Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 02:21 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Narodna skupština RS: Stižu porezi!  (Pročitano 339 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 3.6.17 Firefox 3.6.17

« poslato: 02. 06. 2011. 03:09 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBANjALUKA - Narodna skupština Republike Srpske /RS/ razmatrala je danas Nacrt zakona o poreskom postupku RS, kojim se, kao je rečeno, želi postići visok stepen pružanja usluga poreskim obveznicima, efikasne poreske kontrole i istrage, kao i ažuriranje poreskih evidencija.

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija istakao je da je jedan od ciljeva  i  unapređenje redovne  i prinudne naplate  poreskih obaveza. 

"Predloženim nacrtom zakona akcenat je stavljen na dobrovoljno izmirivanje poreskih obaveza, ali i na ubrzanje postupka u Poreskoj upravi RS i dostupnost informacija", rekao je Tegeltija.

On je rekao da se ovim nacrtom zakona uređuju prava i obaveze poreskih obveznika, poreski postupak, plaćanje poreskih obaveza, redovna i prinudna naplata poreskih obaveza, načini prestanka poreskih obaveza, poreska kontrola, postupak po pravnom lijeku, nadzor i prekršaji iz oblasti poreza u RS.

Zakonom se  uređuje  organizacija, nadležnosti, prava i obaveze Poreske uprave RS.       

Predsjednik Saveza sindikata RS Ranka Mišić ocijenila je da je Nacrt zakona o poreskom postupku izuzetno važan kada  je riječ  o  pravima  i interesima  radnika u RS."Sasvim normalno bi bilo da radnik u RS u skladu sa zakonom i kolektivnim ugovorom o radu dobije zarađenu platu i da obaveze penzionog i zdravstvenog osiguranja budu isplaćene u skladu sa zakonskim rješenjima", rekla je Mišićeva u obraćanju poslanicima u Narodnoj skupštini RS.

Ona je istakla da se više od 30 odsto poslodavca u RS ponaša suprotno postojećim zakonima, odnosno ne isplaćuje plate i na taj način radncima uskraćuje elementarna ljudska prava.

"Prvi problem u RS je što se ne isplaćuju plate i ne uplaćuju doprinosi, drugi problem je što se način obračuna plata ne kontroliše i treći problem je pitanje reprograma dugova", pojasnila je Mišićeva.

Ona je napomenula da u RS postoje i dobri poslodavci koji "trpe" zbog poslodavaca koji ne izmiruju predviđene zakonske obaveze.http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Narodna-skupstina-RS-Stizu-porezi-92013.html

pre ce biti stizu srpske dahije
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #1 poslato: 02. 06. 2011. 03:10 »
Podeli temuIdi gore

Ja sta bi od boljeg i prosperitetnijeg entiteta.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #2 poslato: 02. 06. 2011. 03:54 »
Podeli temuIdi gore

Ja sta bi od boljeg i prosperitetnijeg entiteta.

i dalje je bolji....mnogo veci nameti su u federaciji pa samim tim i skuplje usluge ;energija,nafta,telekomunikacije....

evo ide jos; http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/38234-ferk-krajem-ovog-mjeseca-objavljuje-nove-cijene-od-1-jula-skuplja-struja.html

a nafta vam je zbog vecih akciza za skoro 10 pfeninga skuplja po litri...sada svi iz rubnih opstina i prevoznici federacije sipaju u RS gorivo.
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #3 poslato: 02. 06. 2011. 03:56 »
Podeli temuIdi gore

i dalje je bolji....mnogo veci nameti su u federaciji pa samim tim i skuplje usluge ;energija,nafta,telekomunikacije....
Jos u to vjerujes. Ti bi umjesto Sunny trebao biti Funny
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 02. 06. 2011. 04:17 »
Podeli temuIdi gore

Jos u to vjerujes. Ti bi umjesto Sunny trebao biti Funny

ja zivim 7 kilometara od federacije i poslujem sa federacijom...
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 02. 06. 2011. 04:18 »
Podeli temuIdi gore

ja zivim 7 kilometara od federacije i poslujem sa federacijom...
pa sta
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 02. 06. 2011. 04:36 »
Podeli temuIdi gore

pa sta

znam odlicno kakvi su nameti i standard u RS a kakvi u FBiH....
Paša
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1

« Odgovor #7 poslato: 02. 06. 2011. 07:16 »
Podeli temuIdi gore

Ovu pricu mozete djeci od 3 godine pricati kako je RS bolji dio BiH,al bi bilo i upitno bil i oni vjerovali u to.
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 11.0.696.71 Chrome 11.0.696.71

« Odgovor #8 poslato: 02. 06. 2011. 07:45 »
Podeli temuIdi gore

Ovu pricu mozete djeci od 3 godine pricati kako je RS bolji dio BiH,al bi bilo i upitno bil i oni vjerovali u to.

glupost je uopšte potencirati tu priču. od dva loša, ko je bolji!?! možda se budžetske stavke bolje popunjavaju u rs, ali na terenu je situacija veoma loša i kod "jednih" i kod "drugih". ne treba puno pametovati, svakom mogu preporučiti da obiđe kalinovik, šamac, olovo, kladanj,.... ima ih još ali ne treba dalje. pa će se vidjeti "bolji". Lanac je jak koliko i najslabija karika u lancu....

!
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 03. 06. 2011. 10:11 »
Podeli temuIdi gore

znam odlicno kakvi su nameti i standard u RS a kakvi u FBiH....
Nedavno sam obisao istocni dio RS-a i moram reci da si u pravu- to je cudo od standarda. Posebno sam bio impresioniran kad sam dosao u Rudo. Za trenutak sam pomislio da sam u Svicarskoj.  Udri Udri Udri
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #10 poslato: 03. 06. 2011. 10:12 »
Podeli temuIdi gore

glupost je uopšte potencirati tu priču. od dva loša, ko je bolji!?! možda se budžetske stavke bolje popunjavaju u rs, ali na terenu je situacija veoma loša i kod "jednih" i kod "drugih". ne treba puno pametovati, svakom mogu preporučiti da obiđe kalinovik, šamac, olovo, kladanj,.... ima ih još ali ne treba dalje. pa će se vidjeti "bolji". Lanac je jak koliko i najslabija karika u lancu....
Cool2
Naopaki
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 11.0.696.71 Chrome 11.0.696.71

« Odgovor #11 poslato: 03. 06. 2011. 10:21 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Posebno sam bio impresioniran kad sam dosao u Rudo. Za trenutak sam pomislio da sam u Svicarskoj.
Ovo uopste nije za zajebanciju.Tamo stvarno ljudi,ja ne znam kako prezvljavaju.Kompletno Rudo je bilo naslonjeno na Priboj,FAP i Poliester.I da znas da tamo ima i dosta Bosnjaka,uglavnom povratnika iz inostranstva,i oni koliko toliko doprinose "boljem" zivotu.Jbt-popijemo dvije kafe,kaze konobar 80 feninga!?Ja mu dao dvije marke,pratio me sve do auta.Uopste ovo ne pisem zlurado,al se nadam da ce nesto od tih nameta,imati neke fajde stanovnistvo ovog podrucja.
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 03. 06. 2011. 10:32 »
Podeli temuIdi gore

Ovo uopste nije za zajebanciju.Tamo stvarno ljudi,ja ne znam kako prezvljavaju.Kompletno Rudo je bilo naslonjeno na Priboj,FAP i Poliester.I da znas da tamo ima i dosta Bosnjaka,uglavnom povratnika iz inostranstva,i oni koliko toliko doprinose "boljem" zivotu.Jbt-popijemo dvije kafe,kaze konobar 80 feninga!?Ja mu dao dvije marke,pratio me sve do auta.Uopste ovo ne pisem zlurado,al se nadam da ce nesto od tih nameta,imati neke fajde stanovnistvo ovog podrucja.
Ni ja se ne zajebavam, ali ne mogu ni da slusam ublehe o prosperitetu u RS-u. Eno sinoc (navodno kako prenosi Index) Dodik prica da bi RS da nije u BiH za 5 godina usla u EU.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1

« Odgovor #13 poslato: 03. 06. 2011. 10:37 »
Podeli temuIdi gore

Ni ja se ne zajebavam, ali ne mogu ni da slusam ublehe o prosperitetu u RS-u. Eno sinoc (navodno kako prenosi Index) Dodik prica da bi RS da nije u BiH za 5 godina usla u EU.

FBiH na administraciju trosi 60% BDP a RS 35 %....
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 03. 06. 2011. 10:45 »
Podeli temuIdi gore

FBiH na administraciju trosi 60% BDP a RS 35 %....
Opet ti Dodikove mantre. Pa lozi te covjece. Kako da kaze u RS-u da je prodao sve sto je mogao i da je sve na gluposti spiskao. Sad on raspravlja kako Federacija trosi pare. On je predsjednik RS-a (bio je premijer manjeg BiH entiteta) i on treba o tome da prica a ne da bulazni o federaciji.
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 07. 05. 2012. 12:50