|
kanarinac
|
 |
« Odgovor #60 poslato: 08. 04. 2011. 10:50 » |
Idi gore
|
Dobro a mozes li mi ti reci kolika je bila brojnost partizanskih divizija u Srbiji tokom rata, naravno sastavljenih od Srba  Jel bila koja divizija i koja je ono oslobadjala Beograd na kraju rata. Da ti ja odgovorim za divizije,jer ne verujem da Slobodna Krajina ima te podatke... U Srbiji su bile 21,22,23,24,25,45,46. i 47. srpska divizija.Pored toga 16 i 36. vojvođanska divizija.U beogradskoj operaciji učešće je uzela 23. srpska divizija,16 i 36. vojvođanska divizja. Inače 1. armijsku grupu koja je učestvovala u Beogradskoj operaciji su činili Srbi u velikoj većini.
|
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #61 poslato: 08. 04. 2011. 11:36 » |
Idi gore
|
sta rece Nebitni  , tvoj Pavelic prodao Istru  Pa dobro kolika je bila ta tvoja NDH jer ja treba dati stavljam ovde tu njenu prokletu kartu. Covjece pa odakle izvlacis ove budalastine  jel to ta vasa nova povijest koju uce djeca u skoli. Ajde reci to Istrijanu ili Talijanu pa da vidis sta ce ti on lipo isparlati kemu je pripadala Istra  prjatelju nista ti i tebi slicni ne znate o Hrvatima i Hrvatskoj, osim onoga sto su vas 'naucili' da vjerujete. A zivio si ovdje, sta onda ocekivati od drugih  Ovoliku dozu tvrdoglavosti dugo nisam vidio. Nece da vjeruje sem onog sta su ga naucili. Pa da malo bolje proucis obje strane bilo bi ti lakse shvatiti sta se dogadjalo, zasto i sta se iz toga moze nauciti za dobrobit sviju.
|
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #62 poslato: 08. 04. 2011. 11:45 » |
Idi gore
|
Da ti ja odgovorim za divizije,jer ne verujem da Slobodna Krajina ima te podatke...
U Srbiji su bile 21,22,23,24,25,45,46. i 47. srpska divizija.Pored toga 16 i 36. vojvođanska divizija.U beogradskoj operaciji učešće je uzela 23. srpska divizija,16 i 36. vojvođanska divizja. Inače 1. armijsku grupu koja je učestvovala u Beogradskoj operaciji su činili Srbi u velikoj većini.
vrlo dobro. Ali evo ovaj Jevrejin govori da je u Beogradu od 1941 do 1945 stradao samo jedan njemački vojnik. Hmmm http://www.striborschwendemann.com/website/?p=217
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #63 poslato: 08. 04. 2011. 11:55 » |
Idi gore
|
|
strelok 06:48 Šalje privatnu poruku. Matovilo 06:50 Čita svoje privatne poruke.
|
|
|
|
kanarinac
|
 |
« Odgovor #64 poslato: 09. 04. 2011. 12:04 » |
Idi gore
|
Ajde malo više pročitaj o beogradskoj operaciji,pa onda iskomentariši...Koliki su bili gubici Nemaca u samom Beogradu i okolini govori dovoljno podatak da su poginula dva generala!To dovoljno govori o žestini borbe i velikim gubicima...Te podatke koje citiraš,ja ne znam da li ti imaš nameru da nas ovde zamajavaš,ili si provokator čije poznavanje istorije se svodi na onu "šta je babi milo,to joj se i snilo"? Ajde što ti ne veruješ Srbima i njihovim mitovima (a nisi se zapitao šta ste uradili od "Domovinskog" rata da ne širimo priču dalje u neke ranije događaje),ali da li si se odakle Sovjetima i Crvenoj armiji onoliki gubici,ako su u Beogradu uspeli ubiti samo jednog Nemca...Da se nisu poubijali sami?
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #65 poslato: 09. 04. 2011. 12:13 » |
Idi gore
|
|
|
|
|
|
kanarinac
|
 |
« Odgovor #66 poslato: 09. 04. 2011. 12:16 » |
Idi gore
|
I to što kažeš,a ja budala se našao ubeđivati i pokušati objasniti  Nebitno samo ti nas i dalje uči,jer eto saznaćemo mnoge stvari kojih se ne bi postideli ni časopisi kao što je "Treće oko".
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #67 poslato: 09. 04. 2011. 12:43 » |
Idi gore
|
I to što kažeš,a ja budala se našao ubeđivati i pokušati objasniti  Nebitno samo ti nas i dalje uči,jer eto saznaćemo mnoge stvari kojih se ne bi postideli ni časopisi kao što je "Treće oko". Pa da, bolje cuti i slusaj viceve nebitnog, jos ces ispasti i antisemita na kraju.  Dobra ti je ova paralela sa "Trecim okom". 
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #68 poslato: 09. 04. 2011. 12:01 » |
Idi gore
|
Ajde malo više pročitaj o beogradskoj operaciji,pa onda iskomentariši...Koliki su bili gubici Nemaca u samom Beogradu i okolini govori dovoljno podatak da su poginula dva generala!To dovoljno govori o žestini borbe i velikim gubicima...Te podatke koje citiraš,ja ne znam da li ti imaš nameru da nas ovde zamajavaš,ili si provokator čije poznavanje istorije se svodi na onu "šta je babi milo,to joj se i snilo"? Ajde što ti ne veruješ Srbima i njihovim mitovima (a nisi se zapitao šta ste uradili od "Domovinskog" rata da ne širimo priču dalje u neke ranije događaje),ali da li si se odakle Sovjetima i Crvenoj armiji onoliki gubici,ako su u Beogradu uspeli ubiti samo jednog Nemca...Da se nisu poubijali sami?
dobro pobogu ako je otpor bio toliko mocan. Kazi ti meni i ostalim slusateljima i gledteljima ovdje kako to da su logori opstali u glavnom gradu do zadnjeg dana rata. Kako to da te slavne borbene jedinice nisu uspjele da oslobode glavni grad sve godine rata. Kako to da nije bila nijedna ofenziva na glavni grad, sve do kraja rata. Pa kako to brate Daj poduci me i ostale koji gledaju.
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #69 poslato: 09. 04. 2011. 12:13 » |
Idi gore
|
dobro pobogu ako je otpor bio toliko mocan. Kazi ti meni i ostalim slusateljima i gledteljima ovdje kako to da su logori opstali u glavnom gradu do zadnjeg dana rata. Kako to da te slavne borbene jedinice nisu uspjele da oslobode glavni grad sve godine rata. Kako to da nije bila nijedna ofenziva na glavni grad, sve do kraja rata. Pa kako to brate
Daj poduci me i ostale koji gledaju.
Ako mislis da je u jednoj okupiranoj zemlji sa gerilskim otporom i devizom "100 za jednog" glavni grad mogao da se oslobodi kad god je to nebitnom palo na pamet, onda si glup. Ako mislis da su se djaci u Kragujevcu, gradjani u Krusevcu, Kraljevu, Beogradu, Novom Sadu i drugde sami streljali, onda si bezobrazan. Ako mislis da su Srbi kojima su Nemci sa svojim slugama samo dvadesetak godina ranije pobili cetvrtinu stanovnistva pohrlili u saradnju sa Nemcima i u Beogradu ih docekali sa cvecem kao u Zagrebu, onda si glup i bezobrazan. Sudeci po tvojim postovima i glup si i bezobrazan si.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 09. 04. 2011. 12:15 Ђуђи »
|
|
|
|
|
|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #70 poslato: 09. 04. 2011. 12:19 » |
Idi gore
|
Ako bi se mogao ja malo da umjesam  @nebitno je stavio 1941-1945 ,a u samom tekstu pise 1941-1944. Dalje autor tvrdi da je samo jedan vojnik poginuo do tada. Dali ima negdje podataka ,da je bilo borbi,diverzija,poginulih do 1944?
|
|
|
|
|
|
SlobodnaKrajina
|
 |
« Odgovor #71 poslato: 09. 04. 2011. 12:45 » |
Idi gore
|
Po Pitanju Pavelica, naravno da su ga doveli nacisti, pa nije pobijedio na slobodnim izborima. Donjeli su ga nacisti, ali su ga Hrvati prihvatili. Hrvati su se stavili na raspolaganju Pavelića. Da nije većina Hrvata podržavala ustaški režim, onda se ne bi mogao takav masivan genocid nad Srbima i drugima ostvariti. Dakle nije grupica ustaša sprovela genocid nego je to radila hrvatska država a većina naroda je to podržavala. Bez podrške većine Hrvata i hrvatske katoličke crkve, ne bi toliko Srba moglo stradati po stratištima i logorima smrti. Isto civili i katolički sveštenici su učestvovali u likvidaciji Srba od 1941 do 1945. Na izborima je pobijedio HSS kao najbrojnija stranka u Hrvatskoj, i bila je bila protiv ustasa i nacista. Zato su proganjali vodje, npr. Maceka zatvorili a Pavleka Miskinu ubili.
Maček se spremao da istrjebi Srbe i da bude vladar Hrvatske. On je u Banovini Hrvatskoj, od 1939. do 1941, preko samostana i katoličkih crkava naoružao 300.000 Hrvata. Policija Jugoslavije je to znala, ali nije htjela to da spriječava. Maček je sa grofom Ćanom potpisao tajni sporazum. Po tom sporazumu Hrvatsa seljačka straža je bila obavezna da napadne Jugoslovensku armiju kad fašistička Italija i nacistička Njemačka budu okupirale Jugoslaviju. Maček bi istu stvar uradio kao i Pavelić, ali Musulini se odlučio za Pavelića, ne za Mačeka. Musolini je od Hitlera tražio da vodja bude Pavelić, a ne Maček. Maček je od 1939. do 1941. naoružao, preko crkava, 300.000 Hrvata. Te jedinice su postale ustaške jedinice s kojim je rukovodila hrvatska vlast koja je organizovala i sprovela biološko istrebljivanje pravoslavnih Srba. Oni katolici koji se nisu htjeli izjašnjavati kao Hrvati, istu su bili meta hrvatske države i završili su kao i njihovi pravoslavni saplemenici.
|
|
|
|
|
kanarinac
|
 |
« Odgovor #72 poslato: 09. 04. 2011. 03:45 » |
Idi gore
|
Ako bi se mogao ja malo da umjesam  @nebitno je stavio 1941-1945 ,a u samom tekstu pise 1941-1944. Dalje autor tvrdi da je samo jedan vojnik poginuo do tada. Dali ima negdje podataka ,da je bilo borbi,diverzija,poginulih do 1944? Pa samo u julu i avgustu 1941. bilo je preko 50 diverzija (ubistava nemačkih vojnika,oficira i kolaboracionista,paljenje nemačkih stambenih objekata,kidanje telefonskih linija...).
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #73 poslato: 09. 04. 2011. 03:51 » |
Idi gore
|
Pa samo u julu i avgustu 1941. bilo je preko 50 diverzija (ubistava nemačkih vojnika,oficira i kolaboracionista,paljenje nemačkih stambenih objekata,kidanje telefonskih linija...).
@kanarinac, posto se dobro razumes u istoriju tog perioda i ratovanje, molim te prilozi sto vise podataka jer mi je vise muka od bezobrazluka pojedinaca koji ovde prosipaju teze o tome da su Srbi za vreme drugog svetskog rata jeli kolace i pili konjak sa Nemcima. Previse je Srba stradalo od Nemaca i njihovih entuzijasticnih pomagaca da bi sad na njima izvesni kompleksasi lecili frustracije. Hvala unapred.
|
|
|
|
|
kanarinac
|
 |
« Odgovor #74 poslato: 09. 04. 2011. 04:12 » |
Idi gore
|
molim te prilozi sto vise podataka jer mi je vise muka od bezobrazluka pojedinaca koji ovde prosipaju teze o tome da su Srbi za vreme drugog svetskog rata jeli kolace i pili konjak sa Nemcima.
Podataka ima i previše...Nabavi "Zbornik dokumenata i podataka o narodnoslobodilačkom ratu jugoslovenskih naroda",tom I (ima oko 20 i nešto knjiga).Svaka biblioteka to mora imati.Reč je o partizanskim i neprijateljskim dokumentima. Ja ću navesti samo jedan dokument (nemam skener pa se ne isplati da prepisujem stranice i stranice teksta...).Dokument je iz gore navedenpog zbornika (tom I,knjiga 2) SAOPŠTENJE VOJNOG ZAPOVEDNIKA U SRBIJI Beograd,3. septembra (DNB) Sa nadležnog mesta saopštava se: Danas pre podne je jedan nemački vojnik u Beogradu na sred ulice ubijen od jednog komunističkog razbojnika. Za odmazdu ovog podlog ubistva odmah je streljano pedeset komunističkih razbojnika. Iznad reči vojnik ide fusnota broj 2 u kojoj se objašnjava da je vojnik ubijen ispred "Cvetkove mehane",a akciju je izvela trojka iz udarne grupe krojačkog radnika Žike Bezanovića.Vođa te trojke je kasnije provaljen i streljan!
|
|
|
|
|
|