...
Ako je G.P bosanski Srbin,sta je mile onda u P.M.?
On negira da postoji termin "bosanski srbin",ustvari sve negira sa tim prefixom....osim novcanica

Ma dnevnopoliticke nebuloze. Ja stvarno nemam drugog objasnjenja.
Oko tog termina sam se malkice sporjeckao sa meni vrlo simpaticnim Slavujem, gdje on meni poce drzati predavanja kako je "bosanski" samo geografski termin.
Pa nego sta je nego geografski, Boze mili. Nije etnicki!?
Uglavnom to ukidanje epiteta "bosanski" je tipicna reakcija i to po mom misljenju nepromisljena.
Ko sto Mile rece u onoj kolumni da je u Bosni sve izokrenuto, evo ovo je tipican primjer te izokrenutosti.
Koliko samo muslimani navijaju za reprezentaciju BiH, a ocigledno je zemlja puno vise po nasem kroju nego po njihovom.
Oni vole drzavu a mi ne, a ona opet nama vise odgovara.
Nama odgovara, a mi izbacujemo sve sto u sebi sadrzi ime te iste zemlje!?
Ma *ebe lud zbunjenog!?
Boze sacuvaj!
Uglavnom, sto se mene licno tice, Gavro je herojcina!
Da podsjetim, oruzani napad na olicenje strane okupacije u sopstvenoj zemlji je borba za slobodu.
Za razliku od recimo buducih ljubavnika sedamdeset hurija koji se pasu u eksploziv da bi ubili sto veci broj nevinih zena i djece, koji nikako nisu olicenje nicega do mladosti i neduznosti.
Zato se to zove i terorizam, jer se terorom zeli poljuljati dosljednost protivnicke politike.
Zbog toga se i na onim snimcima na "Putu vjernika" onaj njihov heroj obicno obraca strancima, kako bi ih zaplasio i terorom odvratio od politike koju zastupaju.