|
Senahid
|
 |
« poslato: 16. 05. 2011. 03:20 » |
Idi gore
|
http://www.dnevniavaz.ba/globus/svijet/35414-izraelski-vojnici-pucali-na-palestince-osam-mrtvih-na-dan-nakbe.html
|
"
|
|
|
|
Senahid
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 16. 05. 2011. 03:22 » |
Idi gore
|
Ovo je najosjetljivije zariste na planeti. Velike sile zanemarujuci ove probleme, cine veliku gresku. Ako ijedno mjesto ima potencijal da pokrene globalni rat, to je ovdje. Zaboravite naftu, pare i politiku.
|
"
|
|
|
|
padobranac
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 21. 05. 2011. 12:06 » |
Idi gore
|
Ovo je najosjetljivije zariste na planeti. Velike sile zanemarujuci ove probleme, cine veliku gresku. Ako ijedno mjesto ima potencijal da pokrene globalni rat, to je ovdje. Zaboravite naftu, pare i politiku.
ono sto radi izrael je kriminalno ali o kakvom potencijalu pricas? amerikanci, rusi, kinezi i eu mogu da ih vrate u kameno doba za par dana sve i izraelce i sve arape zajedno. ko ce ratovati za arape? rusi? kinezi? za pedeset godina opet ce jahati kamile i zivjeti u satorima jer kad nafte nestane ostatak svijeta ce ih izbrisati sa politickih i financijskih mapa.
|
|
|
|
|
|
Senahid
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 22. 05. 2011. 09:11 » |
Idi gore
|
ono sto radi izrael je kriminalno ali o kakvom potencijalu pricas?
amerikanci, rusi, kinezi i eu mogu da ih vrate u kameno doba za par dana sve i izraelce i sve arape zajedno. ko ce ratovati za arape? rusi? kinezi? za pedeset godina opet ce jahati kamile i zivjeti u satorima jer kad nafte nestane ostatak svijeta ce ih izbrisati sa politickih i financijskih mapa.
Kolega...zbog nafte i svakodnevne politike, bjezi ti veca slika. Ne radi se ovdje o Arapima i Zidovima vec o "Svetoj Zemlji"....ako mislis da da je Jerusalem vazan samo za te dvije grupacije dole, varas se. Jerusalem nikada nije, niti ce biti nevazan kada se radi o bilo kome...samo malo vise citaj istoriju o tom prostoru...od muslimanskog osvajanja, preko krstaskih ratova...itd.
|
"
|
|
|
|
padobranac
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 23. 05. 2011. 12:19 » |
Idi gore
|
Kolega...zbog nafte i svakodnevne politike, bjezi ti veca slika. Ne radi se ovdje o Arapima i Zidovima vec o "Svetoj Zemlji"....ako mislis da da je Jerusalem vazan samo za te dvije grupacije dole, varas se. Jerusalem nikada nije, niti ce biti nevazan kada se radi o bilo kome...samo malo vise citaj istoriju o tom prostoru...od muslimanskog osvajanja, preko krstaskih ratova...itd.
vjeruj mi kad kazem da kad nestane nafta oni idu nazad na kamile i satore. arapi nisu u stanju bilo sta smisliti i napraviti, sve sto imaju to je zbog nafte. kad si cuo za neki arapski proizvod u svijetu (osum nafte, i nemoj mi neku hranu koja napravljena po nekom arapskom receptu bog zna gdje)? kakva crna sveta zemlja, na zapadu sve manje vjernika a ruse, kineze i indijce boli racku za svetu zemlju. to je sve bolan pustinja koja je vrijedi onoliko koliko ima crnog zlata.
|
|
|
|
|
|
Tommy Gavin
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 23. 05. 2011. 12:35 » |
Idi gore
|
vjeruj mi kad kazem da kad nestane nafta oni idu nazad na kamile i satore. arapi nisu u stanju bilo sta smisliti i napraviti, sve sto imaju to je zbog nafte. kad si cuo za neki arapski proizvod u svijetu (osum nafte, i nemoj mi neku hranu koja napravljena po nekom arapskom receptu bog zna gdje)?
kakva crna sveta zemlja, na zapadu sve manje vjernika a ruse, kineze i indijce boli racku za svetu zemlju. to je sve bolan pustinja koja je vrijedi onoliko koliko ima crnog zlata.
i ne samo crno zlato, nego i strateški položaj. koliko je vremena, od kopanja sueckog kanala, bilo sporova za prolaz određenih flota tamo? to je samo jedan od primjera.... slažem se da je vjera samo floskula kojima se "ratnici" posluže da bi ostvarili svoje ciljeve. nije li u svakom ratu do sada bilo tako?
|
!
|
|
|
|
Blood_For_Blood
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 24. 06. 2011. 01:00 » |
Idi gore
|
Ne brini se ti za Arape padobranac, oni su bukvalno karali pola tada poznatog svijeta u vrijeme kada su nasi preci u najprimitivnijim plemenskim zajednicama polagano poceli da se naseljavaju na Balkanu...a tada ni N od nafte nije igralo neku ulogu za sveukupni razvoj civilizacije. Samo jedan mali, za vecinu ljudi nevazan primjer: Prva muzicka akademija svijeta je otvorena u arapskoj Kordobi.
Ja se ponekad znam folirati, vise onako iz sale nego sto to mislim ozbiljno, ali to nisu u stanju svi ljudi da shvate pa me jedna Austrijanka s kojom sam imao onako neku vezicu srednjeg nivoa upitala sta li to nama (misli ja Jugose) nase majke pricaju da smo tako nafurani i puni sami sebe. A njoj to pogotovo nije jasno jer smo mi Balkanci zadnja rupa na sviralu, pa ni picke se na nas ne pale kao sto to obicno zna biti slucaj s drugim juznjacima, s Italijanima, Spancima, itd..Ustvari nas i ne smatraju juznjacima vec istocnjacima, blijedim, zutim, ogavnim i ruznim polu-Rusima, a ko vec voli Ruse, koje niko na svijetu ne voli (osim, opet, oni sami sebe). I to imamo zajednicko s Rusima, taj neki kompleks pobjednika iako mi jos manje prava na tako nesto imamo jer smo vjecni gubitnici. Zato zaista ne mogu da shvatim da neko ko dolazi iz bivse Juge ikoga moze nazivati primitivnim i nesposobnim. Kada se vracamo unatrag, a Srbi to veoma rado cine, onda ne mozemo da se vracamo samo 200 godina unazad..nije fer niti ima smisla.
A o temi sta reci, monoteisticke religije su najvece zlo ove planete, a najvise mi se gadi spika po kojoj je svaki vjernik automatski bolji od nevjernika...kao ono, neko ko istinski vjeruje ne moze ciniti zlo. Ha ha ha pa u cije ime su oni mundzosi odsijecali glave po Bosni? Nisu valjda u moje i u ime gradjanske Republike BiH...
|
Paaale su slpske glaaave u slpskome zapadnom Sleeemu! Osveeeticemo slpsku klv!
|
|
|
|
Matovilo
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 23. 10. 2011. 03:46 » |
Idi gore
|
Ne brini se ti za Arape padobranac, oni su bukvalno karali pola tada poznatog svijeta u vrijeme kada su nasi preci u najprimitivnijim plemenskim zajednicama polagano poceli da se naseljavaju na Balkanu...a tada ni N od nafte nije igralo neku ulogu za sveukupni razvoj civilizacije. Samo jedan mali, za vecinu ljudi nevazan primjer: Prva muzicka akademija svijeta je otvorena u arapskoj Kordobi.
Ja se ponekad znam folirati, vise onako iz sale nego sto to mislim ozbiljno, ali to nisu u stanju svi ljudi da shvate pa me jedna Austrijanka s kojom sam imao onako neku vezicu srednjeg nivoa upitala sta li to nama (misli ja Jugose) nase majke pricaju da smo tako nafurani i puni sami sebe. A njoj to pogotovo nije jasno jer smo mi Balkanci zadnja rupa na sviralu, pa ni picke se na nas ne pale kao sto to obicno zna biti slucaj s drugim juznjacima, s Italijanima, Spancima, itd..Ustvari nas i ne smatraju juznjacima vec istocnjacima, blijedim, zutim, ogavnim i ruznim polu-Rusima, a ko vec voli Ruse, koje niko na svijetu ne voli (osim, opet, oni sami sebe). I to imamo zajednicko s Rusima, taj neki kompleks pobjednika iako mi jos manje prava na tako nesto imamo jer smo vjecni gubitnici. Zato zaista ne mogu da shvatim da neko ko dolazi iz bivse Juge ikoga moze nazivati primitivnim i nesposobnim. Kada se vracamo unatrag, a Srbi to veoma rado cine, onda ne mozemo da se vracamo samo 200 godina unazad..nije fer niti ima smisla.
A o temi sta reci, monoteisticke religije su najvece zlo ove planete, a najvise mi se gadi spika po kojoj je svaki vjernik automatski bolji od nevjernika...kao ono, neko ko istinski vjeruje ne moze ciniti zlo. Ha ha ha pa u cije ime su oni mundzosi odsijecali glave po Bosni? Nisu valjda u moje i u ime gradjanske Republike BiH...
Drobis ,talambasas,trkeljas....takve budalstinje da je besmileno ici svaku tvoju glupost dokazivati, jer to uzme vremena ihahahaa. padobranac Poruke: 900 Naravno slazem se svemu sto tvrdis. Arapi,primitivni,zaostali,aljkavi,neslozni.....bice takvi kakvi jesu dok god onu zelenu knjizurinu Kuran ne bace zapale i zabrane citati ...i po tom knjizurinom svoj nacin zivota riktati.
|
|
|
|
|
free2020
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 23. 10. 2011. 08:29 » |
Idi gore
|
http://www.nezavisne.com/forum/index.php/topic,8716.0.html#top
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
win-rs
Stariji član

Van mreže
 Windows XP
Browser:
 Firefox 7.0.1
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 23. 10. 2011. 10:26 » |
Idi gore
|
O čemu ti bolan!? O arapskoj civilizaciji od prije hiljadu ili 800 ili 900 godina, kada nije bilo ni struje, ni aviona, ni kamiona, ništa od materijalne tehnologije, a o softveru da i ne govorimo. Pa šta su arapi od tada izmislili. Znači, po tvome, možemo da očekujemo da će arapi u dogledno vrijeme prvi otići i na Mars, sve sa vlastitom tehnologijom i znanjem. Reci ti toj glupoj austrijanki da su Srbi imali Nikolu Teslu, koji je izmislio struju koja ona sada koristi i milion drugih stvari vezanih za elektromagnetne talase koje ona takođe koristi u svakodnevnom životu.
|
|
|
|
|
|
Blood_For_Blood
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 06. 12. 2011. 10:09 » |
Idi gore
|
Kako si ti samo glup, zapanjujes me, zaista.
|
Paaale su slpske glaaave u slpskome zapadnom Sleeemu! Osveeeticemo slpsku klv!
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 06. 12. 2011. 10:22 » |
Idi gore
|
Kako si ti samo glup, zapanjujes me, zaista.
Ajde ti njemu odsviraj nešto sa....muzicke akademije svijeta .... arapske Kordobe. 
|
|
|
|
|
|
Zeljo_furesta
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 06. 12. 2011. 11:06 » |
Idi gore
|
sada sam bas znatizeljan Zelengrade kako to zvuci sa prve akademije svijeta i kakav instrument je u pitanju ili mozda bolje reci instrumenti 
|
|
|
|
|
|
|
|