|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« poslato: 18. 06. 2011. 06:56 » |
Idi gore
|
http://pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/165280/%27Velika+Albanija%27+preti+Balkanu.html
|
strelok 06:48 Šalje privatnu poruku. Matovilo 06:50 Čita svoje privatne poruke.
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 18. 06. 2011. 07:01 » |
Idi gore
|
nadam se da su albanci svjesni da padom americkog carstva dolazi do radikalnih promena u regionu te se nadam da siptari znaju plivati jer je dug put do italijanske obale 
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 18. 06. 2011. 07:13 » |
Idi gore
|
nadam se da su albanci svjesni da padom americkog carstva dolazi do radikalnih promena u regionu te se nadam da siptari znaju plivati jer je dug put do italijanske obale  Mene bas zanima zasto u Grckoj nisu uspeli da urade ono sto su drugde u regionu i zasto nismo imali Oslobodilacku Vojsku Epira, a i tamo ih ima blizu pola miliona. 
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 18. 06. 2011. 07:58 » |
Idi gore
|
Mene bas zanima zasto u Grckoj nisu uspeli da urade ono sto su drugde u regionu i zasto nismo imali Oslobodilacku Vojsku Epira, a i tamo ih ima blizu pola miliona.  jbg.sa grcima nema sale...nisu to deklarativni srbi iz srbistana....grci odmah salju na plivanje 
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 18. 06. 2011. 07:59 » |
Idi gore
|
jbg.sa grcima nema sale...nisu to deklarativni srbi iz srbistana....grci odmah salju na plivanje  Mislis, nema grkovanja u prazno? 
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 18. 06. 2011. 08:02 » |
Idi gore
|
Mislis, nema grkovanja u prazno?  upravo tako....i sam vidis kako se rusi vlast i da sa grcima nema zajebancije.....nisu to mlakonje kao u srbiji...
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 18. 06. 2011. 08:07 » |
Idi gore
|
upravo tako....i sam vidis kako se rusi vlast i da sa grcima nema zajebancije.....nisu to mlakonje kao u srbiji...
Upravo.  Zato cu se i odseliti tamo jednog dana... Ελευθερία ή θάνατος! 
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 18. 06. 2011. 08:17 » |
Idi gore
|
Upravo.  Zato cu se i odseliti tamo jednog dana... Ελευθερία ή θάνατος!  ja sam bio malo u atini...ne svidjaju mi se ,jezikom me podsecaju na siptare a ponasanjem i izgledom na mjesavinu turaka i roma....
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 18. 06. 2011. 08:20 » |
Idi gore
|
ja sam bio malo u atini...ne svidjaju mi se ,jezikom me podsecaju na siptare a ponasanjem i izgledom na mjesavinu turaka i roma....
Jok reala.  Jezik je prelep, ni blizu sqhipu, ponasanje i izgled su mediteranski tipicno.
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 21. 06. 2011. 12:42 » |
Idi gore
|
Upravo.  Zato cu se i odseliti tamo jednog dana... Ελευθερία ή θάνατος!  samo da ne bankrotiraju u medjuvremenu  . Mene Albanci u Grckoj podsjecaju na Arape u Francuskoj. Dok domaci vole da uzivaju, 'gosti' se umrezavaju i potiho osvajaju i kupuju firme, lokale, zemljista. Jednog dana se probudis i... Inace ne mislim da postoji velika opasnost od stvaranja Velike Albanije potaknute u samoj Albaniji. Premalo je organizacionih sposobnosti i financijske logistike za tako nesto. Ali da zbog brojnosti, a i zbog americkih interesa postoji latentna opasnost za blisku regiju to je izvjesno. A Grci su udubljeni u lagodan zivot, a sada i u krizu, pitanje koliko su oni u stanju da se nesto izbore za sebe u ovoj situaciji. Po meni najbolje u regiji stoji Turska. Ekonomski prilicno mocna, filovana sa americkim milijardama, njeni celnici u unutarnjoj politici izjavljuju da im EU i ne treba itd. Turska je opet sposobna da igra vaznu ulogu, pitanje da li ce joj to biti dozvoljeno. Sa jedne strane Amerikancima je stalo da imaju muslimanske saveznike kao protutezu onim muslimanima sa kojima se sukobljavaju. Zatim jos jedna vazna stvar, Ameri stalno rade o glavi Evropi (sto nije naocigled vidljivo), to je staro rivalstvo. Sa jedne strane imaju Englesku kao evropskog trojanskog konja. Sa druge strane EU tu je Turska kao americki saveznik i stalna 'prijetnja' Europi islamom. Ne bi se cudio strategiji da ameri podrze muslimansku BiH, ujedno bi ucvrstili dobar glas medju muslimanskim zemljama, sa druge jos bi vise opkolili EU sa svojim saveznicima, sa trece drzali bi EU u stalnom strahu od muslimana u EU. U toj jednadzbi nije nemogce i da oni potaknu stvaranje Velike Albanije, koja to sama ipak nije bas u stanju. Mozda je i postavljanje onolike Bondsteel baze na Kosovu korak ka tom scenariju. U tom slucaju stvarno bi imali 'transverzalu' vjernih saveznika do pred sama vrata EU, i mocno oruzje za ucjenjivanje Evrope. Ostaje jos da se dogovore sa Konom i da drze Ruse zadovoljne sa nekim ustupcima. To bi im omogucilo da i dalje vladaju svijetom. Ako realno pogledamo, Srbija koja stalno koketira sa Rusijom ne moze im biti dobar saveznik. Hrvatska je opet predaleko na zapadu i nekako izolirana, a i pomalo nepouzdana. Ali stvaranje te linije Turska, Albanija, BiH djeluje puno privlacnije. Em imaju neprekinuti niz zemalja, em su drzavljani vrlo naklonjeni Amerima. Ima jos, ali dosta za sada Politika je cudna stvar, cudnija od holivudskih scenarija.
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 21. 06. 2011. 12:55 » |
Idi gore
|
samo da ne bankrotiraju u medjuvremenu  . Mene Albanci u Grckoj podsjecaju na Arape u Francuskoj. Dok domaci vole da uzivaju, 'gosti' se umrezavaju i potiho osvajaju i kupuju firme, lokale, zemljista. Jednog dana se probudis i... Inace ne mislim da postoji velika opasnost od stvaranja Velike Albanije potaknute u samoj Albaniji. Premalo je organizacionih sposobnosti i financijske logistike za tako nesto. Ali da zbog brojnosti, a i zbog americkih interesa postoji latentna opasnost za blisku regiju to je izvjesno. A Grci su udubljeni u lagodan zivot, a sada i u krizu, pitanje koliko su oni u stanju da se nesto izbore za sebe u ovoj situaciji. Po meni najbolje u regiji stoji Turska. Ekonomski prilicno mocna, filovana sa americkim milijardama, njeni celnici u unutarnjoj politici izjavljuju da im EU i ne treba itd. Turska je opet sposobna da igra vaznu ulogu, pitanje da li ce joj to biti dozvoljeno. Sa jedne strane Amerikancima je stalo da imaju muslimanske saveznike kao protutezu onim muslimanima sa kojima se sukobljavaju. Zatim jos jedna vazna stvar, Ameri stalno rade o glavi Evropi (sto nije naocigled vidljivo), to je staro rivalstvo. Sa jedne strane imaju Englesku kao evropskog trojanskog konja. Sa druge strane EU tu je Turska kao americki saveznik i stalna 'prijetnja' Europi islamom. Ne bi se cudio strategiji da ameri podrze muslimansku BiH, ujedno bi ucvrstili dobar glas medju muslimanskim zemljama, sa druge jos bi vise opkolili EU sa svojim saveznicima, sa trece drzali bi EU u stalnom strahu od muslimana u EU. U toj jednadzbi nije nemogce i da oni potaknu stvaranje Velike Albanije, koja to sama ipak nije bas u stanju. Mozda je i postavljanje onolike Bondsteel baze na Kosovu korak ka tom scenariju. U tom slucaju stvarno bi imali 'transverzalu' vjernih saveznika do pred sama vrata EU, i mocno oruzje za ucjenjivanje Evrope. Ostaje jos da se dogovore sa Konom i da drze Ruse zadovoljne sa nekim ustupcima. To bi im omogucilo da i dalje vladaju svijetom. Ako realno pogledamo, Srbija koja stalno koketira sa Rusijom ne moze im biti dobar saveznik. Hrvatska je opet predaleko na zapadu i nekako izolirana, a i pomalo nepouzdana. Ali stvaranje te linije Turska, Albanija, BiH djeluje puno privlacnije. Em imaju neprekinuti niz zemalja, em su drzavljani vrlo naklonjeni Amerima. Ima jos, ali dosta za sada Politika je cudna stvar, cudnija od holivudskih scenarija. Svasta ti ovde napisa, a mene posebno zanima samo par stvari: 1. Kad Grcka nije bila u nekoj krizi? 2. Koliko uopste poznajes grcki mentalitet da bi znao kako i koliko su "udubljeni u lagodan zivot"? Sa obzirom na to da vecih ksenofoba u Evropi nema od njih, da je Grcka jedina zemlja sa drzavnom religijom u Evropi i istovremeno etnicki najcistija clanica EU, nisam siguran koliko poznajes materiju. 3. Gde se to granice Turska i Albanija da bi stvaranje "linije Turska, Albanija, BiH" bilo ikakva opcija i o kakvom to neprekinutom nizu islamskih zemalja pricas 
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 24. 06. 2011. 03:29 » |
Idi gore
|
Svasta ti ovde napisa, a mene posebno zanima samo par stvari: 1. Kad Grcka nije bila u nekoj krizi? 2. Koliko uopste poznajes grcki mentalitet da bi znao kako i koliko su "udubljeni u lagodan zivot"? Sa obzirom na to da vecih ksenofoba u Evropi nema od njih, da je Grcka jedina zemlja sa drzavnom religijom u Evropi i istovremeno etnicki najcistija clanica EU, nisam siguran koliko poznajes materiju. 3. Gde se to granice Turska i Albanija da bi stvaranje "linije Turska, Albanija, BiH" bilo ikakva opcija i o kakvom to neprekinutom nizu islamskih zemalja pricas  grcka tu strateski nema veliku vaznost. Linija o kojoj je rijec je Turska, turska manjina u Bugarskoj, dio Makedonije sa Albancima, Kosovo, Sandzak, BiH. Turska manjina u Bugarskoj je sve glasnija, sto nije bio slucaj u bliskoj proslosti. Postavlja se pitanje da li je i od koga podsticana
|
|
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 24. 06. 2011. 03:58 » |
Idi gore
|
grcka tu strateski nema veliku vaznost. Linija o kojoj je rijec je Turska, turska manjina u Bugarskoj, dio Makedonije sa Albancima, Kosovo, Sandzak, BiH.
Turska manjina u Bugarskoj je sve glasnija, sto nije bio slucaj u bliskoj proslosti. Postavlja se pitanje da li je i od koga podsticana
Ugrejalo bas jako danas, zar ne? 
|
|
|
|
|
Blood_For_Blood
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 24. 06. 2011. 05:01 » |
Idi gore
|
upravo tako....i sam vidis kako se rusi vlast i da sa grcima nema zajebancije.....nisu to mlakonje kao u srbiji...
Hm da, samo sto oni ne ruse vlast u ime nazioideala, kao sto ti to mozda prizeljkujes u Zerbiji, vec su to socijalni nemiri u kojima grcki anarhisti igraju veoma vaznu ulogu. Mozda se neko sjeca onog smijesnog dogadjaja kada su anarhisti iz Srbije gadjali grcku ambasadu jajetom ili paradajzom, ne sjecam se tacno. Drugo, srpski i albanski nacionalizam, kad smo vec kod jaja, lice jedan na drugom ko jaje jajetu, a ja jos nisam nacisto u vezi toga koji od ta dva nacionalizma je radikalniji i destruktivniji - i za te narode licno ali ponajvise za okruzenje. Pokusaji ujedinjenja s bracom po okolnim zemljama nije scenarij koji su izmislili Albanci. Ah da, zaboravih, Srbi na to imaju istorijsko pravo..bla bla bla..! 
|
Paaale su slpske glaaave u slpskome zapadnom Sleeemu! Osveeeticemo slpsku klv!
|
|
|
|
Blood_For_Blood
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 24. 06. 2011. 05:06 » |
Idi gore
|
2. Koliko uopste poznajes grcki mentalitet da bi znao kako i koliko su "udubljeni u lagodan zivot"? A ovo mi je omiljena fraza u Austriji. Fakat, evo po anketama, nesto malo iznad 50% stanovnistva podrzava finansijsku pomoc Grckoj (ipak se polako stvara identitet unutar EU, zajednicki, oni koji ostanu van bice popuslici), ali jos uvijek ima onih koji guraju povrsnu spiku o lijenim juznjacima ne znajuci, ili ne zeleci da znaju da je grcka kriza dobrim dijelom prouzrokovana van Grcke. Jebote davati nekome kredite da bi taj isti kupovao tvoje produkte i time se sve vise zaduzivao je najpodlija vrsta kapitalisticke eksploatacije. A Grci, kao sto se da vidjeti, nisu picke ko Austrijanci i izadju na ulicu kad zatreba - ovdje ne znam sta da se desi ljudi nebi uzeli kamenje u ruke.
|
Paaale su slpske glaaave u slpskome zapadnom Sleeemu! Osveeeticemo slpsku klv!
|
|
|
|