hahahahahahahahahahahahahahah
ahahahahahahahaa.............
.....mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mmmmmmmmmmmmm.......Vijeko,pile,koliko ti imas godina,kazi ti meni,jeli?
Svako se cese tamo gde ga i svrbi pa tako i ti,Hrvatska,zivotni standard itd itd.
hahaha......
Moj maleni Vijeko.
Vidis.Mene a koliko si mogao da vidis i druge na ovom forumu uopste ne zanima ni Hrvatska ni njeni problemi,tacnije interesuje nas koliko i jedna-Namibija.

Da bi shvatio gde se sada nalazi tvoja zemlja,moraces da sirom otvoris um i oci,spremis zeludac za ono sto ces procitati.Jer to sto cu ti sad reci nece biti prijatno ali ce biti istinito.Tacnije potpuna istina.
Zasto cu posvetiti paznju ovoj za mene/nas apsolutno bezveznoj temi?
Samo zato sto mi je dosadno da se prepucavam sa muslimanima oko sakate bih od koje i onako nema nista i zbog tebe jer vidim da zelis razgovor o tom"svom"problemu a niko te"ne vidi".
Dakle Vijeko moj:Jeli tebi poznata recenica koju i najgluplji Matriksasi znaju:Jugoslavija hvata zadnji voz za Evropu.
To je bila neka 1988/1989.god.
Jos je bila SFRJ,zemlja naspram koje sve ove prcije i sve ove banana drzavice izgledaju ko poljski wc naspram neke staklene poslovne zgrade.Da bas tako.
I?
U tom svom hvatanju zadnjeg voza za Evropu tu takvu Jugoslaviju sapleli su Slovenci prvo.
Slovenci su ti oduvek bili sitne sluge i konjusari,narod sa kompleksom i zeljom da budu Nemci.Stranci za mene i tebe.
Posle njih dok se jos mogla i nekako spasiti situacija,Hrvati se digose hoce i oni da se osamostale,izbacise Srbe iz ustava,Srbi se pobunise,postojala neko vreme RSK na teritoriji gde su ziveli Srbi,Hrvati uz pomoc NATO pakta i izdaje S.Milosevica{Stanisic-spijun CIA-e},propadne RSK i Hrvati proteraju Srbe iz Hrvatske.
Ovo odozgo je vrlo vazno jer ce u buducnosti predstavljati jos jednu prepreku Hrvatskoj za EU.
Vracamo se u sadasnje vreme.
Sta je Hrvatska danas?
Danasnja Hrvatska je zemlja koja pokusava da udje u Evropu(EU),u onu istu Evropu u kojoj bi se nasla 1988.god.da tata nacije Tudjman sa svojim ustasama nije uradio to sto je uradio.
Danasnja Hrvatska je drustvo koje je pretrpelo tranziciju i jos uvek je debelo u njoj.A sta je tranzicija?
Fin naziv za pljacku drzavnih i drustvenih dobara i gradjanstva.
Tranzicija ima nekoliko etapa:
1.Privatizovanje najprofitabilnijih preduzeca(tu se krade ono sto najvise vredi)
2.Privatizovanje manje atraktivnih preduzeca i uopste svega sto se ukrasti moze
3.Osiromasivanje naroda dizanjem cena racuna smanjenjem plata ili blagom inflacijom dok plate stoje kako bi se stvorila jeftina radna snaga za te iste lopove koji su pokrali gore navedenu imovinu.
Toliko o tranziciji.
A sad EU.
Masne price o EU koje su narodu plasirane obicna su laz i nista vise.
Hrvatska posto zavrsi privatizaciju mora da potpuno otvori svoje trziste za stranu robu,tog trenutka tvoj gazda lopov ce propasti a njegovu firmu zajedno sa tobom kupuje neki stranac i ti nastavljas da radis za iste pare ili manje a radis isto ili vise nego pre,zbog toga sto je tvoja drzava napravila takav zakon i skresala ti radnicka prava da bi privukla tog stranca da ulaze novac u Hrvatsku.
Na putu ka EU Hrvatsku cekaju Srbi koji su njeni gradjani:Povratak Srba,povratak imovine Srba,povratak svih mogucih prava Srbima koja su im uskracena ili se sprovode samo deklarativno,pro forme.
Nadoknada stete Srbima istraga ratnih zlocina,nestala lica itd.
DA Vijeko to sve podrazumeva proces ulaska u EU.
Po primanju u EU,Hrvatska ce biti zadnja rupa na svirali kao sada Rumunija i Bugarska.
Jel ti znas kakva je sirotinja tamo?
E Hrvati ce biti ista takva sirotinja kad budu bili na vratima EU.
A zasto?Pa EU ne treba bogat Hrvat i jaka Hrvatska nego jeftina radna snaga.Slabo placeni volovi.
Sve to ceka i Srbiju,Crnu Goru,jel mozes samo da zamislis koliko je jos iza Hrvatske i Srbije i Crbe Gore jedan nakazni protektorat BiH u tome svemu?
I na kraju kad ce biti bolje.Pod uslovom da se ne raspadne EU,da ne izbije neki rat,za nekih 30-40 godina imaces standard ko u Nemackoj ako tada budes bio ziv i ziveo u Hrvatskoj.
Eto toliko u nekim najkracim crtama.
Ako te interesuje jos nesto ili hoces nesto da pitas ti napisi.Pozdrav.