postenom postu. Da li to znaci da su ljudi koji su ipak zivjeli normalno i u miru, bivali namjerno 'zatrovani' daljnjom i blizom medjusobnom prosloscu koja je tada kao trebalo da se ispravi (a u praksi se jos pogorsala, pa je prebaceno na neko novo buduce ispravljanje koje bi cini se jos vise pogorsalo stanje).

Kako se vidi po dosadasnjoj historiji na Balkanu svako novo 'ispravljanje' nepravdi samo je donijelo nove nepravde. Tom zacaranom kolu prema dosad vidjenom nikad kraja, da li to neko uvidja. Moje misljenje da je to jedino moguce presjeci jednom zauvijek, ili bar na dugo vremensko razdoblje. Samo nepametan covjek radi iste radnje koje su u proslosti dovodile do neuspjeha

Gospodine nebitno, a šta se u stvari desilo u Zagrebu i svim ostalim gradovima u SR Hrvatskoj?

Šta se u stvari desilo u Sarajevu ili bilo kom drugom gradu u SR BiH?

Pa hajde da to jednom za sva vremena presječemo. Hajde, vratite Srbima izbjeglim iz Hrvatske njihovu RSK!
Za početak! Kao znak dobre volje i preduslov za ispravljanje ostalih nepravdi...

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Heli
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #7 poslato: 08. 01. 2011. 09:12 »
Podeli temuIdi gore

"Sta se desilo"? "Hajde da to za sva vremena presijecemo"?

Znamo sta se desilo.Desio se rat sa ciljem stvaranja Velike srbije  sa granicom Karlobag-Virovitica, Srbije u kojoj ima mjesta samo za Srbe a svi drugi moraju potraziti drugu domovinu-otadzbinu.Iz tog razloga su nastali progoni, etnicko cisnje, zlocini svake vrste sve do genocida.

Taj problem ne mogu presjeci forumasi.To je posao nekog medjunarodnog tijela.Za njegiv rad, saglasnost bi trebali dati svi narodi sa prostora bivse YU.Odluku koju to tijelo donese svi narodi bi trebala unaprijed da se saglase da ce je prihvatiti kao zvanicnu istinu.

Tacno je da se lijepo zivelo, da nikome nije smeto komsija Srbin, Hrvat ili Bosnjak-musliman.Bilo je istinsko medjusobno postovanje i  uvazavanje, jer u tom sistemu nije bilo mjesta za ideju Velike Srbije, jer si kao Bosnjak mogao zivjeti i u Makedoniji,  Vojvodini, Slavoniji, Sumadiji, Hecegovini pa i Sloveniji.Svagdje si bio svoj na svome.Ovom ne tvrdim, da je svagdje bilo isto, jer je i kultura nacina zivota bila razlicita.U Sloveniji nema nocnog sjedenja po kafanama, opijanja, deranja ulicima, pa to onima koji praktikuju takav nacin zivot ne odgovara i zbog toga ce optuzivatio Slovence. Gdje god dodjes bit ces dobro primjeljen ako postujes tradiciju kraja ali ako nameces svoju tradiciju na naopak nacin, nigdje neces biti dobrodosao.

Nije nama kriv Broz, krivi su oni koji su dosli poslije Broza, koji su zagadili stampu,radio, TV, pa onda odnose medju narodima i vjerama. Brozovi su zagadili samo rijeke i vazduh zbog prljavih tehnologija koje su nam omogucavale vise posla, nego sto nam omogucavaju ovi danas, koji zagadjuju odnose medju narodima i vjerama.

Ne mozes vratiti Srbe u RSK ali mozes ih vratiti u Hrvatsku i da kao gradjani Hrvatske postuju njen Ustav i da po zakonima Hrvatske kao i svi drugi gradjani ostvaruju svoja prava.Zbog zagadjenosti odnosa medju narodima i vjerama, to je sad tesko ostvarivati, jer se prvo gleda ko si i kojoj vjeri pripadas, pa tek onda ono sto trebas da ostvaris.

Dobra tema ali problem nerjesiv za nas forumase.

Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #8 poslato: 08. 01. 2011. 09:20 »
Podeli temuIdi gore

Ta Velika Srbija je postojala samo u tvojoj glavi i nigde više...

Rat je počeo napadom na Srbe - jasno kaže hrvatski ministar policije Josip Boljkovac.

Što se tiče BiH, samo bi podsetio da je prva žrtva u BiH pala još polovinom 1991. godine. Artiljerijski projektil doleteo iz Hrvatske ugasio je jedan ljudski život. Ali ubijen je Srbin tako da je to za tebe ništa. Baščaršiju, Kupres (Malovan) ili Sijekovac da ne spominjem...
« Poslednja izmena: 08. 01. 2011. 10:06 Залутало_прасе »
Heli
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Browser:

« Odgovor #9 poslato: 08. 01. 2011. 10:37 »
Podeli temuIdi gore

OK, cime objasanjavas, nedjela po Banja Luci, ubijanje ljudi po kucama, premlacivanje po  ulicama, odvodjenje u Mali logor,protjerivanje Bosnjaka i Hrvata iz Banja Luke, kad tu nije ispaljena ni jedan metak, kad na Banja Luku nije pala ni jedna granata.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #10 poslato: 08. 01. 2011. 10:37 »
Podeli temuIdi gore

"Sta se desilo"? "Hajde da to za sva vremena presijecemo"?

Znamo sta se desilo.Desio se rat sa ciljem stvaranja Velike srbije  sa granicom Karlobag-Virovitica, Srbije u kojoj ima mjesta samo za Srbe a svi drugi moraju potraziti drugu domovinu-otadzbinu.Iz tog razloga su nastali progoni, etnicko cisnje, zlocini svake vrste sve do genocida.

Taj problem ne mogu presjeci forumasi.To je posao nekog medjunarodnog tijela.Za njegiv rad, saglasnost bi trebali dati svi narodi sa prostora bivse YU.Odluku koju to tijelo donese svi narodi bi trebala unaprijed da se saglase da ce je prihvatiti kao zvanicnu istinu.

Tacno je da se lijepo zivelo, da nikome nije smeto komsija Srbin, Hrvat ili Bosnjak-musliman.Bilo je istinsko medjusobno postovanje i  uvazavanje, jer u tom sistemu nije bilo mjesta za ideju Velike Srbije, jer si kao Bosnjak mogao zivjeti i u Makedoniji,  Vojvodini, Slavoniji, Sumadiji, Hecegovini pa i Sloveniji.Svagdje si bio svoj na svome.Ovom ne tvrdim, da je svagdje bilo isto, jer je i kultura nacina zivota bila razlicita.U Sloveniji nema nocnog sjedenja po kafanama, opijanja, deranja ulicima, pa to onima koji praktikuju takav nacin zivot ne odgovara i zbog toga ce optuzivatio Slovence. Gdje god dodjes bit ces dobro primjeljen ako postujes tradiciju kraja ali ako nameces svoju tradiciju na naopak nacin, nigdje neces biti dobrodosao.

Nije nama kriv Broz, krivi su oni koji su dosli poslije Broza, koji su zagadili stampu,radio, TV, pa onda odnose medju narodima i vjerama. Brozovi su zagadili samo rijeke i vazduh zbog prljavih tehnologija koje su nam omogucavale vise posla, nego sto nam omogucavaju ovi danas, koji zagadjuju odnose medju narodima i vjerama.

Ne mozes vratiti Srbe u RSK ali mozes ih vratiti u Hrvatsku i da kao gradjani Hrvatske postuju njen Ustav i da po zakonima Hrvatske kao i svi drugi gradjani ostvaruju svoja prava.Zbog zagadjenosti odnosa medju narodima i vjerama, to je sad tesko ostvarivati, jer se prvo gleda ko si i kojoj vjeri pripadas, pa tek onda ono sto trebas da ostvaris.

Dobra tema ali problem nerjesiv za nas forumase.

srbi da su hteli veliku srbiju napravili bi je jer ih je bilo koliko hrvata,muslimana i slovenaca zajedno a imali su i JNA.
naprotiv ,prica o velikoj srbiji je prica za glupe narode koji su vjerovali svojim pripovjedacima tudjmanu i aliji,oni sto su vise vjerovali danas hlade kosti ispod zemlje oni sto su manje vjerovali su zbrisali pa pricaju o borbi protiv velike srbije sa udaljenosti od najmanje 1000 km.
jugoslavija je bila velika srbija,svi srbi u jednoj drzavi od triglava do djevdjelije ali to nije odgovaralo slovencima,hrvatima,muslimanima jer su znali da padom komunizma dolazi demokratija a sa brojem srba u jednoj drzavi njihove zelje jedna drzava - jedna nacija se ne mogu ostvariti demokratskim putem (a to su glasovi naroda jer komunizma vise nema da budemo ravnopravni,u demokartiji nema ravnopravnosti vec broj glasova a srbi imaju najveci),zato su pripovjedaci bajke o velikoj srbiji izabrali rat odnosno razbijanje jugoslavije ,cijepanjem se cijepaju i srbi u jednoj drzavi pa samim tim vise nisu vecina vec postaju manjina,znaci manjina se demokratski moze nadglasati.
onda su izvukli neku bajku o veliko srbiji,bajku koja im nije smetala kada su bjezali u jugoslavija 1918. da se spasu od kazne za sudjelovanje na strani AU i cinjenje zlocina nad srbima,isto tako su i 1945. pobjegli u jugoslaviju da se spasu od kazne za pomoc fasistima i zlocinima nad srbima,ni tada im nije smetala prica o velikoj srbiji,pocela im je smetati kada su skontali da su srbi zaboravili dva svetska rata i to sta su muslimani i hrvati u jugoslaviji srbima donijeli iz dva svjetska rata u "amanet".
tudjman je u njemackoj jos 1989.na diplomatskom prijemu pricao kako ce se tlo krajine crveniti od srpske krvi ,alija je naoruzavao i pravio islamske teroristicke skupine pod nazivom patriotska liga jos pocetkom 1991. kada pojma o ratu u sfrj nije bilo.nasla su se dva istorijska prirodna saradnika u zlocinackoj genezi protiv srba...poceli su pripreme za rat puno pre nego sto se juga raspala a pricali su pricu iz proslosti o nekoj velikoj srbiji ,pricu staru blizu 100 godina koja im nikada nije zasmetala dok su se krili u toj jugoslaviji -velikoj srbiji zbog vlastiti zlocina iz proslosti.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 08. 01. 2011. 10:40 »
Podeli temuIdi gore

OK, cime objasanjavas, nedjela po Banja Luci, ubijanje ljudi po kucama, premlacivanje po  ulicama, odvodjenje u Mali logor,protjerivanje Bosnjaka i Hrvata iz Banja Luke, kad tu nije ispaljena ni jedan metak, kad na Banja Luku nije pala ni jedna granata.

de ti nama objasni brod,derventu..ubijanje djece a rat u BiH nije ni poceo,objasni nam kakanj,zenicu...tamo nije bilo rata a srba vise nema

http://www.nezavisne.com/forum/index.php/topic,5326.150.html
Heli
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Browser:

« Odgovor #12 poslato: 08. 01. 2011. 10:44 »
Podeli temuIdi gore

Tvoj problem je sto tio znas samo jednu istinu,istinu koja nam je nametnuta kroz skolovanje, s ciljem da se desi ono sto se desilo.Da se vise to ne desi, trebamo znati nesto i o proslosti drugih naroda, o njihovom stradanju, jer kroz istoriju nisu samo Srbi stradali, stradali su i drugi narodi na ovim prostorima, kada i od koga, to trebamo znati, da se vise slicno ne ponovi.
 kafa
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #13 poslato: 08. 01. 2011. 10:46 »
Podeli temuIdi gore

Tvoj problem je sto tio znas samo jednu istinu,istinu koja nam je nametnuta kroz skolovanje, s ciljem da se desi ono sto se desilo.Da se vise to ne desi, trebamo znati nesto i o proslosti drugih naroda, o njihovom stradanju, jer kroz istoriju nisu samo Srbi stradali, stradali su i drugi narodi na ovim prostorima, kada i od koga, to trebamo znati, da se vise slicno ne ponovi.
 kafa

meni je poznata istorija svih naroda ovih prostora ,ko je manje ,ko vise a ko najvise stradao i od koga...nepoznati su mi samo mitovi u kojima su zrtve i  krvnici stavljeni u isti kos,na te mitove se ne obzirem
Heli
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Browser:

« Odgovor #14 poslato: 08. 01. 2011. 10:52 »
Podeli temuIdi gore

Malo je tebi toga poznato iz davne i skorasnje proslosti. Sta se desilo ovdje ili ondje utvrdjuju sudovi, pa ti preporucujem, da citas izvjestaje sa sudjenja, kome se sudi, zasto se sudi, kolike se kazne odmjeravaju. Iz tog mozes izvesti zaljucak, naravno ako zelis.To si mogao i ranije ali eto nisi. Ipak, nikad nije kasno.
Stranice: [1] 2 3 ... 41   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 22. 05. 2012. 03:47