Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 10:50 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Čišćenje nepotrebnih podataka i održavanje računara  (Pročitano 11638 puta)
vuvuzela
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1

« Odgovor #30 poslato: 08. 05. 2011. 01:45 »
Podeli temuIdi gore

pa ne može đuđi. probala sam i prstima i ključevima od auta  Cheesy al ne može tita mi

hajde nema veze

javiću vam kad je sutra iskopam

Dođoh, vidjeh, preblijedih!
Obi-Wan Kenobi
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 11.0.696.60 Chrome 11.0.696.60

« Odgovor #31 poslato: 08. 05. 2011. 01:50 »
Podeli temuIdi gore

pa ne može đuđi. probala sam i prstima i ključevima od auta  Cheesy al ne može tita mi

hajde nema veze

javiću vam kad je sutra iskopam

Ja sad bio kod drugarice, njoj dva tastera otisla u Surdulicu (S i Backspace), ali sljakaju, doduse ako ih lupis pod uglom od 90 stepeni na mesecini i uz Mozartov 20. klavirski koncert u D molu, prvi stav.  Joj
No, ako je sto ljudi-sto cudi, sta li je tek onda hiljadu modela tastatura. Sokiran

strelok   06:48    Šalje privatnu poruku.
Matovilo   06:50    Čita svoje privatne poruke.
bezimeni12
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #32 poslato: 05. 06. 2011. 02:43 »
Podeli temuIdi gore

strelok jel ti poznat ComboFix

mene je spasio par puta jer mi se dešavalo da mi se komp toliko "zarazi" da mu NIŠTA ne može pomoći

baš neki dan pojavila mi se obavijest da ima 15 virusa, ali, naravno, viruse nisam imala, nego je ta sama obavijest bila virus

nudilo mi je da skeniram komp i kad bih kliknula na to ko fol skenira za minut i pojavi se opcija "obriši" pa kad kliknem na obriši ponudi mi da kupim antivirus   Joj

naravno, znala sam o čemu je riječ, ali je problem bio što nisam mogla ništa AMA BAŠ NIŠTA da pokrenem. ni msn, ni net, ni my documents, ni antivirus.

upalila sam komp u safe modu i skenirala antivirusom, al ništa nije pomoglo

tek kad sam u safe modu skenirala combofixom sve mi se vratilo na staro

poslije mi rekoše da bi mi tu pomogao i Malwarebytes, pa sam i njega skinula, zlu ne trebalo  Joj

znači eto, moja preporuka je combofix, rješava mi sve što drugi programi ne mogu. čak se šuška po kuloarima da može da sredi i čak norisa

Neke varijante toga sto si imala blokiraju i Malwarebytes, pa ti ni on ne moze pomoci, narocito ako ti je blokiran i Task Manager i regedit, sto se obicno desava. Tada je najbrzi put do rjesenja Combofix. Obicnim smrtnicima nista drugo ne moze pomoci.
Luka
Administrator
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #33 poslato: 05. 06. 2011. 12:22 »
Podeli temuIdi gore

Neke varijante toga sto si imala blokiraju i Malwarebytes, pa ti ni on ne moze pomoci, narocito ako ti je blokiran i Task Manager i regedit, sto se obicno desava. Tada je najbrzi put do rjesenja Combofix. Obicnim smrtnicima nista drugo ne moze pomoci.

Nedavno smo hvatali viruse preko Linux masine na par masina pod win. Postoji brza i spora varijanta. Sa brzom smo pohvatli sve aktivne, a sa sporom koja je trajala 7 sati, sve sto je bilo sakrivano. P{rogram je jednostavno otpakivao svaki dokument pregledao ga i tako redom, sve zip, rar, cab i slicne kompresije. Poslije toga sa posebnim alatima se popravi steta i obnovi register.

Inace koristim live Linux verzije koje u sebi vec imaju takve alate pa je uklanjanje virusa i ostalih baja postala rutina koja se sastoji od cekanja. Na posebnom racunaru imamo poskidane najnovije definicije koje se stalno azuriraju tako da pokretanje i skeniranje traje oko sat vremena.

Svi ovi alati i antivirusi su open sorce tako da ne brinemo za legalnost.

Razmjena linkova: Na kontakt posaljite Vas link i on ce biti postavljen na naslovnoj strani u rubrici Prijatelji. Obavezno postavite link koji vodi ka stranici gdje je objavljen link Foruma NN.
Sve vijesti na jednom mjestu
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 17. 05. 2012. 08:38