|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« poslato: 23. 03. 2011. 12:39 » |
Idi gore
|
Članak sa Wikipedije: http://sh.wikipedia.org/wiki/Ante_Markovi%C4%87O ovom čoveku sam čuo svašta, od toga da je strani agent poslat da uništi ekonomiju SFRJ, do toga da je bio istinski Jugosloven i jedini sposoban da reformiše SFRJ, uz često žaljenje što njegova opcija nije pobedila i opaske da se u vreme njegovog mandata živelo odlično. Preovlađavajuća ideja je pak da je on jedan od retkih pozitivnih likova u jugoslovenskoj drami i još jedan simbol onoga "što smo mogli da budemo da budale nisu došle na vlast"... Kakvo je mišljenje forumaša o poslednjem premijeru SFRJ?
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 23. 03. 2011. 12:41 Ђуђи »
|
|
strelok 06:48 Šalje privatnu poruku. Matovilo 06:50 Čita svoje privatne poruke.
|
|
|
|
tazabosna
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 23. 03. 2011. 06:12 » |
Idi gore
|
Članak sa Wikipedije: http://sh.wikipedia.org/wiki/Ante_Markovi%C4%87O ovom čoveku sam čuo svašta, od toga da je strani agent poslat da uništi ekonomiju SFRJ, do toga da je bio istinski Jugosloven i jedini sposoban da reformiše SFRJ, uz često žaljenje što njegova opcija nije pobedila i opaske da se u vreme njegovog mandata živelo odlično. Preovlađavajuća ideja je pak da je on jedan od retkih pozitivnih likova u jugoslovenskoj drami i još jedan simbol onoga "što smo mogli da budemo da budale nisu došle na vlast"... Kakvo je mišljenje forumaša o poslednjem premijeru SFRJ? Markovic je za mene bio simbol Jugoslovena, u pravom smislu rijeci, ali nazalost nacinalizam ga je pregazio, jer istomisljenika je bilo veoma malo. Bio je za Zapad veoma opasan, jer ne bi doslo do tako lakog rasturanja istoka. Cjeli privredni sistem 80. ih god. u ex JU bio bi kao spoticni kamen za moderno robstvo koje danas vlada.
|
|
|
|
|
|
Zalutalo_prase
Gost
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 23. 03. 2011. 06:15 » |
Idi gore
|
Ante Marković je bio legenda...
Dobro se živelo u to vreme, a što je još važnije videli smo neku perspektivu i bolje sutra. A onda se sve srušilo i otišlo u tri lepe...
|
|
|
|
|
|
Senahid
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 23. 03. 2011. 06:53 » |
Idi gore
|
Dobro se živelo u to vreme, a što je još važnije videli smo neku perspektivu i bolje sutra. A onda se sve srušilo i otišlo u tri lepe...
....materine 
|
"
|
|
|
|
tazabosna
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 23. 03. 2011. 07:08 » |
Idi gore
|
....materine  Sve otislo u HELAC, ovo C je sa kvakom, decki.Kad je helac,onda nema cejfa. 
|
|
|
|
|
|
Neo
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 23. 03. 2011. 07:11 » |
Idi gore
|
nebih se slozio s tim... Milosevic je u hagu najbolje objasnio ulogu markovica i sta se ustvari desavalo sa finansijama . Kako su sredstva isla za naoruzavanje hrvata i ustvari sve je bio paravan za potkopavanje finansijskog sistema. ustvari bilo kako bilo tih godina sam isao na more a sada nemogu ni na bazen 
|
|
|
|
|
tazabosna
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 23. 03. 2011. 07:19 » |
Idi gore
|
nebih se slozio s tim... Milosevic je u hagu najbolje objasnio ulogu markovica i sta se ustvari desavalo sa finansijama . Kako su sredstva isla za naoruzavanje hrvata i ustvari sve je bio paravan za potkopavanje finansijskog sistema. ustvari bilo kako bilo tih godina sam isao na more a sada nemogu ni na bazen  Vidi ti to, pa trazis sponzorstvo iz Slobinog fonda, kao istomisljenik njegov, bar toliko si zasluzio.
|
|
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 23. 03. 2011. 08:47 » |
Idi gore
|
Ante Marković zaista je bio legenda,kao i mnogi drugi iz tog sistema i režima osuđenog na raspad i da se prilikom tog raspada isto nekom više a nekom manje raspadne. Individualac u onakvom režimu ništa nije značio,osim zaluđivanja masa da je Jugoslavija održiva. Sa ove vremenske distance vrlo negativna ličnost.
|
|
|
|
|
|