Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 08:12 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 41   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Sta se zapravo desilo u Banja Luci  (Pročitano 12891 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13

« Odgovor #15 poslato: 08. 01. 2011. 11:13 »
Podeli temuIdi gore

Malo je tebi toga poznato iz davne i skorasnje proslosti. Sta se desilo ovdje ili ondje utvrdjuju sudovi, pa ti preporucujem, da citas izvjestaje sa sudjenja, kome se sudi, zasto se sudi, kolike se kazne odmjeravaju. Iz tog mozes izvesti zaljucak, naravno ako zelis.To si mogao i ranije ali eto nisi. Ipak, nikad nije kasno.

mislis na one tipa"kadija te tuzi ,kadija ti sudi"

ako su po tebi mjerilo istine sudovi onda  treba da pozdravis inkviziciju,staljinov,hitlerov,titov....sud Aplauz
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #16 poslato: 08. 01. 2011. 11:14 »
Podeli temuIdi gore

OK, cime objasanjavas, nedjela po Banja Luci, ubijanje ljudi po kucama, premlacivanje po  ulicama, odvodjenje u Mali logor,protjerivanje Bosnjaka i Hrvata iz Banja Luke, kad tu nije ispaljena ni jedan metak, kad na Banja Luku nije pala ni jedna granata.

Mržnja... Osveta... Puno je objašnjenja... Nemoj zaboraviti šta se dešavalo u BL i okolini tokom Drugog svetskoj rata...

A evo, specijalno za tebe, isčačkah i jedan dokument iz komande 1. KK VRS...

Svi koji su radili mimo ovoga kršili su direktno naređenje Glavnog štaba i Komande 1. KK...
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #17 poslato: 08. 01. 2011. 11:24 »
Podeli temuIdi gore

Još malo za našeg Helija... Šta forumaš Zlatni kaže kada je uzeo pušku da se bori protiv "zlih" Srba:

Ima Zlatni,koji je ponio 6-og septembra 91-e(po ulasku uzickog korpusa u hercegovinu) i dan danas je lasti i cuva,s nadom da ce se pojaviti jos neki dart.Oni koje sam susreo,i nisu bas dobro danas.Znas nisam zlatni  nezasluzeno.A novih (pored starih) zlatnih ima na stotine hiljada,vjeruj..

6. septembar/rujan 1991. godine... već tada su Muslimani bili u ratu sa Srbima i regularnom vojskom - JNA, naravno na strani Hrvata... a kad se desilo to što ti pišeš da se navodno desilo?
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #18 poslato: 09. 01. 2011. 12:08 »
Podeli temuIdi gore

mozemo li se koncentrirati na temu iz naslova. Ostalo je vec stoput prezvakano
Heli
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #19 poslato: 09. 01. 2011. 12:17 »
Podeli temuIdi gore

Malo ti moderatoru znas o ponasanju ljudi.Jedno se pise, drugo se radi. Po tebi su Bosnjaci nocu za vrijeme policijskog sata, dok je policija RS obezbjedjivala vjerske objekte minirali Ferhadiju i Arnaudiju, Ferhadiju dva puta.Bosnjaci su samo  dok je policja RS obezbedjivala mezarlja oko Ferhadije i Arnaudije ipet uspjeli bagerima pravnati mezarlja oko njih i to tako da lobanje nekad uglednih Bosnjhka Banjalucala budu na povrsini. Bosnjaci su nocu za vrijeme policiskog sata opet minirali sami svoje radnje, ugostiteljske objekte.

Jedino sto si na ovom Forumu dobro uradio i kranje korektno, bilo je postavljanje teme o Islamu. Ne znam, sta ti bi taj dan. Da li si takav ili ovakv kakvi su svi tvoji ostali komentari, sam zakljuci ali ja sa takvim osobama ne zelim razmjenu misljnjena, jer se ne mogu spustiti na taj nivo, bez obzira koliko mi ti sbvojim komentarima prisiljavao.

Budi mi pozdravljen i sve najbolje u moderiranju.Budi primjer dugima po korektnosti a ne...............!

kafa
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #20 poslato: 09. 01. 2011. 01:16 »
Podeli temuIdi gore

Ako ovo nije trolovanje i komentarisanje moderacije ja ne znam šta jeste...
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 7.0.503.0 Chrome 7.0.503.0

« Odgovor #21 poslato: 09. 01. 2011. 02:05 »
Podeli temuIdi gore

.

Sta se desilo medju obicnim narodom (ne u glavama i planovima politicara) da su zajednicka druzenja, sanjkanja iz djetinjstva, teferice, proslave Nove Godine, svracanje na kavu komsiji cija su vrata uvijek bila otvorena, setnje po Gospodskoj, zaljubljivanja koja po njihovim pricama traju do danas - sta ih je nagnalo da preko noci to zamijene za neprijateljstvo, okretanje glave na ulici, podjelu na 'prave' i 'krive'. Upadanje u tudje stanove ili samo odobravanje istog.

Хајде покушај без флоскулања и типично матриксовске дневно-политичке логореје, да нам КОНКРЕТНО кажеш на које то људе мислиш и колико ти знаш таквих случајева? (то је под 1.)

Под 2. - можда не би било лоше да нам, прије свега, а ради временског слиједа, објасниш случај породице Зец у Загребу, Мерчепове добровољце, Главаша, да нам објасниш што Бољковац каже да су Хрвати напали Србе у Хрватској ПРВИ, да нам објасниш случај Плитвице, да нам објасниш дављење војника у Сплита, затим паљење српских кућа у залеђу Задра, по Пакрацу, да нам објасниш зашто је Месић у јесен 1991. стално арлаукао '' да се рат мора пренијети на СРБиХ'', па нам објасни хрватске нападе и гранатирање Костајнице, Клакара, Брода, Сијековца, Купреса...ако може без флоскулања...чисто да видимо да нема неких догађаја из околине СРБиХ и Бање Луке који би могли бити узроци неких дешавања у СРБиХ....

Citat
Ne svi naravno ali dobar dio
.

Погледај под 1. ....па нам дефиниши шта значи ''добар дио'' у матриксовским главама? По могућности, бројем или процентом, а још најбоље да нам поновиш колико ти знаш тих случајева о којима логорејишеш?

Citat
Sta ih je od sretnih i zadovoljnih ljudi pretvorilo u neprijatelje koji tako olako odbacuju sretan zivot za nesto neizvjesno i maglovito kao sto su obecanja politicara
.

Кога? О чему причаш? Ако може без флоскулања , па да причамо о конкретним случајевима? ОК?

Citat
Sta ih je natjeralo da djecu iz mjesovitih brakova, dojucerasnje prijatelje i osobe u koje su se zaljubljivali pocnu tretirati kao nesto necasno i strano.

Имаш ли конкретан примјер? Или ћеш признати да лажеш и ваљаш глупости?

Citat
Da li to znaci da je taj zivot u zajednistvu zapravo bio lazan dok se u porodicama govorilo i mislilo drugacije.To bi bilo lakse shvatiti u Hrvatskoj u kojoj je povijest neprijateljstava bila jos svjeza. Ali u BL.

О чему ти причаш?

Citat
Jer npr konkretno jedan Srbin iz Banjaluke koji je izbjegao jer nije tamo zelio vise zivjeti sa jednakom sjetom govori o tom istom zivotu kao i Bosnjak ili Hrvat koje znam.

Одакле избјегао Србин? Из Бање Луке? Знаш једног Србина од 300.000 Срба из Бање Луке и сад 299.999 Срба треба да расправља са тобом о твојим матриксовским халуцинацијама?! Шалиш се, зар не? Јеси ли пробао тражити стручну помоћ за своје проблеме? Или ти је савјетовано да посјећујеш форуме и бљузгаш своје неболузе да ублажиш симптоме?

Свашта у Божијој башти.... Mudri starac

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
remake
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #22 poslato: 09. 01. 2011. 08:26 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Gospodine nebitno, a šta se u stvari desilo u Zagrebu i svim ostalim gradovima u SR Hrvatskoj?

Šta se u stvari desilo u Sarajevu ili bilo kom drugom gradu u SR BiH?
 Pa hajde da to jednom za sva vremena presječemo. Hajde, vratite Srbima izbjeglim iz Hrvatske njihovu RSK!
Za početak! Kao znak dobre volje i preduslov za ispravljanje ostalih nepravdi

bolje bi zvucalo " da vi srbi niste zapoceli rat svsk bi bio na svome pa i srbi u bivsoj rsk"

Republika Srpska nikada neće dobiti međunarodni legitimitet, jer je utemeljena na ratnim zločinima i etničkom čišćenju

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/64929-Washington-Times-utemeljena-ratnim-zlocinima-etnickom-ciscenju.html#ixzz1YRuOS8e4
GolubBabic
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #23 poslato: 09. 01. 2011. 09:33 »
Podeli temuIdi gore

ima jedna tema o kojoj vec duze vremena ne mogu naci suvisli odgovor. Nevezano uz razloge rata, ko je sta htio, ko je prvi poceo, ko je zelio Veliku Srbiju, Veliku Hrvatsku, ili mozda Muslimansku Bosnu. Ko je kome kriv, koje kome nanio zlo u proslosti itd. Nevezano uz protuargumente tipa, 'i vi ste u Hrvatskoj/Srbiji radili isto' itd.

Pitanje je jednostavno, sta se zapravo desilo u Banja Luci. Poznajem vise osoba iz Banja Luke iz onog doba pred rat. Svi oni bili su ok ljudi, rekao bi da su u zivotu uzivali vise nego mi iz Hrvatske. Bili su nenako sretniji, zadovoljniji. Narodnost apsolutno nebitna, ima ih sa sve tri strane. Ti su ljudi bili stvarno ponosni na svoju Banja Luku. Vidjelo se da uzivaju u njoj i u svom zivotu tamo. Da kazem da je to bilo jos 1988 godine, do pred sam rat. Politika ih nije zanimala (kao ni mene tada bas).

Sta se desilo medju obicnim narodom (ne u glavama i planovima politicara) da su zajednicka druzenja, sanjkanja iz djetinjstva, teferice, proslave Nove Godine, svracanje na kavu komsiji cija su vrata uvijek bila otvorena, setnje po Gospodskoj, zaljubljivanja koja po njihovim pricama traju do danas - sta ih je nagnalo da preko noci to zamijene za neprijateljstvo, okretanje glave na ulici, podjelu na 'prave' i 'krive'. Upadanje u tudje stanove ili samo odobravanje istog. Ne svi naravno ali dobar dio. Sta ih je od sretnih i zadovoljnih ljudi pretvorilo u neprijatelje koji tako olako odbacuju sretan zivot za nesto neizvjesno i maglovito kao sto su obecanja politicara. Sta ih je natjeralo da djecu iz mjesovitih brakova, dojucerasnje prijatelje i osobe u koje su se zaljubljivali pocnu tretirati kao nesto necasno i strano. Da li to znaci da je taj zivot u zajednistvu zapravo bio lazan dok se u porodicama govorilo i mislilo drugacije.To bi bilo lakse shvatiti u Hrvatskoj u kojoj je povijest neprijateljstava bila jos svjeza. Ali u BL.

Jer npr konkretno jedan Srbin iz Banjaluke koji je izbjegao jer nije tamo zelio vise zivjeti sa jednakom sjetom govori o tom istom zivotu kao i Bosnjak ili Hrvat koje znam.

Bilo kakvo misljenje je dobrodoslo. Samo nemojte politiku i floskule.

Sta se zapravo desilo u Sarajevu i ostalim gradovima diljem bivse sr bih..Sta je zapravo natjeralo nase  komsije muslimane da ruse drzavu Jugoslaviju,da izadju na Alijn nelegalni referendum o suverenoj i nezavisnoj,da uzmu oruzije i prikljuce se Alijnim paravojnim falangama,,da napadaju kasarne JNA i kolone JNA itd zasto su se nase komsije zeljele silom da odcjepe bivsu socijalisticku republiku bu ha od Jugoslavije u kojoj smo svi sretno zivjeli,u kojoj nacija nilje bila bitna,gde su se svi druzili,sankali zajedno,zaljubljivali itd
Da li to znaci da je taj zivot u zajednistvu zapravo bio lazan dok se u porodicama govorilo i mislilo drugacije.

jer konkretno znam da ima muslimana koji su pobjegli jer nisu zeljeli zivjeli u ovoj nakaradnoj Alijnoj i Nato tvorevini takozvanoj Bih i koji sa sjetom govore o Jugoslaviji i zivotu u njoj
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #24 poslato: 09. 01. 2011. 09:54 »
Podeli temuIdi gore

Mržnja... Osveta... Puno je objašnjenja... Nemoj zaboraviti šta se dešavalo u BL i okolini tokom Drugog svetskoj rata...

A evo, specijalno za tebe, isčačkah i jedan dokument iz komande 1. KK VRS...

<Quoted Image Removed>

Svi koji su radili mimo ovoga kršili su direktno naređenje Glavnog štaba i Komande 1. KK...

Mogu zamisliti kakav su "dejstva"vršena sa ovog mjesta i koliko je truda uloženo da se ova džamija sačuva al eto nisu uspjeli Sad znam

A Bogami se ulaže veliki trud da se ne podigne ova građevina  Sad znam

Ferhadija Mosque Banjaluka Serb nationalists attack May 7, 2001

nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 8.0.552.224 Chrome 8.0.552.224

« Odgovor #25 poslato: 09. 01. 2011. 02:40 »
Podeli temuIdi gore

Хајде покушај без флоскулања и типично матриксовске дневно-политичке логореје, да нам КОНКРЕТНО кажеш на које то људе мислиш и колико ти знаш таквих случајева? (то је под 1.)

Под 2. - можда не би било лоше да нам, прије свега, а ради временског слиједа, објасниш случај породице Зец у Загребу, Мерчепове добровољце, Главаша, да нам објасниш што Бољковац каже да су Хрвати напали Србе у Хрватској ПРВИ, да нам објасниш случај Плитвице, да нам објасниш дављење војника у Сплита, затим паљење српских кућа у залеђу Задра, по Пакрацу, да нам објасниш зашто је Месић у јесен 1991. стално арлаукао '' да се рат мора пренијети на СРБиХ'', па нам објасни хрватске нападе и гранатирање Костајнице, Клакара, Брода, Сијековца, Купреса...ако може без флоскулања...чисто да видимо да нема неких догађаја из околине СРБиХ и Бање Луке који би могли бити узроци неких дешавања у СРБиХ....

.

Погледај под 1. ....па нам дефиниши шта значи ''добар дио'' у матриксовским главама? По могућности, бројем или процентом, а још најбоље да нам поновиш колико ти знаш тих случајева о којима логорејишеш?
.

Кога? О чему причаш? Ако може без флоскулања , па да причамо о конкретним случајевима? ОК?

Имаш ли конкретан примјер? Или ћеш признати да лажеш и ваљаш глупости?

О чему ти причаш?

Одакле избјегао Србин? Из Бање Луке? Знаш једног Србина од 300.000 Срба из Бање Луке и сад 299.999 Срба треба да расправља са тобом о твојим матриксовским халуцинацијама?! Шалиш се, зар не? Јеси ли пробао тражити стручну помоћ за своје проблеме? Или ти је савјетовано да посјећујеш форуме и бљузгаш своје неболузе да ублажиш симптоме?

Свашта у Божијој башти.... Mudri starac

bez respekta, bas si bez respekta. Tema je ipak Banja Luka a ne protupitanja to sam u uvodnom postu naveo. Banja Luka je bila poznata po suzivotu, vise nego Zagreb. Bas zato sam pitao, jer sam cuo mnoge price poput onih iz mog prvog posta. Mozda to ti nisi tako dozivljavalo, ali dosta ljudi u BL izgleda jest. Po tvojim kazivanjima nije uopce bilo suzivota nego uglavnom netrpeljivost ili latentna neprijateljstva. A to je opet kontradiktorno mojim drugim informacijama, zato sam i postavio pitanja.

No ako vec spominjemo Zagreb, u Zagrebu vec od 1992 nisu protjerivani svi ne-hrvati iz cista mira, minirani im stanovi, crveni kombiji koji su lovili ljude, ubistva po stanovima, rusenje vjerskih objekata. Bilo je pojedinacnih slucajeva upadanja u stanove, uglavnom vojnih lica. Bilo je i ubojstvava ali vrlo malo. Nije srusen nijedan vjerski objekat itd. Ubojstvo obitelji Zec je gnusan zlocin, pogotovo djeteta, no prema internim informacijama taj je covjek bio dousnik koji je odavao strateske polozaje a ne obican gradjanin (sto naravno ne opravdava zlocin i za njega je Rimac osudjen).

To me zanima, zasto je u BL neprijateljstvo postalo tako izrazeno, premda nije bilo ratnih dejstava, a i srpska vojska je u to vrijeme dobro stajala na terenu, pa nije bilo razloga za frustracije.

Moj post nije vojne nego ljudsko/socijalne prirode
zambak
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0

« Odgovor #26 poslato: 09. 01. 2011. 03:03 »
Podeli temuIdi gore

Banjaluka je prije rata vazila za grad Sevdaha,asikluka,i meraka.Opjvcane su mnoge pjesme koje i dan danas zive.Kada je poceo raspad jugoslavije,B.luka je postala centar zla i fasizma.Iz tog grada se komandovalo i kretalo u agresiju na Hrvatsku i kasnije u nezapamceno klanje,ubijanje i etnicko ciscenje u Bih.B lucki korpus pod komandom generala Uzelca je kretao u ubijanje  pljackanje i progon nesrpskog stanovnistava.Civilna nasilna vlast u B luci  koja se sama proglasila je vrsila etnicko ciscinje i otvatrnje konc logora po Bos Krajini a pogotovo u opcini Prijedor,gdje su bila 3 konc logora.Za te zlocinie osudjen je Radoslav Brdjanin glavni kreator  etnickog ciscenja imonstruozni zlocina koja su se desavala u konc logorima.Taj grad je i danas centar ultranacionalizma i faszma kojeg kreira lokalni diktator iz Laktasa Dodik.Ko je na zapadu iole cuo za B luku(jer svi znaju samo za Sarajevo i Mostar) i pratio desavanja u toku 92-95 samo kaze-Aha -I know Kradzik Mladik serbian fascists, these are responsible for the genocide.Samo toliko,da znate sta taj grad sad predstavlja u eu.
perturabo
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #27 poslato: 09. 01. 2011. 03:18 »
Podeli temuIdi gore

Drugar ti ocigledno i nemas bas neke veze sa BL, sve te stvari koje iznosis su neke poluinformacije iz druge ruke...Prosipas klasicne floskule, imas vec izgradjeno neko svoje misljenje, i hoces da ti onda neko da odgovor al bez politike Roll Eyes

Ja sam u Bl zivio citav rat i odgovorno tvrdim da prema ne-Srbima nikad nije pocinjen ni jedan organizovan zlocin, za razliku od recimo Sarajeva gdje je od muslim. vlasti ubijeno nekoliko hiljada Srba, uz taj tvoj izgovor da su bili " cetnicki dousnici" Sarajevo je bilo pravo muciliste za Srbe. U SA. si kao Srbin mogao da prezivis samo ako si svom narodu bio veci krvnik od muslimana. U BL toga nikad nije bilo, ni 92 ni 93 ni 93 ni 94 ni 95. Bilo je incidenata, desilo se par ubistava sa pljackom, a oni koji su to pocinili za tvoju informaciju se danas procesuiraju pred banjaluckim sudovima.
Desilo se to nesretno rusenje dzamije u centru grada, koja se danas uveliko obnavlja, a broj dzamija u BL je danas isti kao i prije rata....
Bosnjaci i Hrvati danas zive normalno kao i Srbi, koliko se u ovoj krizi moze zivjeti normalno...

U muslimanskom Sarajavu nije srusena ni jedna pravoslavna crkva, ali su zato multietnicki muslimani pobili nekoliko hiljada Srba u Sarajavskim logorima smrti. Kad se to uzme u obzir covjek moze samo da kaze je*es crkve, kamo srece da su se multietnicki muslimani prema Srbima odnosili bar 1% onako kako su se genocidni Srbi odnosili prema muslimanima u BL....
perturabo
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #28 poslato: 09. 01. 2011. 03:19 »
Podeli temuIdi gore

Banjaluka je prije rata vazila za grad Sevdaha,asikluka,i meraka.Opjvcane su mnoge pjesme koje i dan danas zive.Kada je poceo raspad jugoslavije,B.luka je postala centar zla i fasizma.Iz tog grada se komandovalo i kretalo u agresiju na Hrvatsku i kasnije u nezapamceno klanje,ubijanje i etnicko ciscenje u Bih.B lucki korpus pod komandom generala Uzelca je kretao u ubijanje  pljackanje i progon nesrpskog stanovnistava.Civilna nasilna vlast u B luci  koja se sama proglasila je vrsila etnicko ciscinje i otvatrnje konc logora po Bos Krajini a pogotovo u opcini Prijedor,gdje su bila 3 konc logora.Za te zlocinie osudjen je Radoslav Brdjanin glavni kreator  etnickog ciscenja imonstruozni zlocina koja su se desavala u konc logorima.Taj grad je i danas centar ultranacionalizma i faszma kojeg kreira lokalni diktator iz Laktasa Dodik.Ko je na zapadu iole cuo za B luku(jer svi znaju samo za Sarajevo i Mostar) i pratio desavanja u toku 92-95 samo kaze-Aha -I know Kradzik Mladik serbian fascists, these are responsible for the genocide.Samo toliko,da znate sta taj grad sad predstavlja u eu.

ti jos nisi banovan?
modricanin
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #29 poslato: 09. 01. 2011. 03:26 »
Podeli temuIdi gore

Posto kazes da si sve vrijeme rata bio u Banja Luci,
 mozes li ti meni vise kazati o vojnoj pobuni koja se tamo desila i kako je ugusena,
 jer o tome nema bas puno informacija, naravno ako si upoznat...?
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 41   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 16. 05. 2012. 09:00