Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 10:15 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 4 5 [6]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Politika, diskriminacija i vjera u bh. školskom gradivu  (Pročitano 4047 puta)
tazabosna
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13

« Odgovor #75 poslato: 06. 02. 2011. 06:40 »
Podeli temuIdi gore

Ја сам сретан што је Мухамед писао арапским писмом и говорио арапски исто као што сам сретан што је Хитлер говорио њемачки и писао на њемачком. Сретан сам због тога што те стране и назадне идеологије нису говориле српским језиком, осим у НДХ.

Islam u Europi u 7.i 8. stoljecu
Pa i ti imas pravo da vjerujes, u ono sto ne vjerujes! Vidim da si malo informisan o islamskoj kulturi koja je veoma dobro dosla europskom kontinentu jos u 7. i 8. stoljecu, davno prije nego sto ti i tvoje amebe prodisaste. Cordoba najveci grad u Europi, sa onim kanalizacijama, koje ste negirali, sa  navodnim sistemima, prvi grad koji je imao ulicnu rasvjetu. Ja mister spokovski nemoj na grgana, jer mi smo samo ponosni bosanci, a vi to kao mladji sovilji ne svatate. Ima lektire koliko volis ali je treba uzimati realno, pa ti je savjet mirnija.
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 9.0.597.84 Chrome 9.0.597.84

« Odgovor #76 poslato: 06. 02. 2011. 10:03 »
Podeli temuIdi gore

Mоже бити да мени и није стало до одговора. Може бити да сам ја ограничен као тераса. Може бити да сам ја покварен до сржи и да живим за то да некога повриједим. Али једну ја ствар не разумијем код тебе:ако је теби стало до ислама до те мјере да би био некога у стању и бановати ако доведе неке његове поставке у питање, шта те спречава да изнесеш своја гледишта о исламу на такав начин да ћу и ја, ко о исламу и не зна баш превише нити га занима, на основу твоје горљивости, искрености и хуманистичке позадине почети о исламу размишљати у мало другачијем свјетлу? Ето, можда не мораш због мене. Ја сам можда стрвинар и представник оног најнижег у људима, исфрустриран свим и свачим и огорчен на све и свашта. Али ево, Грго ми је чак спочитао да ти одговарам док спаваш. Грго је твој фен (навијач) а ти си његов херој. Због Грге и таквих као Грго, с којим ћу се ја крвити на форуму, исмијаваћу његове поставке али ћу увијек пошђтовати његово достојанство као човјека, на теби је некаква морална обавеза да ми барем на неки начин узвратиш који ће показати да је ислам за тебе ипак нешто више од прописа којих се ти придржаваш. И да је бити муслиман ипак нешто друго него бити роб који слиједи прописе  без размишљања. Немој заборавити да је ислам као велико дрво. Коријен му је дубоко у земљи а гране му се до небеса уздижу. А то је, признаћеш, ипак нешто друго него инсистирање на неповредивости догме. Пред мене не можеш изаћи са причом да се у име ислама могу чинити глупости зато што је то некада у Арабији прописано, а и твоји фенови очекују мало више од тога.

С друге стране, ако мене банујеш ријешио си се доста неугодности...

Svakako da mi je stalo do Islama. Ali, nikada nije bilo rijeci o nekome banovanju zbog necijeg dovodjenja njegovih postavki u pitanje. Pa zar te nisam upravo ja i pozvao/uputio na za to primjeren pdf? Svako moze sumnjati i reci svoje misljenje o svemu, ali ne nacin na koji si to to radio u svojim postovima. Tada je potegnuta ta rijec "ban". Ko ce te banovati zbog ovog posta? Da su ti svi postovi bili slicni ovome, vjerujem da bi tok diskusije izmedju tebe i mene bio mnogo bolji i zanimljiviji. (Ovako sam se "samo umijesao u tvoju i viperovu diskusiju"). Sve u svemu, moje "uskakanje" u vasu prepisku nije imalo los motiv. Samo sam htio da pomognem da dobijes odgovore koje si trazio. Onda je uslijedio moderatorski dio, pa sad ovaj tvoj odgovor....

Naravno da je Islam daleko vise od pukog slijedjenja propisa. Naravno da musliman ne samo da treba, nego mora razmisljati. Ne znam...ja mislim da sam svoju moralnu obavezu ispunio vec. Evo i sam vidis, da idem u off-topic radi tebe. Pricam ti o Islamu na pdf koji nije predvidjen za to. A sve u cilju da vidis da musliman itekako razmislja o svemu sto radi i da razmislja o posljedicama koje proizilaze iz njegovih postupaka. Znaci blagim krsenjem pravila (iduci u off-topic da bih te razuvjerio u tvojim predrasudama), pokusavam da ti pokazem da imas pogresnu sliku o Islamu, muslimanima i religiji generalno.

P.S
Da opet ponovim u slucaju da me po obicaju pogresno ne shvatis, nije bilo rijeci o banovanju zbog tvoga vjerovanja/nevjerovanja i pogleda na religiju, nego zbog nacina na koji si te poglede iznosio.

Pozdrav.

« Poslednja izmena: 06. 02. 2011. 10:06 Senahid »

"
Vojvoda
Stariji član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Safari 5.0.2 Safari 5.0.2

« Odgovor #77 poslato: 06. 02. 2011. 11:39 »
Podeli temuIdi gore

sledeci put prvo svoj post prosledi olmajti senahidu da ga on preformulise pa tek ga onda postavi na temu koju ti on prethodno odaber  Kafica
ako ti nije jasno za sve postoji olmajti ban from senahid d grejt  Kafica

http://www.youtube.com/watch?v=hwjeD0nfkao

Ово је питање живота и смрти
Проклињем вас Богом, јер ме терате да мрзим
Одговор је терор не би ли ме чули
Преживети нећу, али биће ваших жртви.
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 9.0.597.84 Chrome 9.0.597.84

« Odgovor #78 poslato: 06. 02. 2011. 12:12 »
Podeli temuIdi gore

sledeci put prvo svoj post prosledi olmajti senahidu da ga on preformulise pa tek ga onda postavi na temu koju ti on prethodno odaber  Kafica
ako ti nije jasno za sve postoji olmajti ban from senahid d grejt  Kafica

Samo je jedan "Olmajti".  Wink A Senahid jeste svakako Urednik i svakako da ce svaki post koji nije u skladu sa pravilima foruma ili vrijedja druge brisati, ne "preformulisati". To mi nije posao. Tako i ovaj tvoj post. Nicim izazvan (ili jesi?) pises gluposti, koje nemaju veze niti sa temom, niti onim sto sam ja diskutovao sa Spokom. Izvini ako ti smeta sto je Senahid Urednik na ovom forumu. Ali to je tako, i bice dok neko drugi ili ja ne odlucimo drugacije. Tvoja zalost zbog te cinjenice me ni najmanje me ne dira.
« Poslednja izmena: 06. 02. 2011. 12:33 Senahid »

"
Dr. Spock
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 8.0.552.215 Chrome 8.0.552.215

« Odgovor #79 poslato: 06. 02. 2011. 12:16 »
Podeli temuIdi gore

Pa i ti imas pravo da vjerujes, u ono sto ne vjerujes! Vidim da si malo informisan o islamskoj kulturi koja je veoma dobro dosla europskom kontinentu jos u 7. i 8. stoljecu, davno prije nego sto ti i tvoje amebe prodisaste. Cordoba najveci grad u Europi, sa onim kanalizacijama, koje ste negirali, sa  navodnim sistemima, prvi grad koji je imao ulicnu rasvjetu. Ja mister spokovski nemoj na grgana, jer mi smo samo ponosni bosanci, a vi to kao mladji sovilji ne svatate. Ima lektire koliko volis ali je treba uzimati realno, pa ti je savjet mirnija.

Што јест, јест. Исламска култура је у Босни направила најсавременији канализациони ситем на свијету  док је била на власти Cheesy Cheesy Cheesy. А о водоводу да не говоримо. И дан данас људи из цијелог свијета долазе да се диве исламској канализацији у Босни.

А и Тесла је, највјероватније инспирисан исламском културом која је донијела расвјету на Балкан, отишао у Америку и уновчио знање које је преузео од исламске традиције.

Што се литературе тиче, ја је узимам реално да реалније не може: читам буквално све што пише. Ако ти под "реалношћу" подразумјеваш да видиш оно чега нема а не видиш оно што пише, онда се наша реалност помало разликује.

Live long and prosper
tazabosna
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #80 poslato: 06. 02. 2011. 12:46 »
Podeli temuIdi gore

Што јест, јест. Исламска култура је у Босни направила најсавременији канализациони ситем на свијету  док је била на власти Cheesy Cheesy Cheesy. А о водоводу да не говоримо. И дан данас људи из цијелог свијета долазе да се диве исламској канализацији у Босни.

А и Тесла је, највјероватније инспирисан исламском културом која је донијела расвјету на Балкан, отишао у Америку и уновчио знање које је преузео од исламске традиције.

Што се литературе тиче, ја је узимам реално да реалније не може: читам буквално све што пише. Ако ти под "реалношћу" подразумјеваш да видиш оно чега нема а не видиш оно што пише, онда се наша реалност помало разликује.

PA ostavi vjere kao vjere.Nije kod mene u pitanju ova ili ona, nego se radi o tome da sve tri, bar po mom misljenju imaju isti cilj. Zato sam ja to nazvao kao perfektna konkurencija. Naravno da ti sa jednim neugodno ofarbanim govorom pokusavas da jednu spustis na najnizi nivo,a drugu uzdignes, a to jok reala. Kad si ti taj analizator, a ne katalizator, kazi mi koja je sada na pravom putu kat. ili ortodo.??
Dr. Spock
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 8.0.552.215 Chrome 8.0.552.215

« Odgovor #81 poslato: 06. 02. 2011. 10:11 »
Podeli temuIdi gore

Kad si ti taj analizator, a ne katalizator, kazi mi koja je sada na pravom putu kat. ili ortodo.??
Ниједна. Вјере нас само раздвајају. Ислам у томе иде најдаље.

Live long and prosper
tazabosna
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #82 poslato: 07. 02. 2011. 09:01 »
Podeli temuIdi gore

Ниједна. Вјере нас само раздвајају. Ислам у томе иде најдаље.
  Ja sam sve tri davno stavio na isti podest, a za radikalizaciju islama krivim ratne huskase, pocev od Palestine pa dalje. Posebno sam bio sokiran kada sam vidio to i u Bosni, naravno na tv, posto ja ne zivim dole. Meni je momentalno neobjasnjiv stav politicke klijentele, globalno, ali navodno da je covjecanstvo lako zavodljivo, jer vjerske kuce su savjetodavni faktor. Svaki put kada govorim ili pisem, dolazi mi formula stada u glavu. ko ima vise ovaca, on je bogatiji, ko je bogatiji, taj ima vise sira, itd.
Stranice: 1 ... 4 5 [6]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 16. 05. 2012. 09:59