http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vijesti/46629/Uskoro-sjednica-Skupstine-akcionara-Elektroprenosa-BiH.html"RS je natjerana da unese u vlasništvo kompanije prenosni sistem 110-kilovoltne mreže i uknjiži na 'Elektroprenos', a ista ta mreža u FBiH je data na korištenje, nije uknjižena kao vlasništvo. Sve su to pitanja koja su otvorena i treba da se riješe i olako ulaženje visokog predstavnika u sve ovo govori o njegovoj naivnosti", naveo je Dodik.
zanimljiv je ovaj podatak ,na njega se ukazuje vec mesecima i to nije problem sto federacija u elektroprenosu nije uknjizila vlasnistvo na elektroprenos vec im ga je samo ustupila na koristenje,to je kao da ja kupim firmu ali ne platim tu firmu novcem vec im samo dadnem svoj novac na koristenje,posudim im ga

SDA ocjenjuje da je jučerašnji sastanak premijera RS i FBiH Milorada Dodika i Mustafe Mujezinovića propao.
"U svome stilu Dodik je ovaj susret namjeravao iskoristiti kako bi oslabio pritisak međunarodne zajednice i odgodio eventualne sankcije, a kasnije nastavio s opstrukcijama u rješavanju tekućih problema i antidejtonskim djelovanjem", saopšteno je iz SDA.
U saopštenju se kaže da "pod krinkom tzv. zaštite etničkih i entitetskih interesa Milorad Dodik ima samo dva cilja: da po svaku cijenu izbjegne krivičnu odgovornost i očuva zločinačke projekte Radovana Karadžića i Ratka Mladić
"Poslanik u Evropskom parlamentu, Doris Pack, poručila je političarima u Federaciji BiH da više vode računa o svom entitetu.
Da sam političar u FBiH, pokušala bih da riješim probleme za koje sam izabrana, jer do sada nisu učinili ništa da drzava funkcioniše. Ne mislim da je od pomoći ako bilo ko negira postojanje drugog entiteta"
tako rece juce Packova