Pa Srbi neće da se vrate jerbo ne mogu nositi dres agresorske države pa otuda i manjak finansijskih sredstava u tu svrhu. Bez želje za povratkom nema ni love. Bošnjaci su htjeli da se vrate pošto im Srbi ne smetaju i hoće s njima živjeti pa im je i pomognuto.
A o toleranciji koju Srbi imaju prema bh dresu govori i ovogodišnje kamenovanje kolone tuzlanskih navijača u Doboju.
Koliko sam shvatio i ti bi malog Pericu lupio po ponosu i malo cipelariju kad padne na patos, samo zbog toga što mali Perica od 7 godina voli Nemanju Vidića?
Na nekom forumu sam prije nekoliko godina pitao za ćirilicu u Federaciji. Žestoko sam popljuvan. Odgovor je bio šta će nama agresorsko, prevaziđeno, arhaično, glupavo, nikom potrebno pismo - ćirilica. Ako hoću ćirilicu mogu komotno kupit prnje i pravac preko Drine. Prođe od tada 3 ili 4 godine a ćirilica se na velika vrata vrati u Federaciju. Svaki novi saobraćajni znak, potpuno ravnopravno tretira oba naša ravnopravna pisma. Još uvijek ćirilica nije sasvim ravnopravna ali je ima i biće je sve više. Na opštu radost svih nas koji BiH vide kao zemlju ravnopravnih naroda i građana.
Priča sa ćirilicom će se uskoro ponoviti i kada su u pitanju dresovi reprezentacije Srbije. S obzirom, da će uz Božiju pomoć, Srbija otići na svjetsko prvenstvo u Afriku a da Hrvati i reprezentacija Bosne i Hercegovine to vjerovatno neće moći, dresovi boje božura će i prije nego što sam mislio postati svakodnevnica i u Zenici i u Maglaju. Tek tada će i time će Federacija i tamošnji Bošnjaci pokazati dobru volju za povratak Srba. Sve dok Perica u dresu boje božura bude uljez i agresor, Srbi nisu dobrodošli u Federciju i tamo se neće (masovno) vraćati. Tek kad mali Perica bude imao ista prava kao mali Mujo, onda će biti povratka Srba u Federaciju. Tek kad Bošnjaci u Federaciji postanu tolerantni, Srbi će se vratiti.
Svima nama je jasno zašto se Bošnjaci protive popisu. Nadam se da će Butmir donijeti rješenje za popis.
Da se vratimo temi.