Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 05:23 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Pregovori propali, Amerika na rubu bankrota!  (Pročitano 461 puta)
vanzemaljac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 12.0.742.122 Chrome 12.0.742.122

« Odgovor #30 poslato: 24. 07. 2011. 11:55 »
Podeli temuIdi gore

Citat
A to što ti, a i tebi slični meni i mojoj bližoj i daljoj rodbini od sveg srca želiš "traktorijadu" je samo još jedan razlog više da
se definitivno razgraničimo sa onima koji nam ne misle dobro.

Kakva bolan traktorijada moj Free. Ja ti samo zelim da odete lijepo u ekonomsku emigraciju i da se lijepo nauzivate ko ljudi te da poslije dizete spomenike sto Zlaji sto Bakiru ... po volji. Ne d'o bog da ti ja zelim kakvog zla, nego ti samo uzvracam najbolje zelje u stilu "dabogda ti bilo dobro koje si meni pozelio". Cuj covjeka, mi kao otisli u ekonomsku emigraciju, a kad Srbi idu u ekonomsku emigraciju odma' udri po traktorijadi. Eto, usput zelim isto i Sunnit-u, da ga dvadeset godina objerucke cekaju u otadjbini kao mene sto cekaju, a da se on sepuri u nekoj bjelosvjetskoj prijestonici. U stvari, toliko sam postao dusevan covjek da bih svim Srbima RS pozelio da se sto prije uhljebe po Skandinaviji, Francuskoj, Svici, Njemackoj, Americi i Australiji, ... da svi voze dobra auta, da imaju posao, da pokupuju kuce i stanove, da imaju socijalno i penziono osiguranje, tri do cetiri kompa u kuci, opticki prikljucak na internet, bar osamdeset TV kanala, da im djeca govore srpski jezik haman dobro k'o maternji, da ... Ma, zelim vam sve najbolje u "ekonomskoj emigraciji" ma kad i kako vi u nju otisli.

NEZAVISNA SRPSKA NEMA ALTERNATORA {alt}
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #31 poslato: 24. 07. 2011. 12:10 »
Podeli temuIdi gore

Kakva bolan traktorijada moj Free. Ja ti samo zelim da odete lijepo u ekonomsku emigraciju i da se lijepo nauzivate ko ljudi te da poslije dizete spomenike sto Zlaji sto Bakiru ... po volji. Ne d'o bog da ti ja zelim kakvog zla, nego ti samo uzvracam najbolje zelje u stilu "dabogda ti bilo dobro koje si meni pozelio". Cuj covjeka, mi kao otisli u ekonomsku emigraciju, a kad Srbi idu u ekonomsku emigraciju odma' udri po traktorijadi. Eto, usput zelim isto i Sunnit-u, da ga dvadeset godina objerucke cekaju u otadjbini kao mene sto cekaju, a da se on sepuri u nekoj bjelosvjetskoj prijestonici. U stvari, toliko sam postao dusevan covjek da bih svim Srbima RS pozelio da se sto prije uhljebe po Skandinaviji, Francuskoj, Svici, Njemackoj, Americi i Australiji, ... da svi voze dobra auta, da imaju posao, da pokupuju kuce i stanove, da imaju socijalno i penziono osiguranje, tri do cetiri kompa u kuci, opticki prikljucak na internet, bar osamdeset TV kanala, da im djeca govore srpski jezik haman dobro k'o maternji, da ... Ma, zelim vam sve najbolje u "ekonomskoj emigraciji" ma kad i kako vi u nju otisli.

Veoma mi te žao vanzemaljče.... Ja i moji ne idemo nigdje odavde. Ovo je naša zemlja. Zemlja naših predaka i zemlja naših potomaka...
TitleBox
Ostajte ovdje...

Autor:    Aleksa Šantić

Vrijeme nastanka:    1896.

Ostajte ovdje!...Sunce tuđeg neba,

Neće vas grijat kô što ovo grije;

Grki su tamo zalogaji hljeba

Gdje svoga nema i gdje brata nije.

Od svoje majke ko će naći bolju?!

A majka vaša zemlja vam je ova;

Bacite pogled po kršu i polju,

Svuda su groblja vaših pradjedova.

Za ovu zemlju oni bjehu divi,

Uzori svijetli, što je branit znaše,

U ovoj zemlji ostanite i vi,

I za nju dajte vrelo krvi vaše.

Kô pusta grana, kad jesenja krila

Trgnu joj lisje i pokose ledom,

Bez vas bi majka domovina bila;

A majka plače za svojijem čedom.

Ne dajte suzi da joj s oka leti,

Vrat'te se njojzi u naručju sveta;

Živite zato da možete mrijeti

Na njenom polju gdje vas slava sreta!

Ovdje vas svako poznaje i voli,

A tamo niko poznati vas neće;

Bolji su svoji i krševi goli

No cvijetna polja kud se tuđin kreće.

Ovdje vam svako bratsku ruku steže -

U tuđem svijetu za vas pelen cvjeta;

Za ove krše sve vas, sve vas veže:

Ime i jezik, bratstvo, i krv sveta,

Ostajte ovdje!... Sunce tuđeg neba

Neće vas grijat kô što ovo grije -

Grki su tamo zalogaji hljeba

Gdje svoga nema i gdje brata nije...

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
vanzemaljac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 12.0.742.122 Chrome 12.0.742.122

« Odgovor #32 poslato: 24. 07. 2011. 12:59 »
Podeli temuIdi gore

Koje li ironije (ili tvoga neznanja? ), da mi ti postavljas ovdje tu poemu.

Nemoj da me zalis, ipak mi je mnogo bolje nego sto bi ti to ikada mogao pozeljeti. A sto se tice zemlje tvojih predaka i potomaka, sve je relativno moj Free i tako promjenjivo. 

NEZAVISNA SRPSKA NEMA ALTERNATORA {alt}
perturabo
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #33 poslato: 06. 08. 2011. 04:18 »
Podeli temuIdi gore

SAD izgubile kreditni rejting.. Sad i zvanicno, rizicna zemlja za strana ulaganja....

http://www.foxnews.com/politics/2011/08/05/us-official-says-sp-reconsidering-us-credit-downgrade/
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #34 poslato: 06. 08. 2011. 04:42 »
Podeli temuIdi gore

SAD izgubile kreditni rejting.. Sad i zvanicno, rizicna zemlja za strana ulaganja....

http://www.foxnews.com/politics/2011/08/05/us-official-says-sp-reconsidering-us-credit-downgrade/

2008. je izbio finansijski rat između EU i SAD. (čuvena kriza, delimično pogrešno nazvana SEKA)
On traje sve do sad na taj način što jedni drugima zadaju udarce i kontraudarce.
"Evroatlanske integracije" su na izdisaju, jer SAD više nemaju šta da pruže Germanima i Romanima.
EU se okreće Rusiji i u vrlo skoroj budućnosti ćemo da vidimo savez EU i RUS.

Uz Kinu koja je u naletu, Južnu Ameriku koja im se otrgla kontroli i savez EU/RUS, videćemo polagano odumiranje trenutno najomraženije države sveta.
Jedino se svet mora čuvati da te budale od Amerikanaca, u očajanju zbog svog pada, ne aktiviraju nuklearni potencijal.
Već sam jednom postovao tu skoro proročansku pesmu, ali ću to uraditi i ovom prilikom.

Randy Newman - Political Science

No one likes us, I don't know why
We may not be perfect but heaven knows we try
But all around, even our old friends put us down
Let's drop the big one and see what happens

We give them money but are they grateful?
No, they're spiteful and they're hateful
They don't respect us so let's surprise them
We'll drop the big one and pulverize them

Asia's crowded and Europe's too old
Africa is far too hot and Canada's too cold
And South America stole our name
Let's drop the big one, there'll be no one left to blame us

We'll save Australia
Don't wanna hurt no kangaroo
We'll build an All American amusement park there
They got surfin', too

Boom goes London and boom Paree
More room for you and more room for me
And every city the whole world round
Will just be another American town

Oh, how peaceful it will be we'll set everybody free
You'll wear a Japanese kimono and there'll be Italian shoes for me
They all hate us anyhow, so let's drop the big one now
Let's drop the big one now
perturabo
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #35 poslato: 06. 08. 2011. 06:43 »
Podeli temuIdi gore

2008. je izbio finansijski rat između EU i SAD. (čuvena kriza, delimično pogrešno nazvana SEKA)
EU se okreće Rusiji i u vrlo skoroj budućnosti ćemo da vidimo savez EU i RUS.

Ne bi ja bas tipovao na to u skorije vrijeme. Jos u Evropi vlada prevelika rusofobija da bi se to bas tako brzo desilo. "Evropljani" ce morati jos dobro da razbiju glavu dok ne shvate neke stvari. Savez Kina Rusija je nesto sto je danas na sceni, i Rusi su tu mali brat Kine.Kineska masivna ekonomija treba ruske energente..Za 4 godine ce Kineska ekonomija biti i zvanicno jaca od americke, to je opste poznata stvar i Rusi su na vrijeme shvatili kako stvari stoje, a EU jos uvjek nije....
Kini jos uvjek itekako treba americka ekonomija na zivotu. To jest trebace im dok dovoljno ne ojacaju da odbace dolar i puste amere niz vodu, tad ce nastupiti pravi kraj Amerike....
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #36 poslato: 06. 08. 2011. 08:25 »
Podeli temuIdi gore

Ne bi ja bas tipovao na to u skorije vrijeme. Jos u Evropi vlada prevelika rusofobija da bi se to bas tako brzo desilo. "Evropljani" ce morati jos dobro da razbiju glavu dok ne shvate neke stvari. Savez Kina Rusija je nesto sto je danas na sceni, i Rusi su tu mali brat Kine.Kineska masivna ekonomija treba ruske energente..Za 4 godine ce Kineska ekonomija biti i zvanicno jaca od americke, to je opste poznata stvar i Rusi su na vrijeme shvatili kako stvari stoje, a EU jos uvjek nije....
Kini jos uvjek itekako treba americka ekonomija na zivotu. To jest trebace im dok dovoljno ne ojacaju da odbace dolar i puste amere niz vodu, tad ce nastupiti pravi kraj Amerike....

Ovo za Kinu je vrlo verovatno.
Nisam siguran ali mi se čini da sam pročitao da Kina ima najviše američkih državnih obveznica. To znači da mogu da ih jašu kako hoće.
U principu, za Kinu i ostale države SAD nije interesantna kao proizvođač, nego isključivo kao tržište za prodaju svojih proizvoda. Međutim, da bi amerikanci imali love da kupuju kinesko, moraju nešto i da rade kako bi zaradili lovu za trošenje. Zato verujem da će Kina, pošto je svesna ovoga, da balansira još jedno vreme sa SAD.
Ovo za EU/Rusija se ne slažem.
U principu postoji i dalje velika rusofobija u EU, ali glavni nosioci toga su bivše zemlje Varšavskog pakta.
Ipak, zna se da glavnu reč u EU vodi Nemačka uz pomoć Francuske, tako da verujem da će u veoma skoro vreme da obe krenu u ofanzivu otvaranja prema Rusiji. Objektivno - ne postoji prirodnije savezništvo nego savez između Evrope i Rusije. Misli, Amerika tu nema šta da traži, jel?
EU su potrebni tržište i ruski energenti, a Rusima je potrebno da imaju sigurnog i pouzdanog kupca na duge staze za naftu i gas.
Naravno, EU je kao ogromno tržište, interesantna Rusima i za prodaju drugih stvari, ali na to ćemo još da pričekamo, dok Rusi smanje opijanje i dostignu određene kvalitete.
A Srbija, da je pameti, da iskoristi ovo međuvreme da se ekonomski i politički stabilizuje, i Bog da nas vidi.
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 10:39