Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 10:13 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 9   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kako se otežava povratak Srba u Federaciju BiH  (Pročitano 16338 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.14 Firefox 3.0.14

« poslato: 25. 09. 2009. 07:19 »
Podeli temuIdi gore

http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vijesti/46504/Politicki-pritisak-sprecava-povratak-Srba.html

ovo nije samo Mostar,ovako je u Tuzli,Zenici,Sarajevu......ali kod federalnih medija i politicara je vazno da se ocrni RS u koju se vratilo preko 80% stanovnistva dok je povratak u Federaciju oko 10 %,cak informacije Federalnog zavoda za statistiku o migracijama unutar BiH idu u korist ove cinjenice,veliki je broj onih koji su proveli rat u federaciji a po zavrsetku prodali imovinu te se preselili u RS,kao i broj onih koji su se vratili u Federaciju pa posle godinu dana videvsi opstrukcije rasprodaju imovinu i vracaju se u RS.

Ovo je glavni razlog zasto se Muslimani boje popisa stanovnistva,u Federaciji ima manje Srba nego sto ih se vratilo  recimo u Doboj a iz podataka popisa pada sva njihova prica o opstrukcijama povratka u RS.
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #1 poslato: 25. 09. 2009. 09:55 »
Podeli temuIdi gore

Kako, bolan, Sanny day 80% Bosnjaka da se vratilo. Gdje su, gdje zive, glasaju li. Kako im nema predstavnika u skupstini RS-a. Znas li covjece koliko je Bosnjaka zivilo prije rata u Banja Luci, Visegradu, Prijedoru. Da je to tako kako ti kazes Bosnjaci bi vjerovatno jedva docekali referendum; istjerali smo Srbe iz Federacije- vratili smo se u RS. Koji bi u tom slucaju bio motiv Dodiku da forsira referendum. Istina je drugacija.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #2 poslato: 25. 09. 2009. 10:04 »
Podeli temuIdi gore

Kako, bolan, Sanny day 80% Bosnjaka da se vratilo. Gdje su, gdje zive, glasaju li. Kako im nema predstavnika u skupstini RS-a. Znas li covjece koliko je Bosnjaka zivilo prije rata u Banja Luci, Visegradu, Prijedoru. Da je to tako kako ti kazes Bosnjaci bi vjerovatno jedva docekali referendum; istjerali smo Srbe iz Federacije- vratili smo se u RS. Koji bi u tom slucaju bio motiv Dodiku da forsira referendum. Istina je drugacija.

o kakvom referendumu pricas Huh?

idi na stranicu http://www.izbori.ba pa provjeri koliko u RS po opstinama ima odbornika SDP-a,SBiH,SDA....

a onda provjeri koliko srba  ima u opstinama federacije...

miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.2 Firefox 3.5.2

« Odgovor #3 poslato: 25. 09. 2009. 10:50 »
Podeli temuIdi gore

Ma nema potrebe, da mu objašnjavaš.
Zna on to već.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 25. 09. 2009. 03:53 »
Podeli temuIdi gore

Izvinjenje- mislio sam naravno na popis stanovnistva. Ostalo definitivno ne znam da li se salis ili si ozbiljan. Najlakse je da pogledas popis stanovnistva iz 1991. i mislim da se ova tema moze zatvoriti.
sabotaza
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 26. 09. 2009. 02:09 »
Podeli temuIdi gore

Odmah poslje rata, Srbi koji su izrazili zelju za povratkom su bivali zigosani,jer tim cinom su vazili kao neki izdajnici.
Znam i to da su se mnogi okaljali u svojim prijeratnim opstinama,pa im nije padalo napamet da svom komsiji opet gleda u prozor i svaki dan kraj njega prolazi.Nego su mahom prodajom svoje imovine zapecatili tu temu.
U mom sokaku su mnogi,al ne svi tako uradili.Nemozes mi 91ve pisati po kuci "ovo je srbija"naoruzan prolaziti kroz ulicu,a pritom urlati neke textove koje nikad nisam cuo,a ustvari ti govori da se kupis jer te inace nema druskane....
Ja sam napustio svoju kucu radi tih galamdzija,koje misko i sanny zovu "srpskim herojima",al eto ja se opet vratih,a oni prodadose iz srama i stida.
Oni sa mozgom u glavi,koji su se odupirali bolesnom politikom Rasule i sds,ostajali su preko noci bez posla i dozivljavali svakojake izolacije i uvrede.(licni primjer sam vidjeo u zeninoj familiji),al su zato danas u moralnoj prednosti.
Pa ljudi moji o kakvom politickom pritisku vi govorite?
Pa oficijelna politika vam zagovara secesiju i nekakvu nezavisnost koja vas zasigurno vodi u jos vecu rupu?
Kome to neodgovara u prvom redu povratak u vecim razmjerama?
Ako nemas oraha u dzepu,povratak ti je samo formalni problem,al ako te hipoteka 90tih pritisce,tesko da ce te i Dodik zauvjek moci stititi i skrivati....
Ima naravno nekih opstrukcija u torovima,al situacija nije ni izblizu toliko losa koliko je neki prizeljkuju...
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 26. 09. 2009. 02:29 »
Podeli temuIdi gore

Odmah poslje rata, Srbi koji su izrazili zelju za povratkom su bivali zigosani,jer tim cinom su vazili kao neki izdajnici.
Znam i to da su se mnogi okaljali u svojim prijeratnim opstinama,pa im nije padalo napamet da svom komsiji opet gleda u prozor i svaki dan kraj njega prolazi.Nego su mahom prodajom svoje imovine zapecatili tu temu.
U mom sokaku su mnogi,al ne svi tako uradili.Nemozes mi 91ve pisati po kuci "ovo je srbija"naoruzan prolaziti kroz ulicu,a pritom urlati neke textove koje nikad nisam cuo,a ustvari ti govori da se kupis jer te inace nema druskane....
Ja sam napustio svoju kucu radi tih galamdzija,koje misko i sanny zovu "srpskim herojima",al eto ja se opet vratih,a oni prodadose iz srama i stida.
Oni sa mozgom u glavi,koji su se odupirali bolesnom politikom Rasule i sds,ostajali su preko noci bez posla i dozivljavali svakojake izolacije i uvrede.(licni primjer sam vidjeo u zeninoj familiji),al su zato danas u moralnoj prednosti.
Pa ljudi moji o kakvom politickom pritisku vi govorite?
Pa oficijelna politika vam zagovara secesiju i nekakvu nezavisnost koja vas zasigurno vodi u jos vecu rupu?
Kome to neodgovara u prvom redu povratak u vecim razmjerama?
Ako nemas oraha u dzepu,povratak ti je samo formalni problem,al ako te hipoteka 90tih pritisce,tesko da ce te i Dodik zauvjek moci stititi i skrivati....
Ima naravno nekih opstrukcija u torovima,al situacija nije ni izblizu toliko losa koliko je neki prizeljkuju...

jedinu nezavisnost i secesiju koju cujemo dolazi iz usta bosnjacki politicara,evo bas je i tihic u srebrenici naq otvaranju puta izgovorio da povratak muslimana u istocnu bosnu sprecava stvaranje velike srbije. Cheesy

znaci samo bosnjaci zagovaraju veliku srbiju,u politickim sam vodama i nigde ne cuh kod nasih politicara neku nezavisnost,veliku srbiju....i slicne gluposti.
sabotaza
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 26. 09. 2009. 03:47 »
Podeli temuIdi gore

Eh,naso si lika koji uziva ugled i respekt.Isto kao da citiras nekog predsjednika mjesne zajednice o njegovom pogledu na klimatske promjene Cheesy
Tihic je politicki mrtav covjek...Ako si vec aktivan u kreiranju politike Cheesy,onda to bolje znas od mene.
Šefket Ramadani
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #8 poslato: 26. 09. 2009. 07:42 »
Podeli temuIdi gore

Koji nebulozni clanci i tekstovi. Na sto se vi palite. Pa nije moguce da nasjedate na gluposti.

Zašto? Da mu j.... mater - "zašto"

{alt}
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 28. 09. 2009. 07:37 »
Podeli temuIdi gore

Siti smo priče u RS kao ko hoće da se vrati u federaciju je žigosan.
Ma gde da se vrate, sve ste srušili nema struje ,vode, puteva čitave porodice ste zatrli.
O zapošljavanju Srba neću ni da pričam.
Koliko Srpskih firmi radi u federaciji, a koliko iz federacije u RS?
Ma nemojte više da prodajete muda pod bubrege.
Na svim nivouima u federaciji od mjesne zajednice je opstrukcija za povratak.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.3 Firefox 3.5.3

« Odgovor #10 poslato: 28. 09. 2009. 07:43 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Katastrofalno stanje i nepodnošljiv položaj Srba u Federaciji BiH pokazuje i činjenica da u Sarajevu nema nijednog direktora nebošnjaka na čelu nekog od javnih preduzeća, izjavio je  direktor Biroa za ljudska prava Demokratske inicijative sarajevskih Srba Dušan Šehovac.

multikulti Cheesy

Citat
Svi direktori škola u Sarajevu su Bošnjaci o čemu svjedoči i posljednja sjednica Vlade Kantona Sarajevo na kojoj je data saglasnost za imenovanja deset direktora u osnovnim školama na području Sarajeva. Od deset imenovanih direktora nema nijednog ni Srbina ni Hrvata.

opet multikulti sarajevo Cheesy

WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 28. 09. 2009. 11:35 »
Podeli temuIdi gore

Vi ste mozda mladi i ne sjecate se ali se ja dobro sjecam da je Momcilo Krajisnik pozvao Srbe da napuste Sarajevo neposredno uoci reintegracije (tako se to zvalo) pocetkom 1996.
Slazem se da je Sarajevo dominantno Bosnjacki grad i da ostali i nemaju prevelike izglede za veliku karijeru u nekom javnom preduzecu. Ipak, u Federaciji ne pucaju na povratnike, djeci na grobove ne bacaju mrtve pse, na utakmice ne donose transparente tipa "Noz, zica, Srebrenica".
Ne prodaju se po ulici slike ratnih zlocinaca itd. Ukratko- u Federaciji nista ne valja ali na zalost moze i gore.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.3 Firefox 3.5.3

« Odgovor #12 poslato: 28. 09. 2009. 11:44 »
Podeli temuIdi gore

Vi ste mozda mladi i ne sjecate se ali se ja dobro sjecam da je Momcilo Krajisnik pozvao Srbe da napuste Sarajevo neposredno uoci reintegracije (tako se to zvalo) pocetkom 1996.
Slazem se da je Sarajevo dominantno Bosnjacki grad i da ostali i nemaju prevelike izglede za veliku karijeru u nekom javnom preduzecu. Ipak, u Federaciji ne pucaju na povratnike, djeci na grobove ne bacaju mrtve pse, na utakmice ne donose transparente tipa "Noz, zica, Srebrenica".
Ne prodaju se po ulici slike ratnih zlocinaca itd. Ukratko- u Federaciji nista ne valja ali na zalost moze i gore.

ali vam se  ulica zove alije izetbegovica,takodje ratnog zlocinca,te njegove slike se takodje prodaju po sarajevu...
razbijaju se stakla na crkvi,stanovnici koji su ostali u SA nazivaju se cetnici i cetnikuse...babe se spaljuju...

U opštini Stari grad je prije rata živjelo 76 odsto Bošnjaka, a danas ih je 95,4 odsto,u opštini Centar gdje je prije rata živjelo 50 odsto Bošnjaka, onih koji su se izjašnjavali kao Srbi bilo je 20 odsto, a danas ih ima samo nešto jače od četiri odsto, dok je Hrvata bilo oko sedam odsto,opštinu Novo Sarajevo gdje je prije rata živjelo 35 odsto Bošnjaka, Srba 34 odsto, Hrvata devet odsto i Jugoslovena 15 odsto...znaci Krajisnik je sve ovo pozvao i odazvalo mu se preko 100 000 ljudi Cheesy
bezimeni12
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #13 poslato: 28. 09. 2009. 12:00 »
Podeli temuIdi gore

Malo si izgubio orijentaciju. Samo neki od naslova vijesti iz FBIH u zadnja oko 2 mjeseca:
Citat
Nepoznati pocinioci obili su u noci petak na subotu  svjecarnicu koja je izgradjena uz hram Svetog velikomucenika Prokopija u Visokom i  odnijeli manju sumu novca. Polovinom avgusta nepoznati pocinioci pokusali su  da provale u saborni hram Rodjenja presvete Bogorodice u Sarajevu, a 12. avgusta  prijavljena je pucnjava na hram Svetog Nikolaja u sarajevskom naselju Reljevo, gdje  je osteceno staklo iznad vrata crkve i zid u unutrasnjosti.  Krajem jula zabiljezena je provala u dio hrama Preobrazenja Gospodnjeg u Sarajevu i  pomocni objekat u porti crkve u kojem se prodaju svijece i tom prilikom je ukradena  manja kolicina novca i nacinjena materijalna steta.

Citat
Ponedjeljak, 24 Kolovoz = 2009 15:00=20 
TUZLA  Prije tri dana casna sestra Dijana iz dozivjela je uznemirujuce vrijedjanje na  ulicama ovog grada kada su je poceli nazivati ustasicom i pogrdnim  imenima nazivati
katolicke svetinje. I sto je najzalosnije, to  nije prvi put da se tako nesto dogadja casnim sestrama u Tuzli.  Nakon godina sutnje one su odlucile javno progovoriti o vrlo
 cestom  vrijedjanju na ulicama kada bi krenule do crkve, trgovine ili u pak setnju.
Uvrede i psovke

Ovo = nam se dogadja vec dosta dugo, i sve do sada smo trpjele  vrijedjanja. Medjutim, neki dan je,cini mi se, bilo najgore ...
Nemam sada vremena ali bice jos citata
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 28. 09. 2009. 12:45 »
Podeli temuIdi gore

Sunny day, tvoje legitimno pravo je da ne volis ili volis Aliju. Medjutim, Alija Izetbegovic nije nigdje osudjen kao ratni zlocinac (kao nrp. Draza Mihajlovic) niti mu se sudi(ilo) kao Karadzicu niti se krio i bjezao od suda kao kukavica, pardon Mladic. Na zalost, jako mnogo Srba se odazvalo Krajisniku. Ja sam dosao na Grbavicu prvog dana reintegracije, i zateka sam samo nekoliko komsija Srba koji su ostali. Preostali Srbi, zajedno sa mojim namjestajem, su otisli. Zao mi je,to je tako bilo. Mozemo se mi sada lagati, truditi da izokrenemo istoriju, kao Dodik koji prica da su Bosnjaci sami pobili svoju djecu na Kapiji, ali dzaba. I jos jednu stvar da ti kazem. Ti Srbi koji su nas docekali na Grbavici jos uvijek su tu.
Stranice: [1] 2 3 ... 9   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 23. 05. 2012. 03:47