|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #166 poslato: 20. 05. 2011. 03:06 » |
Idi gore
|
Ma boga ti šta bi ti ?
Što je alternativa samoupravljanje,komformizam bez pokrića,život bez odgovornosti i vizije. Robovi krupnog kapitala su i jače države i narodi od naših..pa šta ? Ona vrsta lažne sigurnosti na koju se neki pozivaju,predlažem restartovanje mozga ako ga neka opasna virusčina nije zahvatila.
Danas se realist u meni nikak nemre dogovorit s idealistom o tom kak bi trebalo bit. Iako sam uživam sve pogodnosti liberalnog kapitalizma i prizanajem da sam komformist do bola, dapače mali kupovni zombi, taj sustav mi u dubini duše ne štima. Nema ono nešto, fali mu duša, fali ideal, neki korjen za koji se konzerva u meni može uhvatit i reč to je to. I teško da ču ikad promjenit mišljenje. Živjet ču unutar sistema koji mi je najmanje zlo, al nikad neču bit obožavoc istog i nadam se da če moja djeca jednog dana stvari pokrenut nabolje. Nemoj mislit da sam ja zazivo neke druge sisteme, ja sam zazivo utopiju koje nemre bit. No svatko se ima pravo tu i tam ponadat. Jedan od onih dana kad je glava u oblacima, a reala negdje dalekoooooooooo.
|
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #167 poslato: 20. 05. 2011. 03:57 » |
Idi gore
|
Danas se realist u meni nikak nemre dogovorit s idealistom o tom kak bi trebalo bit.
Iako sam uživam sve pogodnosti liberalnog kapitalizma i prizanajem da sam komformist do bola, dapače mali kupovni zombi, taj sustav mi u dubini duše ne štima. Nema ono nešto, fali mu duša, fali ideal, neki korjen za koji se konzerva u meni može uhvatit i reč to je to. I teško da ču ikad promjenit mišljenje. Živjet ču unutar sistema koji mi je najmanje zlo, al nikad neču bit obožavoc istog i nadam se da če moja djeca jednog dana stvari pokrenut nabolje.
Nemoj mislit da sam ja zazivo neke druge sisteme, ja sam zazivo utopiju koje nemre bit. No svatko se ima pravo tu i tam ponadat. Jedan od onih dana kad je glava u oblacima, a reala negdje dalekoooooooooo.
Iako sam uživam sve pogodnosti liberalnog kapitalizma i prizanajem da sam komformist do bola, dapače mali kupovni zombi, taj sustav mi u dubini duše ne štima. Za kaj si postao zombi,zašto jedan deo novca nisi ostavio u rezervi ili ga investirao u stvaranje novih vrednosti. Za kaj se nisi uravnotežio.?
|
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #168 poslato: 21. 05. 2011. 10:16 » |
Idi gore
|
Ma boga ti šta bi ti ?
Što je alternativa samoupravljanje,komformizam bez pokrića,život bez odgovornosti i vizije. Robovi krupnog kapitala su i jače države i narodi od naših..pa šta ? Ona vrsta lažne sigurnosti na koju se neki pozivaju,predlažem restartovanje mozga ako ga neka opasna virusčina nije zahvatila.
da, robovi krupnog kapitala su i vece drzave. To je jedna nametnuta bjesomucna trka od koje je mnogima mucno. Moja zena kaze da ce se stvari promijeniti kada bude dovoljan broj ljudi kojima bude dovoljno mucno. Ja licno ne znam koji sistem bi bio bolji jer i onaj hvaljeni Svedski kao kombinacija kapitalizma i socijalizma je u kolapsu, premalo je konkurentan a socijalna davanja su prevelika. Znaci svak se snalazi za sebe. U svemu tome Tito i Juga sa svim nedostacima uopce ne zvuci kao losa opcija (mada mi nismo dorasli za kvalitetnu izvdebu). Sada govorimo jedni protiv drugih, a ustvari sve nas porobljava neko treci (strani kapital). To je apsurdno ali vidim i na forumu da je tako
|
|
|
|
|
|
Tommy Gavin
|
 |
« Odgovor #169 poslato: 21. 05. 2011. 10:26 » |
Idi gore
|
krupni kapital je porobio cijeli svijet i borba protiv njega nije ni u povojima. kad dogori do nokata, javiće se već i otpor. rješenje sigurno nije (bilo) ići za nacionalistima koji su glavni exponenti krupnog kapitala! rješenje je bilo i održati jugoslaviju, ali nije bilo volje za tim. sad je kako se ko snađe... pa kom opanci, kom obojci - a znamo kako to izgleda u stvarnosti!
|
!
|
|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #170 poslato: 24. 05. 2011. 09:02 » |
Idi gore
|
Za kaj si postao zombi,zašto jedan deo novca nisi ostavio u rezervi ili ga investirao u stvaranje novih vrednosti. Za kaj se nisi uravnotežio.?
Krivo si me razumio. Nije problem rezerva, još postoji. To se čuva za crne dane, a nadam se da takvi nikad ne buju došli. Otvorit ču temu na filozofiji il društvu. Problem je imanje, ne neimanje. Kad postaneš rob stvari koje ti u biti ne trebaju al ih svejedno imaš. Najljepši tjedan prošle godine ja na viksi na moru. Auto tjedan dana u garaži, idem pješke 5 km do dučana, nema TVa, nema radija, nema struje, sve je na plin, nema novina. E da mi je tak svaki dan  To opusti čovjeka do kraja i napuni baterije za ostatak godine.
|
|
|
|
|
Zeljo_furesta
|
 |
« Odgovor #171 poslato: 24. 05. 2011. 11:09 » |
Idi gore
|
ako se doselis u Krajinu Prigorac npr. Ljubinu ili Kotarane onda ces svaki dan da imas tu idilu. Prvi ducan ti je malo dalje od 5 km. a u taj koji svratis pitanje je sta ces da nades, TV nema posto nema ni struje a bogme ni vode ali ima izvorna ako nije kontaminirana  a ono malo novina sto ima mozes samo da brises d...e s njima  Eto takav dan moze da ti bude svaki ako hoces i ako uspijes da prezivis jer pored ljudske zlobe i zelje da te zbrisu s lica zemlje imas i zivotinjsku ali ne zlobu nego jednostavno instiktivni nagon za hranom , da te pojedu  Dedes onda vece idile i raja nego sto je Krajina, pakiraj kofere Prigorac i pici jer Krajina te ceka 
|
|
|
|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #172 poslato: 24. 05. 2011. 11:14 » |
Idi gore
|
ako se doselis u Krajinu Prigorac npr. Ljubinu ili Kotarane onda ces svaki dan da imas tu idilu. Prvi ducan ti je malo dalje od 5 km. a u taj koji svratis pitanje je sta ces da nades, TV nema posto nema ni struje a bogme ni vode ali ima izvorna ako nije kontaminirana  a ono malo novina sto ima mozes samo da brises d...e s njima  Eto takav dan moze da ti bude svaki ako hoces i ako uspijes da prezivis jer pored ljudske zlobe i zelje da te zbrisu s lica zemlje imas i zivotinjsku ali ne zlobu nego jednostavno instiktivni nagon za hranom , da te pojedu  Dedes onda vece idile i raja nego sto je Krajina, pakiraj kofere Prigorac i pici jer Krajina te ceka  Pa da znaš čak i bi. Pa da čuvam ovce i sadim nekaj. No onda bi me prozvali kolonizatorom  Jbga znam da je nekim ovaj opis muka dok je meni izbor. Eto ja bi uživo majke mi. Čak sm se prijavio za čuvanje svjetionika godinu dana, di češ bolje. Samo željko veli koje ti je selo da budemo susedi 
|
|
|
|
|
Zeljo_furesta
|
 |
« Odgovor #173 poslato: 24. 05. 2011. 11:21 » |
Idi gore
|
ako mi budes komsija Prigorac onda nema nista od te idile jer ces biti na onom svijetu deti ne treba nista, a i sumljam da bi ti da mi budes komso na brdu u Matijevicima tamo ti krst do krsta  Drz se ti svetionika i otoka a ostav Krajinu na miru da je ne koloniziras jer je vec dovoljno kolonizirana mada ni ti novi osvajaci nece da ostaju i oni bi tvojim stopama, svetionik (koke, more, provod, lova, zajebi, otmi, prevari .......) 
|
|
|
|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #174 poslato: 24. 05. 2011. 10:12 » |
Idi gore
|
ako mi budes komsija Prigorac onda nema nista od te idile jer ces biti na onom svijetu deti ne treba nista, a i sumljam da bi ti da mi budes komso na brdu u Matijevicima tamo ti krst do krsta  Drz se ti svetionika i otoka a ostav Krajinu na miru da je ne koloniziras jer je vec dovoljno kolonizirana mada ni ti novi osvajaci nece da ostaju i oni bi tvojim stopama, svetionik (koke, more, provod, lova, zajebi, otmi, prevari .......)  Eto uspio si mi ogadit krajinu. No ipak su svi ti krstovi/križevi jedan veliki plus za "krajinu"  Evo našo nam hižu na guglu. Bičemo susedi jednog dana.  Sam niđe mora, a ja bi pogled na more 
|
|
|
|
|
Zeljo_furesta
|
 |
« Odgovor #175 poslato: 06. 06. 2011. 10:36 » |
Idi gore
|
caceti more, sada imas svoju lipu hizicu i mores vajk ki koza  Tesko cemo mi biti komsije Prigorac (nazalost  ) ali jednog dana hocemo, hocemo to je sigurno 
|
|
|
|
|
bastasljezoveboje
Član foruma
Van mreže
 Windows 7
Browser:
 MS Internet Explorer 9.0
|
 |
« Odgovor #176 poslato: 17. 02. 2012. 12:00 » |
Idi gore
|
Odlazak Srba iz Hrvatke je posljedica glupe politike koju su slijedili Krajišnici. Najveći dio krivnje za svoju sudbinu snose sami. Ne kažem da je Franjo imao takta, ali on je došao na vlast zahvaljujući Miloševiću i njegovom hegemonističkom odnosu prema Hrvatskoj. No, bojim se da ti nisi za ovaj razgovor. Previše te briju emocije.
Odlazak Srba iz Hrvatske, ja bih ga nazvao protjerivanje, nije posljedica politike koju su slijedili Krajišnici, već politike koju su vodili političari RSK, ali i to samo donekle, u onom segmentu neprihvatanja raznih planova koji su mozda i bili ponesto dobri za krajiski srpski narod (bolje ostanak na svome i neki vid autonomne vlasti ako ces biti zasticen, nego protjerivanje), kao i posljedica dogovorenih niza ustupaka, akcija i kontrakcija rukovodstava RH, Srbije i RS, iza ledja Krajisnicima. Ako neko misli da je guslarima i profiterima sa Pala bilo stalo do Grahova, Drvara i Krupe na Uni, o Korenici ili Glini da i ne govorim, grdno se prevario.
|
|
|
|
|
|
SlobodnaKrajina
|
 |
« Odgovor #177 poslato: 12. 03. 2012. 10:19 » |
Idi gore
|
Tuđmana će pamtiti kao osnivača moderne Hrvatske koji je na početku 90-tih godina stvorio sve uslove za rehabilitaciju politike iz pavelićove Hrvatske, čiji cilj je bio primjenjivati netoleratnu politiku prema Srbima sve dok se oni ne reduciraju u Hrvatskoj na 3-5% okupnog stanovništva. Taj plan jeste ostvaren od strane Hrvatske, ali smišljen je van naših prostora. Treba otvoriti pitanje zbog čega je Hrvatskoj 1990. bilo dozvoljeno rehabilitovati politiku iz 1941. koja je u Evropi osuđena i zabranjena.
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #178 poslato: 18. 03. 2012. 12:45 » |
Idi gore
|
Tuđmana će pamtiti kao osnivača moderne Hrvatske koji je na početku 90-tih godina stvorio sve uslove za rehabilitaciju politike iz pavelićove Hrvatske, čiji cilj je bio primjenjivati netoleratnu politiku prema Srbima sve dok se oni ne reduciraju u Hrvatskoj na 3-5% okupnog stanovništva. Taj plan jeste ostvaren od strane Hrvatske, ali smišljen je van naših prostora. Treba otvoriti pitanje zbog čega je Hrvatskoj 1990. bilo dozvoljeno rehabilitovati politiku iz 1941. koja je u Evropi osuđena i zabranjena.
a tebe kao tog istog Krajisnika ce pamtiti po velicanju zlocinca Draze i njegovih ciljeva, tj Velike Srbije u koju bi bila ukljucena i Krajina. Sto bi Balasevic rekao svi sto gube se ljute, ali tvoja strana ipak malo pretjeruje u tome
|
|
|
|
|
|
BANIJA 79
|
 |
« Odgovor #179 poslato: 18. 03. 2012. 02:29 » |
Idi gore
|
a tebe kao tog istog Krajisnika ce pamtiti po velicanju zlocinca Draze i njegovih ciljeva, tj Velike Srbije u koju bi bila ukljucena i Krajina. Sto bi Balasevic rekao svi sto gube se ljute, ali tvoja strana ipak malo pretjeruje u tome
Ne možeš uspoređivat nekog ko je imo vlast u rukama i odgovoran je za etničko čišćenje Srba iz hrvatske (tuđman),sa običnim forumašom koji piše proizvoljno.
|
Pitaju me odakle si žuti, sa Banije Krajišnik sam ljuti!
|
|
|
|