Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 01:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Izraelski vojnici pucali na Palestince: Dvanaest mrtvih na Dan nakbe  (Pročitano 572 puta)
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« poslato: 16. 05. 2011. 03:20 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxPreko 200 ljudi ranjeno na granicama Izraela sa arapskim državama

Najmanje dvanaest ljudi je poginulo, a više od 200 ranjeno danas, kada su izraelske bezbjednosne snage otvorile vatru na granicama s palestinskim teritorijama, Sirijom i Libanom dok su palestinski demonstranti i njihove pristalice obilježavale godišnjicu stvaranja Izraela 1948. godine, koji Arapi nazivaju "Dan nakbe" (katastrofe).

Četvoro ljudi je ubijeno kada je velika grupa pokušala da probije sirijsku južnu granicu s Izraelom, javili su izraelski mediji. Još četvoro ljudi je ubijeno na libanskoj strani granice s Izraelom, dok su Palestinci žalili stvaranje jevrejske države.

Desetine palestinskih izbeglica iz Sirije ušlo je u grad Mazdal Šams duž izraelsko sirijske granice na okupiranoj Golanskoj visiji.

Izraelska hitna pomoć je saopštila da je desetine ljudi ranjeno, a izraelske odbrambene snage su potvrdile da su pucale na one koje su se ubacili u zemlju. Naknadno se ispostavilo da je u Libanu ubijeno šestoro ljudi, a u Maždal Šamsu najmanje dvoje.

Oko 70 ljudi uglavnom palestinskih izbeglica je navodno uspjelo da pređe granicu, rekli su lokalni stanovnici. Oni su probili graničnu ogradu, izjavio je gradonačelnik Maždal Šamsa za izraelski vojni radio. Do popodne je izraelska vojska i policija sve one koji su se ubacili vratila preko granice.

Hiljade ljudi okupilo se u libanskom gradu Marun al Rasu, gdje su palestinski demonstranti pokušali da se probiju preko granice, javili su lokalni mediji pozivajući se na svjedoke.

Noseći palestinske zastave i uzvikujući "Želimo našu zemlju nazad", hiljade Palestinaca su pokušaale da priđu električnoj ogradi koja odvaja Liban od Izraela ali je libanska armija pucala u vazduh i naredila masi da se vrati.

Demostranti su usput bacali kamenice na libanske vojnike i oko 50 ih je uspelo da dođe do ograde i počelo da baca kamenice na izraelske vojnike, što je izazvalo izraelsku vatru i suzavce.

Portparol izraelske vojske Joav Mordehaj rekao da su vojnici otvorili vatru na veliku grupu libanskih demonstranata koji su približili granici s Izraleom. On je precizirao da je vatra otvorena kada su demonstranti počeli da ruše ogradu.

Izraelski mediji su, međutim, kasnije naveli, pozivajući se na vojne izvore, da je izraelska vojska pucala smo u vazduh i noge demontranata, a libanske snage su navodno pucale nasumice.

Sirijaska novinska agencija SANA je prenijela poziv sirijskog Ministarstva spoljnih poslova međunarodnoj zajednici da smatra Izrael odgovorim za te incidente najsmrtonosnije duž granica nakon mnogih godina.

Sukobi su izbili i na graničnom prelazu Erez iz pojasa Gaze u Izrael i kraj Ramale na Zapadnoj obali.

Posmatrači prilika navode da su demostranti dobili podsticaj zbog nereda širom Bliskog istoka i u sjevernoj Africi.

Na kontrolnom punktu Kalandija desetine Palestinaca je ranjeno. Oni su bacali kamenice na izraelske vojnike koji su ih rastjerivali suzavcem i gumenim mecima.

U ratu koji je izbio nakon stvaranja Izraela, 15. maja 1948. godine, stotine hiljada Palestinaca je pobjeglo ili je istjerano iz svojih domova. Izraelska vojska je ubacivanje preko granice sa Sirijom povodom obilježavanja tog događaja označila ozbiljnim upadom, ocjenivši da je organizovan da skrene pažnju od pobuna protiv režima.

Desetine autobusa dovezlo je demonstrante u granično područje sa Libanom da protestuje pod sloganom "Marš za povratak u Palestinu".

Izraelski general Mordehaj izjavio je da na granici sa Sirijom i Libanom vidi iransku provokaciju u pokušaju da se iskoristi obilježavanje nakbe. Portparol UN mirovnjaka u južnom Libanu je pozvao obje strane da se uzdrže.

Sirija je izraelske akcije na Golanu i Libanu označila zločiničkim, javila je agencija AFP. Izraelski zvaničnik je, međutim, odvratio da je Sirija policijska država i da je prilaz granici odobrila vlada u Damsku.

U međuvremenu, izraelska policija istražuje da li je jedan izraelski Arapin jutros namerno uletio kamionom u pješake u Tel Avivu, ubivši jednog Izraelca.

http://www.dnevniavaz.ba/globus/svijet/35414-izraelski-vojnici-pucali-na-palestince-osam-mrtvih-na-dan-nakbe.html

"
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #1 poslato: 16. 05. 2011. 03:22 »
Podeli temuIdi gore

Ovo je najosjetljivije zariste na planeti. Velike sile zanemarujuci ove probleme, cine veliku gresku. Ako ijedno mjesto ima potencijal da pokrene globalni rat, to je ovdje. Zaboravite naftu, pare i politiku.

"
padobranac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:

« Odgovor #2 poslato: 21. 05. 2011. 12:06 »
Podeli temuIdi gore

Ovo je najosjetljivije zariste na planeti. Velike sile zanemarujuci ove probleme, cine veliku gresku. Ako ijedno mjesto ima potencijal da pokrene globalni rat, to je ovdje. Zaboravite naftu, pare i politiku.

ono sto radi izrael je kriminalno ali o kakvom potencijalu pricas?

amerikanci, rusi, kinezi i eu mogu da ih vrate u kameno doba za par dana sve i izraelce i sve arape zajedno. ko ce ratovati za arape? rusi? kinezi? za pedeset godina opet ce jahati kamile i zivjeti u satorima jer kad nafte nestane ostatak svijeta ce ih izbrisati sa politickih i financijskih mapa.
Senahid
Legenda
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 11.0.696.68 Chrome 11.0.696.68

« Odgovor #3 poslato: 22. 05. 2011. 09:11 »
Podeli temuIdi gore

ono sto radi izrael je kriminalno ali o kakvom potencijalu pricas?

amerikanci, rusi, kinezi i eu mogu da ih vrate u kameno doba za par dana sve i izraelce i sve arape zajedno. ko ce ratovati za arape? rusi? kinezi? za pedeset godina opet ce jahati kamile i zivjeti u satorima jer kad nafte nestane ostatak svijeta ce ih izbrisati sa politickih i financijskih mapa.

Kolega...zbog nafte i svakodnevne politike, bjezi ti veca slika. Ne radi se ovdje o Arapima i Zidovima vec o "Svetoj Zemlji"....ako mislis da da je Jerusalem vazan samo za te dvije grupacije dole, varas se. Jerusalem nikada nije, niti ce biti nevazan kada se radi o bilo kome...samo malo vise citaj istoriju o tom prostoru...od muslimanskog osvajanja, preko krstaskih ratova...itd.

"
padobranac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #4 poslato: 23. 05. 2011. 12:19 »
Podeli temuIdi gore

Kolega...zbog nafte i svakodnevne politike, bjezi ti veca slika. Ne radi se ovdje o Arapima i Zidovima vec o "Svetoj Zemlji"....ako mislis da da je Jerusalem vazan samo za te dvije grupacije dole, varas se. Jerusalem nikada nije, niti ce biti nevazan kada se radi o bilo kome...samo malo vise citaj istoriju o tom prostoru...od muslimanskog osvajanja, preko krstaskih ratova...itd.

vjeruj mi kad kazem da kad nestane nafta oni idu nazad na kamile i satore. arapi nisu u stanju bilo sta smisliti i napraviti, sve sto imaju to je zbog nafte. kad si cuo za neki arapski proizvod u svijetu (osum nafte, i nemoj mi neku hranu koja napravljena po nekom arapskom receptu bog zna gdje)?

kakva crna sveta zemlja, na zapadu sve manje vjernika a ruse, kineze i indijce boli racku za svetu zemlju. to je sve bolan pustinja koja je vrijedi onoliko koliko ima crnog zlata.
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 23. 05. 2011. 12:35 »
Podeli temuIdi gore

vjeruj mi kad kazem da kad nestane nafta oni idu nazad na kamile i satore. arapi nisu u stanju bilo sta smisliti i napraviti, sve sto imaju to je zbog nafte. kad si cuo za neki arapski proizvod u svijetu (osum nafte, i nemoj mi neku hranu koja napravljena po nekom arapskom receptu bog zna gdje)?

kakva crna sveta zemlja, na zapadu sve manje vjernika a ruse, kineze i indijce boli racku za svetu zemlju. to je sve bolan pustinja koja je vrijedi onoliko koliko ima crnog zlata.

i ne samo crno zlato, nego i strateški položaj. koliko je vremena, od kopanja sueckog kanala, bilo sporova za prolaz određenih flota tamo? to je samo jedan od primjera.... slažem se da je vjera samo floskula kojima se "ratnici" posluže da bi ostvarili svoje ciljeve. nije li u svakom ratu do sada bilo tako?

!
Blood_For_Blood
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #6 poslato: 24. 06. 2011. 01:00 »
Podeli temuIdi gore

Ne brini se ti za Arape padobranac, oni su bukvalno karali pola tada poznatog svijeta u vrijeme kada su nasi preci u najprimitivnijim plemenskim zajednicama polagano poceli da se naseljavaju na Balkanu...a tada ni N od nafte nije igralo neku ulogu za sveukupni razvoj civilizacije. Samo jedan mali, za vecinu ljudi nevazan primjer: Prva muzicka akademija svijeta je otvorena u arapskoj Kordobi.

Ja se ponekad znam folirati, vise onako iz sale nego sto to mislim ozbiljno, ali to nisu u stanju svi ljudi da shvate pa me jedna Austrijanka s kojom sam imao onako neku vezicu srednjeg nivoa upitala sta li to nama (misli ja Jugose) nase majke pricaju da smo tako nafurani i puni sami sebe. A njoj to pogotovo nije jasno jer smo mi Balkanci zadnja rupa na sviralu, pa ni picke se na nas ne pale kao sto to obicno zna biti slucaj s drugim juznjacima, s Italijanima, Spancima, itd..Ustvari nas i ne smatraju juznjacima vec istocnjacima, blijedim, zutim, ogavnim i ruznim polu-Rusima, a ko vec voli Ruse, koje niko na svijetu ne voli (osim, opet, oni sami sebe). I to imamo zajednicko s Rusima, taj neki kompleks pobjednika iako mi jos manje prava na tako nesto imamo jer smo vjecni gubitnici. Zato zaista ne mogu da shvatim da neko ko dolazi iz bivse Juge ikoga moze nazivati primitivnim i nesposobnim. Kada se vracamo unatrag, a Srbi to veoma rado cine, onda ne mozemo da se vracamo samo 200 godina unazad..nije fer niti ima smisla.

A o temi sta reci, monoteisticke religije su najvece zlo ove planete, a najvise mi se gadi spika po kojoj je svaki vjernik automatski bolji od nevjernika...kao ono, neko ko istinski vjeruje ne moze ciniti zlo. Ha ha ha pa u cije ime su oni mundzosi odsijecali glave po Bosni? Nisu valjda u moje i u ime gradjanske Republike BiH...

Paaale su slpske glaaave u slpskome zapadnom Sleeemu! Osveeeticemo slpsku klv!
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1

« Odgovor #7 poslato: 23. 10. 2011. 03:46 »
Podeli temuIdi gore

Ne brini se ti za Arape padobranac, oni su bukvalno karali pola tada poznatog svijeta u vrijeme kada su nasi preci u najprimitivnijim plemenskim zajednicama polagano poceli da se naseljavaju na Balkanu...a tada ni N od nafte nije igralo neku ulogu za sveukupni razvoj civilizacije. Samo jedan mali, za vecinu ljudi nevazan primjer: Prva muzicka akademija svijeta je otvorena u arapskoj Kordobi.

Ja se ponekad znam folirati, vise onako iz sale nego sto to mislim ozbiljno, ali to nisu u stanju svi ljudi da shvate pa me jedna Austrijanka s kojom sam imao onako neku vezicu srednjeg nivoa upitala sta li to nama (misli ja Jugose) nase majke pricaju da smo tako nafurani i puni sami sebe. A njoj to pogotovo nije jasno jer smo mi Balkanci zadnja rupa na sviralu, pa ni picke se na nas ne pale kao sto to obicno zna biti slucaj s drugim juznjacima, s Italijanima, Spancima, itd..Ustvari nas i ne smatraju juznjacima vec istocnjacima, blijedim, zutim, ogavnim i ruznim polu-Rusima, a ko vec voli Ruse, koje niko na svijetu ne voli (osim, opet, oni sami sebe). I to imamo zajednicko s Rusima, taj neki kompleks pobjednika iako mi jos manje prava na tako nesto imamo jer smo vjecni gubitnici. Zato zaista ne mogu da shvatim da neko ko dolazi iz bivse Juge ikoga moze nazivati primitivnim i nesposobnim. Kada se vracamo unatrag, a Srbi to veoma rado cine, onda ne mozemo da se vracamo samo 200 godina unazad..nije fer niti ima smisla.

A o temi sta reci, monoteisticke religije su najvece zlo ove planete, a najvise mi se gadi spika po kojoj je svaki vjernik automatski bolji od nevjernika...kao ono, neko ko istinski vjeruje ne moze ciniti zlo. Ha ha ha pa u cije ime su oni mundzosi odsijecali glave po Bosni? Nisu valjda u moje i u ime gradjanske Republike BiH...

Drobis ,talambasas,trkeljas....takve budalstinje da je besmileno ici svaku tvoju glupost dokazivati,
jer to uzme vremena ihahahaa.

padobranac

Naravno slazem se svemu sto tvrdis.
Arapi,primitivni,zaostali,aljkavi,neslozni.....bice takvi kakvi jesu dok god onu zelenu knjizurinu Kuran ne bace zapale i zabrane citati ...i po tom knjizurinom svoj nacin zivota riktati.

{alt}
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #8 poslato: 23. 10. 2011. 08:29 »
Podeli temuIdi gore

http://www.nezavisne.com/forum/index.php/topic,8716.0.html#top

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
win-rs
Stariji član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1

« Odgovor #9 poslato: 23. 10. 2011. 10:26 »
Podeli temuIdi gore

O čemu ti bolan!? O arapskoj civilizaciji od prije hiljadu ili 800 ili 900 godina, kada nije bilo ni struje, ni aviona, ni kamiona, ništa od materijalne tehnologije, a o softveru da i ne govorimo. Pa šta su arapi od tada izmislili. Znači, po tvome, možemo da očekujemo da će arapi u dogledno vrijeme prvi otići i na Mars, sve sa vlastitom tehnologijom i znanjem.

Reci ti toj glupoj austrijanki da su Srbi imali Nikolu Teslu, koji je izmislio struju koja ona sada koristi i milion drugih stvari vezanih za elektromagnetne talase koje ona takođe koristi u svakodnevnom životu.
Blood_For_Blood
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #10 poslato: 06. 12. 2011. 10:09 »
Podeli temuIdi gore

Kako si ti samo glup, zapanjujes me, zaista.

Paaale su slpske glaaave u slpskome zapadnom Sleeemu! Osveeeticemo slpsku klv!
zelengradjanin
Počasni član
Na mreži Na mreži

Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #11 poslato: 06. 12. 2011. 10:22 »
Podeli temuIdi gore

Kako si ti samo glup, zapanjujes me, zaista.

Ajde ti njemu odsviraj nešto sa....muzicke akademije svijeta .... arapske Kordobe.  Smehotres
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #12 poslato: 06. 12. 2011. 11:06 »
Podeli temuIdi gore

sada sam bas znatizeljan Zelengrade kako to zvuci sa prve akademije svijeta i kakav instrument
je u pitanju ili mozda bolje reci instrumenti  Pitam se Grin
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 15.0.874.121 Chrome 15.0.874.121

« Odgovor #13 poslato: 07. 12. 2011. 06:37 »
Podeli temuIdi gore

{alt}
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 06:50