Za ljubitelje slicnih soda soft drink sokova
Spremao sam ispit pa sam popio 4l koce(coca cola-e). Preznojavao sam se,sutradan me boleo gornji deo stomaka,sestra mi je doktorka pa mi rece,posto sam imao temperaturu 2 dana posle,da secer unistava C vitamin i posredno imuni sistem. Necu je vise piti,ima dosta nekih neproverenih prica da se njome moze cistiti wc solja i sl. ali sigurna cinjenica je da ne pomaze organizmu. Ja prelazim na caj i kofein u istom.
wiki koka kola :
Вода мора да буде пречишћена на исти начи свугде у свету како би Кока-Кола имала исти укус ма где била произведена.
Шећер у Кока-Коли има 100 грама по литри.
Кофеина у једној литри Кока-Коле има 100 mmg количина која се може наћи у једној шољици беле кафе.
Тајни састојак Кока-коле:
алкохол 236 милилитара,
поморанџино уље 20 капи,
лимуново уље 30 капи,
уље орашчића 10 капи,
уље коријандера 5 капи,
уље цвијета Цитрус вулгарис 10 капи,
уље цимета 10 капи.
-Тако је већ 1885. године апотекар осмислио тоник, Френч Вајн Кола (French Wine Cola), веома сличан данашњој Кока-Коли. Временом је Пембертон из њега избацио алкохол, додао друге биљне есенције и тако добио нови сируп без имена, а који је пре свега, лечио главобољу.
-Лименка црвене боје, симбол Кока-Коле је настала као "оруђе рата". Догодило се то у време конфликта у Кореји где је било немогуће слање Кока-Коле у дотадашњем паковању, у стакленим флашицама.
-Међу скорашњим истраживањима која су обављена на универзитету Харвард показало се да је после речи О. К. Кока-Кола друга најпознатија реч на свету.
-Пре неколико година Њујорк Тајмс (New York Times) је написао интересантну тезу у вези глобализације и утицаја мултинационалих компанија: Можеш да покушаш да побегнеш, али се не можеш сакрити. Пре или касније, без обзира колико ти мислиш да си побегао од удобности и навика модерног света, Кока-Кола ће те пронаћи. Можеш отићи на Хималаје на острва богата рибом и шибана ураганима далеко од обале Никарагве, у колевку цивилизације ако можеш. Увек ћеш наићи на Кока-Колу која те чека.