|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 30. 10. 2009. 08:58 » |
Idi gore
|
Koja je razlika kad im oni prije svakog sastanka kazu sta treba raditi a i u javnosti kazu sta prihvataju a sta ne.
Pa što Amerikaci ili ko već Bošnjacima ne kaže šta trebaju raditi pa onda da Bošnjaci odu bez njih na pregovore? Nije valjda da Bošnjaci slabije pamte, jer bi to trebalo uvrstiti u bisere.
|
|
|
|
|
edmondcas
Iskusni član

Van mreže
 Windows XP
Browser:
 Firefox 3.5.3
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 30. 10. 2009. 09:31 » |
Idi gore
|
Pa što Amerikaci ili ko već Bošnjacima ne kaže šta trebaju raditi pa onda da Bošnjaci odu bez njih na pregovore? Nije valjda da Bošnjaci slabije pamte, jer bi to trebalo uvrstiti u bisere.
Ne vjerujem da je bas to, ali postoji mogucnost da im saveznici (neki su im bili protivnici u II svj. ratu) zele homogenizovati muslimansku politicku scenu i radi zajednickih zahtjeva prema Srbima. Tu niko ne pominje Hrvate koji konstantno rade i protiv Srba, ali i za rastakenje FBIH.
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 30. 10. 2009. 09:59 » |
Idi gore
|
Ali Bosnjaci ne prosipaju demagogiju o dogovoru domacih politicara. K'o neki.
|
|
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 30. 10. 2009. 10:11 » |
Idi gore
|
Ali Bosnjaci ne prosipaju demagogiju o dogovoru domacih politicara. K'o neki.
Bošnjaci prosipaju demagogiju druge vrste i to uopće nije problem. Demagogija je demagogija. Ali kad bi mene neko zvao na dogovor da se "k'o ljudi dogovorimo" i kad bih ja "širio demagogiju" da mi je stalo do zajedništva s njim, najgluplje što bih mogao uraditi je uzeti odvjetnika pod ruku. Normalno da će mi se postaviti pitanje:"O'š ti da se dogovoriš sa mnom ili ne'š? Ako ne'š, razguli! Žali se Ustavnom Sudu BiH, Vijeću Sigurnosti UN-a, upravi gradske vodoopskrbe! A ako o'š, goni tog odvjetnika u tri fine materine i sjedi da razgovaramo k'o ljudi".
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 30. 10. 2009. 10:18 » |
Idi gore
|
Bošnjaci prosipaju demagogiju druge vrste i to uopće nije problem. Demagogija je demagogija. Ali kad bi mene neko zvao na dogovor da se "k'o ljudi dogovorimo" i kad bih ja "širio demagogiju" da mi je stalo do zajedništva s njim, najgluplje što bih mogao uraditi je uzeti odvjetnika pod ruku. Normalno da će mi se postaviti pitanje:"O'š ti da se dogovoriš sa mnom ili ne'š? Ako ne'š, razguli! Žali se Ustavnom Sudu BiH, Vijeću Sigurnosti UN-a, upravi gradske vodoopskrbe! A ako o'š, goni tog odvjetnika u tri fine materine i sjedi da razgovaramo k'o ljudi".
Dodik je prije nekoliko dana rekao da jedina promjena u Ustavu moze biti da se ubaci mogucnost referenduma i nista drugo. Sta sad hoce? Rekao je da mu ne treba promjena Ustava. Zasto bi sad neko davao vaznosti njegovom pozivu kad sam kaze da dogovora nema.
|
|
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 30. 10. 2009. 10:52 » |
Idi gore
|
Dodik je prije nekoliko dana rekao da jedina promjena u Ustavu moze biti da se ubaci mogucnost referenduma i nista drugo. Sta sad hoce? Rekao je da mu ne treba promjena Ustava. Zasto bi sad neko davao vaznosti njegovom pozivu kad sam kaze da dogovora nema?
Npr. da mu kaže da od toga nema ništa? Evo, ja sad zamišljam šta bi bilo kad bi neko, Tihić recimo, otišao na Dodikov poziv u Banja Luku, bez "odvjetnika".Licem u lice sa Šejtanom osobno. Dodik kaže:" ja hoću da se Referendum ugradi u ustav", a Tihić kaže "nema od toga ništa, ali ja hoću da BiH postane funkcionalnija država, zato treba da se ukloni entitetsko glasanje". Dodik normalno kaže "nema od toga ništa" i dolazi sa novim prijedlogom itd. Pravilo igre se sastoji u tome da se ne prekidaju pregovori dok se neki dogovor ne postigne. Ako Tihić to prvi uradi, njegovi "odvjetnici" su bespomoćni. Ako bi to Dodik uradio, Tihićevi odvjetnici bi skočili na njega kao lešinari. Za ovakvu taktiku skrivanja iza "odvjetnika" ja baš i nemam poštovanja, da ne kažem da je krajnje glupom i pogrešnom smatram. To ti je kao kad nogometaši izlaze na teren, a jedna od momčadi uopće ne igra nego vuče suca za ruku da dijeli protivničkim igračima crvene kartone. Šta će druga momčad pomisliti i uraditi osim što će vikati "Uaaaa, kukavice!"
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 30. 10. 2009. 10:56 » |
Idi gore
|
Npr. da mu kaže da od toga nema ništa? Evo, ja sad zamišljam šta bi bilo kad bi neko, Tihić recimo, otišao na Dodikov poziv u Banja Luku, bez "odvjetnika".Licem u lice sa Šejtanom osobno. Dodik kaže:" ja hoću da se Referendum ugradi u ustav", a Tihić kaže "nema od toga ništa, ali ja hoću da BiH postane funkcionalnija država, zato treba da se ukloni entitetsko glasanje". Dodik normalno kaže "nema od toga ništa" i dolazi sa novim prijedlogom itd. Pravilo igre se sastoji u tome da se ne prekidaju pregovori dok se neki dogovor ne postigne. Ako Tihić to prvi uradi, njegovi "odvjetnici" su bespomoćni. Ako bi to Dodik uradio, Tihićevi odvjetnici bi skočili na njega kao lešinari.
Za ovakvu taktiku skrivanja iza "odvjetnika" ja baš i nemam poštovanja, da ne kažem da je krajnje glupom i pogrešnom smatram. To ti je kao kad nogometaši izlaze na teren, a jedna od momčadi uopće ne igra nego vuče suca za ruku da dijeli protivničkim igračima crvene kartone. Šta će druga momčad pomisliti i uraditi osim što će vikati "Uaaaa, kukavice!"
Evo lijepo si objasnio zasto ne treba ici na pregovore. Hvala. A sto se tice sudija. Da nije sudija nikad mesi ne bi mogao onako igrati. Vazda bi se nasao neki idiot koji ce mu slomiti nogu. Pa nek onda taj idiot vice za Mesija da je kukavica. On je samo dobar igrac.
|
|
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 30. 10. 2009. 11:05 » |
Idi gore
|
Evo lijepo si objasnio zasto ne treba ici na pregovore. Hvala. A sto se tice sudija. Da nije sudija nikad mesi ne bi mogao onako igrati. Vazda bi se nasao neki idiot koji ce mu slomiti nogu. Pa nek onda taj idiot vice za Mesija da je kukavica. On je samo dobar igrac.
Suci brinu da se igra po pravilima. Odbijanje direktnih pregovorima nije kršenje pravila samo po sebi ali je kontraproduktivno. Lažiranje da bi se isprovocirao jedanaesterac u modernom nogometu je kažnjivo i vraća se kao bumerang. Ja ne vidim šta se uopće može i postići bježanjem od pregovora osim što se stvara sve veći jaz, stanovništvo migrira i ispunjavaju se svi potrebni uvjeti za mirno razdruživanje kada se staž za stanarsko pravo ispuni.
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 30. 10. 2009. 11:09 » |
Idi gore
|
Suci brinu da se igra po pravilima. Zasto se onda tvoji bune protiv sudaca. Osim toga, jedan sudac (Karl Bildt) je vas covjek. Ili bi ivak bez sudaca da se moze i noga slomiti. Ali stvarno, ovi se ne mogu ni oko cega dogovoriti. To je samo gubljenje vremena i zavlacenje. A mislim da si i ti svjestan da je ovo od Dodika neeiskreno i da on ne zeli nikakvo jacanje BiH
|
|
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 30. 10. 2009. 11:35 » |
Idi gore
|
Zasto se onda tvoji bune protiv sudaca? Moji, tvoji... Svodi se na to šta ko hoće, šta ima za cilj. Postoji jedna linija u BiH kojoj nije stalo do BiH i koji bi najsretniji bili da se BiH raspadne u paramparčad. Postoji takodjer linija koja bi željela da BiH opstane i izgradjuje se kao zajednička država.Mene osobno čudi da se linija koja se (zvanično) zalaže za zajedničku državu toliko usteže da pokaže gestom da je spremna i da želi zajedništvo. Ja da sam na mjestu Tihića i Silajdžića i da mi je toliko stalo do zajedništva, ja bih se u Banja Luku preselio i tamo živio. Gnjavio bih Dodika gdjegod i kadgod bi stigao o zajedničkoj državi a kamoli da propustim priliku kad me on pozove. Moj bi život bila moja poruka. Zajedništvo je plemenit cilj kome je čast i težiti. I onda se pitam: zbog čega bošnjački političari bježe od pregovora ako im je stalo do zajedničke države? i Zbog čega im je potreban "odvjetnik"? Kako odvjetnik uopće doprinosi toj željenoj zajedničkoj državi osim što stvara nepovjerenje? Zamisli da mladoj treba odvjetnik da bi se dogovorila s mužem s kojim želi živiti. E sad, drugo je pitanje ako je mladoj stalo samo do stana. Onda nazočnost odvjetnika ne znači ništa drugo nego brakorazvodnu parnicu. A mislim da si i ti svjestan da je ovo od Dodika neeiskreno i da on ne zeli nikakvo jacanje BiH
Naravno da sam svjestan. Poziv je svakako i upućen moleći boga da stranke iz FBiH ne dodju. Ono što mene čudi je pitanje zašto se stranke iz FBiH toliko lome da Dodiku idu na ruku?
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 30. 10. 2009. 02:51 » |
Idi gore
|
Problem je što su sudije involvirane u sva dešavanja. Takođe sudije žele tj pomažu samo jednu stranu. Te sudije takođe izbacuju iz postupka druge sudije, tj garante dejtona.
|
Nezavisna Srpska!!! Il si, znaš već šta!
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 30. 10. 2009. 03:03 » |
Idi gore
|
Zamisli da mladoj treba odvjetnik da bi se dogovorila s mužem s kojim želi živiti. E sad, drugo je pitanje ako je mladoj stalo samo do stana. Onda nazočnost odvjetnika ne znači ništa drugo nego brakorazvodnu parnicu.
Ne treba odvjetnik ali drzava (trece lice, tj. maticar) intervenise i to lijepo zapise. Inace se ljudi ne bi ni vjencavali da je to tako. Samo bi se uselili u stan. Naravno da sam svjestan. Poziv je svakako i upućen moleći boga da stranke iz FBiH ne dodju. Ono što mene čudi je pitanje zašto se stranke iz FBiH toliko lome da Dodiku idu na ruku?
Onda super. Ne krivite stranke iz Federacije nego licemjerje svog premijera
|
|
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 30. 10. 2009. 03:27 » |
Idi gore
|
Ne treba odvjetnik ali drzava (trece lice, tj. maticar) intervenise i to lijepo zapise. Inace se ljudi ne bi ni vjencavali da je to tako. Samo bi se uselili u stan. Matičar upiše ako su oboje spremni da potpišu i kažu "da". Nekada je odvjetnik nužan prije matičara. To se onda dogadja ako je jedno od njih bogato a drugo siromašno pa ono bogato hoće da zaštiti svoju imovinu i traži od siromašnog da potpiše da u slučaju razvoda dobija samo odredjenu svotu a ne po pola. U slučaju BiH prije će biti da se radi o dvoje fukara. Tim je prije insistiranje na nazočnosti odvjetnika u najmanju ruku glupo. Onda super. Ne krivite stranke iz Federacije nego licemjerje svog premijera
Ko ih krivi? Za RS je ovako super. A kad bude trebalo reći ko neće da pregovara, pa stranke iz Federacije. To svako vidi.
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 30. 10. 2009. 03:34 » |
Idi gore
|
Za RS je ovako super. A kad bude trebalo reći ko neće da pregovara, pa stranke iz Federacije. To svako vidi.
Ako je super onda nek se Dodik ne glupira i ne saziva sastanke.
|
|
|
|
|
|
Tufahija
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 30. 10. 2009. 03:36 » |
Idi gore
|
Ako je super onda nek se Dodik ne glupira i ne saziva sastanke.
Što ne bi kad uvijek ima muflona koji će se upecati i neće doći?
|
|
|
|
|
|