Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 11:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Nezdravi sokici  (Pročitano 820 puta)
Korisničko_ime
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 10.0.648.134 Chrome 10.0.648.134

« poslato: 17. 03. 2011. 04:05 »
Podeli temuIdi gore

Za ljubitelje slicnih soda soft drink sokova

Spremao sam ispit pa sam popio 4l koce(coca cola-e). Preznojavao sam se,sutradan me boleo gornji deo stomaka,sestra mi je doktorka pa mi rece,posto sam imao temperaturu 2 dana posle,da secer unistava C vitamin i posredno imuni sistem. Necu je vise piti,ima dosta nekih neproverenih prica da se njome moze cistiti wc solja i sl. ali sigurna cinjenica je da ne pomaze organizmu. Ja prelazim na caj i kofein u istom.

wiki koka kola :

Вода мора да буде пречишћена на исти начи свугде у свету како би Кока-Кола имала исти укус ма где била произведена.
Шећер у Кока-Коли има 100 грама по литри.
Кофеина у једној литри Кока-Коле има 100 mmg количина која се може наћи у једној шољици беле кафе.

Тајни састојак Кока-коле:
алкохол 236 милилитара,
поморанџино уље 20 капи,
лимуново уље 30 капи,
уље орашчића 10 капи,
уље коријандера 5 капи,
уље цвијета Цитрус вулгарис 10 капи,
уље цимета 10 капи.

-Тако је већ 1885. године апотекар осмислио тоник, Френч Вајн Кола (French Wine Cola), веома сличан данашњој Кока-Коли. Временом је Пембертон из њега избацио алкохол, додао друге биљне есенције и тако добио нови сируп без имена, а који је пре свега, лечио главобољу.

-Лименка црвене боје, симбол Кока-Коле је настала као "оруђе рата". Догодило се то у време конфликта у Кореји где је било немогуће слање Кока-Коле у дотадашњем паковању, у стакленим флашицама.

-Међу скорашњим истраживањима која су обављена на универзитету Харвард показало се да је после речи О. К. Кока-Кола друга најпознатија реч на свету.

-Пре неколико година Њујорк Тајмс (New York Times) је написао интересантну тезу у вези глобализације и утицаја мултинационалих компанија: Можеш да покушаш да побегнеш, али се не можеш сакрити. Пре или касније, без обзира колико ти мислиш да си побегао од удобности и навика модерног света, Кока-Кола ће те пронаћи. Можеш отићи на Хималаје на острва богата рибом и шибана ураганима далеко од обале Никарагве, у колевку цивилизације ако можеш. Увек ћеш наићи на Кока-Колу која те чека.

How much sugar in a can of cola?

Man Drinking Fat. NYC Health Anti-Soda Ad. Are You Pouring on the Pounds?

DON'T DRINK YOURSELF FAT
vuvuzela
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1

« Odgovor #1 poslato: 30. 06. 2011. 03:04 »
Podeli temuIdi gore

samo ne znam je li ovo nezdravi sokić  Grin

TitleBoxNovo bizarno piće: Konjsko sjeme sa okusom jabuke!

Novozelandski je pub počeo prodavati prilično neobično piće – konjsko sjeme sa okusom jabuke.

Pub The Green Man u Wellingtonu počeo je na sreću posebno ženskog dijela klijentele prodavati bizarno piće od 30 ml, konjsko sjeme sa okusom jabuke. Zasad je kratko piće koje naplaćuju gotovo 100 kuna dobro prihvaćeno, služi se ohlađeno i sadrži oko 300 miliona konjskih Michaela Phelpsova.

Jedan od zaposlenika kaže da su žene puno znatiželjnije kad je u pitanju isprobavanje ovog neobičnog pića premda se i pokoji muškarac usudi probati. Novinarima je ispričao i da je došla žena koja je htjela probati konjske plivače, ali je bila zabrinuta da ne ostane trudna. Ali, nije poznato koliko je gospođica prije toga popila, piše Tportal.

Kad su ga pitali kakvog je okusa piće, vlasnik puba Steve Drummond rekao je: "Kad jednom pređete tu psihičku barijeru, najbolje bi bilo reći da je između neke ljepljive kreme i smrznutog soka od jabuke".

Drummond je rekao i da se sjeme prikuplja sa konjske farme u Christchurch, a zatim se u baru miješa sa okusom jabuke, hladi se i služi u malim čašicama.

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/zabava/zanimljivosti/66959-Novo-bizarno-pice-Konjsko-sjeme-okusom-jabuke.html#ixzz1QCaz1eDG

Dođoh, vidjeh, preblijedih!
Blood_For_Blood
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #2 poslato: 30. 06. 2011. 08:26 »
Podeli temuIdi gore

A sta je s onim sokovima na razblazivanje?

Paaale su slpske glaaave u slpskome zapadnom Sleeemu! Osveeeticemo slpsku klv!
vuvuzela
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #3 poslato: 30. 06. 2011. 08:30 »
Podeli temuIdi gore

zar to još uvijek postoji  Cheesy

Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #4 poslato: 30. 06. 2011. 08:35 »
Podeli temuIdi gore

Pa nebi bilo lose da se vrati izvorna Coca-cola ,sa devet miligrama Kokaina  Grin
vuvuzela
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 30. 06. 2011. 08:38 »
Podeli temuIdi gore

Sta se desava kada popijete casu Coca-Cola-e

* Prvih 10 minuta: Nakon sto ste uneli Coca-Colu u vaš organizam, 10 kasičica šecera je u vašem organizmu (100% od preporučenog dnevnog unosa). Vaš organizam vas ne tera na povraćanje prouzrokovano preteranim unosom secera zbog fosfatnih kiselina i aroma.

* 20 minuta: Vaša krv upija šecer, dolazi do naglog povećanja insulina u organizmu. Jetra odgovara tako što sav šecer pretvara u mast koliko god ga ima, a u ovom momentu ga ima i previse.

* 40 minuta: Sada je sav kofein apsorbovan u krv. Vaše zenice se šire, krvni pritisak raste. Kao odgovor jetra ubacuje još šećera u krvotok. Adenozinski receptori u vasem mozgu su sada blokirani sprečavajući pospanost.

* 45 minuta: Vaše telo ubrzava produkciju dopamina stimulišući centre zadovoljstva u mozgu. Fizički ovo je isti način na koji heroin deluje, samo mnogo jače.

* >60 minutes: Fosforna kiselina vezuje kalcijum, magnezijum i cink iz creva, ubržavajući rad organizma. Hemijski ovo je smeša velikih količina šećera i zasladjivača, i u ovom periodu povećano urinarno izlučivanje tečnosti.

* >60 Minutes: Kafeinski diuretik sada ulazi u igru (on vas tera na mokrenje). Sada je već sigurno da će sav magnezijum, cink i kalcijum biti izbačen iz vašeg organizma koji je prvobitno trebao da bude namenjen vašim kostima, kao što će biti izlučena i voda.

* >60 minutes: Dolazi do šećernog kolapsa u organizmu. U medjuvremenu ste gotovo izlučili dosta vode iz organizma, kao i veoma važne supstance (Kalcijum, Magnezijum, Cink). Posle ovoga verovatno ćete zapasti u kafeinsku krizu, telo vas tera na novi unos vode ili sličnih supstanci. Ali kako smo navikli na Coca-Colu, opet ćemo je uzimati i tako sve u krug i u krug, i samim tim svakim ovim procesom mi gubimo nama važne supstance koje su se mogle iskoristiti jačanju kostiju ili smanjivanju žedji.

bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #6 poslato: 30. 06. 2011. 11:37 »
Podeli temuIdi gore

Ја гледам наслов теме и читам:''Наздрави Шокици'' и контам WTF  Joj Joj

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #7 poslato: 01. 07. 2011. 10:24 »
Podeli temuIdi gore

Umro od smijeha
Blood_For_Blood
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #8 poslato: 03. 07. 2011. 12:12 »
Podeli temuIdi gore

zar to još uvijek postoji  Cheesy

normalno da postoji, ja pijem iskljucivo zbog toga sto na taj nacin barem popijes i malo vode u soku  Grin al reko ako je i to nezdravo onda se postavlja pitanje o smislu ove moje furke

Blood_For_Blood
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #9 poslato: 03. 07. 2011. 12:13 »
Podeli temuIdi gore

vala isto je i meni palo napamet, prvo pomislih da nije nesto o sokcima nekim.nesto antihrvatsko

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 21. 05. 2012. 01:51