|
Sunny day
|
 |
« poslato: 23. 07. 2011. 10:33 » |
Idi gore
|
povecanjem limita mogu samo kratkorocno odloziti svoju propast....zato dizite novac iz banaka jer cete svi osjetiti americki pad.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 23. 07. 2011. 10:35 Sunny day »
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 23. 07. 2011. 01:10 » |
Idi gore
|
samo se nadajte...ne bankrotirate li ove godine ,hocete iduce....dug raste a prispjele kredite resavate drugim kreditima...kraj takvog poslovanja je svima poznat....bankrot (bezbolniji oblik resavanja vjerovnika)
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 23. 07. 2011. 01:22 » |
Idi gore
|
problem je da kada zakukaju ameri zakukat ce i celi svet ukljucujuci i balkan.......a ona kriza od pre dve godine ce biti smijesna prema onome sto snadje svijet....
|
|
|
|
|
|
vanzemaljac
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 23. 07. 2011. 03:25 » |
Idi gore
|
Sunnit, zar vjerujes da eventualna propast americke ekonomije nece ostaviti traga na tvoj zivot? Takva globalna katastrofa ce po principu spojenih posuda i nama u Evropi (mislim na kontinent a ne na EU) donijeti nezaposlenost, nelikvidnost, ... A ni Kina koja je glavni americki povjerilac nece da se izvuce bez dosta izgubljenog perja. U globalnom svijetu krah najjace svjetske ekonomije obavezno znaci i krah svjetske ekonomije.
|
NEZAVISNA SRPSKA NEMA ALTERNATORA 
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 23. 07. 2011. 04:47 » |
Idi gore
|
Sunnit, zar vjerujes da eventualna propast americke ekonomije nece ostaviti traga na tvoj zivot? Takva globalna katastrofa ce po principu spojenih posuda i nama u Evropi (mislim na kontinent a ne na EU) donijeti nezaposlenost, nelikvidnost, ... A ni Kina koja je glavni americki povjerilac nece da se izvuce bez dosta izgubljenog perja. U globalnom svijetu krah najjace svjetske ekonomije obavezno znaci i krah svjetske ekonomije.
mi nemozemo biti u vecim gov.ima nego sto jesmo...tako da ce se kriza odraziti samo na tvoj zivot i ostalih velikosrba,velikobosnjaka i veliko hrvata koji zive van balkana a njih je ovde na forumu preko 80 %...najgore je imati pa neimati..... 
|
|
|
|
|
|
remake
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 23. 07. 2011. 05:21 » |
Idi gore
|
mi nemozemo biti u vecim gov.ima nego sto jesmo...tako da ce se kriza odraziti samo na tvoj zivot i ostalih velikosrba,velikobosnjaka i veliko hrvata koji zive van balkana a njih je ovde na forumu preko 80 %...najgore je imati pa neimati.....  ma jok naj gore je nemati pa opet nemati, jer ko je imo ima ce........ a to ko ce bankotirati a ko nece vidjecemo 
|
|
|
|
|
vanzemaljac
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 23. 07. 2011. 05:44 » |
Idi gore
|
mi nemozemo biti u vecim gov.ima nego sto jesmo... Mozete, kao da ne mozete. Mogu penzioneri da ne dobiju ni onu crkavicu, funkcioneri da ne dobiju plate, moze se zatvoriti jos preduzeca, moze od 50% da se ode na 75% ljudi na rubu siromasnosti ...
|
NEZAVISNA SRPSKA NEMA ALTERNATORA 
|
|
|
|
free2020
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 23. 07. 2011. 06:04 » |
Idi gore
|
mi nemozemo biti u vecim gov.ima nego sto jesmo...tako da ce se kriza odraziti samo na tvoj zivot i ostalih velikosrba,velikobosnjaka i veliko hrvata koji zive van balkana a njih je ovde na forumu preko 80 %...najgore je imati pa neimati..... 
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
|
remake
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 23. 07. 2011. 06:22 » |
Idi gore
|
vidis kako ti mozes kad hoces .............. pa bosnjaci su i najvise protijerani sa svojih ognjista
|
|
|
|
|
Pazuzu
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 23. 07. 2011. 06:26 » |
Idi gore
|
Kao prvo, Amerika neće bankrotirati. Onaj ko misli da hoće ili se tome nada, u gadnoj je zabludi. Ako ništa drugo, njih će da izvuku njihovi najveći poverioci - zemlje BRIC-a. Lično verujem da će "vađenje" Amerike biti u stvari kombinacija "reprogramiranja" njihovih dugova zemljama BRIC-a, i nekog internog dogovora koji će se postići u minut do 12.
Ono o čemu je potrebno pričati jeste koje će da budu posledice sve veće američke zavisnosti od drugih i od njihovih domaćih bogataša. Jer sve ovo što se dešava, ne dešava se slučajno. Ekonomski problemi nisu nikakva "elementarna nepogoda", već smišljeno izvedena akcija moćnika koji kontrolišu novac i njegove tokove. Verujem da je ovo što se dešava u Americi u stvari takođe kombinacija delovanja spoljnog faktora i onoga o čemu mi najmanje razmišljamo - a to su američki tajkuni. Jer, Ameriku su izgradili američki tajkuni i verovali mi to ili ne, i oni nisu ama baš nikakve patriote i ljubitelji svog naroda - baš kao i ovi naši - nego u njima vide samo marvu koja se mora eksploatisati zarad njihovog profita. Zabole američke tajkune za malog i beznačajnog amerikanca. Da bi se shvatila ta slika, treba samo pogledati "Zeitgaist", i videti ko je i na koji način kreirao krah berze i "veliku depresiju" u Americi 30-ih godina. Naravno, sada će sve to da deluje malo drugačije jer su tada američki tajkuni sami držali u šaci celu zemlju. Sada već nisu sami. Ima tajkuna i iz drugih krajeva sveta. Što samih, što "državnih".
PRvi scenario je, u slučaju da američki tajkuni ipak odluče da se malo pobrinu za svoju državu, relativno blag i kontrolisan "oporavak" koji će trajati godinama, a koji će A-tajkunima doneti dobru zaradu, ali ne odjednom već postepeno. Drugi mogući scenario će se desiti u slučaju da A-tajkuni odluče da ih ne interesuje običan Amerikanac, nego da ih interesuje samo brz i enorman profit. Tada će verovatno doći do rasprodaje Amerike. Najverovatniji je treći scenario koji predstavlja kombinaciju gornja dva. Deo tajkuna će se odlučiti da se ne obogati odmah, pa će krenuti da finansira državu, a deo će se odlučiti da se obogati brzo (jer ni tajkuni nisu monolitni), pa će svoj deo Amerike rasprodati.
Bilo kako bilo, ovakav razvoj situacije ne mora mnogo da pogodi male države sa relativno malim brojem stanovnika, koje su generalno samodovoljne i imaju punu kontrolu nad svojom valutom (što je jako bitno). A to su RS i Srbija. Naravno, samo u slučaju da se sve odradi politički mudro (mada za to nije potrebna prevelika mudrost) i korektno. Na žalost, ne smemo da zaboravimo da i mi imamo ovde naše tajkune.
|
|
|
|
|
|
free2020
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 23. 07. 2011. 06:39 » |
Idi gore
|
vidis kako ti mozes kad hoces .............. pa bosnjaci su i najvise protijerani sa svojih ognjista
Najviše je takvih kao ti - koji su se samoprotjerali iz ekonomskih razloga.
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
|
remake
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 23. 07. 2011. 06:43 » |
Idi gore
|
Najviše je takvih kao ti - koji su se samoprotjerali iz ekonomskih razloga.
nazalost ni ti ni sva srbocetnicka armada oko sarajeva me nisu mogli protijerati,ali nazalost to ste uradili gdje ste mogli u mijestima gdje se tvom vrhovnom poglavaru radovanu karadzicu sudi za genocid
|
|
|
|
|
|
|
free2020
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 23. 07. 2011. 08:36 » |
Idi gore
|
Pusti imbecilnog trolera... Naravno da bi on volio da su ga protjerali... Onda bi otišao u neku zapadno evropsku zemlju i tamo zakukao da je prognan, silovan i ubijen u isto vrijeme, a oni naivci bi, naravno, progutali te bajke pa bi mu dali i stan i socijalu pa i posao, da bi ih on vrlo brzo popljuvao i podrzavao bracu Arape.
|
|
|
|
|