Kratko i jasno, Al Harbi za ubistvo a za komandnu odgovornost Šefik Alić! To je moje privatno mišljenje i samo da kažem da nisam pravnik i zato neka sud utvrdi ko treba odgovarati! Ja samo znam da sa pomenutim događajem nemam nikakve veza i da nije pošteno što se moje ime nosa po medijima. A ti koji želiš pojašnjenje može uz kahvu ali ne ovako provokativno već onako ljudski!
Bilo bi dobro i pošteno da svako odgovara za svoja zlodjela ili saučesništvo ali nije dobro i nije pravda zadovoljena ako neko drugi ispašta ko nama nikakve veze sa nekim događajem.
Dobro je da si se ti uključio u ovaj pomenuti slučaj mislim da će pravda biti zadovoljena i da neće nikome da bude učinjena nepravda!
Nije pošteno ali eto, Šefik Alić je dao izjavu kojom tebe tereti, pa kaže:
"Alić tvrdi da je na licu mjesta kod živih zarobljenika bio zamjenik komandanta 505. bužimske brigade Hamdija Mustafić,
zatim Bajraktarevićev zamjenik Agan Elkasović zvani Ago.- Politički je montiran proces protiv mene, a u zatvoru sam čak čuo da sam prodat za tri miliona maraka - tvrdi Alić."
AKo Šefik laže, to je svakako neugodno ali šta da se radi? Izjavu sudu i novinarima ima pravo svako dati, pogotovo kad je koža u pitanju.
Da mnogi lažu, nije to od juče. Kakva su tvoja saznanja o tome šta se dogadjalo vezano za ubistvo zarobljenika? Otkud humanitarac Al Harbi kod njih? Ko je čuvao zarobljenike? Je li obavještena komanda brigade i korpusa o ratnom zločinu? Koje su mjere poduzete?
Razumićeš, naravno da nije dovoljno tvoje privatno mišljenje u ovom slučaju. Ti si bio zamjenik drugog čovjeka brigade.