|
Sunny day
|
 |
« poslato: 12. 04. 2011. 07:55 » |
Idi gore
|
hahaha,ovi debili iz FIFA ne shvataju kako je BIH uredjena,tri naroda i ostali,dva entiteta od toga jedan nefunkcionalan...i sada misle nametnuti nesto bez ucesca svih naroda i citave teritorije BiH....hahhaha,koji debili...
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 13. 04. 2011. 10:37 » |
Idi gore
|
jos jedna svjetska zavjera protiv Dodika i Covica  .
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 13. 04. 2011. 10:42 » |
Idi gore
|
jos jedna svjetska zavjera protiv Dodika i Covica  . ne zavjera vec dokaz bosnjacima da BiH ne postoji kao drzava...sto ovako nesto ne urade nekoj suverenoj drzavi  bas me zanima kako fifa ovo misli izvesti...kada dva naroda ne priznaju ponudjeni statut a kontrolisu dve trecine drzave...zato sam i rekao da u fifi sjede debili kojima komunisticka izmisljotina - konstitutivnost naroda ,jos nije jasna...
|
|
|
|
|
|
Zmaj
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 13. 04. 2011. 11:17 » |
Idi gore
|
ne zavjera vec dokaz bosnjacima da BiH ne postoji kao drzava...sto ovako nesto ne urade nekoj suverenoj drzavi  bas me zanima kako fifa ovo misli izvesti...kada dva naroda ne priznaju ponudjeni statut a kontrolisu dve trecine drzave...zato sam i rekao da u fifi sjede debili kojima komunisticka izmisljotina - konstitutivnost naroda ,jos nije jasna... Sunčani uspori stari malo,strefi će te šlag,ti znaš dobro kad europa ili kako neki kažu evropa i svijet nešto naume,nema te sile koja ih može spriječiti,onakvu jugoslaviju sjebaše a da nemogu par alkoholičara iz frrs,herceg-bosne i par(ovdje mislim na jedno 200 ljudi klošara) iz federacije koji misle da mogu oni radit šta hoće onda su se neki grdno zayebali.Yebe se meni koje musliman,srbin,hrvat,vazno je da na čelo saveza dođu ljudi koji žele dobro tom savezu.Možemo ja i ti na pp,ali ovdje neke stvari bulaznit to me od tebe iznenađuje.Vidi vako,IVICA OSIM......po vjeri SRBIN,po svemu drugo BOSANAC,želi nešto promijeniti u ovom yebenom savezu nabolje,ali tako nesmisli onaj što mu prezime počinje sa imenom čokolade,jer pazi ja ovdje nekrivim srpske predstavnike u savezu ili hrvatske predstavnike,jer ta gospoda naplaćuje dnevnice od ove države a navija za drugu državu,ali nema veze ja se kao musliman(ne kao bošnjak-kao što to mnogi hoće da mi kažu kako sam ja bošnjak a ne musliman) neopterećujem time,jer oni imaju rezervnu državu,kao i VI gospodine sunčani,jer se slažete sa svime što oni kažu,JA nemam neke rezervne države,nikad nisam smatrao tursku za svoju neku rezervnu domovinu,moja domovina je Bosna i Hercegovina koja je zemlja i muslimana i srba i hrvata i ostali koji tu zemlju prihvataju kao svoju,ja svaki dan se više družim sa bosancima pravoslavne vjeroispovijesti nego sa bosancima islamske vjeroispovijesti,ali šta hoću da ti kažem druže,europa ili evropa je ovdje započela i ona će ovdje završiti svoj posao kako je naumila,mislili ja ili ti drugačije jer negdje uvijek mora bit sranje da nebi tvoje drvorište smrdilo,znači IVICU OSIMA za predsjednika saveza a on neka sebi izabere saradnike jer ovi što su dosad bili,tuknu jarane nezna se koji gore,jer oni nežele dobro niti meni ni tebi. P.S. Ja bih više volio da se formiraju tri saveza pa nek svako ima svoju reprezentaciju neg ovako što pojedini misle da ovo nije njihova reprezentacija ili njihova zemlja.Jer ja volim kad ga MISKE utrpa turcima ili komšija sa istoka ili zapada nek neznam ti ja šta.
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 13. 04. 2011. 11:21 » |
Idi gore
|
Sunčani uspori stari malo,strefi će te šlag,ti znaš dobro kad europa ili kako neki kažu evropa i svijet nešto naume,nema te sile koja ih može spriječiti,onakvu jugoslaviju sjebaše a da nemogu par alkoholičara iz frrs,herceg-bosne i par(ovdje mislim na jedno 200 ljudi klošara) iz federacije koji misle da mogu oni radit šta hoće onda su se neki grdno zayebali.Yebe se meni koje musliman,srbin,hrvat,vazno je da na čelo saveza dođu ljudi koji žele dobro tom savezu.Možemo ja i ti na pp,ali ovdje neke stvari bulaznit to me od tebe iznenađuje.Vidi vako,IVICA OSIM......po vjeri SRBIN,po svemu drugo BOSANAC,želi nešto promijeniti u ovom yebenom savezu nabolje,ali tako nesmisli onaj što mu prezime počinje sa imenom čokolade,jer pazi ja ovdje nekrivim srpske predstavnike u savezu ili hrvatske predstavnike,jer ta gospoda naplaćuje dnevnice od ove države a navija za drugu državu,ali nema veze ja se kao musliman(ne kao bošnjak-kao što to mnogi hoće da mi kažu kako sam ja bošnjak a ne musliman) neopterećujem time,jer oni imaju rezervnu državu,kao i VI gospodine sunčani,jer se slažete sa svime što oni kažu,JA nemam neke rezervne države,nikad nisam smatrao tursku za svoju neku rezervnu domovinu,moja domovina je Bosna i Hercegovina koja je zemlja i muslimana i srba i hrvata i ostali koji tu zemlju prihvataju kao svoju,ja svaki dan se više družim sa bosancima pravoslavne vjeroispovijesti nego sa bosancima islamske vjeroispovijesti,ali šta hoću da ti kažem druže,europa ili evropa je ovdje započela i ona će ovdje završiti svoj posao kako je naumila,mislili ja ili ti drugačije jer negdje uvijek mora bit sranje da nebi tvoje drvorište smrdilo,znači IVICU OSIMA za predsjednika saveza a on neka sebi izabere saradnike jer ovi što su dosad bili,tuknu jarane nezna se koji gore,jer oni nežele dobro niti meni ni tebi.
P.S.
Ja bih više volio da se formiraju tri saveza pa nek svako ima svoju reprezentaciju neg ovako što pojedini misle da ovo nije njihova reprezentacija ili njihova zemlja.Jer ja volim kad ga MISKE utrpa turcima ili komšija sa istoka ili zapada nek neznam ti ja šta.
nisi shvatio poentu mog komentara...da se radi o nekoj suverenoj zemlji fifa nebi smjela prismrditi ni kada bi imali 365 predsjednika ,da se svaki dan smjenjuju po jedan... 
|
|
|
|
|
|
Zmaj
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 13. 04. 2011. 11:28 » |
Idi gore
|
nisi shvatio poentu mog komentara...da se radi o nekoj suverenoj zemlji fifa nebi smjela prismrditi ni kada bi imali 365 predsjednika ,da se svaki dan smjenjuju po jedan...  A ko je kriv što mi nismo suverena država,ili bolje rečeno ko je kriv imamo tri predsjednika države,dva predsjednika entiteta 13 premijera,tri predsjednika N/F saveza i tako još u svemu su po trojica.Dok je naroda biće i vune,a njih zaboli za nas.Pozz tebi jer ovo je bezvezna rasprava koja ne vodi ničemu,jer oni su ti (ime im ne yebem)koji kroje sve----------- političari
|
|
|
|
|
|
free2020
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 13. 04. 2011. 12:28 » |
Idi gore
|
Vidi vako,IVICA OSIM......po vjeri SRBIN,po svemu drugo BOSANAC,želi nešto promijeniti u ovom
Zmaju, tako ti svega, nemoj se provaljivati...
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
|
Dilajla
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 13. 04. 2011. 12:51 » |
Idi gore
|
nisi shvatio poentu mog komentara...da se radi o nekoj suverenoj zemlji fifa nebi smjela prismrditi ni kada bi imali 365 predsjednika ,da se svaki dan smjenjuju po jedan...  A ti jos nisi shvatio da BiH nije normalna zemlja i da je zavisna od MZ ovako uredjena. Ova prica sa NS samo pokazuje nedosljednost i kukavicluk srpske politike koja se ne usudjuje odcijepiti od BiH, pa podapinje stupice gdje moze u nadi da ce MZ na kraju popustiti i servirati nezavisnost(sa ovim procentima teritorije) na tanjiru i reci "izvolite,..". Mislim, ako ne prihvatate BiH, i nogometnu repku,.. zasto se ne odcijepite, osnujete svoj savez probate konkurisati kao nacionalni tim? Ako radije nebi,.. zasto uopste ucestvujete u NS jedne repke za koju ne navijate? Ako vec necete napraviti konkretan korak, pa bi radije strateske poteze potkopavanja i podapinjanja, sabotiranja,.. pa u toj igri natezanja ima neko ko je jaci i sad se pokazuje. Znaci nebi se radije direktno odcjepljivali sa 49% BiH, jer nebi proslo nenasilno,.. ali bi radije glasali protiv gdje mozete i blokirali bilo kakav napredak gdje mozete,.. Ili na ovoj razini, nebi pravili svoj savez i aplicirali za nacionalna takmicenja,.. ali bi sabotirali jedan koji vas ne interesuje i za koji ne navijate. Mislim, sta si ocekivao u toj igri. Fifa moze u ovakvoj situaciji ladno da nametne sta hoce, jer uvijek ima zainteresovanih za NS i repku,.. ko nece, ili bi ali samo da sabotira,.. nek se neljuti i ne kuka o kolonijalizmu, pa sam je tu situaciju i stvorio.
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 13. 04. 2011. 12:54 » |
Idi gore
|
moj odgovor je ; zasto se vi bosnjaci onda brinete za RS kada je zelite ukinuti te je nedozivljavate kao BiH...zasto se ne odcjepite od RS i hereceg bosne kada vas one sputavaju u svim segmentima...imat cete 23 % teritorije na kojoj ste apsolutni vladari...i savez sa jednim predsjednikom sa kojim mozete raditi sta zelite...u odcjepljenju je vasa sansa za dominacijom u BiH.
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 13. 04. 2011. 01:34 » |
Idi gore
|
Samo mi je pravo zao sto Stasa Kosarac (tako se nekako valjda zove) i Bogdan Ceko nece ucestvovati u radu Nogometnog Saveza. Ja da sam na mjestu Borca iz Banja Luke, ako dopuste BiH timovima da nastupaju u Euro takmicenjima, ja bih u znak protesta odustao i dopustio FK Sarajevo da ide u Evropu. Jedino to bi bio pravi patriotski gest.
|
|
|
|
|
|
free2020
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 13. 04. 2011. 01:38 » |
Idi gore
|
Samo mi je pravo zao sto Stasa Kosarac (tako se nekako valjda zove) i Bogdan Ceko nece ucestvovati u radu Nogometnog Saveza. Ja da sam na mjestu Borca iz Banja Luke, ako dopuste BiH timovima da nastupaju u Euro takmicenjima, ja bih u znak protesta odustao i dopustio FK Sarajevo da ide u Evropu. Jedino to bi bio pravi patriotski gest.
Meni je pravo žao što si ti zaboravio sezonu u kojoj su se štimali rezultati mnogo utakmica da bi se Borac izbacio iz premijer lige... Naravno, to su bili multietnički gestovi.
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
|
Dilajla
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 13. 04. 2011. 01:41 » |
Idi gore
|
moj odgovor je ; zasto se vi bosnjaci onda brinete za RS kada je zelite ukinuti te je nedozivljavate kao BiH...zasto se ne odcjepite od RS i hereceg bosne kada vas one sputavaju u svim segmentima...imat cete 23 % teritorije na kojoj ste apsolutni vladari...i savez sa jednim predsjednikom sa kojim mozete raditi sta zelite...u odcjepljenju je vasa sansa za dominacijom u BiH.
Odgovor jednostavan, zato sto RS smatramo i svojom, zato sto nas interesuje prostor cijele BiH(ne da dominiramo vec da imamo perspektivu), i zato sto tezimo vecem udjelu na cijelom prostoru,.. jel moze jednostavnije. Dijametralno suprotna stvar. Pa se fino odcijepite i javno i oficijelno to sasijecite,.. vise cu to respektovati negoli ovo indirektno do sada. Ista stvar sa NS. Povucite delegate, recite da vas ne interesuje uospte nipokojem osnovu drzavna repka, i da cak navijate protiv nje,.. osnujte svoj savez i zakucajte vani na vrata raznoraznih clanstava,.. i to cu respektovati vise nego posjete Sarajevu samo onda kada treba glasati protiv interesa repke. Sta ti je onda Fifa u svemu ovome kriva,.. sto ti je oduzela mogucnost sabotiranja, daj molim te,.. cudo da je ovoliko godina tu sjedio sastav koji je radio protiv interesa tima i navijaca. Pa ima ko hoce,.. nturavanje i kolonijaliam ce biti onda kada politicko rikovodstvo RS napokon javno i oficijelno nastupi sa stavom da je Bih po svakom segmentu naturena i da zele nezavisnost. Onda mozemo pricati o naturavanju standarda, kolonijalizmu,.. ali dokle god je dejtonski okvir prihvacen,... MZ i Fifa samo mogu gledati cist profesionalizam i prihvatati ili nepirhvatati koga hoce.
|
|
|
|
|
|
Tommy Gavin
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 13. 04. 2011. 01:54 » |
Idi gore
|
nepotrebno je zatrpavati temu bespredmetnim zaključcima. ima dilajla za pravo kada kaže da ako nas ne zanima zašto učestvujemo ili zašto svoj savez ne prijavimo kod uefe i fife. evo jednog klasičnog dodikovog trolera koji je uvijek jak na priči ali nikad ništa ne učini:
dakle, troler naglašava da možemo da se sportski otcijepimo, ali ništa ne preduzima po tom pitanju. mada ja mislim da je po dejtonu drugačija situacija, ali neću sad preturati po dejtonskom sporazumu tražeći činjenice. to je trebalo davno početi još prije ujedinjenja sa bh.savezom, ali i nakon spajanja posuda, moglo se naći kompromisno rješenje. ali ne. lakše je bilo uzimati pare i ništa ne raditi i puno laprdati.
a činjenice su neumoljive: fifa i uefa zahtijevaju jednog predsjednika saveza. nije moranje igrati fudbal i biti član uefa i fifa. samo ako nećete nemožete ni igrati protiv članica i njihovih klubova. fudbal može da se igra amaterski ili profesionalno, kako je to primjer sa nekoliko američkih, kanadskih ili australijskih liga.
sada bi on da se srbi samoisključe iz saveza. moš mislit. kada je borac ubjedljivo prvi i kada smo jači od svih njih zajedno. ne bih rekao da je ovo upereno uopšte protiv zajedničkog saveza. OVO JE DIREKTNA BORBA PROTIV FK BORAC BANJA LUKA I POKUŠAJ PONOVNOG UNIŠTENJA KLUBA KAKO SU TO RAZNI DODIKOVI JASTREBOVI DO PRIJE NEKOLIKO GODINA USPJEŠNO ČINILI, POPUT POKOJNOG PRECJEDNIKA ŠUME MILANA JELIĆA I GILIPTERA OKUPLJENIH OKO NJEGA. vidimo gdje su sada modriča, orašje, žepče, rudar ugljevik,.... sve ekipe koje su direktno uticali na status borca. uz dodatak željezničara iz sarajeva, travnika, slavije iz srpskog sarajeva i slobode iz tuzle - koji su direktnim malverzacijama i kupoprodajom utakmica tjerali borac u plrs.
vratili smo se jači nego ikada, a raznim vasićima mogu poručiti samo: nećeš razbojniče!
kad ti fifa i uefa prihvate fsrs kao punopravnog člana, tada ćemo se igrati drugačije. do tada radi nešto po tom pitanju, nemoj samo laprdati. tvoje baljezgarije ne mogu više slušati.
ja odavno na svim mogućim mjestima upozoravam da se srpski predstavnici u svim sferama trebaju angažovati da se bar sport odvoji od bih, legalno i legitimno da te svjetski zvaničnici prihvate. to bi bio početak procesa razdruživanja. šta rade lobističke organizacije koje ronhil plaća u evropi i americi? samo pare uzimaju fifti-fifti u podjeli sa vrlim precjedniko i njegovim jastrebovima.
dakle, onima kojima se ne sviđa, šta ću im ja. borac ima svog predstavnika u tom novom komitetu i borac će ovu nametnutu ligu igrati sve dok mora. i osvajaće je češće no što mnogi grobari srpskog fudbala iz fbih i rs misle.
|
!
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 13. 04. 2011. 01:55 » |
Idi gore
|
Odgovor jednostavan, zato sto RS smatramo i svojom, zato sto nas interesuje prostor cijele BiH(ne da dominiramo vec da imamo perspektivu), i zato sto tezimo vecem udjelu na cijelom prostoru,.. jel moze jednostavnije. Dijametralno suprotna stvar. Pa se fino odcijepite i javno i oficijelno to sasijecite,.. vise cu to respektovati negoli ovo indirektno do sada.
Ista stvar sa NS. Povucite delegate, recite da vas ne interesuje uospte nipokojem osnovu drzavna repka, i da cak navijate protiv nje,.. osnujte svoj savez i zakucajte vani na vrata raznoraznih clanstava,.. i to cu respektovati vise nego posjete Sarajevu samo onda kada treba glasati protiv interesa repke.
Sta ti je onda Fifa u svemu ovome kriva,.. sto ti je oduzela mogucnost sabotiranja, daj molim te,.. cudo da je ovoliko godina tu sjedio sastav koji je radio protiv interesa tima i navijaca. Pa ima ko hoce,.. nturavanje i kolonijaliam ce biti onda kada politicko rikovodstvo RS napokon javno i oficijelno nastupi sa stavom da je Bih po svakom segmentu naturena i da zele nezavisnost. Onda mozemo pricati o naturavanju standarda, kolonijalizmu,.. ali dokle god je dejtonski okvir prihvacen,... MZ i Fifa samo mogu gledati cist profesionalizam i prihvatati ili nepirhvatati koga hoce.
upravo si odgonetnuo razlog zasto hrvati i srbi ne zele imati bilo sta sa bosnjacima a i ono nametnuto sto imamo je razlog za trojicom predsjednika,bosnjacka megalomanija i islamska hegemonija od koje bosnjaci ne odustaju ni po cijenu zivota su razlog trojici predsjednika...i svemu ostalom....odnosno nefunkcionalnosti svega u cemu bosnjaci ucestvuju,jer ko zeli ispustiti iz vida komsiju kleptomana(bosnjake).........srbi katastarski posjeduju vise od pola BiH koju zele bosnjaci...ta im je navika ostalo jos od turaka samo su zaboravili da su turci stotinama kilometara daleko tako da su njihove hegemonisticke zelje postale iluzije van geta u kome su smjesteni,znaci bilo kakav nametnuti savez moze funkcionisati samo na 23% teritorije BiH i to vrlo kratko jer srbi i hrvati nece u njemu ucestvovati,marionete koje postavi fifa su nista drugo nego srbi i hrvati sa halal certifikatom odnosno iluzija kratkog vijeka trajanja jer je BIH u medjunarodnoj zajednici priznata samo pod uslovom da ima tri ravnopravna naroda i dva entiteta a ako su dva naroda i jedan entitet protiv necega,to onda ne postoji jer ignorisanjem njihove zelje prestaje i razlog za postojanjem BIH...sada valjda shvatas da fifa bosnjacima potura vruc krompir a ako ga bosnjaci lakomisleno prihvate istog trenutka ce odrezati granu na kojoj sjede.... 
|
|
|
|
|
|
Tommy Gavin
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 13. 04. 2011. 02:03 » |
Idi gore
|
upravo si odgonetnuo razlog zasto hrvati i srbi ne zele imati bilo sta sa bosnjacima a i ono nametnuto sto imamo je razlog za trojicom predsjednika,bosnjacka megalomanija i islamska hegemonija od koje bosnjaci ne odustaju ni po cijenu zivota su razlog trojici predsjednika...i svemu ostalom....odnosno nefunkcionalnosti svega u cemu bosnjaci ucestvuju,jer ko zeli ispustiti iz vida komsiju kleptomana(bosnjake).........srbi katastarski posjeduju vise od pola BiH koju zele bosnjaci...ta im je navika ostalo jos od turaka samo su zaboravili da su turci stotinama kilometara daleko tako da su njihove hegemonisticke zelje postale iluzije van geta u kome su smjesteni, znaci bilo kakav nametnuti savez moze funkcionisati samo na 23% teritorije BiH i to vrlo kratko jer srbi i hrvati nece u njemu ucestvovati,marionete koje postavi fifa su nista drugo nego srbi i hrvati sa halal certifikatom odnosno iluzija kratkog vijeka trajanja jer je BIH u medjunarodnoj zajednici priznata samo pod uslovom da ima tri ravnopravna naroda i dva entiteta a ako su dva naroda i jedan entitet protiv necega,to onda ne postoji jer ignorisanjem njihove zelje prestaje i razlog za postojanjem BIH...sada valjda shvatas da fifa bosnjacima potura vruc krompir a ako ga bosnjaci lakomisleno prihvate istog trenutka ce odrezati granu na kojoj sjede....  srbin u predstavništvu je darko ljubojević, sportski direktor borca iz banje luke, a drugi je dragan kulina predstavnik sarajevsko-romanijske regije. prvi je srbin i po! dok za ovog drugog slobodno mogu reći da uopšte i nije srbin, već obični spletkaroš koji je sa ostalim rukovodstvom slavije prodao utakmicu slobodi iz tuzle i tako je borac ispao u prvu ligu republike srpske. a u savez nas je natjerao milan jelić, koje koincidencije vasićev pokojni kolega iz snsd-a, dodikov najbolji drugar iz vremena njegovog života. dakle sve lik do lika
|
!
|
|
|
|