Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 04:33 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Jeste li religiozni?  (Pročitano 1161 puta)
lolipop
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #60 poslato: 29. 06. 2011. 10:37 »
Podeli temuIdi gore

Ne, nisam...
U mojoj siroj porodici samo su se tradiconalno obiljezavali vjerski praznici i to odlaskom u jedno slavonsko selo kod rodjaka. Tamo se slavio Bozic, Uskrs...ustvari to je za mene bilo nekakvo porodicno okupljanje i nista vise.
Danas mi je drago da je to tako bilo. Upoznala sam mnoge narode, razne religije, obogatila sam se time.
Mislim da ne bih mogla biti u vezi s nekim ko je okorijeli vjernik. Nikad se ne bi mogli naci na istoj " talasnoj duzini " s takvom osobom.
Ja ipak ljude koji su zagrizli u religioznost smatram fanaticima.
Vjerovati u nesto sto se ne moze vidjeti golim okom, opipati, osjetiti je samo plod bujne maste, a kazu da je to zabava za primitivne ljude.
zelengradjanin
Počasni član
Na mreži Na mreži

Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #61 poslato: 29. 06. 2011. 10:44 »
Podeli temuIdi gore

Ne, nisam...
U mojoj siroj porodici samo su se tradiconalno obiljezavali vjerski praznici i to odlaskom u jedno slavonsko selo kod rodjaka. Tamo se slavio Bozic, Uskrs...ustvari to je za mene bilo nekakvo porodicno okupljanje i nista vise.
Danas mi je drago da je to tako bilo. Upoznala sam mnoge narode, razne religije, obogatila sam se time.
Mislim da ne bih mogla biti u vezi s nekim ko je okorijeli vjernik. Nikad se ne bi mogli naci na istoj " talasnoj duzini " s takvom osobom.
Ja ipak ljude koji su zagrizli u religioznost smatram fanaticima.
Vjerovati u nesto sto se ne moze vidjeti golim okom, opipati, osjetiti je samo plod bujne maste, a kazu da je to zabava za primitivne ljude.

Ko pored tebe može biti vjernik, ja bi automatski postao nevjernik  Joj
Dr. Spock
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 12.0.742.100 Chrome 12.0.742.100

« Odgovor #62 poslato: 29. 06. 2011. 10:45 »
Podeli temuIdi gore

Ne, nisam...

Извини што се намећем с једно питање: али да не носи то славонско село име Бошњаци? И да није крај Жупање?

Live long and prosper
lolipop
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #63 poslato: 29. 06. 2011. 10:50 »
Podeli temuIdi gore

Извини што се намећем с једно питање: али да не носи то славонско село име Бошњаци? И да није крај Жупање?

Hmmmm... Lips Sealed
lolipop
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #64 poslato: 29. 06. 2011. 10:53 »
Podeli temuIdi gore

Ko pored tebe može biti vjernik, ja bi automatski postao nevjernik  Joj

Cheesy 

Ja znam jednog sto je izgubio abdest ( ne znam da li se kaze abdest ili avdest)
Ne moze ga kazu hiljadu hodzinskih voda saprati !
Nagrajis'o !  Cheesy
asbosanac76
Punopravni član
*
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 7.0 Firefox 7.0

« Odgovor #65 poslato: 12. 09. 2011. 09:27 »
Podeli temuIdi gore

nisam religijozan i ne vjerujem u sve te price.bio sam i u dzamiji i u crkvama ali nije to za mene.nekako sam i ljut na sve to jer u ime religije i vjere se ljudi ubijaju.mozda je vrijeme da se pojavi nesto novo.ljudi se vise ne mole iz strhopostovanja prema bogu vec onako povrsno tome pristupaju.pogledaj te postanak covijeka ali prije krista.ljudi su vjerovali u sve i svasta i tada su se rokali,sve zbog svojih bogova.pa sad kad nam je dosla objava i krist i sve te svete knjige i sve pricaju isto i da nismo razliciti i da se treba da postujemo i da se volimo a sta mi to radimo mi se ubijamo.nebi to smijeli nigdje to nepise ubij drugog zato sto je drugaciji.nije to lose ali mi smo losi i.mozda nas je davno napustio.neosporavam ljudima da vjeruju samo iznosim svoje glediste.dobro je to ako iko moze da u tome nadje svoje zadovoljstvo i smiri dusu svoju ali nek to radi svako za sebe.ja cu probati nesto drugo i drugacije.da mi je iza sebe ostaviti postene ljude( moji najmiliji) a kasnije kad me nema neka bude kako mora
Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 04:28