|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« poslato: 03. 04. 2011. 08:51 » |
Idi gore
|
Pošto se na jako ružan način Jasenovac pravda Blajburgom, red je bio i da imamo temu o "srpskoj tamnoj strani" na kojoj bismo razmenili mišljenja i argumente i došli do pravih odgovora. Da počnemo sa svedočenjima: Slovenia, 1945: Memories of Death and Survival after World War II by John Corsellis I. B. Tauris | November 24, 2005 | ISBN: 9781850438403 | 250 pages | PDF | 14 MB http://www.filesonic.com/file/375275901/9781850438403.rar
|
strelok 06:48 Šalje privatnu poruku. Matovilo 06:50 Čita svoje privatne poruke.
|
|
|
|
padobranac
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 03. 04. 2011. 11:33 » |
Idi gore
|
Pošto se na jako ružan način Jasenovac pravda Blajburgom, red je bio i da imamo temu o "srpskoj tamnoj strani" na kojoj bismo razmenili mišljenja i argumente i došli do pravih odgovora.
objasni ovo molim te. ja koliko znam komsic i zlaja se kunu u tita i partizane, ovo oni trebaju pravdaju.
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 03. 04. 2011. 11:42 » |
Idi gore
|
To je sintagma koju cesto vidjam kod nekih forumasa, zato sam i stavio navodnike. 
|
|
|
|
|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 03. 04. 2011. 12:29 » |
Idi gore
|
Oko toga ima dosta razlicitih misljenja ,i davanja broja ubijenih,isto kao i za Jasenovac.
Milovan Djilas-20 000 Franjo Tudjman-35000-40 000 Vladimir zerjavic-50 000 Vinko Nikolic-200 000 Mate Simundic-245 000 John Ivan Prcela-600 000
Spominje se samo Blajburg,ali pod tim imenom se smatra i nastavak Blajburga,a to je Krizni Put. Od granice Slovenije i Austrije,do Makedonije je isla kolona ,ne jedna ,nego masa kolona. Tu se gubi trag mnogima,i po meni puno vise stradalih ,nego na samom Blajburgu. Samo je Slovenija dopustila da se istrazuje ,i nadjeno je dosta toga. Kocevski Rog,Tezno,Maceljska suma. Prije par mjeseci,je bio i onaj rudnik(zaboravio ime),a zna se za jos desetke takvih mjesta koje treba istraziti. U vecini su to bili Hrvati,ali bilo je i Srba,Muslimana,Crnogoraca,svi koji su se povlacili prema Austriji. Po onome sto sam ja citao ,rijeko koji ustasa je prezivio,osim par ovih sa vrha,ali ni oni nisu docekali prirodnu smrt. Jer da ih je dosta prezivjelo ,onda bi 1991. masa njih dosla u RH. A,koliko sam vidio i cuo,njih desetak se samo spominje. Tako da je moje misljenje ,da je 90% ustasa ubijeno,za vrijeme ,i poslije II svijetskog. Vecina sto su prezivjeli taj put (ako je imao snage za to ) su bili domobrani i civili ,iako je i njih puno stradalo,dosta ih je umrlo od gladi ,i iznemoglosti.
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 03. 04. 2011. 12:46 » |
Idi gore
|
Kao i uvek na svim stranama na Balkanu se kalkulise zrtvama u dnevnopoliticke svrhe, zato sam i otvorio temu, da vidimo o cemu se tu radilo. Blajburg je, koliko sam shvatio, zajednicki naziv za sve zlocine pocinjene nad tom kolonom... Zerjaviceve tvrdnje se najcesce citiraju, mada ako se zna da se radi o tipu koji je "izracunao" da je u ratu u BiH bilo 220.000 zrtava i da njegove tvrdnje o zrtvama u WWII ne prihvataju ni Yad Vashem ni Simon Wiesenthal centar, nisam bas siguran u njegov kredibilitet... Ove stotine hiljada sad vidim prvi put  Takodje, ostaje pitanje ko su zrtve? Da li i Sekula Drljevic i Dimitrije Ljotic mogu da se ubroje u zrtve Blajburga?
|
|
|
|
|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 03. 04. 2011. 01:22 » |
Idi gore
|
Sto se tice Zerjavica,po meni ono kako je to napravio za II svjetski ,ima logike. Uzeo je popis 1931,pa je imao popis 1948. On i Kocevic ,su bili tu negdje. E,sad kako je on dao podatke za Bosnu ,to nisam citao. Jer mi nema logike,ako nije bilo popisa stanovnistva.
Sto se tice ovoga drugoga,zrtve su svi ,koje nisu pasali novome poredku. Vecina ih je bila Hrvata,ali i ostalih je bilo. Ima tu i dosta nijemaca ,koji su ubijeni u Sloveniji. Tesko je to reci tocno,koliko je ubijenih,recimo pomoglo bi i saznanje ,koliko su saveznici prihvatili civila. Jer kad sam sad malo trazio,iz knjige Milana Baste ,Englezi su rekli kod pregovora ,da zarobljenici ostaju onima ,na cijem su teritoriju zarobljenji. E,sad jesu oni propustili nesto ljudi,to nisam nasao. Bilo je i onih sto su uspjeli pobjeci u Austriju.
Za ovu dvojicu sto si napisao Sekulica i Ljotica,nemam pojima gdje su bili tj,gdje su se zatekli. Ako su bili isto zarobljeni u Blajburgu,ili okolici,pa streljani onda se moze reci da su stradalnici Blajburga.
|
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 03. 04. 2011. 01:58 » |
Idi gore
|
Djudji, dobro si naso tko ce pisat o zlocinima na Blajburgu. Dobro da nisu Eskimi napisali knjigu o tome, onako iz prve ruke. Englezi su bas pozvani da daju 'istinu' pogotovo kad se zna njihova uiloga u svemu tome.
Uzmi u obzir da se o Blajburgu i kriznom putu jos uvijek ne smije javno govorit osim izmedju redova. Pa ni u Engleskoj npr jer stavlja ljagu na njih kao na pobjednike. Zanimljivo da nitko od Hrvata nije napisao knjigu o tome, zna se zasto. No doci ce se kad tad do stvarne brojke koja je izmedju 50,000 i 200,000 . Koja je od tih nije bitno, bitno je da se utvrde cinjenice a njih danas jos nema u ovim knjigama. Mi nismo narod koji kuka nad nepravdama i prosloscu, ali i ne zaboravljamo da nam se ne bi ponovilo. Takodjer treba rasvijetliti Jasenovac do kraja, iz istog razloga.
Na kriznom putu ubijani su i bjelogardejci, cetnici, kozaci itd. Ali daleko najveci broj zrtava su Hrvati. Dobar dio njih su civili (sto nitko ne zeli da prizna) koji su bjezali pred nadolazecim komunizmom, ili im je netko u familiji bio u ustasama ili domobranima itd. Kroz nekoliko mjeseci su vodani kroz cijelu Jugoslaviju gdje ih je putem narod vrijedjao i kamenovao. Ubijani su cijelim putem i zakopavani u manje ili vece grobnice da bi se zatro trag zlocina. Ima dosta prezivjelih koji su svjedocili i podaci se poprilicno podudaraju.
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 03. 04. 2011. 06:01 » |
Idi gore
|
Nemoj, @nebitno pucati u glasnika, pobogu!  Ja sam nasao ovu knjigu na internetu, postavio, nisam je ja pisao niti tvrdim da je u njoj ultimativna istina. (Mada, iskreno, vise verujem Englezima nego i Srbima i Hrvatima kad su ovakve stvari u pitanju, iz vise nego jasnih razloga.) Postavi i ti tekstove o ovoj temi slobodno, to bar nije problem. Temu sam otvorio najvise zbog istine, (kakva god da je u pitanju, ne sme da se skriva, bar ne na ovom forumu), i ne bih zeleo da se pretvori u klasicno balkansko licitiranje zrtvama, vec da sagledamo Blajburg iz svih uglova i da, ako vec ne mozemo da dodjemo do istine, bar dodjemo do pravilnog konteksta i logickih zakljucaka na osnovu podataka koje imamo. Drugi razlog zasto sam otvorio temu je taj sto vecina nas ne zna previse o Blajburgu, a nadam se da ima forumasa koji raspolazu informacijama o tom dogadjaju.
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 03. 04. 2011. 06:12 » |
Idi gore
|
Sto se tice Zerjavica,po meni ono kako je to napravio za II svjetski ,ima logike. Uzeo je popis 1931,pa je imao popis 1948. On i Kocevic ,su bili tu negdje. E,sad kako je on dao podatke za Bosnu ,to nisam citao. Jer mi nema logike,ako nije bilo popisa stanovnistva.
Sto se tice ovoga drugoga,zrtve su svi ,koje nisu pasali novome poredku. Vecina ih je bila Hrvata,ali i ostalih je bilo. Ima tu i dosta nijemaca ,koji su ubijeni u Sloveniji. Tesko je to reci tocno,koliko je ubijenih,recimo pomoglo bi i saznanje ,koliko su saveznici prihvatili civila. Jer kad sam sad malo trazio,iz knjige Milana Baste ,Englezi su rekli kod pregovora ,da zarobljenici ostaju onima ,na cijem su teritoriju zarobljenji. E,sad jesu oni propustili nesto ljudi,to nisam nasao. Bilo je i onih sto su uspjeli pobjeci u Austriju.
Za ovu dvojicu sto si napisao Sekulica i Ljotica,nemam pojima gdje su bili tj,gdje su se zatekli. Ako su bili isto zarobljeni u Blajburgu,ili okolici,pa streljani onda se moze reci da su stradalnici Blajburga.
Ljotic je navodno poginuo u saobracajnoj nesreci u aprilu 1945. u Sloveniji gde se povukao sa ostalim kolaboracionistima, a Drljevica je ubio neki njegov zelenas u Austriji (on je ocigledno uspeo da prodje) krajem 1945. Njih sam pomenuo jer su i oni bili medju onima koji su se povlacili ka Austriji na kraju rata... Koliko vidim, istinu necemo saznati ne samo zbog (ne)dostupnosti podataka, vec i zato sto je u pitanju bio pravi haos...
|
|
|
|
|
Neo
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 03. 04. 2011. 06:24 » |
Idi gore
|
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Krsenje-ustavnih-prava-Srba-84928.htmlhrvati su genocidna nacija , čitav 20-ti vijek istrebljuju srbe , a ovaj popis je jagoda na oluju (slag) 
|
|
|
|
|
free2020
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 03. 04. 2011. 06:25 » |
Idi gore
|
Djudji, dobro si naso tko ce pisat o zlocinima na Blajburgu. Dobro da nisu Eskimi napisali knjigu o tome, onako iz prve ruke. Englezi su bas pozvani da daju 'istinu' pogotovo kad se zna njihova uiloga u svemu tome.
Uzmi u obzir da se o Blajburgu i kriznom putu jos uvijek ne smije javno govorit osim izmedju redova. Pa ni u Engleskoj npr jer stavlja ljagu na njih kao na pobjednike.
A kada Noel Malkolm piše kratke historije BiH i Kosova onda je to OK? Bez obzira što se tim baljezgarijama pravdaju NATO bombardovanja Srba u RS i Jugoslaviji? Bez obzira što se veoma dobro zna koja je uloga Amerikanaca i NATO u tim sukobima i bez obzira što je žurnalista naprasno postao "istoričar", i bez obzira što se te knjige pojavljuju neposredno pred početak bombardovanja?
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 03. 04. 2011. 09:44 » |
Idi gore
|
ima tih podataka sasvim dovoljno, no problem je sto 'pobjednici' o tome ne zele govoriti jer bi to ukaljalo njihovu pobjedu, a Hrvatima se prijetilo represijom. Dogadjaji na Bleiburgu pokazuju da su Englezi kao pobjednicka strana direktno umijesani u ratne zlocine jer su Macmillan i Alexander svjesno izrucili zarobljenike nakon sluzbenog zavrsetka rata Titu znajuci sta ce biti sa njima. Postoje dosta svjedocanstava engleskih vojnika ukljucenih u to. Jedan od navodnih 'motiva'za to je bio potkupljivanje Tita da ne zadrzi Klagenfurt a mozda ne krene i dalje. Takodjer se pokazuje prava istina o 'oslobodiocima' partizanima koji su nakon rata mjesecima ubijali civile i zarobljenike, po cemu nisu bili bolji od nacista, ako izuzmemo naci logore. A pokazuje i sta je vama omrazeni 'neprijatelj' Tito bio u stanju uciniti vlastitom narodu. Takodjer pokazuje krajnje nezadovoljstvo vecine naroda koji je dozivljavao ponizenja, represiju, likvidacije, vecinu toga reziranu i iniciranu sa srpske strane. A to konacno pokazuje dugogodisnji rast neprijateljstva pa i mrznje u dijelu naroda prema Srbima, nesto sto je trebalo sprijeciti a ne raspirivati. Sve to rezultiralo je onim sto se dodadjalo kasnije. Zalosno ali istinito. Mozda netko ipak nesto nauci iz svega
|
|
|
|
|
|
BANIJA 79
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 03. 04. 2011. 11:12 » |
Idi gore
|
ima tih podataka sasvim dovoljno, no problem je sto 'pobjednici' o tome ne zele govoriti jer bi to ukaljalo njihovu pobjedu, a Hrvatima se prijetilo represijom. Dogadjaji na Bleiburgu pokazuju da su Englezi kao pobjednicka strana direktno umijesani u ratne zlocine jer su Macmillan i Alexander svjesno izrucili zarobljenike nakon sluzbenog zavrsetka rata Titu znajuci sta ce biti sa njima. Postoje dosta svjedocanstava engleskih vojnika ukljucenih u to. Jedan od navodnih 'motiva'za to je bio potkupljivanje Tita da ne zadrzi Klagenfurt a mozda ne krene i dalje.
Takodjer se pokazuje prava istina o 'oslobodiocima' partizanima koji su nakon rata mjesecima ubijali civile i zarobljenike, po cemu nisu bili bolji od nacista, ako izuzmemo naci logore. A pokazuje i sta je vama omrazeni 'neprijatelj' Tito bio u stanju uciniti vlastitom narodu. Takodjer pokazuje krajnje nezadovoljstvo vecine naroda koji je dozivljavao ponizenja, represiju, likvidacije, vecinu toga reziranu i iniciranu sa srpske strane.
A to konacno pokazuje dugogodisnji rast neprijateljstva pa i mrznje u dijelu naroda prema Srbima, nesto sto je trebalo sprijeciti a ne raspirivati. Sve to rezultiralo je onim sto se dodadjalo kasnije. Zalosno ali istinito. Mozda netko ipak nesto nauci iz svega
Pa čudime da vi hrvati koji sebe također smatrate pobjednicima i antifašistima u 2.svj.ratu ne želite govorit o Bleiburgu !? Veliš nekad vam se prijetilo represijom,pa niste smjeli govorit o tome,danas nema više represije barem ne od vama omraženih Srba i od vašeg vam sunarodnjaka Zagorca tite,pa ko vas sad sprečava da pričate o Bleiburgu ? Što ni dan danas ne dozvole u hrvatskoj da se istražuju i iskopavaju jame iz tog vremena ? Jesu opet Srbi krivi ? Kažeš Partizani mjesecima ubijali zarobljene civile  Nisu to bili civili,nego ustaše koje su 4 godine sijali smrt sa ustaškom kamom po Kordunu,Baniji,Lici,Kozari,Bosni ! A onda su ih stigli oni kojima su čitave familije poklali,kuće popalili,crkve uništili pa im pokazali kako to izgleda kad se ubija bez suda da i oni malo osjete  Veliš zbog Bleiburga je bilo naraslo dugogodišnje neprijateljstvo i mržnja prema Srbima.A šta je bio razlog mržnji hrvata prema Srbima 41.prije Bleiburga ? Ili ti misliš da su Jasenovac,Jadovno i ostale stratišta u kojima su Srbi ubijani,klani i satirani osnovana iz ljubavi ? I ja kažem da sve što se dešavalo kasnije 91.nastavak i posljedica događaja iz 41.i 45.zavisi s koje strane gledaš.
|
Pitaju me odakle si žuti, sa Banije Krajišnik sam ljuti!
|
|
|
|
free2020
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 03. 04. 2011. 11:34 » |
Idi gore
|
Hajde, izvoli postaviti ta mnogobrojna svjedočanstva engleskih vojnika! . Nakon završetka Drugog svjetskog rata samo u Srbiji pogubljeno je preko 70.000 Srba. Tito je jedan od glavnih vinovnika zataškivanja zločina nad Srbima koji su počinjeni od strane ustaša. A sve u ime "BRATSTVA I JEDINSTVA"... Naučili smo iz tvojih izlaganja da ustaštvo živi i danas u Hrvatskoj...
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
|