|
ZIS
|
 |
« poslato: 22. 06. 2011. 07:18 » |
Idi gore
|
Od kad je svijeta I vijeka uvijek su se pricale price o prikazama,duhovima,demonima,drekavcima,chupakabra itd. Sta vi mislite o tome? Dali je to proizvod ljudske maste ili izmisljotina ili reality.
Dali je iko od nas imao neko iskustvo o kojem bi volio da sta kaze a vezano za ovu temu.
|
"Kada se izmiris sam sa sobom, izmirit ces se sa citavim svijetom"
|
|
|
|
remake
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 22. 06. 2011. 07:38 » |
Idi gore
|
Od kad je svijeta I vijeka uvijek su se pricale price o prikazama,duhovima,demonima,drekavcima,chupakabra itd. Sta vi mislite o tome? Dali je to proizvod ljudske maste ili izmisljotina ili reality.
Dali je iko od nas imao neko iskustvo o kojem bi volio da sta kaze a vezano za ovu temu.
tema ti je veoma nezgodna tako da ce uvijek biti onih za i protiv.......... uzmi samo gospu u medjugorju, toliki turisti dolaze i posijecuju to mijesto uvijereni u to , pa ni papa im to nemoze objasniti a tek sta da ja kazem.... samo jedno znam, da ima nadarenih ljudi sa bozije strane, i da postujem svako vijerovanje koje ne cini zlo drugim ljudima...
|
|
|
|
|
ZIS
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 22. 06. 2011. 08:38 » |
Idi gore
|
Da se vratim malo u 92 godinu nekako pocetkom maja dok sam sa jednim starijim covjekom sjedio napolju I negdje iza ponoci prolomio se jeziv vrisak koji nikad do tada nisam cuo.Nesto je trcalo jroz njivu ispod njegove kuce I toliko pustalo neke cudne vriskove od kojih se ledila krv u zilama. Taj stari dedo je nesto proucio I rekao samo"drekavac",ja upitah "sta je drekavac" I on opet nesto prouci I rece da to najavljuje veliko zlo. Tako je I bilo ubrzo je nase mjesto pretvoreno u prah I pepeo,mnogi izginuli I svi znamo kroz sto smo svi prosli na svim stranama. Neponovilo se...
|
|
|
|
|
vuvuzela
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 22. 06. 2011. 10:37 » |
Idi gore
|
ne vjerujem u takve stvari. za sve postoji objašnjenje.
|
Dođoh, vidjeh, preblijedih!
|
|
|
|
ZIS
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 22. 06. 2011. 10:40 » |
Idi gore
|
ne vjerujem u takve stvari. za sve postoji objašnjenje.
Pa naravno da postoji objasnjenje,eto dedo rece drekavac.Samo po njegovom kazivanju tu zivotinju ili stali vec je veoma tesko vidit. Ali kad se oglasi predskazuje veliko zlo ili nesrecu.
|
|
|
|
|
vuvuzela
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 22. 06. 2011. 10:48 » |
Idi gore
|
da drekavac nije džudžan  u hercegovini po selima hoda i hodao je taj famozni džudžan i davio kokoši i golubove. znači ne odustaje dok ih sve ne potamani, ali niko ne zna šta je to. kažu malo veće od mačke. pelediram (što kaže đuđi) da je to lasica, ali ni lasice nema na ovom području baš 
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 22. 06. 2011. 10:57 » |
Idi gore
|
To nindža :ne vjerujem u takve stvari. za sve postoji objašnjenje.
Moj prijatelj je pre desetak dana video osobu koja nikad nije radila u radnom odelu. Šta je to sad od gore navedenog : Natprirodne pojave,duhovi,demoni itd. Nije bio pijan, kad je došao kod mene i saopštio mi ,dao sam mu čašicu , dve, tri ... Da se oporavi od tog šoka ! Il si, znaš već šta !
|
Nezavisna Srpska!!! Il si, znaš već šta!
|
|
|
|
ZIS
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 22. 06. 2011. 10:58 » |
Idi gore
|
da drekavac nije džudžan  u hercegovini po selima hoda i hodao je taj famozni džudžan i davio kokoši i golubove. znači ne odustaje dok ih sve ne potamani, ali niko ne zna šta je to. kažu malo veće od mačke. pelediram (što kaže đuđi) da je to lasica, ali ni lasice nema na ovom području baš  Eh sta ti ga ja znam sad moze biti.Sto mjesta sto naziva za istu stvar. Nego ti rece da nevjerujes u to,pa odakle tolike ispovijesti ljudi o iskustvima I susretima sa duhovima,prikazama itd. Pa nemogu svi biti ludi,a na kraju I vjerske knjige svih religija priznaju postojanje Satane,Sejtana,Necistog I njihovih vojski. Onda odkud u narodu price o sihrama itd,itd. Volio bi da forumasi daju svoje iskreno misljenje o ovome,narocito bi volio kad bi sunny koju napisao o ovoj temi 
|
|
|
|
|
ZIS
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 22. 06. 2011. 11:01 » |
Idi gore
|
To nindža :Moj prijatelj je pre desetak dana video osobu koja nikad nije radila u radnom odelu. Šta je to sad od gore navedenog : Natprirodne pojave,duhovi,demoni itd. Nije bio pijan, kad je došao kod mene i saopštio mi ,dao sam mu čašicu , dve, tri ... Da se oporavi od tog šoka ! Il si, znaš već šta ! PTSP uzrokovan necim 
|
|
|
|
|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 22. 06. 2011. 12:28 » |
Idi gore
|
Ima ljudi koji vise vjeruju i oni koji manje,svaki dio svijeta ima neke svoje misterije i vjerovanja. U manje razvijenim zemljama toga je vise,i vise se moze manipulirati. Primjer je Jamajka i njihove vudu carolije. Jel tu ima istine ili nema Derkavac,znaci onaj koji radi dreku .viku,vrisak  Pa onaj koji je provodio dosta vremena u svom zivotu u sumi,bio lovac,lovocuvar,vojnik, zna kad mladi srndac "zadreci" ,zaledi ti se krv u zilama ,pogotovo po noci,to je tako jakao i iritantno,da onaj ko nije cuo nemoze ni vjerovati. Nesto slicno ali u manjoj snazi "dreci" i lisica. Jez je znao zadavati velikih problema vojnicima na strazi,noc,ne vidis nista ,a cujes koracanje i puhanje kao covjek kad se umori setajuci. Cujes ,ane vidis,e to su nadprirodne pojave,od kojih su ljudi i znali posjediti  Iako i sam vjerujem ,da ima nekih neobjasnjivih stvari.
|
|
|
|
|
|
vuvuzela
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 22. 06. 2011. 05:35 » |
Idi gore
|
pa sve što je narodu bilo nepoznato pripisivali su natprirodnim silama. opet ponavljam, za sve postoji objašnjenje. prije, u vrijeme naših djedova i pradjedova, nije bilo struje, pa su im se pričinjavale razne stvari i tako su krenule priče  nekad se vjerovalo i u vampire, pa je poslije utvrđeno da postoji bolest vampirizam a ti bolesnici su alergični na sunce, pa se kreću po noći, zbog čega imaju blijedu put, plus šiljate zube i višak dlaka po tijelu. u čupakabru koju je zis naveo u prvom postu vjerujem, ali ne kao u nadnaravno biće, nego u rijetku životinju koja je karakteristična samo za određena područja svijeta (uglavnom srednja i južna amerika). ali naravno, i za nju se tvrdilo da je biće s druge planete. da ne govorim o vješticama koje je crkva progonila. riječ je bilo o obrazovanim ženama koje su se bavile travarstvom i sličnim stvarima, a crkvi to nije odgovaralo, pa su proglašene vješticama. gledajući meksičke serije  došla sam do zaključka da su oni najpraznovjerniji (ako taj izraz postoji) narod. a s druge strane, smatraju se najvećim katolicima. također ne vjerujem u zapise koje hodže prave, u sihire i slično. to može pomoći/naštetiti samo ljudima koji u takve stvari vjeruju, što bi značilo da je sve to stvar psihe. isto kao placebo efekat. ustvari ima nešto što me zbunjuje i što bih pripisala nadnaravnim silama  bila sam sama kod kuće i upalila sam TV da gledam neki film na RTL-u. zijevnula sam...i taman kada sam otvorila usta i počela udisati zrak na ekranu se pojavila plava podloga i bijela slova "nemojte zijevati dok gledate ovu reklamu", natpis je nestao i nastavio je film. ono što je čudno u svemu tome je što sam to vidjela prvi i posljednji put (prije par godina) 
|
|
|
|
|
Senahid
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 22. 06. 2011. 09:42 » |
Idi gore
|
Da, da...za sve postoji objasnjenje, dok nam se licno ne dogodi nesto, sto ni svi naucnici zajedno ne bi znali objasniti. Onda nas bude stid i pricati o tome, da neko ne bi pomislio da si "mahnit". Naravno, govorim iz licnog iskustva. Nikome od vas se nije desilo nesto sto ne mozete objasniti na osnovu onoga sto ste naucili u skoli?
|
"
|
|
|
|
Obi-Wan Kenobi
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 22. 06. 2011. 09:48 » |
Idi gore
|
Da, da...za sve postoji objasnjenje, dok nam se licno ne dogodi nesto, sto ni svi naucnici zajedno ne bi znali objasniti. Onda nas bude stid i pricati o tome, da neko ne bi pomislio da si "mahnit". Naravno, govorim iz licnog iskustva. Nikome od vas se nije desilo nesto sto ne mozete objasniti na osnovu onoga sto ste naucili u skoli?
Reala je previse kompleksna da bismo mislili da znamo sve o njoj i verovatno ljudi nikad nece da saznaju sve o svetu, prirodi, etc. Osecaji, vera, otvorenost uma mogu nekad mnogo vise da objasne nego nauka. Nauka jos uvek treba mnogo toga da otkrije i daleeko od toga da se sve zna i da sve moze da se objasni racionalno. Naravno da su mi se desile neke, hm, surealne stvari, mnogima se desavaju takve stvari, neke su za pricu, neke ne, neke ljudi jednostavno iz straha od nepoznatog ignorisu ili nalaze racionalna objasnjenja koja su cesto rastegnutija i neuverljivija nego bilo kakvo nadrazumsko objasnjenje. 
|
strelok 06:48 Šalje privatnu poruku. Matovilo 06:50 Čita svoje privatne poruke.
|
|
|
|
ZIS
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 23. 06. 2011. 12:10 » |
Idi gore
|
Ko sto Senahid rece postoje neke stvari kad ih licno iskusite ,mjenjaju pogled na zivot i stanje oko tebe. Takodje Djudji rece ima stvari koje covjek ne zeli da aprica dali iz straha ili da nebi bio proglasen ludim. Ali jedna je istina dok je svjeta i vjeka ljudi su pricali i prepricavali razne dogodovstine,pa nemoze sve nas da bude izmisljotina.
|
|
|
|
|
vuvuzela
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 23. 06. 2011. 09:07 » |
Idi gore
|
Da, da...za sve postoji objasnjenje, dok nam se licno ne dogodi nesto, sto ni svi naucnici zajedno ne bi znali objasniti. Onda nas bude stid i pricati o tome, da neko ne bi pomislio da si "mahnit". Naravno, govorim iz licnog iskustva.
pa hajde podijeli to s nama ili barem sa mnom na pp  zašto se uvijek te stvari dešavaju tamo nekom....zašto ne meni lično ili nekom kome vjerujem i za kojeg znam da ne bi izmislio nešto takvo. eto, to je to. Nikome od vas se nije desilo nesto sto ne mozete objasniti na osnovu onoga sto ste naucili u skoli? meni ne, niti ikom iz moje blizine.
|
|
|
|
|