|
Luka
|
 |
« poslato: 24. 09. 2009. 07:19 » |
Idi gore
|
Hoću da kupim prenosni računar, šta mi preporučujete?
Cijena nije upitna.
|
Razmjena linkova: Na kontakt posaljite Vas link i on ce biti postavljen na naslovnoj strani u rubrici Prijatelji. Obavezno postavite link koji vodi ka stranici gdje je objavljen link Foruma NN. Sve vijesti na jednom mjestu
|
|
|
|
|
|
Luka
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 25. 09. 2009. 10:05 » |
Idi gore
|
Racunar mi je alat od koga zivim, on nije luksuz.
Ako kupim neki jeftini moracu ga brzo mjenjati, a postoji vjerojatnost da mi ne odgovara sa perfomansama.
Mac ne dolazi u obzir jer je preskup za ono sto pruza. Vjerojatno cu uzeti bez instalisanog OS. Svi moji alati (programi) imaju svoju Linux verziju. Stavicu Fedoru, sve sam istestirao, jos samo da provjerim drajvere.
Na racunare postavljaju 32 bitni windows, a on ne podrzava memoriju vise od 3 GB. Dok za 64 bitni programi nisu pisani i on onda radi emulaciju i tako pogorsava perfomanse. Sa Linuxom je to drugacije, tamo su skoro svi programi ravnomjerno prilagodjeni verziji OS.
Godinu dana sam isprobavao Gimp sa kojim cu mjenjti Photoshop i mogu ti reci da za ono za sta ga upotrebljavam on je solidan alat.
Za ostale potrebe odavno koristim programe koji su Free ili pod GPL licencom.
Kad se sabere, novac sa kojim sam kupovao programe prebacicu na racunar i dobicu masinu sa kojom cu moci da radim sljedecih 5-6 godina.
|
Razmjena linkova: Na kontakt posaljite Vas link i on ce biti postavljen na naslovnoj strani u rubrici Prijatelji. Obavezno postavite link koji vodi ka stranici gdje je objavljen link Foruma NN. Sve vijesti na jednom mjestu
|
|
|
|
Luka
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 25. 09. 2009. 10:10 » |
Idi gore
|
onda uzmi acerov ferrari ako cijena nije upitna  Mjerkao sam ga. Samo mislim da on nema dobar odnos cijene i perfomansi. Koliko god nisam limitiran sa cijenom toliko opet hocu da kupim nesto sto ima dobar odnos cijene i perfomansi. Nemam ja novca za razbacivanje.
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 25. 09. 2009. 10:39 » |
Idi gore
|
Mjerkao sam ga. Samo mislim da on nema dobar odnos cijene i perfomansi. Koliko god nisam limitiran sa cijenom toliko opet hocu da kupim nesto sto ima dobar odnos cijene i perfomansi. Nemam ja novca za razbacivanje.
ali kada kupis ferari,dobijes i koznu torbu ferari te ti svaki rodjendan posalju rodjendansku cestitku  podsecaju me na banjaluckog "italijana" ,napravi zenama frizuru uzme za nju izmedju 100-200 maraka te im za te pare posalje rodjendansku cestitku 
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 25. 09. 2009. 10:59 » |
Idi gore
|
hehehe, da da Đani je lopovčina.
|
Nezavisna Srpska!!! Il si, znaš već šta!
|
|
|
|
Luka
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 25. 09. 2009. 11:26 » |
Idi gore
|
Nikad nisam slavio rodjendan. Ni kad sam imao 1 godinu. Bila je torta vise kao simbolika. Pa mi ni rodjendanske cestitke ne trebaju. Ferrari je statusni simbol sta ce to meni, nisam snob. 
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 25. 09. 2009. 11:43 » |
Idi gore
|
Nikad nisam slavio rodjendan. Ni kad sam imao 1 godinu. Bila je torta vise kao simbolika. Pa mi ni rodjendanske cestitke ne trebaju. Ferrari je statusni simbol sta ce to meni, nisam snob.  kako "sta ce ti statusni simbol",treba da iskuliras banjalucke "glumce",dodjes na neko "prometno" mesto yugicem u fazi raspada,parkiras ga i lagano izadjes sa crvenom ferari torbom u kojoj se nalazi taj laptop,da svi vide da nisi "glumac" 
|
|
|
|
|
|
strelok
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 27. 09. 2009. 10:03 » |
Idi gore
|
Jednostavan test koji sam i sam uradio.U prodavnicu ponesi neku od novijih pc-igrica, na pijaci i štandovima koštaju 5-10 maraka, ili naprosto posudi od nekog klinca.Najbolje uzmi novi Call of Duty ili već neku noviju pucačinu.
Pošto u prodavnicama svi laptopi pretežno imaju instalirane OS i već rade besprekorno, jednostavno ubaci i instaliraj jednu igru.Nakon instalacije , pokreni je i u meniju podesi grafiku na medium ili high nivo(detalji, efekti,blabla).
Ako uspiješ pokrenuti noviju pc-igru na laptopu, te ako ista ide bez zapinjanja(NARAVNO preko kabla, ne na bateriju), onda bez daljnih provjera u ruci držiš snažnu i pouzdanu mašinu.Ovo ti velim jer bi objašnjavanje detalja u stilu recenzija bilo dosadno ko i obično, a ja sam to sa par drugova lično isprobao. Dakle, jednostavno traži par modela visokih performansi i isprobaj ih za pola sata.
Igre zahtjevaju dobar rad svih komponenti i svojevrsna su provjera kvaliteta mašine. Preporučujem ti da obratiš pažnju na kvalitet monitora zbog našeg svakodnevnog buljenja u isti, te kupovinu malog gadgeta-podloge za hlađenje(između 30 i 100 dolara)
Marke i proizvođače neću navoditi jer je izbor veliki, od Beograda posebno, preko Banjaluke ili čak i Sarajeva..zavisi gdje budeš imao priliku za razgledanje.
|
"..у задње вријеме сам роб идеологије чистих рачуна.", Др.Спок
|
|
|
|
Luka
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 28. 09. 2009. 09:04 » |
Idi gore
|
Jednostavan test koji sam i sam uradio.U prodavnicu ponesi neku od novijih pc-igrica, na pijaci i štandovima koštaju 5-10 maraka, ili naprosto posudi od nekog klinca.Najbolje uzmi novi Call of Duty ili već neku noviju pucačinu.
Pošto u prodavnicama svi laptopi pretežno imaju instalirane OS i već rade besprekorno, jednostavno ubaci i instaliraj jednu igru.Nakon instalacije , pokreni je i u meniju podesi grafiku na medium ili high nivo(detalji, efekti,blabla).
Ako uspiješ pokrenuti noviju pc-igru na laptopu, te ako ista ide bez zapinjanja(NARAVNO preko kabla, ne na bateriju), onda bez daljnih provjera u ruci držiš snažnu i pouzdanu mašinu.Ovo ti velim jer bi objašnjavanje detalja u stilu recenzija bilo dosadno ko i obično, a ja sam to sa par drugova lično isprobao.
Dobar nacin da se testiraju perfomanse racunara. Imam od sina par novih orginalnih igrica koje zahtjevaju noviji hardver i veoma su zahtjevne. To cu uraditi tokom sedmice i obvjesticu vas kako je to ispalo...
|
|
|
|
|
Luka
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 29. 09. 2009. 03:35 » |
Idi gore
|
Isprobao sam vise racunara. U susret mi je izasao jedan od dobavljaca NN koji je pristao da instalisem OS na racunare koji nemaju i isprobam perfomanse. I on se zainteresovao za ovo pa smo citavo dopodne u servisu isprobavali prenosnike. Ne obracajte paznju na neke niske cijene jer su oni uglavnom bez OS ili su bili pod Linux. Prvi koji mi je zapao za oci je " Notebook Toshiba Qosmio G50-12KCor2Duo T9550". On je ujedno najskuplji i zvanicno ga nema u ponudi. Ustekana su bila dva koji su cekali one koji su ih narucili. Na njemu je sve islo kako smo ocekivali i on je prosao test. Detalje necu opisivati. Jos tri su prosli testove i to su ovi racunari: Notebook HP PB 4710s T5870 17.3Notebook HP ProBook 4515s QL-66/15.6/250/ Notebook MSI VR630X-234EU/16/QL62/4GB Svaki Notebok bez OS cija cijena prelazi 1500 se neisplati.
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 29. 09. 2009. 03:50 » |
Idi gore
|
Isprobao sam vise racunara. U susret mi je izasao jedan od dobavljaca NN koji je pristao da instalisem OS na racunare koji nemaju i isprobam perfomanse. I on se zainteresovao za ovo pa smo citavo dopodne u servisu isprobavali prenosnike. Ne obracajte paznju na neke niske cijene jer su oni uglavnom bez OS ili su bili pod Linux. Prvi koji mi je zapao za oci je " Notebook Toshiba Qosmio G50-12KCor2Duo T9550". On je ujedno najskuplji i zvanicno ga nema u ponudi. Ustekana su bila dva koji su cekali one koji su ih narucili. Na njemu je sve islo kako smo ocekivali i on je prosao test. Detalje necu opisivati. Jos tri su prosli testove i to su ovi racunari: Notebook HP PB 4710s T5870 17.3Notebook HP ProBook 4515s QL-66/15.6/250/ Notebook MSI VR630X-234EU/16/QL62/4GB Svaki Notebok bez OS cija cijena prelazi 1500 se neisplati. taj koga nema i ne vrijedi onu cijenu a ova tri su prosjecni. sto se tice nabavke racunara imam frenda koji se bavi tim(ima firmu za tu djelatnost) i kada mu kazem da zelim novi racunar on zna sta se od njega trazi,tako da ne razmisljam puno o perfomansama jer kada uzimam, uzimam najjace sto se moze naci na balkanu,evropi...nekada cekam i po mjesec dana da mi kompletira masinu(a toliko jake perfomanse mi uopste ne trebaju,samo bacam novac bezveze) 
|
|
|
|
|
|
Danijel
Gost
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 24. 10. 2009. 11:51 » |
Idi gore
|
|
|
|
|
|
|
Boombarder
Gost
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 07. 11. 2009. 09:01 » |
Idi gore
|
Predlazem da izmes nesto iz Sony Vaio serije... PS: da se nadovezem na ono sto si pisao iznad da x86 windowsi ne prepoznaju više od 3Gb rama... GRESKA!! Ne prepoznaje XP... se7en sasvim lijepo prepoznaje koliko hoces 
|
|
|
|
|
|
krajisnik
Gost
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 02. 12. 2009. 11:57 » |
Idi gore
|
de vi meni recite kakve su cjene computera laptopa i tonera u kod vas?? inace sve hardware kave su cjene?!?!
|
|
|
|
|
|