kosmos
Iskusni član

Van mreže
 Windows 7
Browser:
 Firefox 3.6.13
|
 |
« poslato: 06. 02. 2011. 04:15 » |
Idi gore
|
Poznato nam je da Aljazeera otvara podruznicu office u Sarajevu. Imajuci u vidu sam naziv "Balkans", molim vas da date svoje misljenje, kakve ce implikacije to imati na zemlje regiona. Kakava je to poruka svima.
|
|
|
|
|
|
|
|
zambak
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 06. 02. 2011. 05:12 » |
Idi gore
|
Vojvoda-Posto u svijetu ne postoji ni jedna iole poznata(da ne kazem jaka i popularna) pravoslavna tv ni novinarska kuca,onda se samo mozes poklopiti klempavim usima od zavisti.Al Jazira je trenutno najjaca tv kompanija u svijetu,i potisnula je i slavni bbc,a u svakoj zemlji gdje Al Jazira ima svoju podruznicu rade najbolji novinari koje ta zemlja ili okruzenje ima.Tako da ce i u Sarajevu raditi novinari skoro iz svi bivsi jugosl republika,a direktor te podruznice u Sarajevu ce biti slavnu Goran Milic koji se vec pakuje za Sarajevo..Naravno svi koji budu trazili posao u toj tv kompaniji morace da znaju engleski jezik,.Posto u rs na dodikovoj tv nema takvi onda se nece moci ni kandidovati,a plate su celike da glava boli.Ali vi ce te vojvoda cekati da vam braca rusi naprave nekakvu tv pa vam nece ni trebati kakvo veliko znanje,a niti poznavanje engleskog jezika.
|
|
|
|
|
|
Dart Vader
Gost
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 06. 02. 2011. 11:22 » |
Idi gore
|
Vojvoda-Posto u svijetu ne postoji ni jedna iole poznata(da ne kazem jaka i popularna) pravoslavna tv ni novinarska kuca,onda se samo mozes poklopiti klempavim usima od zavisti.Al Jazira je trenutno najjaca tv kompanija u svijetu,i potisnula je i slavni bbc,a u svakoj zemlji gdje Al Jazira ima svoju podruznicu rade najbolji novinari koje ta zemlja ili okruzenje ima.Tako da ce i u Sarajevu raditi novinari skoro iz svi bivsi jugosl republika,a direktor te podruznice u Sarajevu ce biti slavnu Goran Milic koji se vec pakuje za Sarajevo..Naravno svi koji budu trazili posao u toj tv kompaniji morace da znaju engleski jezik,.Posto u rs na dodikovoj tv nema takvi onda se nece moci ni kandidovati,a plate su celike da glava boli.Ali vi ce te vojvoda cekati da vam braca rusi naprave nekakvu tv pa vam nece ni trebati kakvo veliko znanje,a niti poznavanje engleskog jezika.
Nama je Zambi bitno da mi pumpamo naftu sa bracom Rusima. 
|
|
|
|
|
|
padobranac
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 07. 02. 2011. 08:46 » |
Idi gore
|
al jazira "najjaca" po kojim kriterijama ako nije tajna?
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 07. 02. 2011. 09:00 » |
Idi gore
|
al jazira "najjaca" po kojim kriterijama ako nije tajna?
njezin vlasnik svako jutro dize tegove za razliku od vlasnika CNN-a i BBC-a 
|
|
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 07. 02. 2011. 02:17 » |
Idi gore
|
Ali Zambi, bojim se da nece Alijici nemati nista od te TV. Al Jazeera se trudi da bude objektivna. Vasi najbolji prijatelji su CNN i BBC .. nikako Al Jazeera.. secas li se lepog intervjua Harisa Silajdzica na Al Jazeeri? Voditelj mu lepu zamku postavio... i jedino je taj Haris znao da kmeci u besnilu "Dzenosajd!!!". To mu je bilo otprilike odgovor na svako provokativno pitanje voditelja. Sto se mene tice dobrodosli. Trebalo bi im ponuditi i mesto u BL.
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 07. 02. 2011. 02:38 » |
Idi gore
|
Sto se mene tice dobrodosli. Trebalo bi im ponuditi i mesto u BL.
Ne mogu u nikom slucaju biti gori od B92,CNN,BBC Itd. Viska informacija nikad dosta.Sto se mene tice dobro dosli i u SRB.  i u R.S. 
|
|
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 07. 02. 2011. 03:27 » |
Idi gore
|
Ne mogu u nikom slucaju biti gori od B92,CNN,BBC Itd. Viska informacija nikad dosta.Sto se mene tice dobro dosli i u SRB.  i u R.S.  Ma nisu losi... idi jednom na youtube i pogledaj intervju sa dirty Harryom.. i taj se zajebo..  Pitao ga za Kosovo da li misli da bi trebalo da bude nezavisno.. a on kao "ako je to volja vecine naroda tamo zasto da ne?" .. pa ga je pitao: "A jel to vazi i za Republiku Srpsku" aaaa... samo pogledaj izraz na njegovoj faci.. ko da mu je majku opsovao... i totalno u soku samo je izvalio njemu omiljenu rec "dzenosajd!!!" 
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
Vojvoda
Stariji član

Van mreže
 Windows XP
Browser:
 Safari 5.0.2
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 07. 02. 2011. 03:45 » |
Idi gore
|
njezin vlasnik svako jutro dize tegove za razliku od vlasnika CNN-a i BBC-a   imal ko link na "dzenosajd" da vidim i ja tu facu od tog ultranacionalfasiste
|
|
|
|
|
zambak
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 07. 02. 2011. 04:34 » |
Idi gore
|
Pa sta ste vi mislili da je nama Haris bogom dat.Niti smo mi narod koji voli diktatore i jednoumlje niti je Haris nama ko vama vas vozd Dodik.Ako se provali to je njegov problem i ako ga novinar naguzi svaka mu cast.Objektivne novinare i tv su ono cega se mi Bosnjaci ne bojimo.Ali vi imate masineriju jednoumlja(tv i novine u sluzbi dodika) kojoj bi i pokojni milosevic zamjerio.Nisam bas siguran da ste sretni dolaskom Al Jazire,i prije par mjeseci je rajko vasic komentirao moguci dolazak ove Katarske tv kompanije.Rekao je da njima u vladi rs-a nije u potpunosti jasno sta ce oni raditi u Bih,i posto dolaze iz Islamske drzave da su moguci i tzv medijski lobi protiv srpske i da ce se oni(vlada) odrediti prema toj tv kuci ako do toga uopste dodje-Kraj citata.Vlada i stranka snsd se boje svega i svacega,i uvjek im se prividjaju neprijatelji rs-a pa su i svoj sopstveni narod isprepadali o mogucim neprijateljima rs-a iz vana i naravno iz Sarajeva.A to se dogadja skoro svaki dan u zadnje 4 god.Nije mi jasno ako je nesto demokratski ili prirodnom silom nastalo,ili postoji nekoliko decenija pa i stotina godina zasto se onda bojati za sudbinu te teritorije.Ili sam mozda u samom pitanju i odgovor dao.Dart sto se tice nafte i onoga ko koga pumpa,nisam bas siguran da su vam rusi dosli i samo istresli milone eura.Jarane moj necu da ponavljam ali ugovor koji je dodik potpisao sa rusima je nepovoljan i mnogi su ekonomski eksperti rekli,da je ova godina godina placanja i preuzimanja obaveza koji su proistekli iz samog ugovora.Nije to samo evo ti mile pare i gotovo.A sto se rafinerije u Bos Brodu tice danas ili sutra ce biti sastanak izmedju predstavnika rafinerije Bos I Slavonski Brod,zbog prevelikog zagadjivanja i zraka i rijeke Save.A jos se i 2 puta pozar u toj refineriji dogodio i ekoloski ta rafinerija je opasnaSamo da te podsjetim da naftovod do Bos Broda protice kroz Slavonski i da ga hrvati mogu zatvoriti ako se utvrdi da im rafinerija ugrozava zivot i usijeve.NEcu da se udaljim od teme pa stoga prestajem da nesto izvan ove teme pisem.
|
|
|
|
|
|
Zalutalo_prase
Gost
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 07. 02. 2011. 04:38 » |
Idi gore
|
U poređenju sa npr. FTV čak je i AlJazeera pojam objektivnost i normalne televizije... 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 07. 02. 2011. 04:40 Залутало_прасе »
|
|
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 07. 02. 2011. 04:49 » |
Idi gore
|
U poređenju sa npr. FTV čak je i AlJazeera pojam objektivnost i normalne televizije...  Ja oćekujem da će i forum otvoriti,zalutali dobićeš konkurejšn 
|
|
|
|
|
|
Zalutalo_prase
Gost
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 07. 02. 2011. 04:51 » |
Idi gore
|
Ja oćekujem da će i forum otvoriti,zalutali dobićeš konkurejšn  Neka ih... radujem se takvoj konkurenciji...
|
|
|
|
|
|
free2020
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 07. 02. 2011. 05:21 » |
Idi gore
|
Pa sta ste vi mislili da je nama Haris bogom dat.Niti smo mi narod koji voli diktatore i jednoumlje niti je Haris nama ko vama vas vozd Dodik.Ako se provali to je njegov problem i ako ga novinar naguzi svaka mu cast.Objektivne novinare i tv su ono cega se mi Bosnjaci ne bojimo.Ali vi imate masineriju jednoumlja(tv i novine u sluzbi dodika) kojoj bi i pokojni milosevic zamjerio.Nisam bas siguran da ste sretni dolaskom Al Jazire,i prije par mjeseci je rajko vasic komentirao moguci dolazak ove Katarske tv kompanije.Rekao je da njima u vladi rs-a nije u potpunosti jasno sta ce oni raditi u Bih,i posto dolaze iz Islamske drzave da su moguci i tzv medijski lobi protiv srpske i da ce se oni(vlada) odrediti prema toj tv kuci ako do toga uopste dodje-Kraj citata.Vlada i stranka snsd se boje svega i svacega,i uvjek im se prividjaju neprijatelji rs-a pa su i svoj sopstveni narod isprepadali o mogucim neprijateljima rs-a iz vana i naravno iz Sarajeva.A to se dogadja skoro svaki dan u zadnje 4 god.Nije mi jasno ako je nesto demokratski ili prirodnom silom nastalo,ili postoji nekoliko decenija pa i stotina godina zasto se onda bojati za sudbinu te teritorije.Ili sam mozda u samom pitanju i odgovor dao.Dart sto se tice nafte i onoga ko koga pumpa,nisam bas siguran da su vam rusi dosli i samo istresli milone eura.Jarane moj necu da ponavljam ali ugovor koji je dodik potpisao sa rusima je nepovoljan i mnogi su ekonomski eksperti rekli,da je ova godina godina placanja i preuzimanja obaveza koji su proistekli iz samog ugovora.Nije to samo evo ti mile pare i gotovo.A sto se rafinerije u Bos Brodu tice danas ili sutra ce biti sastanak izmedju predstavnika rafinerije Bos I Slavonski Brod,zbog prevelikog zagadjivanja i zraka i rijeke Save.A jos se i 2 puta pozar u toj refineriji dogodio i ekoloski ta rafinerija je opasnaSamo da te podsjetim da naftovod do Bos Broda protice kroz Slavonski i da ga hrvati mogu zatvoriti ako se utvrdi da im rafinerija ugrozava zivot i usijeve.NEcu da se udaljim od teme pa stoga prestajem da nesto izvan ove teme pisem.
 Već smo mi navikli da ti u jednom postu prepričaš pola dnevnih novina... Ovaj put si bio baš obziran prema nama... 
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
|