Citajuci knjigu,tacnije delove knjige "Planirani haos" od veterana SDA stranke iz Srebrenice Ibran Mustafic .....jednim pasusom iskreno priznaje i kaze otprile ovako:
"jedina sura u koje smo se mi muslimani Podrinja oduvek drzali,bilo je mrziti Vlahe".
Neznam kako je stanje mrznje k Srbima "Vlasima" u ostalim deloviam Brozove tzv."avnoj "granica ..?
ali znam da ova Ibranova tvrdnja u celom Podrinju i sire u koje i moje rodno mesto spada bilo je tako,ta patoloska mrznja od kako znam za sebe a to tvrde i puno stariji Srbi iz moga kraja.Osecalo se to i u Brozovo vreme kada se svako smrtno bojao milicije,nije bilo napada kao sada ali mrznja se osecala i na neki balzi ancin iskazivala.
Neki Srbi tvrde da je ta mrznja od kako postoje muslimani tj.od kako su se oni preverili i uvek c e biti mrznja k Srbima jer su Srbi svedoci njihovoga preveravanja....izdaje vere pradedova ...
Nista novo i cudnovatno,osim moje zacudjenosti glupacima koji decu vode,da se s decom prolazi kroz naselja muslimana tj.kroz muslim deo federacije.Ja da sam vodic dece,nastojao bi da uopste ne vodim decu u muslim deo federacije,koji ce djavo tamo zaista neznam, pa tako izbegao izlaganje opasnosti dece.
Ovo je nista u usporedbi sta je bilo pre par godina s Srbskom decom (sportsko gostovanje)takodje u b.i.Sarajevu prilikom nekoga gostovanja,dece sportista(karatisti ili dzudisti) ...prilikom koga su ta Srbska deca napadnuta i od starijih u sportskoj dvorani cini mi se Skenderiji....i bilo je bas uzasno ,Steta sto sada nemogu da nadjem taj dogadjaj od pre par godina.
Eli evo ovih slucajeva......pa to je sve u muslim delu federacije uobicajeno napadati Srbe iz RS.
SARAJEVO - Oko 150 studenata Fakulteta fizičkog odgoja i sporta Banja Luka brutalno je napadnuto od strane desetak sarajevskih huligana, ispred dvorane "Skenderija", u nedjelju navečer, nakon završetka finalne utakmice Kupa BiH u košarci, potvrđeno je "Fokusu" u MUP-a Kantona Sarajevo.
Samo prisebnost banjolučkih studenata i vozača tri autobusa spasila ih je da ne dođe do tragedije.
- Došli smo pogledati utakmicu, jer smo bili na Jahorini, gdje smo u okviru redovne nastave imali skijanje. Po završetku finala, ispred dvorane čekala nas je skupina huligana, koja nas je zasula kamenjem i pivskim bocama, uz povike: "Ubij Srbina!" - pričaju za "Fokus" banjolučki studenti.
Studenti druge i treće godine ovog fakulteta kažu da su ih huligani, koji su ih napali ispred "Skenderije", i poslije ulaska u autobuse gađali bocama i kamenjem, ali, na svu sreću, nisu bili baš precizni. U međuvremenu je stigla i policija nakon čega je nastao opći metež.
- Huligani koji su nas gađali bocama i kamenjem, pošto smo mi uletjeli u autobuse, sukobili su se s policijom i došlo je do otvorenog obračuna - kažu banjolučki studenti.
Okršaj ispred "Skenderije" nije ušao u redovan bilten MUP-a Kantona Sarajevo, a tek naknadno, na poziv "Fokusa", potvrđeno je da su u Sarajevu napadnuti banjolučki studenti.
27 Jul 2010 | 17:20
Napadnut srpski fudbaler u Sarajevu
Napadnut srpski fudbaler u Sarajevu
Stepen nasilja među fudbalskim huliganima u BiH dostiže maksimum. Poslednji incident dogodio se na stadionu "Grbavica" u Sarajevu, kada su meta bili prvotimac Željezničara, Srbin Lazar Popović i njegova porodica.
Iako je zbog saniranja povrede bio pošteđen nedeljnog treninga, Popović je sa suprugom i detetom došao da gleda svoje saigrače. Kada se vraćao kući, ispred stadiona se susreo sa grupom mladića, koji su pokušali da ih napadnu.
- Posle treninga, sa suprugom i detetom krenuo sam kući. Naišao sam na grupu momaka. Dvojica od njih prišla su mi bliže i verovatno su me prepoznali. Ubrzo su obavestili ostale, koji su odmah počeli da trče za nama. Nije nam preostalo ništa drugo nego da se sakrijemo u obližnji hotel. Napadači su čak pokušali i da provale unutar hotela, ali srećom nisu uspeli, jer je reagovalo i obezbeđenje. Pozvali smo policiju koja nas je otpratila kući - rekao je Popović i naglasio da napadači nisu imali nikakva navijačka obeležja na sebi.
http://www.sportal.rs/news.php?id=32331To su samo od nekih napada veoam cestih u muslim delu federacije...a napadi na crkve,manastire to je maltene svakodnevna pojava u dzamahirluku.
Zato i zbog toga od rata naovamo 20g ide ovako:
U mom rodnom kraju strogo se izbegava i retko ide u susedstvo muslim deo federacije .Ide samo onaj ko mora(odrasli)nikada jedna osoba vec 2 ili vise njih muskaraca i to po danu i strogo izbegava putovanje nocu u bilo kojoj varijanti.
Tako se to pametno radi.Sta's nije dobro imati susede koji te patoloski mrzi.
Nesreca je imati takve susede .