Nezavisne novine - Diskusije
24. 05. 2012. 11:47 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 10 11 [12]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Гаврило Принцип  (Pročitano 11447 puta)
sapilanejaro
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #165 poslato: 03. 03. 2011. 04:42 »
Podeli temuIdi gore

General Borojević je rođen u austrougarskoj ( banija ) i ko takav je služio toj istoj zemlji, poslje se dao na volju u borbi protiv fašista ali ga nisu primili radi učešća u AU vojsci, nije on jedini feld maršal u AU vojsci al je jedini koji se nije pokatoličio i promjenio ime jer je to tad bio zahtjev, zašto pitam li se Huh?

A i neke od mojih predaka su pripadnici AU vojske na silu odveli na Cer pa se srećom živi vratiše ... toliko o želji srba da jurišaju na svoje!

Pošto nam bivša braća često mjenjaju i stvaraju nove nacije, da mi rezervišemo ili da jim bratski prepustimo preostalu naciju HERCEGOVNJAK da se poslje oko toga ne sporimo ... to je od starina u starim knjigama, hercegovnjicom ispisano
BANIJA 79
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.14 Firefox 3.6.14

« Odgovor #166 poslato: 03. 03. 2011. 10:19 »
Podeli temuIdi gore

odosmo u off topic, ali to mu i ne služi na čast. bilo je takvih i u zadnjem ratu. ko se protiv srba bori, nije srbin. isto vrijedi i za one koji su se borili protiv srpskih saveznika.....
Borojević se sa svojom armijom nije borio protiv srpske vojske,već protiv Talijana na Soči  Wink

Pitaju me odakle si žuti, sa Banije Krajišnik sam ljuti!
BANIJA 79
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #167 poslato: 03. 03. 2011. 10:33 »
Podeli temuIdi gore

General Borojević je rođen u austrougarskoj ( banija ) i ko takav je služio toj istoj zemlji, poslje se dao na volju u borbi protiv fašista ali ga nisu primili radi učešća u AU vojsci, nije on jedini feld maršal u AU vojsci al je jedini koji se nije pokatoličio i promjenio ime jer je to tad bio zahtjev, zašto pitam li se Huh?

A i neke od mojih predaka su pripadnici AU vojske na silu odveli na Cer pa se srećom živi vratiše ... toliko o želji srba da jurišaju na svoje!

Borojević je bio jedini feldmaršal u vojsci Austro-ugarske,koji nije bio njemačkog porijekla,tj.Slaven.
To što se Borojević nije htjeo da promjeni ime i vijeru dovoljno govori o njemu kao čovjeku !
Naravno da su Srbi iz vojne Krajine i bih prisilno mobilisani u austro-ugarsku vojsku,niko ni nije tvrdio da su išli dobrovoljno.Bilo je i velik broj koji su kao dobrovoljci otišli u srpsku vojsku,posebno Ličana.
Za nagradu je knez Pavle 1939.dao hrvatima banovinu hrvatsku,a Srbima koji su se borili za srpsku državu kao dobrovoljci šipak  Wink

Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #168 poslato: 04. 03. 2011. 07:51 »
Podeli temuIdi gore

Borojević se sa svojom armijom nije borio protiv srpske vojske,već protiv Talijana na Soči  Wink

italijani su bili srpski saveznici....

!
BANIJA 79
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #169 poslato: 04. 03. 2011. 11:10 »
Podeli temuIdi gore

italijani su bili srpski saveznici....
Talijani ne bi bili srpski saveznici da im Englezi i Francuzi nisu ispunili teritorijalna obećanja nakon 1.svj.rata,pa su samo iz tog razloga 1915.ušli u rat protiv Austro-ugara i Nijemaca zar ne !?

Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 9.0.597.107 Chrome 9.0.597.107

« Odgovor #170 poslato: 05. 03. 2011. 05:05 »
Podeli temuIdi gore

Talijani ne bi bili srpski saveznici da im Englezi i Francuzi nisu ispunili teritorijalna obećanja nakon 1.svj.rata,pa su samo iz tog razloga 1915.ušli u rat protiv Austro-ugara i Nijemaca zar ne !?

naravno. kao što i amerikanci ne bi ušli u rat 1917., da nisu vidjeli svoj interes u tome. rat je prvenstveno interes i bolje je imati saveznika, nego ga nemati. to je suština svakog rata, pa tako i Prvog S.R.

!
Dilajla
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1

« Odgovor #171 poslato: 17. 05. 2011. 06:05 »
Podeli temuIdi gore

Pitanje je izgleda aktuelizirano:

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/35690-historija-u-bh-udzbenicima-gavrilo-princip-od-junaka-do-teroriste.html

Dali je moguce napraviti tu koncenzus.

Da nije ni heroj niti terorista.

Heroj nije jer je ubio trudnu zenu, a terorizam kao pojam tada nije ni postojao.
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1

« Odgovor #172 poslato: 17. 05. 2011. 09:00 »
Podeli temuIdi gore

А може ли бити херој зато што је ударио окупатора у главу?

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
sapilanejaro
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #173 poslato: 17. 05. 2011. 10:35 »
Podeli temuIdi gore

Pitanje je izgleda aktuelizirano:

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/35690-historija-u-bh-udzbenicima-gavrilo-princip-od-junaka-do-teroriste.html

Dali je moguce napraviti tu koncenzus.

Da nije ni heroj niti terorista.

Heroj nije jer je ubio trudnu zenu, a terorizam kao pojam tada nije ni postojao.

Ja neznam kako da te nazovem više ...

Pa dal je ona jedino trudna žena i jeli nešto više vrjedna od mase srpskih trudnica i nejači koja je stradala od tih istih ...
Kako i dali je mogo Gavrilo da zna da je ona trudna Huh?

Da je mehmed pobio oboje sad ja i ti o ovome ne bi raspravljali, nego bi ga ti veličo a i srbi s tobom i ako opet po neznam koji put ponavaljam da ubijanje nije u dobro NIKAD i nesluži napredku ... a tu je to znak revolta i nepokornosti kojoj bi se ti i tvoji tako rado odali i žalite već 100 godina za tuđom nesuđenom čizmom.

iver nije ni tad pado daleko od klade pa ne pada ni sad, zato i jesi takav kakav si, jadan!

Pošto nam bivša braća često mjenjaju i stvaraju nove nacije, da mi rezervišemo ili da jim bratski prepustimo preostalu naciju HERCEGOVNJAK da se poslje oko toga ne sporimo ... to je od starina u starim knjigama, hercegovnjicom ispisano
Zalutalo_prase
Gost
« Odgovor #174 poslato: 18. 05. 2011. 05:54 »
Podeli temuIdi gore

Već smo detaljno pisali na ovoj temi o tome da Gavrilo Princip nije imao u planu da ubije nadvojvotkinju.
Alex
Urednik
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.24 Firefox 3.6.24

« Odgovor #175 poslato: 05. 12. 2011. 09:17 »
Podeli temuIdi gore

{alt}
Blood_For_Blood
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #176 poslato: 06. 12. 2011. 08:59 »
Podeli temuIdi gore

Prvenstveno faca jer je rokno monarhistu, buduceg vrhovnika drzave, a posto je svaka drzava ugnjetavacka tako je to bila i Austrougarska. Problem je samo to sto nakon Austrougara nastupi jos vece sranje (a to tada ne bjese samo misljenje ne-Srba unutar BiH).

Mislim da nije htio ubiti tu zenu. Nek me ubijedi u suprotno onaj ko ne misli tako.

A itekako mi se gadi ovo prisvajanje Principa od strane najgoreg olosa medju Srbima, onog s dna nacionalisticke kace, a isto tako i uzurpiranje anti-Princip stava od strane nacionalista s druge strane..ali to je shema po kojoj se djeli sve kod nas. Slicno bjese i s onim filmom Grbavica..srpski olos se dize protiv filma i namah bosnjacki olos poce da brani film i tako J. Zbanic postade instrument kvazipatriotskog nazionafuravanja..

Odlican graphitty.

Paaale su slpske glaaave u slpskome zapadnom Sleeemu! Osveeeticemo slpsku klv!
Stranice: 1 ... 10 11 [12]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 13. 05. 2012. 03:32