Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 05:49 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Nakon 16g.Rada Dragičević je smogla snage da svedoci uzase pakla,stradanje..  (Pročitano 617 puta)
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« poslato: 08. 08. 2011. 07:31 »
Podeli temuIdi gore

Citat

Novi Reporter br. 139, 9/11/2005
Аutor: Slobodan Durmanović

Rada Dragičević, svedok i žrtva ratnog užasa
Svedočenje iz pakla

U rano jutro, 28. decembra 1992. muslimanski vojnici upali su u selo Bioča kod Ilijaša i prvo joj silovali, a zatim i ubili devetogodišnju kćerku Mirjanu. „Kad su pošli da je skidaju, vrištala je i plakala, dozivala me ’mama, mama’, ali nisam joj mogla pomoći, oni su me držali... Taj prvi kad je silovao moju Mirjanu, još je bila svesna i dozivala me, ali posle joj više nisam čula glas. Niti je plakala, niti me dozivala... Ništa. Samo je bespomoćno ležala na podu... Kad su to uradili, pucali su u nju, pa na mene...“, priseća se Rada svog pakla

Rat je užas i strah, oskrnavljene duše, osakaćena i beživotna tela dece, žena i ljudi, stradanje i razaranje - ukratko pakao. I kad se ratni pakao slegne u vremenskom vrtlogu, opet se prikuje za ljudsku dušu da zajedno s njom luta i ne da joj smiraja. Isprva, duše plutaju nošene očajem i žalom što im nije zadato da pored svojih najmilijih nađu smiraj u ratnom vrtlogu. A kad žal prođe i očaj se iz duše preseli u srce, a bol se za sva vremena ukoreni u duši, ostane samo nada da će se rastavljene duše, jednom kada im bude dato, ponovo naći zajedno u večnom smiraju...

Zločin, pakao: Trinaest godina trebalo je Radi Dragičević da u svojoj duši pronađe snage da predoči ljudima svoj ratni pakao. Užas i strah trinaest godina prevladavali su u njenoj duši bol i nadu u smiraj. Rat je zatekao Radu u roditeljskom domu u zaseoku Donja Bioča kod Ilijaša, gde se 1984. godine, nakon razvoda, vratila sa dvoje maloletne dece, trogodišnjim sinom i jednogodišnjom Mirjanom.
“Tu sam se rodila i živela, udala se iz te kuće i onda se vratila u nju. Imala sam kuću, radila sam, skromno, ali lepo živela“, priča Rada na početku ispovesti za „NR“.

Skoro da nije osetila kad je došao rat. Kao i mnogi drugi, nemajući kud navikla se brzo na novi način života, gledajući da zaštiti svoju decu i čekajući samo da se rat što pre završi. Prvi ratni meseci nisu joj bili ni teški, ni laki, a ništa nije slutilo da će i poslednji dani prve ratne godine biti mnogo drugačiji od svih dotadašnjih. Donja Bioča bila je sklonjena sa prve linije sarajevskog ratišta, a u selu su ostali uglavnom civili i poneki vojnik. “Dvadeset sedmog decembra legli smo naveče spavati: deca i ja, moja majka i tetka, majčina sestra. Bilo je sve normalno, onako ko i do tada. Kad je osvitao dvadeset osmi, pred zoru oko pola šest, možda je bilo i šest sati, začuli su se pucnjevi.

Majka se probudila i rekla da vidim šta se dešava. Ustala sam i videla kroz prozor da se puca. Čula se pucnjava, padale su granate, videla sam neke vojnike, ali mislila sam da su to naši vojnici. Ubrzo sam videla, po uniformama, da su to muslimanski vojnici koji su ušli u selo. Galamili su i vrištali, na našem i na nekom tuđem, meni nerazumljivom jeziku. Bilo je strašno, požurile smo da izađemo iz kuće i da bežimo.

Majka i tetka su pošle da izađu, a ja sam ostala da obučem decu pa da pokušamo izaći. Kad je majka izašla, prvo sam začula pucnjeve i majka i tetka su zajaukale. Sin mi je ostao u drugoj sobi, a ja i kćerka pošle smo ka izlazu. Ali, nismo mogli dalje: trojica muslimanskih vojnika već su ušli u kuću. Kad su došli do nas dve, kćerku su mi oteli iz ruku, a mene su gurnuli u stranu. Doveli su majku i nas dve odgurali u drugu prostoriju. Sin mi je ostao u drugoj sobi na ulazu u kuću, podvukao se ispod kreveta i tamo, na sreću, nisu ni ulazili... Majka je vriskala i dovikivala: ’Rado, čuvaj decu’. Ali, ja više nisam mogla ništa...“, priseća se danas Rada.

Kroz težak, potmuli plač, zagledana u 28 .decembar 1992. u svom domu i trojicu muslimanskih vojnika koji joj otimaju kćerku iz naručja.
“Dvojica su bili izrazito crne puti, mislim da su bili mudžahedini, sa belim trakama preko čela, a treći je bio bele puti. Svi u uniformama, s puškama... Moja kćerka bila je u crvenoj trenerci, ja sam je obukla. Kad su je uhvatili i odvodili od mene, ona je vrištala, plakala. Kad su pošli da je skidaju, vrištala je i plakala, dozivala me ’mama, mama’, ali nisam joj mogla pomoći, oni su me držali... Taj prvi kad je silovao moju Mirjanu, još je bila svesna i dozivala me, ali posle joj više nisam čula glas. Niti je plakala, niti me dozivala... Ništa. Samo je bespomoćno ležala na podu... Kad su to uradili, pucali su u nju, pa na mene...“, završava Rada svoje svedočenje iz pakla. Suznih očiju, oborenog pogleda, uperenog u ruke koje se sporo spuštaju u krilo. Ubrzo, diže glavu i zagledana u daljinu, kažiprstom desne ruke briše suze...

Bol, tragovi smiraja: Istog dana kada su počinili zločin, muslimanski vojnici proterani su iz Donje Bioče: u kontranapadu, srpski vojnici su ih potisnuli nazad. Iza napadača ostale su spaljene kuće, beživotna tela devetogodišnje Mirjane i starca Nikole Mićića. Radina majka Milojka zatečena je teško ranjena, ali je preživela. Teško ranjena Radina tetka Lenka Skočo preminula je od posledica teškog ranjavanja. Teško ranjena u trbuh i u noge, Rada je zamalo izbegla smrt: istog dana odneli su je najpre u Dom zdravlja u Ilijaš, gde su joj pružili prvu pomoć, a zatim u „Žicu“ u Blažuju, pa u bolnicu na Koranu, a odatle helikopterom na VMA u Beograd. Nakon skoro pola godine i mnogobrojnih operacija, lekari su uspeli da „zakrpe“ Radine rane i da ih zaleče...

Bol za Mirjanom niko nije mogao da zaceli: kada se vratila roditeljskom domu, to više nije bio topli dom u kome je odrasla i provela svoju mladost, u koji se vratila sa decom dvadesetak godina ranije. Bila je to samo kuća koju
su joj ogadili zločinci iživljavajući se nad njenim devetogodišnjim detetom: to mesto vraćalo ju je u zoru 28. decembra 1992. Iznova preživljava užas. Bllesak pakla...
Zato joj je, u zimu 1996. godine, bilo lakše nego drugima u izbegličkoj koloni iz Ilijaša, da ode iz roditeljske kuće i zauvek napusti taj dom.

“Tad sam je zaključala... Dolazila sam u kuću posle još samo jednom i više ne. Nisam mogla, preteško mi je kad vidim to mesto... Tu gde su mi to uradili mom detetu, više se nikad ne mogu vratiti da živim...“, tim rečima Rada opisuje svoj konačni oproštaj od mesta na koje više nije želela da ide.
Kasnije, i da je htela ne bi mogla da ide, jer je kuća ubrzo sasvim srušena. Sada je na tom mestu samo omanja hrpa kamenja. Rada danas radi kao konobarica u jednom restoranu u Han Pijesku, a živi kao podstanar u Vlasenici.
“Nekako se mora živeti“, kratko objašnjava svoj položaj. Pomoć ne dobija ni od jedne zvanične institucije u ovoj zemlji...

A smiraj?
Na tragove smiraja njena duša danas nalazi na groblju u rodnoj Donjoj Bioči, pored velikog mermernog krsta nad humkom, umesto spomenika, na kojem piše samo „Mirjana Dragičević 1983-1992“. Zbog udaljenosti dolazi povremeno, kad uzmogne. Ne želi da priča kako su grob i krst skrnavili nekoliko puta do danas „nepoznati počinioci“.

“Kad dođem ovde na grob, ja se malo rasteretim, bude mi malo lakše u plućima, u duši. Isplačem se i osetim da sam isto sa njom, ko i pre. Kad dođem, ja joj pričam, i tako... A opet, teško mi je kad dolazim, jer kad dođem šta vidim - samo ovaj krst... Ali kad idem, opet mi je teško, jer je opet ostavljam samu tu...“, tim rečima Rada opisuje svoju bol. Neizrecivu.
Onda zapali sveću, pa čučne kraj mermernog krsta. Jednom rukom zagrli kamen, a na podlakticu druge ruke nasloni čelo. I plače, dugo i jetko...

Pre nego sa Mirjaninog večnog počivališta pođe, Rada ostavi na krstu jednu kesu bombona i jednu čokoladu. Na ovom mestu, to nije samo onaj naš prostodušni običaj. To su neke male stvari koje objašnjavaju jednu majčinsku ljubav od koje su zločinci oteli devetogodišnje dete i pred njom ga ubili, ljubav majke kojoj zločinci nisu dali da bude izrečena do kraja.

Neki od zločinaca iz donjobiočke zore 28. decembra 1992, davno su napustili ove prostore i otišli u neke druge zemlje. Možda su i tamo ubijali nečiju decu, a možda su i sami ubijeni - to više niko ne želi da kaže. Njihova „braća u zločinu“ koja su ostala u ovoj zemlji, još po njoj slobodno hodaju. Pred ovozemaljski sud još nijedan od njih nije izveden. I zbog toga je pravda u ovoj zemlji još uvek slepa.

Odgovorni za zločin u Donjoj Bioči
Napad na selo Donja Bioča kod Ilijaša, 28. decembra 1992. izveli su pripadnici 2. bataljona 7. muslimanske brigade, stoji u podacima koje su sakupile organizacije iz RS koje se bave dokumentovanjem ratnih zločina. Reč je o jedinici koju su činili mahom islamski dobrovoljci, kao i domaći radikalni islamisti. U kontranapadu Vojske RS na pripadnike 2. bataljona koji su zaposeli Donju Bioču, pronađena je jedna video-kaseta na kojoj se jasno vidi kako pripadnici 2. bataljona pale kuće i pucaju po selu, uzvikujući verske pozdrave „Alahu ekber“ i mnoštvo rečenica na arapskom jeziku.

Među njima se, međutim, primećuju u domaći muslimani, koji ne zaostaju u paljevinama za svojom „braćom“. U dokumentu o zločinu u Donjoj Bioči navodi se nekoliko imena učesnika ovog nedela, kao i imena odgovornih po komandnoj liniji. Ovom prilikom navešćemo ime jednog visokog oficira za koje se sa velikom sigurnošću može tvrditi da je komandno odgovoran.

Reč je o Šerifu Patkoviću, komandantu 7. muslimanske brigade. Nepoznato je da li je pukovnik Patković ikada sproveo istragu o zločinima svojih vojnika, ili je, može biti, i sam davao naređenje da u akcijama ne sme biti zarobljenika!?
Poznato je, međutim, da je pukovnik Patković u svojim govorima isticao da on i njegovi potčinjeni „vode džihad“, upoređujući svoju borbu „za pobedu islama“ sa „borbom u Čečeniji i Palestini“. Ovi citati samo su neke od Patkovićevih sintagmi izrečenih u govoru svojim vojnicima na drugu godišnjicu formiranja 7. muslimanske brigade, 17. novembra 1994, nedugo pošto je predao raport svom „vrhovnom komandantu“ Aliji Izetbegoviću...

http://www.novireporter.com/look/report ... ticle=1424

Citat
„Mirjana“
Ispovest Rade Dragičević nakon 13 godina ćutanja, ovog leta pretočena je u dvanaestominutni dokumentarni film koji nosi naziv po imenu njene kćerke - „Mirjana“.
“Početkom ove godine, Rada mi se javila i rekla da hoće da mi ispriča svoju priču. Kad sam je čuo, plakao sam kao malo dete. Ali, mesecima sam je uveravao da sve mora da ispriča javnosti i na kraju je pristala“, kaže za „NR“ Slavko Jovičić, potpredsednik Saveza logoraša RS, u čijoj je produkciji nastao ovaj dokumentarni film. Film je potpisalo nekoliko poznatih novinara i snimatelja iz RS. Autorski tim, pored ostalih, čine novinar i snimatelj Asošijeted presa (AP) Radul Radovanović i Vojislav Stjepanović, a režiser je Snježan Lalović, urednik redakcije dokumentarnog filma RTRS-a. Film je prvi put prikazan na festivalu u Milanu u Italiji 22. septembra ove godine.
“Hiljade ljudi su bile šokirane Radinom ispovešću. Deset kopija tog dokumentarca tokom festivala podelili smo raznim udruženjima iz zemalja zapadne Evrope, koje se bave zaštitom prava žena i žrtava rata, kao i raznim producentima iz sveta dokumentarnog filma“, kaže Jovičić.

Документарни филм "Мирјана"
1.дио
Мирјана први део- Mirjana part 1

2.дио
Мирјана други део- Mirjana part 2

Citat
Курир, 17.април 2006.

Sada joj i grob skrnave

Slavko Jovičić Slavuj, potpredsednik Saveza logoraša Republike Srpske, kaže da, posle gubitka deteta, Rada Dragičević danas prolazi kroz novu golgotu.
- Ova tragedija se nastavlja u dva pravca. Rada Dragičević, koja sada živi u Vlasenici, dobila je nalog za deložaciju. Savez logoraša RS ulaže napore da se ova deložacija obustavi, jer ona nema gde. Ilijaš je pripao muslimanima, kuća joj je srušena, a trenutno radi kao konobarica u Han Pijesku da bi preživela. Drugo, muslimanski ekstremisti su nekoliko puta skrnavili grob pokojne Mirjane, pa sada vodimo akciju da se posmrtni ostaci ekshumiraju i prenesu na teritoriju RS - kaže Jovičić za Kurir.

http://arhiva.kurir-info.rs/Arhiva/2006 ... 2006.shtml

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH ni posle godinu dana neće da se izjasni o krivičnoj prijavi protiv vojnika Drugog bataljona Sedme muslimanske brigade Armije BiH i njihovih komandanata za zločine nad srpskim civilima, počinjene 28. decembra 1992. u selu Gornja Bioča kod Ilijaša. Među ubijenim i mučenim Srbima, nalazi se i devetogodišnja Mirjana Dragičević, koju su pre smrti silovala tri mudžahedina koji do danas nisu identifikovani!
...
Srpsko tužilaštvo osumnjičilo je osam identifikovanih i tri neidentifikovane osobe. Načelnik Štaba Vrhovne komande Oružanih snaga Republike BiH Sefer Halilović i njegovi podređeni Rasim Delić, Enver Hadžihasanović i Nehru Ganić, svi oficiri Armije BiH, se terete da su znali za izvršenje ovog zločina, a nisu preduzeli nužne mere da to spreče. Oni, takođe, nisu ništa učinili da pronađu i kazne izvršioce.

Za zločin se direktno terete pripadnici Sedme muslimanske brigade Armije BiH kojom su komandovali Mahmut Karalić, Asim Koričić, Kadir Jusić i Šerif Petković. Pripadnici ove brigade bila su i trojica neidentifikovanih mudžahedina iz islamskih zemalja koji su na svirep i ponižavajući način silovali i ubili devojčicu Mirjanu Dragičević (9), a njenu majku Radu Dragičević (45) prvo naterali da gleda silovanje, a onda i ubistvo svoje ćerke.

{alt}
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #1 poslato: 08. 08. 2011. 07:36 »
Podeli temuIdi gore

Jedna greska:

Nakon 16g.Rada Dragičević je smogla snage da svedoci uzase pakla,stradanje..

Umesto 16g ispravno bi trebalo napisati 13g.
Hvala

ps
Sta reci,hmmm neka je svevisnji IH na pomoci nasoj pacenici Radi D. a njenim andjelima mir i laka Srbska gruda.

Amin Krsti se
Amin  Krsti se
Amin Krsti se

{alt}
pucanj u noci
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13

« Odgovor #2 poslato: 10. 08. 2011. 03:40 »
Podeli temuIdi gore

Procitao sam i sav sam se najezio,ovakvih prica inma dosta ta njihova slavna brigada je bila samo slavna na civilima.
Isto tako ovakvih prica mozete cuti u SB jako mnogo,
samo se pitam dali ce ikad oni biti sudjeni za takvo sto,neka je vjecni pokoj maloj Mirjani a ovoj zeni da bog da snage da ide dalje kroz zivot
jednog dana treba da joj brat zna za sudbinu
oko za oko zub za zub,recite mi da sam svakakav ali ja mislim posli ove price za mene bi Srebrenica bila djeciji vrtic....brisite mi post ako sam sto pogrjesio hvala...
remake
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #3 poslato: 10. 08. 2011. 04:30 »
Podeli temuIdi gore

ovaj pojedinacni zlocin pripadnika arbih treba svakako osuditi i kazniti

Citat
Reč je o Šerifu Patkoviću, komandantu 7. muslimanske brigade. Nepoznato je da li je pukovnik Patković ikada sproveo istragu o zločinima svojih vojnika, ili je, može biti, i sam davao naređenje da u akcijama ne sme biti zaroblje

za te velike obavjestajce,patkovic nije tad bio komadant sedme muslimanske

ovako zalosnih prica sam ja mogao postaviti na hiljade koje su pocinili srpski zlocinci, kao broj jedan pogledaj te film grbavica
12.10.2009. 15:38:38 - Amnesty International (amnesty.org)
ŽENE SILOVANE TIJEKOM SUKOBA U BiH JOŠ ČEKAJU NA PRAVDU

"Ovaj narod zaboravi sve. Oni zaboravljaju nas žrtve. Ali ja nikada neće zaboraviti što se meni dogodilo."

Sabiha, prilikom intervjua Amnesty International-u

"Ne znam da li je moguće da se ovaj zločin kazni. Ako uopće postoji pravda?? ... Možda negdje, ali ne i ovdje u Bosni!"

Bakira, prilikom intervjua Amnesty International-u

Niti jedna vlada Bosne i Hercegovine nije uspjela osigurati pravdu za tisuće žena i djevojaka koje su silovane tokom rata 1992-1995, navodi se u izvješću Amnesty Internationala  objavljenom u rujnu ove godine.

Izvješće Čija pravda? Žene Bosne i Hercegovine još uvijek čekaju, naglašava neuspjeh pravosudnog sustava u zemlji. Također se fokusira na neuspjeh vlasti da pruže ženama odštetu, uključujući i naknade za zločine počinjene protiv njih, i kršenja njihovih prava.

"Za vrijeme rata silovane su na tisuće žena i djevojaka, često najbrutalnije; mnogo ih je bilo zatvoreno po logirima, hotelima, privatnim kućama gdje su seksualno iskorištavane. Mnoge djevojke i žene su ubijene", navodi Nicola Duckworth, direktor Amnesty International-ovog Programa za Europu i Centralnu Aziju
www.libela.org/kolumne/968-zene-silovane-tijekom-sukoba-u-bih-jos-cekaju-na-pravdu
matovilo ako ti je malo ima tog na pretek sta je radila srpska vojska i policija, a ne pojedinci

jos jedno osudjujem sta se dogodilo toj porodici

Republika Srpska nikada neće dobiti međunarodni legitimitet, jer je utemeljena na ratnim zločinima i etničkom čišćenju

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/64929-Washington-Times-utemeljena-ratnim-zlocinima-etnickom-ciscenju.html#ixzz1YRuOS8e4
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #4 poslato: 10. 08. 2011. 05:19 »
Podeli temuIdi gore

To nindža :

Mani se filma grbavice i muslimanske propagande.
Većina filmova iz muslimanske kuhinje posle rata su pravljena smišljeno  da bi se iskrivila istina.
Tih pojedinačnih zločina muslimanske vojske je bio veliki broj, pa čak i pravilo ponašanja.
Neko je bio komandant 28.decembra.1992. godine.
O nekim hiljadama silovanih žena na ovom području je mit, koje podržava još uvek muslimanske kamarila.
Manje od 1000 na sve tri strane je bilo silovano.
I naravno svako silovanje zaslužuje kaznu.
Svedoci smo mi da je muslimanska vojska sistematski palila, proganjala  i silovala , ako je 800000 protjerano srba onda to nije pojedinačni čin.
Ako je zapaljeno nekoliko hiljada objekata to nije individualni čin pojedinca.
Ako je nekoliko stotina žena silovano od strane muslimanske vojske to nije izolovan slučaj.
Naravno svako treba da odgovara za počinjeni zločin, i po istim aršinima.

Il si, znaš već šta Wink !

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
remake
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 10. 08. 2011. 06:16 »
Podeli temuIdi gore

800.000 protijeranih srba,a onih 600.000 hiljada drzali oko 70% teritorije bih, ovo je previse i za cosica
muslimanska propaganda stotinama hiljada ubijenih,vise hiljada silovanih, vise od trecine protjeranih
samo se pitam sto ce onoliki srbi u hagu
sto svijet optuzuje srbe
ma i onako ti neces nista skontati

Republika Srpska nikada neće dobiti međunarodni legitimitet, jer je utemeljena na ratnim zločinima i etničkom čišćenju

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/64929-Washington-Times-utemeljena-ratnim-zlocinima-etnickom-ciscenju.html#ixzz1YRuOS8e4
Jack Sparrow
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #6 poslato: 10. 08. 2011. 06:52 »
Podeli temuIdi gore

Procitao sam i sav sam se najezio,ovakvih prica inma dosta ta njihova slavna brigada je bila samo slavna na civilima.
Isto tako ovakvih prica mozete cuti u SB jako mnogo,
samo se pitam dali ce ikad oni biti sudjeni za takvo sto,neka je vjecni pokoj maloj Mirjani a ovoj zeni da bog da snage da ide dalje kroz zivot
jednog dana treba da joj brat zna za sudbinu
oko za oko zub za zub,recite mi da sam svakakav ali ja mislim posli ove price za mene bi Srebrenica bila djeciji vrtic....brisite mi post ako sam sto pogrjesio hvala...
Rakijica Srbija smjesko
Puna podrska i potpuno slaganje sa tvojim postom.
remake
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 10. 08. 2011. 07:02 »
Podeli temuIdi gore

Rakijica Srbija smjesko
Puna podrska i potpuno slaganje sa tvojim postom.

pa dobro darth da se i ja slozim sa vama
znaci za svakog ubijenog muslimana treba pobiti 7.000 srba,odoh googolit koliko ima srba u svijetu i svemiru

padobranac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #8 poslato: 11. 08. 2011. 10:03 »
Podeli temuIdi gore

samo se pitam sto ce onoliki srbi u hagu
sto svijet optuzuje srbe

ko to optuzuje srbe osim amerike i njenih satelita?

najveci zlocinci u istoriji covjecanstva pod krovom jedne organizacije (nato) nasli da optuzuju. Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha

logicno je da ta zlikovacka skupina radi protiv srba jer je opste poznata cinjenica da su nacisticki generali krajem drugog svjetskog rata predlagali stvaranje zapadne vojne alijanse koja bi "stitila" zapadne interese i sirila demokratiju. trazili ste a sad uzivaj te.

sto se tice price, zalosno bi bilo da se spustamo na nivo onih koji prodaju svoje zrtve za sitne ciljeve. drzava mora nesto uciniti za ovu jadnu zenu.
remake
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 11. 08. 2011. 06:56 »
Podeli temuIdi gore

jadni srbi opet ih nevine optuzuju,ah zalosti moja.
stvarno bi drzava trebala pomoci toj jednoj i jedinoj napacenoj srpkinji , hiljadama i hiljadama,drugih zena netreba, jer one nisu srpkinje.
pa karadzic i mladic su male mace za tebe.

free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #10 poslato: 11. 08. 2011. 08:16 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxovaj pojedinacni zlocin pripadnika arbih treba svakako osuditi i kazniti
TitleBoxmatovilo ako ti je malo ima tog na pretek sta je radila srpska vojska i policija, a ne pojedinci
Više nego očigledan primjer kako izgleda velikomuslimanska "objektivnost":
svaki zločin koji su počinili pripadnici islamske armije je "izolovani incident neodgovornih NN pojedinaca",
a Srbima obavezno treba prišiti kolektivnu odgovornost, pa čak i kada se radi o optužbi za silovanje...  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

TitleBoxza te velike obavjestajce,patkovic nije tad bio komadant sedme muslimanske
A ko je tad bio komandant?

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #11 poslato: 11. 08. 2011. 08:52 »
Podeli temuIdi gore

To nindža :

I ja čekam taj odgovor jer pataković je k-dant bio u januaru 93. Cheesy

Il si, znaš već šta Wink !

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
zambak
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0

« Odgovor #12 poslato: 11. 08. 2011. 10:05 »
Podeli temuIdi gore

Pogledo sam snimak ove zene i mogu reci  samo jedno.Bio sam u 7 korpusu i znam dobro kako je tamo bilo.Za ovaj slucaj  do sada nisam znao,ali garantujem da ni jedan Bosnjak propadnik arbih nikad ovo nebi uradio.Nama su svjesno i planski dovedeni mudzahedini iz islamski zemalja i to po zasluzi tudjmana i suska jer se u pocetku 93 izbili sukobi arbih u hvo.A tudjmanov cilj je bio da svijetu pokaze kako je arbih islamska i da se vlada u Sarajevu i arbih  bore za islamsku bih sa serijetskim zakonima nasto se svijet zgraza.Mi smo bili protiv tih mudzahedina jer nismo htjeli da nam oni prave zakone i da nasu dosadasnju kulturu i zivot preokrenu na nacin njihovog vjerovanja i poimanja zivota.Bili su ogorceni kad vide da mi pijemo i nekoliko puta smo dolazili u sukpbe sa njimamMi smo im rekli da su dobrodosli samo pod uslovom da budu pod nasom komandim i zahvalni smo im sto nam pomazu u odbrani Bosne,jer smo okruzeni sa svi strana i od srba i od hrvata,a i preslabo smo naoruzani.Ali nismo prihvatili neke serijetske zakone,i oni su poslije imali svoju samostalnu brigadu sa stotinjak pripadnika Bosnjacki vojnika koji su im se pridruzili.Oni su cak i placali svaki takav prelazak,ali ti stotinjak ljudi iz arbih su kap vode u moru za preko 10000 Bosnjakakoji nisu htjeli sa njima.Oni su bili dobri borci ali vjerujem da su nam svojim dolaskom vise odmogli,jer srpsk propaganda i danas pokusava da nas Bosnjake prikaze kao te islamske radikale,a samo sbog njihovog prisustva u ratu u bih.U 7 korpusu ih nije bilo vise od 600 a u drugim korpusima ih je isto bilo.Sve u svemu njihov ukupan brij u arbih je bio oko 2500 i nama nikad ljudstvo nije trebalo nego samo naoruzanje.Iskreno zalim ovu zenu i malu Mirjanu koju su ti fanatici silovali i ubili.U ovom trenutku ne bi htio da poredim na hiljade ovakvi pojedinacni slucajeva koje su srbi pocinili nad mladim muslimankama i djevojcama,jer bi rekli da ja to opravdavam.Samo izbezumljen i manijak moze da siluje djetepd 9 god.Ali isto tako mecu da sutim i kad meki kao misko pokusavaju da sve zlocine i silovanja izjednaci.To se na nasu zalost ni u kojem slucaju ni priblizno ne moze izjednaciti.Znaci ovaj slucajje za osudu ali koliko je nasi djevojcica na ovakav nacin stradalo,moglo bi se napraviti hiljade dokumentaraca.Znaci posati i pricati o zlocinu je u redu,ali pricati i pisati samo na osnovu cinjenIca istine i na osnovu brojki.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #13 poslato: 11. 08. 2011. 10:07 »
Podeli temuIdi gore

Pogledo sam snimak ove zene i mogu reci  samo jedno.Bio sam u 7 korpusu i znam dobro kako je tamo bilo.Za ovaj slucaj  do sada nisam znao,ali garantujem da ni jedan Bosnjak propadnik arbih nikad ovo nebi uradio.Nama su svjesno i planski dovedeni mudzahedini iz islamski zemalja i to po zasluzi tudjmana i suska jer se u pocetku 93 izbili sukobi arbih u hvo.A tudjmanov cilj je bio da svijetu pokaze kako je arbih islamska i da se vlada u Sarajevu i arbih  bore za islamsku bih sa serijetskim zakonima nasto se svijet zgraza.Mi smo bili protiv tih mudzahedina jer nismo htjeli da nam oni prave zakone i da nasu dosadasnju kulturu i zivot preokrenu na nacin njihovog vjerovanja i poimanja zivota.Bili su ogorceni kad vide da mi pijemo i nekoliko puta smo dolazili u sukpbe sa njimamMi smo im rekli da su dobrodosli samo pod uslovom da budu pod nasom komandim i zahvalni smo im sto nam pomazu u odbrani Bosne,jer smo okruzeni sa svi strana i od srba i od hrvata,a i preslabo smo naoruzani.Ali nismo prihvatili neke serijetske zakone,i oni su poslije imali svoju samostalnu brigadu sa stotinjak pripadnika Bosnjacki vojnika koji su im se pridruzili.Oni su cak i placali svaki takav prelazak,ali ti stotinjak ljudi iz arbih su kap vode u moru za preko 10000 Bosnjakakoji nisu htjeli sa njima.Oni su bili dobri borci ali vjerujem da su nam svojim dolaskom vise odmogli,jer srpsk propaganda i danas pokusava da nas Bosnjake prikaze kao te islamske radikale,a samo sbog njihovog prisustva u ratu u bih.U 7 korpusu ih nije bilo vise od 600 a u drugim korpusima ih je isto bilo.Sve u svemu njihov ukupan brij u arbih je bio oko 2500 i nama nikad ljudstvo nije trebalo nego samo naoruzanje.Iskreno zalim ovu zenu i malu Mirjanu koju su ti fanatici silovali i ubili.U ovom trenutku ne bi htio da poredim na hiljade ovakvi pojedinacni slucajeva koje su srbi pocinili nad mladim muslimankama i djevojcama,jer bi rekli da ja to opravdavam.Samo izbezumljen i manijak moze da siluje djetepd 9 god.Ali isto tako mecu da sutim i kad meki kao misko pokusavaju da sve zlocine i silovanja izjednaci.To se na nasu zalost ni u kojem slucaju ni priblizno ne moze izjednaciti.Znaci ovaj slucajje za osudu ali koliko je nasi djevojcica na ovakav nacin stradalo,moglo bi se napraviti hiljade dokumentaraca.Znaci posati i pricati o zlocinu je u redu,ali pricati i pisati samo na osnovu cinjenIca istine i na osnovu brojki.

Umro od smijeha
pucanj u noci
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13

« Odgovor #14 poslato: 12. 08. 2011. 10:43 »
Podeli temuIdi gore

Umro od smijeha

Moj jadni covjece,sad bi prebacili krivicu sto su mundjosi dosli na Tudjmana i Suska
zar mislis da im je bilo drago cuti za Uzdol,Krizancevo Selo,Buhine Kuce,Dusinu,Kazane itd da ne nabrajam
Najlakse je sad baciti ljagu na druge,upamti uvenulo je nase cvjece zakorovilo,bolje idi svoj vrt krci nego tudji.
Kao prvo dolazili su kao humanitarci a posli se iskazali najbolji u prerezavanju krscanski grkljana,
pa ako ste bili protiv njih kako moze 3000 da vas pobjede i dovedu svoj zakon da npr. u cijelom Sarajevu nema svinjetine niti alkohola,pokrivanje zena uvodjenje sirijskog jezika u skole kao stranog.No na sve se svodite kao tradicija
sajkaca vam predstavlja izrazavanje radikalnosti i cetnistva(tradicija zar ne?) dok su burke i turbani dopustivi.
Pitam se ako su vam bili takvi zasto ste im dopustili da se zene kako to da dobiju drzavljanstva,ima toga koliko zelis
a to tvoje kunjenje bogom da nitko od vas nije ucinio nista,slozio bi se sa tim ali kako da kazemo da su svi
Srbi i Hrvati pocinili samoubojstva zene se silovale a manastiri i crkve sve gromovi spalili Alah je velik i kaznio nas
nevjernike.Slicno kao u Beslanu uhapseni islamski terorist kune se u Alaha da nije nista ucinio a 500 djece leze raskomadani od eksplozije.Prizeljkujete da opet pukne ispucali ste zadnji adut koji ste imali u rukavu....
Drina hladna i brza nosi ....najezim se sav...kamen koji odbacise graditelji bit ce kamen temeljac za ono sto ce doci
RM...
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 15. 05. 2012. 08:57