Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 02:23 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kriza srednjih godina  (Pročitano 697 puta)
vuvuzela
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1

« poslato: 02. 06. 2011. 04:17 »
Podeli temuIdi gore

šta mislite o tom "fenomenu". toliko je sredovječnih muškaraca koji se bore s godinama oblačući se mladalački što im nikako ne pristaje (kožne jakne, farmerke i sl), družeći se s mlađima i ganjajući mlađe od sebe. šta mislite o muškarcima koji se farbaju da bi prikrili sijede i zašto je farbanje muškaraca toliko neprihvatljivo u našem društvu. izgledaju li vam jadno ili vam je to sasvim normalno? šta mislite o mamama koje izgledaju ili pokušavaju izgledati kao sestre svojim kćerkama. naravno, da ništa nema ljepše od njegovane žene, ali u skladu sa svojim godinama.

puca li vas kriza?  Grin

Dođoh, vidjeh, preblijedih!
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #1 poslato: 02. 06. 2011. 04:33 »
Podeli temuIdi gore

šta mislite o tom "fenomenu". toliko je sredovječnih muškaraca koji se bore s godinama oblačući se mladalački što im nikako ne pristaje (kožne jakne, farmerke i sl), družeći se s mlađima i ganjajući mlađe od sebe. šta mislite o muškarcima koji se farbaju da bi prikrili sijede i zašto je farbanje muškaraca toliko neprihvatljivo u našem društvu. izgledaju li vam jadno ili vam je to sasvim normalno? šta mislite o mamama koje izgledaju ili pokušavaju izgledati kao sestre svojim kćerkama. naravno, da ništa nema ljepše od njegovane žene, ali u skladu sa svojim godinama.

puca li vas kriza?  Grin
A šta bi to trebo ako se pređe 55. da uzme štap u ruke i da ne gleda mlađe žene jok Bogami ništa od toga Pitam se

Evo ja sam već stari čiko al volim da pogledam lijepu memu i poželim da sam mlađi  Joj
vuvuzela
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #2 poslato: 02. 06. 2011. 04:37 »
Podeli temuIdi gore

ma ne to....

naravno da ćeš gledati i mlade djevojke.

nego, ima likova koji očajnički žele izgledati mlađe, družiti se sa duplo mlađim, a to prelazi sve granice dobrog ukusa.

trebaš svoje godine nositi dotojanstveno, a onaj ko poštuje sebe, privlačan je i za druge.

Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 3.6.17 Firefox 3.6.17

« Odgovor #3 poslato: 02. 06. 2011. 04:41 »
Podeli temuIdi gore

A šta bi to trebo ako se pređe 55. da uzme štap u ruke i da ne gleda mlađe žene jok Bogami ništa od toga Pitam se

Evo ja sam već stari čiko al volim da pogledam lijepu memu i poželim da sam mlađi  Joj

ti si pre onda za onu rubriku oldtajmeri Grin
petrićevac
Stariji član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #4 poslato: 03. 06. 2011. 01:43 »
Podeli temuIdi gore

E sad definicija krize srednjih godina je vrlo diskutabilna,pa nismo mi krivi što se na nas lijepe žene koje su mlađe po petnaestak godina,jer su im njihovi vršnjaci kao nezanimljivi,e sad je pitanje tko je tu u krizi?A što se tiče nekog pretjerivanja sa "šminkanjem" itd,ja se slažem da muškarac mora biti uredan i da svoje godine nosi kao muškarac a ne kao tetka i da se fura kao da ima 25 godina,a zapravo ima 45.Dakle,treba biti frajer u svim godinama i hrabro se nositi sa izazovima koji dolaze Pivo
Obi-Wan Kenobi
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 03. 06. 2011. 03:27 »
Podeli temuIdi gore

E sad definicija krize srednjih godina je vrlo diskutabilna,pa nismo mi krivi što se na nas lijepe žene koje su mlađe po petnaestak godina,jer su im njihovi vršnjaci kao nezanimljivi,e sad je pitanje tko je tu u krizi?A što se tiče nekog pretjerivanja sa "šminkanjem" itd,ja se slažem da muškarac mora biti uredan i da svoje godine nosi kao muškarac a ne kao tetka i da se fura kao da ima 25 godina,a zapravo ima 45.Dakle,treba biti frajer u svim godinama i hrabro se nositi sa izazovima koji dolaze Pivo

Petricevac, posto si REALA i posto si dao realokarakterni koment, dobijas +!  Pivo

strelok   06:48    Šalje privatnu poruku.
Matovilo   06:50    Čita svoje privatne poruke.
Blood_For_Blood
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 05. 06. 2011. 08:54 »
Podeli temuIdi gore

Isus je umro s 33, Aleksandar Veliki isto tako..Kurt Cobain s 27. Ja sam negdje izmedju, tako da u zadnje vrijeme pomalo razmisljam o svemu tome..i ne prilaze mi vise trebe mladje od 24. Sad

Paaale su slpske glaaave u slpskome zapadnom Sleeemu! Osveeeticemo slpsku klv!
vuvuzela
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 18. 06. 2011. 12:59 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxSijeda kosa postaje prošlost?

NjUJORK - Naučnici su identifikovali protein koji zadržava boju u vlasima, čime bi se mogla eliminisati pojava sijede kose u starosti.

Nakon niza eksperimenata oni su otkrili da je protein vnt (wnt) ključan za boju kose.

Tretman lijekovima, losionima ili šamponima koji podižu nivo ovog proteina mogao bi čak vratiti prirodnu boju iz sijedih vlasi.

Američki naučnici u žurnalu "Ćelija" opisuju da su eksperimenti u kojima su došli do ovog otkrića pokazali da ovaj protein proizvodi lančanu reakciju u matičnim ćelijama u skalpu koje proizvode boju kose.

I pored ovog saznanja, istraživači iz Medicinskog centra Langon pri Univerzitetu u Njujorku još treba da potvrde koji su to uzroci koji dovode do pojave sijedih.

Ovaj protein je, takođe, ključan za rast kose, čime bi se mogao riješiti i problem ćelavosti.

Ali, istraživanja britanskih stručnjaka pokazuju da se ne može samo protein vnt vezati za sijede vlasi. Studija sa Univerziteta u Bredfordu je pokazala da "trošenje" našeg tijela proizvodi izuzetno visok nivo hidrogen-peroksida u našoj kosi koji blokira proizvodnju pigmenta.

Naučnici napominju i da mlade žene ne treba na osnovu ovog nalaza da se zabrinu zbog korištenja hidrogen-peroksida za posvjetljivanje kose, ali kod starijih žena ovo može ubrzati proces pojave sijedih.

Isto tako, upotreba alkohola, stres, pušenje i nezdrava ishrana mogu ubrzati ovaj proces.

Većina Britanaca opazi svoje prve sijede oko 25. godine.

http://www.nezavisne.com/zivot-stil/ljepota/Sijeda-kosa-postaje-proslost-94002.html

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 21. 05. 2012. 11:17