Pa stari druze,... ako cemo iskreno,....koliko si puta samo ti u dnevnopolitickoj raspravi spomenuo srednji vijek i izdaje, prevjere, prodaje, izdajnicke konvertitete,..... ?
Безброј пута, стари друже и јесам ли ишта погријешио или слагао?
И какве то везе има с овим генетским опсервацијама и генерализацијама народа?
Никакве, друже
Buduci da te nesto nisam vidio na istoriji sa valjanim argumentima,..
Ма, јеси , друже, јеси...али , матрикс укључи филтрацију и игнорисање....

...то ниси ти - то је твоја матрикс-шаума ....

. i da je ocigledno da se ne obracas kostima nekih predaka iz 1400 i neke vec danasnjim ljudima,.. sta je to drugo nego ista ideologija kao sto je samo drugacije formulisala glupaca,.. po meni licno je ona to sve najbolje uprostila i krace sazela.
Па, да - по теби лично....али то је ипак твој проблем....једно је што ти мислиш да је истина, а друго је истинска реалност...
Dalje, slazem se da je pretjerivanje i ekstremizam ovo sto Cekic pise da je korijen srpskog fasizma u porodici. Ne, to nije istina,.. korijen je u ideologiji koja se kroz politiku, publistiku, medije,.. ucvrstila kao standard. Istrebljenje muslimana kao sveti cin sa korijenom u mitomaniji, Njegosu, tendencioznoj istoriji, .. nije od srpske porodice ,.. vec je standard koji se pred mojim ocima stvarao devedesetih u okvirima jedne politike i ideologije. I to slusam ovako na forumu ne kao cilj, vec kao opravdanje za zlocine, i danasnju diskriminaciju. Nista licno tebi, ti si dobar covjek ali si pokupio te price okolo i pricas o stvarima koje neznas.
Немој се ти љутити, друже, али ја мислим да ти се уземљење полако одвојило...упаде и ти у чекићизацију, као пиле у говно....

Ajmo dalje.
Sunovrat inteligencije je eminentan na prostoru cijele BiH, sa razlicitim nijansama tu i tamo. O Federaciji radije necu jer nemam nista tamo niti tamo poznajem,.. ali da malo vidimo nase dvoriste. Kakva je to inteligencija u Banjaluci gdje ces istu pricu cuti od najvisih zvanicnika kulturnog, medijskog politickog, zivota, u skolstvu na svim nivoima i doktoratima,..... istu pricu dakle na tom nivou i istu pricu i od nepismenih baba na pijaci i polupismenih lokalnih djilkosa? Ista prica o istoriji BiH, etnogenezi Bosnjaka i dali postoje uopste kao nacija, o bosanskom jeziku i dali uopste postoji,.. pa kroz to teorije domacih naroda i domacih vjera i dijametralno stranih i umetnutih.
Па, можемо о томе причати и на другој теми...а не би било лоше да конкретно причамо, као нпр. што је комшо Сенахид дао примјер или као што сам ја навео ове горе еминентне (бар по титулама) интелектуалце из Федерације....
Ја, рецимо , не могу да се досјетим ниједне адекватне расистичке небулозе од интелектуалаца из Српске, које би могле парирати горњим - а ево да кренемо по функцијама које обављају - значи: од ректора БЛ универзитета, проректора , професора , па до рецимо Митрополита и владика...а ти ми помози....
Што се тиче историје БиХ , само ти имаш проблем са њом јер покушаваш имплементирати турбоновохисторију - а за тим нема потребе ...наравно, како сам ти то већ икс - пута рекао - ти и матрикс имате потребу да ревизијом , односно фалсификатима, историје олакшата садашњост...наравно, то је бијег од реалности и само може произвести нефункционалне појединце затворене у свијету снова , тј. матриксу у конкретном случају....
Етногенеза Муслимана је поприлично јасна и можда најјаснија етногенеза од свих народа на планети, а дефинитивно на Балкану...како сам ти рекао икс-пута ја немам проблема са конверзијом у религији, нити је сама конверзија у религији направила расцјеп међу нашим народима...расцјеп су прије свега направили злочини које ће муслимани чинити над хришћанима у току 400 година отоманске владавине....
Назив Бошњак није коректан јер је
ИЗАБРАН из хегемонистичких побуда, а није изашао из народа ...(питао сам те икс пута да ли су теби родитељи говорили:''Сине ''дилајла'' ти си бошњак''....ја се смијем кладити да то никад ниси чуо у свом одрастању, а поприлично сам сигуран да нико од Муслимана који су рођени прије рата никад то није чуо....(ево ја сам одрастао у изразито муслиманском крају и никад, али баш никад, то нисам чуо...)...значи, назив за народ се не ИЗАБИРЕ него се рађа са њим, нити се политичким декретом може наметнути неки туђи назив, ако већ постоји назив који живи у народу....Што се тиче етницитета, односно, народности то сам ти исто много пута рекао - ту је јасна прича...назив етницитета је проблем јер му је основна идеја негирање везе Срба (и Хрвата) са територијом на коју је Алија бацио шапу.... (чак је сам Алија (1990.) тај назив звао
злобни назив за Муслимане, јер би се могло отворити питање припада ли Босна само Бошњацима...''...Oслобођење, 20.07.1990.).
Кад се Српска ослободи из ове НАТО-наметнуте заједнице, онда ћу прихватити било који назив...дотад, сматрам да није коректно да се један народ самопрогласи према називу заједничке административне јединице у коју нас је утрпао НАТО...
''босански'' језик - дефинитивно не постоји, нема подлоге ни у науци, ни у историји ...то је само још једна хегемонистичка алатка алијиног режима- значи то је језик измишљеног политичког назива из потребе запишавања територије....
Skroz realno. Kakva je to inteligencija koja se vise bavi negiranjem tudjih nacionalnih, kulturnih osobitosti negoli cim drugim i gdje ne postoji ni debata o tome,.. samo opstepoznate istine koje se plasiraju ljudima koji se plase da dobiju rak od razmisljanja ili citanja,.. te opstepoznate istine opstaju samo u sredini iskljucivih standarda,.. a padaju na prvom suceljavanju sa stvarnim argumentima? U vecini normalnog svijeta bar postoji debata o tome, razlicita misljenja u nauci, a pogotovo razliciti stvovi ili stepen poznavanja materije na razlicitim obrazovnim nivoima i stalezima
.
Па, ето - та интелигенција образује младе људе у Федерацији...па , ти види каква је...и какви су они који му то дозволе....чим му дозволе, постоји интерес за тим....
U BL ces isto cuti i od promovisanog intelektualca(uglavnom postavljenog po stranackom kriteriju) i od nepismenih ljudi.
блах блах....зар не:''Исто мисле и у врећи и за столом....''...блах блах....
Zato,.. de popij jednu i usuti svega ti.
Живио ти, друже

А да ћутим немам право