Manitu možda smo svi mi skupa 50 godina slušali ono što je komunistima pasalo,možda su to sve bile laži.Ali pitanje je šta danas slušamo ?
Tačnije šta slušamo zadnjih 20 godina ? Slušamo ne samo laži,nego extra laži

U principu slušamo ovo,ustaše i četnici su bili dobri ljudi koji su nas oslobodili,antifašisti,a partizani su bili zločinci i fašisti

Muka mi je je od ovakvih "istina",a tebi ?
Ma,u pravu si,stranke su osnovane skoro u isto vrijeme(desetak godina) . Jedonostavno je svaka imala svoje ciljeve,koje nisu nikako pasale jedni drugima. Ako gladamo sa dansanjeg stajalista,jedni bi htjeli skoro pola od drugih ,a ovi drugi se sa time ne slazu ,nego bi se i oni malo podebljali. I ,naravno dolazi do II svjetskog ,i dogodilo se to sto se dogodilo. I ,opet imas danas ljude ,koji se vade na neku daljnju povijest i,smatraju da podjela nije pravedna ,ispada zacarani krug.
E,sad dolazi ovo drugo,a to su komunisti,koji su svjesni svega toga,i kako su oni pobjednici,koji pisu povjest ,mi smo tako i naucili. Doslo je drugo vrijeme ,i na svjetlost su izasle i druge stvari,o kojima se moze da slobodno pise i cita. Ja necu reci ,da se lagalo,nego se skrivala istina. A,logicno ,da sa svih strana ,koji se nisu slagali sa takvim uredjenjem,bude maknuti,na sve nacine ,jer to komunistima odgovara za njihove ciljeve. Kako bi to izgeldalo,da nisu pobili,protjerali one za koje misle da bi ima za par godina,mogli da pomrse racune. Znaci bolje se rijesiti takvim ,nego imati kasnije problema. Ali to ne znaci da se nije dogodio ratni zlocin ,nad tim istim protivnicima. To namjerno pisem tako,jer nisu samo tu bili Hrvati,nego svi narodi ,na ovim prostorima. Belogardjeci,ustase,cetnici,nedicevci,balisti ,itd Mislim na dijelove naroda ,koji se nisu slagali sa boljsevizmom .i komunizmom
Pa po ovome sto sam ja stavio,tamo u jednom djelu pise ,da su zapadni saveznici htjeli podjelu Jugoslavije,na zapad ,i istok. Ali je Tito to nekako uspio da sprijeci. Da se to dogodilo.pitanje kako bi bilo dalje,dali bi se opet prelomio rat(preko nasih ledja) Amerikanaca i Rusa,na ovim nasim prostorima,ili se nebi dogodio ovaj zadnji rat.
Tako da ispada da samo jedan sastanak ,i potpis ,mogu zauvijek ,da promjene dio povjesti.