Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 04:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 4   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Hrvatska se prva u porobljenoj Europi digla protiv fašizma  (Pročitano 881 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1

« poslato: 22. 06. 2011. 11:15 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxHrvatska danas obilježava Dan antifašističke borbe. Na dan napada Nijemaca na Sovjetski Savez, sisački antifašisti odlaze u šumu Brezovica gdje osnivaju Prvi partizanski odred.

Ovaj odred nije bio samo prvi antifašistički na prostoru bivše Jugoslavije, već i prvi organizirani vid otpora u okupiranom dijelu Europe. Pod vodstvom Vlade Janića Cape i Marijana Cvetkovića, partizani iz Brezovice su počeli raditi na angažiranju što većeg broja ljudi. U ovom odredu je sudjelovala i Nada Dimić, koja je u to vrijeme imala 18 godina.

U jednoj akciji zarobljavaju je Talijani,te je prebačena u koncentracijski logor Stara Gradiška, gdje je i ubijena. Poslije Drugog svjetskog rata, proglašena je za narodnog heroja. Kasniji general JNA i HV-a, Janko Bobetko, se također pridružio sisačko partizanskom odredu, nakon što mu ustaše ubijaju oca i tri brata. Odred je u početku imao 77 ljudi, ali je kraj rata dočekalo samo njih 38.

U bivšoj zajedničkoj državi velikosrspka politika ignorirala je činjenicu da su hrvatski partizani prvi ustali protiv nacističke Njemačke, te je tako prvi od ustanaka narodan i narosnosti u ex. Jugoslaviji obilježavan u Srbiji, čime se falcificirala povjest.Velikosrpska je politika proturala cijelo to vrijeme tezu o genocidnosti Hrvata, da bi ta ista velikosrpska poltika uz pomoć zločinačke JNA 1991 godine izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku.

Hrvatska se pobjedom u Domovinskom ratu obranila i danas, 20 godina kasnije, je samostalna i suveremna država na samom završetku pregovora i pragu punopravnog članstva u EU.

Današnji datum je državni blagdan u Hrvatskoj, a u tijeku je i obilježavanje tog događaja uz sudjelovanje predsjednika RH Ive Josipovića i visokih dužnosnika Vlade RH. (Dnevnik.ba)

http://www.dnevnik.ba/novosti/svijet/dan-antifa%C5%A1isti%C4%8Dke-borbehrvatska-se-prva-u-porobljenoj-europi-digla-protiv-fa%C5%A1izma

jbt.koja mitomanija....osim sto su sakrili ustanak u srbu i izmislili ovaj u sisku...mitomaniji hrvata nema kraja...smanjuju jasenovac a povecavaju blajburg....dva puta u 2. svteskom pobjedili....dosli iz izrana....hrvati imaju ozbiljne probleme sa malim patuljcima u glavi Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha
ZIS
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:
Safari 4.0 Safari 4.0

« Odgovor #1 poslato: 22. 06. 2011. 11:22 »
Podeli temuIdi gore

Jest stvarno humor.Samo sta ce sad Banija da kaze? Joj
Jos su zaboravili da kazu da im je glavni politicki komesar bio kardinal Stepinac Joj

"Kada se izmiris sam sa sobom, izmirit ces se sa citavim svijetom"
zelengradjanin
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #2 poslato: 22. 06. 2011. 11:36 »
Podeli temuIdi gore

Jest stvarno humor.Samo sta ce sad Banija da kaze? Joj
Jos su zaboravili da kazu da im je glavni politicki komesar bio kardinal Stepinac Joj

Ante Pavelić borac protiv fašizma i velike Srbije..... Joj

Meni stvarno nije jasno zašto oni legalno ne slave NDH, nego se foliraju sa antifašizmom pred Europom.
Ovo foliranje prevazilazi stvarno, i matretira zdrav mozak.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #3 poslato: 22. 06. 2011. 11:41 »
Podeli temuIdi gore

evo kako su komunisti dizali "ustanke" u jugi   http://www.nezavisne.com/forum/index.php/topic,1997.0.html#top

Joj Joj Joj
Prigorac
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13

« Odgovor #4 poslato: 22. 06. 2011. 11:59 »
Podeli temuIdi gore

Niko ne negira Srb samo se sad realno odnosimo prema njemu.
To nije bio partizanski več četnički ustanak, a kolko je meni znano četnici su ili poraženi u tom ratu ili su na kraju jednostavno prešli na partizansku stranu.
Kaj se ne slavi Velebitski ustanak onda u Srbiji  Kafica
Sorry bračo al nečemo ni mi onda četničke ustanke, vi slavite ko vam brani, al Sisak je naš blagdan.

Uvijek mi bilo čudno kak ljudi unatoč razlici od mjesec dana i dalje tule o ustanku u Srbu.
Pogledaš vremenski period i vidiš kaj je bilo prije.

LP
iz antifašističke Hrvatske  Hrvatska

Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 22. 06. 2011. 12:04 »
Podeli temuIdi gore

To nije bio partizanski več četnički ustanak, a kolko je meni znano četnici su ili poraženi u tom ratu ili su na kraju jednostavno prešli na partizansku stranu.
Kaj se ne slavi Velebitski ustanak onda u Srbiji  Kafica
Sorry bračo al nečemo ni mi onda četničke ustanke, vi slavite ko vam brani, al Sisak je naš blagdan.

Uvijek mi bilo čudno kak ljudi unatoč razlici od mjesec dana i dalje tule o ustanku u Srbu.

LP
iz antifašističke Hrvatske  Hrvatska

cetnici i jesu digli sve ustanke u bivsoj jugi i oni su organizovali 27.martovske demonstracije u BG...partizani su digli ustanak samo u crnoj gori...dok su se cetnici ili jugoslovneksa vojska borili protiv fasista, komunisti su sa njima saradjivali do pocetka jula tako da je smijesno pricati o ustanku u sisku kada su komunisti na strani fasista...protiv koga su ustajali Joj
« Poslednja izmena: 22. 06. 2011. 12:05 Sunny day »
Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 22. 06. 2011. 12:11 »
Podeli temuIdi gore

LP

Prigorac....ti i Slobodna Krajina se u ovom slucaju na istoj valnoj duljini Smiley On isto tvrdi i stoji ,da su prvu ustanak digli cetnici u Srbu Smiley

Problem je u tome,ne sami ustanak,nego ono sto se dogadjalo ,pocevsi od tog dana i narednih par dana. Ja necu o tome pisati,neka svako najde,pa procita. Ako se tako radi ustanak ,radi odbrane,onda ja nemam rijeci ,a zbog tog ustanka su nastradali masovno Srbi,Korduna i Banije.

Prigorac
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 22. 06. 2011. 12:13 »
Podeli temuIdi gore

cetnici i jesu digli sve ustanke u bivsoj jugi i oni su organizovali 27.martovske demonstracije u BG...partizani su digli ustanak samo u crnoj gori...dok su se cetnici ili jugoslovneksa vojska borili protiv fasista, komunisti su sa njima saradjivali do pocetka jula tako da je smijesno pricati o ustanku u sisku kada su komunisti na strani fasista...protiv koga su ustajali Joj

Ma u redu je Sunny komunisti=fašisti, Ameri su isto fašisti. Jbga al vidi se da si izbosne svi oko tebe nešto fašisti  Cheesy

Da se ne lažemo da su četnici pobjedili ja bi danas bio Kanađanin, a Hrvata u promilima.
I sad da slavim njihove ustanke??? No passaran

Uostalom ti isti četnici su i stvorili NDH (indirektno), da su šutili a ne srbovali Juga bi bila dio Pakta, ne bi se raspala, ne bi bilo rata, a na kraju WWII bi se malo puškaralo i junački predalo il Rusima il Amerima.
Sad pogledaj kartu Banovine i shvati sve ostalo je bila srpska jedinica, dakle četinčka diplomacija je zajebala Srbe, ne im pomogla.
Je imali oni najbolje namjere no usrali su motku 101%.
Imali su i ustaše najbolju namjeru, no sve zasrali i nepada mi napamet ih slavit il veličat.

Jbga fetiši na propale projekte su još in na Balkanu.

Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #8 poslato: 22. 06. 2011. 12:18 »
Podeli temuIdi gore

Ma u redu je Sunny komunisti=fašisti, Ameri su isto fašisti. Jbga al vidi se da si izbosne svi oko tebe nešto fašisti  Cheesy

Da se ne lažemo da su četnici pobjedili ja bi danas bio Kanađanin, a Hrvata u promilima.
I sad da slavim njihove ustanke??? No passaran

Uostalom ti isti četnici su i stvorili NDH (indirektno), da su šutili a ne srbovali Juga bi bila dio Pakta, ne bi se raspala, ne bi bilo rata, a na kraju WWII bi se malo puškaralo i junački predalo il Rusima il Amerima.
Sad pogledaj kartu Banovine i shvati sve ostalo je bila srpska jedinica, dakle četinčka diplomacija je zajebala Srbe, ne im pomogla.
Je imali oni najbolje namjere no usrali su motku 101%.
Imali su i ustaše najbolju namjeru, no sve zasrali i nepada mi napamet ih slavit il veličat.

Jbga fetiši na propale projekte su još in na Balkanu.

jbh.mi srbi se nikada nismo dali okupatoru,,,uvjek smo dizali ustanke protiv okupatora...kod vas hrvata je malo drugacije...vi ste okupatore sami zvali da vas okupiraju...kako nekada tako i danas.... Joj
Prigorac
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 22. 06. 2011. 12:20 »
Podeli temuIdi gore

Prigorac....ti i Slobodna Krajina se u ovom slucaju na istoj valnoj duljini Smiley On isto tvrdi i stoji ,da su prvu ustanak digli cetnici u Srbu Smiley

Problem je u tome,ne sami ustanak,nego ono sto se dogadjalo ,pocevsi od tog dana i narednih par dana. Ja necu o tome pisati,neka svako najde,pa procita. Ako se tako radi ustanak ,radi odbrane,onda ja nemam rijeci ,a zbog tog ustanka su nastradali masovno Srbi,Korduna i Banije.

Ma taj ustanak je bio zbrda zdola, kao i ostali u početku.

Eto ja našo u arhivu taljanske dokumente di su četnici na platnom spisku kao antikomunistička milicija.
Borili se oni za kraljevinu  al im nije bilo ni mrsko u fušu malo zaradit  Cheesy Cheesy
Kad je trebalo ratovalo se protiv, kad su Taljani naredili ratovalo se zajedno protiv komunista.
Svi imaju putra na glavi i svi su bili pizde.
Ja jedino cjenim Poljake, svi ostali si ekstremna govna u WWII.

Samo kužim ja Srbe ne paše im Tito, pa moraju pljeskat Draži.
Ja s druge strane mogu obrnut onu Mesićevu o  dvije pobjede.
Ljudi mi smo dva put izgubili, dva put nas pokorile tuđe diktatorske ideologije, prvo fašizam pa onda komunizam.  Kafica

Prigorac
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #10 poslato: 22. 06. 2011. 12:23 »
Podeli temuIdi gore

jbh.mi srbi se nikada nismo dali okupatoru,,,uvjek smo dizali ustanke protiv okupatora...kod vas hrvata je malo drugacije...vi ste okupatore sami zvali da vas okupiraju...kako nekada tako i danas.... Joj

Veliš usred Beograda dizali ustanak protiv okupatora kneza Pavla. Aj dobro.
Ajd samo vi dižite ustanke imate moj respekt i punu podršku samo zar vam nije čudno da svaki put kad dignete neki ustanak i krenu tenkovi vam država manja.
Pa de zapitaj se kaj krivo delate, negdje mora bit kršlus.

BANIJA 79
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 22. 06. 2011. 01:37 »
Podeli temuIdi gore

evo kako su komunisti dizali "ustanke" u jugi   http://www.nezavisne.com/forum/index.php/topic,1997.0.html#top

Joj Joj Joj
Gdje su to četnici dizali ustanak protiv Nijemaca ? Jel bi mi mogo navest i jednu bitku u 2.svj.ratu gdje su se četnici tukli protiv Nijemaca ?

Pitaju me odakle si žuti, sa Banije Krajišnik sam ljuti!
BANIJA 79
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 22. 06. 2011. 01:39 »
Podeli temuIdi gore

LP

U Srbu nisu nikakvi četnici digli ustanak,nego partizani !
Jako zanimljivo kako se četnici i ustaše slažu da su četnici svagdje digli ustanak,ispada da partizani nisu ni postojali !?

BANIJA 79
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #13 poslato: 22. 06. 2011. 01:43 »
Podeli temuIdi gore

Ako se tako radi ustanak ,radi odbrane,onda ja nemam rijeci ,a zbog tog ustanka su nastradali masovno Srbi,Korduna i Banije.

Srbi bi nastradali sa ustankom u Srbu ili bez njega ! Hoćeš reći da ustaše ne bi klali i ubijali Srbe,da nije dignut ustanak u Srbu,koja izmišljotina !
Ustaški plan je bio trećinu Srba pobit,trećinu protjerat,a trećinu pokrstit,i sad ustanak u Srbu tome kriv.Ovaj plan su Pavelić i ustaše davno prije ustanka u Srbu imali u glavi !

Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 22. 06. 2011. 01:48 »
Podeli temuIdi gore

U Srbu nisu nikakvi četnici digli ustanak,nego partizani !
Jako zanimljivo kako se četnici i ustaše slažu da su četnici svagdje digli ustanak,ispada da partizani nisu ni postojali !?

da partizani,sa kokardama jugoslovenske armije na celu.... Grin
Stranice: [1] 2 3 4   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 03:30