|
grgo
|
 |
« poslato: 17. 01. 2011. 10:38 » |
Idi gore
|
Srbin iz BiH u Srbiji je Srbin, baš ko što je i Hrvat iz BiH u Hrvatskoh Hrvat, svidjelo se to tebi ili ne, @Grgo moj. A ti, ako si Bošnjak, onda si i u Srbiji i u Hrvatskoj - Bošnjak. Upravo isto ko što Bošnjak koji je rođen u Srbiji i čija porodica već stoljećima živi u Srbiji, nikako nije Srbin no, zamisli - Bošnjak.
Bit "bosanac" je samo zemljopisna odrednica. Baš potpuno isto ko i bit "vojvođanin" il "dalmatinac" il "hercegovac". Znam da se to tebi ne sviđa, no tako je kako je. Hrvati, Srbi i Bošnjaci su tri različita naroda, s tri različita jezika i s tri različite interpretacije historija i prošlih događaja.
Imaš ovdje mnogo Hrvata i Srba iz Hrvatske i Srbije, koji su daleko pozvaniji da daju te odrednice od tebe, @grgo moj, te moš slobodno pitati njih.
Na kojem si ovo jeziku napiso odnosno na kojem te ja ovo jeziku pitam 
|
|
|
|
|
|
radoslav
Gost
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 17. 01. 2011. 10:45 » |
Idi gore
|
Na kojem si ovo jeziku napiso odnosno na kojem te ja ovo jeziku pitam  Ne znam. To ti reci meni. Znaš li ti uopće na kom jeziku ti mene pitaš ovo što me pitaš, @grgo moj?
|
|
|
|
|
|
|
|
radoslav
Gost
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 18. 01. 2011. 09:25 » |
Idi gore
|
Ako ti pričaš tamo nekim "bućkurišem" od jezika, ja sigurno tim "bučkurišem" niti govorim, niti pišem. Kako god da obrneš, postoje tri različita jezika kojima si ti dodo i četvrti - taj tvoj izmišljeni "bućkuriš". Baš si  , @grgo moj.
|
|
|
|
|
|
grgo
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 18. 01. 2011. 09:29 » |
Idi gore
|
Ako ti pričaš tamo nekim "bućkurišem" od jezika, ja sigurno tim "bučkurišem" niti govorim, niti pišem. Kako god da obrneš, postoje tri različita jezika kojima si ti dodo i četvrti - taj tvoj izmišljeni "bućkuriš". Baš si  , @grgo moj. Pa kakav je to jezik šta ti pričaš Eto ja neznam a razumijem ga ništa manje nego ti  Trbao bi bar nešto novo izmisliti kao recimo Hrvati što imaju neke nove riječi kojima se i sami smiju 
|
|
|
|
|
|
radoslav
Gost
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 18. 01. 2011. 10:02 » |
Idi gore
|
Pa kakav je to jezik šta ti pričaš Eto ja neznam a razumijem ga ništa manje nego ti  Trbao bi bar nešto novo izmisliti kao recimo Hrvati što imaju neke nove riječi kojima se i sami smiju  Ne shvaćaš, @grgo moj. Uopće nije bitno kojim jezikom ja govorim. Bitno je da ne govorim istim jezikom ko ti. Posebice ne nekakvim "bućkurišem". A to što ti mene razumiješ, to je tvoj plus. To nam svima pokazuje da si ti čovjek intelektualac, poliglota. No kad jednog dana budeš presto da me razumiješ, jer ćeš sve više govoriti tim tvojim "bućkurišem", a sve manje obraćat pažnju na jezik kojim ja govorim, vjeruj mi, neće mi ni trunku bit žao zbog toga. Dapače.
|
|
|
|
|
desperado.reloaded
Stariji član

Van mreže
 Windows 7
Browser:
 Firefox 3.6.13
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 18. 01. 2011. 10:54 » |
Idi gore
|
Ja bi rekao da svi mi govorimo i pisemo srpski. E sad sto su hrvati dodali neke svoje gluposti da bi im to dalo osecaj da su nacija, a muslimani uradili to isto (ugledali se na bastovane) i sad je od jednom Sarajevo SaaaHHrajevo, ne menja stvar da je jezik jos uvek - srpski. Postoji pravilan srpski i nepravilan srpski. Oni koji su skolovani govore pravilan srpski. A Grgo govori i pise nepravilan srpski. I to je to, nikakve visoke mudrosti tu nema.
|
NEZAVISNA SRPSKA!
|
|
|
|
bez_respekta
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 18. 01. 2011. 11:18 » |
Idi gore
|
Ja bi rekao da svi mi govorimo i pisemo srpski. E sad sto su hrvati dodali neke svoje gluposti da bi im to dalo osecaj da su nacija, a muslimani uradili to isto (ugledali se na bastovane) i sad je od jednom Sarajevo SaaaHHrajevo, ne menja stvar da je jezik jos uvek - srpski. Postoji pravilan srpski i nepravilan srpski. Oni koji su skolovani govore pravilan srpski. A Grgo govori i pise nepravilan srpski. I to je to, nikakve visoke mudrosti tu nema.
Кратко , али јебитачно 
|
Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
|
|
|
|
radoslav
Gost
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 18. 01. 2011. 11:29 » |
Idi gore
|
Ko što nitkome ne moš odredjivat kojem narodu pripada, ne moš nitkome određivat kojim jezikom govori. Ako @grgo govori "bućkuripem", onda on govori "bućkurišem". Ako ti misliš da on govori srpskim, to možeš govorit samo u svoje ime. Nikako u @grgino, niti u bilo čije drugo. Sve ostale rasprave - oko podrjetla jezika recimo - spadaju u domen akademskih rasprava, koje nemaju mnogo dodirnih točaka s zbiljom na terenu. Na koncu, svi hindo-europski jezici su se, bar tako, koliko ja znam, kažu lingvisti, razvili od sanskrita. Po toj logici bismo svi mi sad govorili iskvarenim "sanskrit" jezikom. Konkluzija - ako @grgo kaže da govori "bućkurišem", onda je na tebi i na svima nama da to poštujemo i kažemo: "Da, @grgo. Ti govoriš "bućkurišem"". Naravno, po toj podjeli ni @grgo, niti bilo tko drugi, ne može niti tebi, niti meni niti bilo kome drugome da kaže da i mi govorimo "bućkurišem". Svatko od nas govori onim jezikom kojim se deklarira da govori. To je demokracija u potpunom sukladu s zaštitom i očuvanjem ljudskih prava.
|
|
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 18. 01. 2011. 12:01 » |
Idi gore
|
Pa kakav je to jezik šta ti pričaš Eto ja neznam a razumijem ga ništa manje nego ti  Ja i grgo kad bi se sastali mi bi pričali ovako  Ooooooo............. (oduševljenje kad me vidi) E...eee ....... (javljam se i ja njemu) I ?........ (pita me kako je) A ! ............ (ja kao, nije nešto) Uuu..... (grgo ce zabrinuto) A....E (a, što ceš, tako je)....!!! 
|
|
|
|
|
|
radoslav
Gost
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 18. 01. 2011. 12:08 » |
Idi gore
|
Ja i grgo kad bi se sastali mi bi pričali ovako  Ooooooo............. (oduševljenje kad me vidi) E...eee ....... (javljam se i ja njemu) I ?........ (pita me kako je) A ! ............ (ja kao, nije nešto) Uuu..... (grgo ce zabrinuto) A....E (a, što ceš, tako je)....!!!   Baš si me ljepo nasmijao. Svaka čast. 
|
|
|
|
|
|
Korisničko_ime
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 18. 01. 2011. 12:40 » |
Idi gore
|
Kao sto postoji tendencija stvaranja novih naroda na osnovu geografske ili verske pripadnosti (koja se odnekle podrzava jer smo razjedinjeni slabiji) , tako i stvaranja jezika od dijalekata
|
|
|
|
|
|
radoslav
Gost
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 18. 01. 2011. 03:13 » |
Idi gore
|
Evo još jednog maloga doprinosa ovoj neobaveznoj temi. Naime, ko da ovi sa DW prate što mi ovdje diskutiramo, te nam odmah odgovaraju: Teks je super. Njemci krvavo razbucaše Jugu prije 20 godina, a sad se javljaju ko "spasioci" i govore nam da smo budale. (Što u stvari i jesmo kad smo pošli za njima 90-ih. Al ćemo bit još veće budale, ako sad ponovo pođemo za njima). I sad nam se ko fol, smiju jer govorimo različitim jezicima te tvrde da govorimo jednim jezikom. Jedino što su propustili da nam svima kažu je ono najosnovnije - KAKO SE ZOVE TAJ JEZIK KOJIM SVIME MI GOVORIMO? Daobog, stidljivo (tj. lukavo i suptilno, da mi to ne bismo "primjetili") su na jednom mjesu provuki naziv "srpsko-hrvatski", no ja i tu imam pitanje za vajne autore iz njemačkih listova, te uredništvo bosanskoga DW: Da li vi zbilja mislite da će Bošnjaci, Crnogorci i Hrvati reć da govore SRPSKO-HRVATSKIM jezikom? Evo, ja ko ne znam odgovora na to pitanje, pa da čujem vaše odgovore. Biti će zanimljivo čitati ih, ako ih uopće i bude bilo. Link: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14772996,00.html?maca=bos-TB_bs_avaz_sve-4962-xml-mrss
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 18. 01. 2011. 03:16 Radoslav »
|
|
|
|
|
|
Razdvojen
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 18. 01. 2011. 03:18 » |
Idi gore
|
Najvaznije je da razumijemo each-other, cak i izmedju linija :-). Read between the lines. 
|
Laganje je oblik naseg patriotizma i potvrda nase urodjene inteligencije.
|
|
|
|
radoslav
Gost
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 18. 01. 2011. 03:32 » |
Idi gore
|
Najvaznije je da razumijemo each-other, cak i izmedju linija :-). Read between the lines.  Drago mi je što ti mene razumiješ. Na žalost, ja sam tebe i ranije razumio vrlo teško, a u posljednje vrijeme skoro da te uopće i ne razumijem. No, vjeruj mi - uopće mi nije žao zbog toga. A znam da nije ni tebi, jelde?
|
|
|
|
|
|