Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 02:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 3 [4]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Cilj Turske je uspon "otomanskog Balkana"  (Pročitano 5795 puta)
boro975
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.15 Firefox 3.0.15

« Odgovor #45 poslato: 30. 10. 2009. 08:00 »
Podeli temuIdi gore

i dok su tadic i predsjednik turske, neki dan u beogradu razgovarali o ozbiljnom biznisu a  i o mozda kupovini raketa, oruzja, razmjestanju raketa, big biznisu, turci u sarajevu cuvaju postojece stanje nudeci i trpajuci bosnjacima vjerske narkotike. te recepte je jos davno propiso alija srbijanac, pa iako je njegova struja izgubila na kongresu sda, "napuseni relikti" uz turke i dalje furaju vjerske seanse. a kada im bude "overdose", ko mustafi udbasu cericu ili onim  s americke crne liste sto u tursku ulaze "kroz zahod" bice tufaija koje ja ne volim sto me asociraju na tursku, ma ne volim ni zelene petokrake jer kao simbol takve ne postoje
evo narode gledaj sta su turci u sarajevu,

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/091030061

i jos na portalu  ne daju komentarisati clanak, biva " ima  i orlu i gavranu"

jos da ne zaboravim, neki dan su i otvorili i "centar za ucenje turskog jezika"

Pa gdje je vise taj Sergej Lavrov, da ovo u bih malo dotjera u red, "prije nego sve krene niza stranu"

Zanimljivo, izgleda da dolazimo na isto, citava prica o ponovnom vaspostavljanju Otomanskog carstva je supljak namjenjen u dnevnopoliticke svrhe, Turska jaca svoje prisustvo ovde, al im carstvo nije bas na pameti, vise biznis i zaradjivanje.
desperado.reloaded
Stariji član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.4 Firefox 3.5.4

« Odgovor #46 poslato: 30. 10. 2009. 11:38 »
Podeli temuIdi gore

I kada se pojave ove teškoće, gdje Bosanci, Albanci, Makedonci okreću lica? Prema Turskoj! To je historijski odnos", tvrdi Davutoglu.

Ja ne bih rekao historijski, vec vise, histericni.

NEZAVISNA SRPSKA!
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:

« Odgovor #47 poslato: 30. 10. 2009. 11:55 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Iako sam u početku temu vidio kao besmislenu, kad vidim koliko je Davutogluov govor prašine digao čini mi se ipak interesantnim da se malo više zadubim.

хе хе, па наравно да је интересантно...поготово, ако се замислиш на моја прва три питања из мог малог ''квиза''...

Citat
Питање број 1: за 5 бамбија:''Зашто се луди Давутоглу, нагло упути у западно Сарајево, код својих пријатеља муслиманских хегемониста, а план је био да иде прво у Албанију, код трабанта број 2?''

Питање број 2: (5 бамбија):''Зашто је Давутоглу дуго и ненадано брслао са ''србољупком'' Клинтоницом о заједници Српске и МХ-Федерације и то на потписивању Арменија - Турска уговора о нормализацији њихових односа....?''

Питање број 3 (3 бамбија):''Зашто мали Силајџић отрча у мајку Турску по памет у вези бутмирских преговора?''

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
desperado.reloaded
Stariji član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.4 Firefox 3.5.4

« Odgovor #48 poslato: 31. 10. 2009. 12:24 »
Podeli temuIdi gore

Pa sta drugo turci da rade nego da bar moralno podrzavaju narod muslimanske vere – posebno u ovoj situaciji koja verovatno nije ni za koga prijatna i jednostavna? Pa i Srbija daje odredjenu moralnu podrsku RS. Sasvim normalna stvar.

Moje licno misljenje je da je Turska u ovoj situaciji diplomatski korektno postupila, jedan je otisao u Sarajevo da ohrabri narod, a drugi u Beograd kod Tadica. Sa diplomatske tacke gledista ovo uopste nije los potez. Pa kad se jos pogleda ko je u kom rangu, odredjene stvari postaju jasne. Ponekad je ono sto ne vidimo bitnije od onoga sto vidimo.

Ne verujem da turska baca ulje na vatru, vec mislim da je turska zainteresovana da zauzme stabilizirajucu ulogu, u neku ruku mozda slicno kao i srbija.

NEZAVISNA SRPSKA!
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:

« Odgovor #49 poslato: 31. 10. 2009. 01:07 »
Podeli temuIdi gore

Ево још мало "food for thoughts"  Cool

Из Радмановићевог интервјуа...

Citat
Он је оцијенио да је недавни иступ турског шефа дипломатије Ахмета Давутоглуа у Сарајеву нешто врло тешко за БиХ и Балкан, али и за ЕУ.

"На моје чуђење, до сада нико од званичника земаља региона и ЕУ није реаговао на то. Сматрао сам својом обавезом да то уврстим на дневни ред сједнице Предсједништва. Међутим, нисам добио подршку остала два члана Предсједништва БиХ", додао је Радмановић.

Према његовим ријечима, Давутоглуова изјава да се Турска спрема да обнови отомански Балкан није ништа друго до чиста освајачка, империјалистичка тежња.

"Рећи да је Сарајево њихов град, да им је судбина иста, морам рећи да то тражи посебну пажњу ЕУ у цјелини и свих сусједа БиХ. Ипак, најтеже је за БиХ. Сигуран сам да ће на то неко реаговати из Европе и сусједних земаља, али је жалосно што не реагује нико из Сарајева", истакао је Радмановић.

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
mirke
Gost
« Odgovor #50 poslato: 31. 10. 2009. 12:56 »
Podeli temuIdi gore

Pa sta drugo turci da rade nego da bar moralno podrzavaju narod muslimanske vere – posebno u ovoj situaciji koja verovatno nije ni za koga prijatna i jednostavna? Pa i Srbija daje odredjenu moralnu podrsku RS. Sasvim normalna stvar.

Moje licno misljenje je da je Turska u ovoj situaciji diplomatski korektno postupila, jedan je otisao u Sarajevo da ohrabri narod, a drugi u Beograd kod Tadica. Sa diplomatske tacke gledista ovo uopste nije los potez. Pa kad se jos pogleda ko je u kom rangu, odredjene stvari postaju jasne. Ponekad je ono sto ne vidimo bitnije od onoga sto vidimo.

Ne verujem da turska baca ulje na vatru, vec mislim da je turska zainteresovana da zauzme stabilizirajucu ulogu, u neku ruku mozda slicno kao i srbija.
Opet taj Srbistan,čardak ni na istoku ni na zapadu, taj kamen spoticanja na koji vjekovima potucaju bjelosvjetske ale i karakonđule,ugaoni kamen pravoslavlja i kamen mednik između zapada i istoka, po ko zna koji put u svojoj istoriji postaje meta nekome i nečemu.Velikima smo uvijek izgledali mali i slabi.A onda kada zagrizu, ne mogu nas sažvakati.Poslije im je redom svima pozlilo do bola.Zato, bujrum otomanlije, nije vam prvi put.
Stranice: 1 2 3 [4]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 17. 05. 2012. 05:34