- Tači, Vlada Kosova, institucije Kosova, dakle, bez obzira ko je premijer, moraju pokazati odlučnost da legitimno brane teritorij i granice svoje zemlje. Ukoliko Srbija hoće da napadne, onda, bujrum, mi se moramo braniti! Te provokacije iz Srbije, dakle, da oni vršljaju na teritoriju Kosova, ubacuju razne grupe, da dođu njihovi funkcioneri i podržavaju takav način ponašanja, kosovske vlasti neće dozvoliti. Tu su KFOR i misija EULEX-a, ali institucije Kosova imaju ustavnu obavezu i odgovornost da štite teritorij i granice Kosova. Potezi koje je poduzela Vlada Kosova usmjereni su u tom pravcu. Na tome će se ustrajati i tu nema kompromisa - kaže Vlasi za "Avaz".
...rece Vlasi i ostade ziv. Policija bivse SFRJ nije imala pravo da legitimno brani teritoriju svoje zemlje kao ni vojska bas na Kosovu, SCG nije imala isto to pravo, SRJ nije imala to pravo kao ni Republika Srbija. Sve do jedne od pomenutih drzava su bile medjunarodno priznate drzave, clanice UN-a kao i svih ostalih medjunarodnih tjela sa punim medjunarodnim legitimetetom i naravno nisu imale pravo da koriste silu da sacuvaju svoje teritorije od Albanaca koji su kidisali ka nezavisnosti. Kosovo koje je jos uvjek nepriznato od pola svijeta a sto je najvece zlo nije priznato od strane Srbije koja direktno polaze pravo na njegovu teritoriju, Kosovo koje nema nikakav medjunarodni legitimitet, ono ima pravo da stiti silom svoju teritoriju i granice?!
Ovako izgleda pravo kad burekdziju prekvalifikujes u savjetnika premijera koji bi morao da zna ponesto i o pravu. Ne daj boze da su ga prekvalifikovali u hemicara, elektroenergeticara, gradjevinca ili recimo minera? Za ovim likom bi troja ambulantna kola morala nonstop da idu, bilo bi mrtvih kao na Bliskom Istoku. Yebem ti nauku u kojoj moze svaka us da prekraja osnovne principe, toga nema ni u okultizmu. Da mi bi vidjeti jednom jedinstvena pravila igre upravu i politici pa ne bi zalio umrijeti drugi dan. Svaka susa navlaci i prekraja principe kako mu se digne kico. Sve mi lici na utakmicu u kojoj jedna strana imenuje sudiju i onog lika sto izmislja pravila igre tokom same utakmice. E kad takav tim izgubi utakmicu onda u mom jeziku za takvo dno nema opisa.