|
Sunny day
|
 |
« poslato: 09. 08. 2011. 05:41 » |
Idi gore
|
|
|
|
|
|
|
Zmaj
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 09. 08. 2011. 08:26 » |
Idi gore
|
e jest nekog zayebao 
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 09. 08. 2011. 10:35 » |
Idi gore
|
To nindža :Komentarišući presudu Osnovnog suda u Banjaluci, Milorad Dodik, predsjednik RS, kazao je da će novac od presude protiv Federalne televizije (FTV) biti uplaćen za potrebe socijalno ugroženih u FBiH. Dodik je tužio FTV zbog priloga od 14. januara 2008. u emisiji "60 minuta", a dosuđeno je da mu autori i urednici emisije Bakir Hadžiomerović, Slobodan Vasković i Damir Kaletović isplate 5.000 maraka odštete. Nadam se da propala Tv će imati novca da isplate a samim tim da se pomognu socijalno ugroženi. Il si, znaš već šta !
|
Nezavisna Srpska!!! Il si, znaš već šta!
|
|
|
|
ZIS
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 10. 08. 2011. 02:54 » |
Idi gore
|
Hajde malo da se osvrnemo na izjave ovog predsjednika rs. Pa mora se priznati da je cova politicki mag za srpske matrixom nadojene mozgove kojih je jos po reakcijama na ovom forumu jos poprilicno velik broj. Ista prica,isto sranje godinama,al to godi srbinu,pogotovo onim iz dijaspre,pa kad je tako neka vam je. Dodo prodaje maglu nekakvim dugovima federacije prema rs.Hehehe I to jos ni manje.ni vise nego 600 miliona KM. Pa zbog toliki para rat se pokrece. Al eto naivni mozgovi vole da vjeruju budalastinama nego cinjenicama a to je da je bekrija Dodik sve rasprodao I popio,kasa prazna I za par mjeseci tek ce da bude prpa. Al jedna stvar sto se mene licno tice je,tal predsjednik je davno prestao da me nervira sad me samo uveseljava svojim cirkusom. I ostaje samo da se vidi kako ce da zavrsi.Srpski narod kroz istoriju je pokazao da na kraju ipak kad progleda I zna kako da se obracuna sa ovakvim vladarima. Posto smo u 20om vijeku nadam se da ce biti kaznjen na izborima...
|
"Kada se izmiris sam sa sobom, izmirit ces se sa citavim svijetom"
|
|
|
|
zambak
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 10. 08. 2011. 06:37 » |
Idi gore
|
Srpkom narodu rs je od krucijalne vaznosti da im vozd mrzi Bosnu.To je dodik uvidio i na tu kartu kupuje svoj narod i dobija izbore.Vidite koliko su mnogi diskutanti na ovom forumu izludjeni njegovom pojavom,da jednostavno ne vide ekonomski kolaps u rs a koji je na vidiku.Njemu su potrebni novi sukobi,i sa domacim i stranim politcarima,jer tako vjesto skrene paznju sa teske ekonomske krize u rs kojoj je on licno najvise doprinio.Sto se tice sastava vlade na nivo Bih tu najvise gubi ili osjeca gubitak rs.Jer sastavljnjem vlade automatski se dobivaju medjunarosni krediti i to od mmf-a.A praznom budzetu u rs.u je pod hitno potrebno nakoliko stotina miliona km da pokrpi samo jedan dio dugova i potrazivanja.Danas citam da su penzioneri u rs dobili samo 40% od zaradjene julske plate i da se skoro izjednacio broj zaposleni i broj penzionera u tom dijelu Bih. Od rada ili od zaposleni ljudi u rs-u penzije se ni izbliza ne mogu isplacivati sa onim sto dospije na racun tog fonda i svaki mjesec vlada ubrizga po 10 mil km,da bi se isplatile te niske penzije koje se krecu oko 320km.I ovaj mjesec je vlada dala 15-ak mil km pomoci da bi se mogle isplatiti penzije za oko 220,000 penzionera.Federacija svoje penzionere isplacuje redovno i to bez zaduzenja,a i tamo vlada velika kriza i nezaposlenost,ALI SE IPAK BAR TAJ PENZIONI FIND PUNI OD RADA,A I PENZIJE SU SKORO DUPLO VECE OD ONI U RS-U.SANSU ZA OPORAVAK PRIVREDE I EKONOMIJE VLADA FEDRACIJE vidi u privatizaciji veliki kompanija kao bh telecom i aluminij U MOSTARU i sa tom prodajom bi se stanje u federaciji drasticno popravilo i otvorila bi se nova radna mjesta.Samo ako i federalni minstri i vlastodrsci ne pokradu i procerdaju te pare od moguce privatizacije,bas onako kako je dodik procedo i potrosio pare od privatizacije rafinerije i telecoma.Sumnjam da bi narod u fedraciji ostao nijem i trazili bi glavu svima onima koji bi bili odgovorni za eventualnu kradju i korupciju od privatizacije.Mislim da bi zapalili i parlament i njihova auta,a ni zivot im ne bi bio siguran.Zato me veseli sto narod fedracije nema jednog vodju ili jednog tiranina koji odluciva o zivotu i smrti svoji gradjana.Nazalost takav vlada u rs i to je cinjenica.
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 10. 08. 2011. 06:41 » |
Idi gore
|
Srpkom narodu rs je od krucijalne vaznosti da im vozd mrzi Bosnu.To je dodik uvidio i na tu kartu kupuje svoj narod i dobija izbore.Vidite koliko su mnogi diskutanti na ovom forumu izludjeni njegovom pojavom,da jednostavno ne vide ekonomski kolaps u rs a koji je na vidiku.Njemu su potrebni novi sukobi,i sa domacim i stranim politcarima,jer tako vjesto skrene paznju sa teske ekonomske krize u rs kojoj je on licno najvise doprinio.Sto se tice sastava vlade na nivo Bih tu najvise gubi ili osjeca gubitak rs.Jer sastavljnjem vlade automatski se dobivaju medjunarosni krediti i to od mmf-a.A praznom budzetu u rs.u je pod hitno potrebno nakoliko stotina miliona km da pokrpi samo jedan dio dugova i potrazivanja.Danas citam da su penzioneri u rs dobili samo 40% od zaradjene julske plate i da se skoro izjednacio broj zaposleni i broj penzionera u tom dijelu Bih. Od rada ili od zaposleni ljudi u rs-u penzije se ni izbliza ne mogu isplacivati sa onim sto dospije na racun tog fonda i svaki mjesec vlada ubrizga po 10 mil km,da bi se isplatile te niske penzije koje se krecu oko 320km.I ovaj mjesec je vlada dala 15-ak mil km pomoci da bi se mogle isplatiti penzije za oko 220,000 penzionera.Federacija svoje penzionere isplacuje redovno i to bez zaduzenja,a i tamo vlada velika kriza i nezaposlenost,ALI SE IPAK BAR TAJ PENZIONI FIND PUNI OD RADA,A I PENZIJE SU SKORO DUPLO VECE OD ONI U RS-U.SANSU ZA OPORAVAK PRIVREDE I EKONOMIJE VLADA FEDRACIJE vidi u privatizaciji veliki kompanija kao bh telecom i aluminij U MOSTARU i sa tom prodajom bi se stanje u federaciji drasticno popravilo i otvorila bi se nova radna mjesta.Samo ako i federalni minstri i vlastodrsci ne pokradu i procerdaju te pare od moguce privatizacije,bas onako kako je dodik procedo i potrosio pare od privatizacije rafinerije i telecoma.Sumnjam da bi narod u fedraciji ostao nijem i trazili bi glavu svima onima koji bi bili odgovorni za eventualnu kradju i korupciju od privatizacije.Mislim da bi zapalili i parlament i njihova auta,a ni zivot im ne bi bio siguran.Zato me veseli sto narod fedracije nema jednog vodju ili jednog tiranina koji odluciva o zivotu i smrti svoji gradjana.Nazalost takav vlada u rs i to je cinjenica.
Federacija svoje penzionere isplacuje redovno i to bez zaduzenja,a i tamo vlada velika kriza i nezaposlenost,ALI SE IPAK BAR TAJ PENZIONI FIND PUNI OD RADA,A I PENZIJE SU SKORO DUPLO VECE OD ONI U RS-U.SANSU ZA OPORAVAK PRIVREDE I EKONOMIJE VLADA FEDRACIJEmislim da imamo pobjednika u gluposti mjeseca avgusta.... ovaj bosne i federacije nije video bar 15 godina  preko 60 % penzionera u FBiH dobija najnizu penziju ....
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 10. 08. 2011. 06:44 Sunny day »
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 10. 08. 2011. 08:42 » |
Idi gore
|
Istakao je i da ostaje pri tvrdnji da je BiH državna zajednica, iako je zbog te izjave bilo oštrih kritika na njegov račun.
"BiH je sastavljena od dva entiteta i tri naroda, a ako je nešto sastavljeno, to je onda zajednica i to je moj odgovor na čestu polemiku o tome da se radi o urušavanju Dejtonskog sporazuma", rekao je Dodik.
Vrlo interesantna logika. Moje dijete sastavilo avion od lego kockica pa me sad interesuje- da li moje dijete ima avion od lego kockica ili zajednicu aviona od lego kockica  (jer mag tvrdi- ako je nesto sastavljeno, to je onda zajednica)  .
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 10. 08. 2011. 10:56 » |
Idi gore
|
Vrlo interesantna logika. Moje dijete sastavilo avion od lego kockica pa me sad interesuje- da li moje dijete ima avion od lego kockica ili zajednicu aviona od lego kockica  (jer mag tvrdi- ako je nesto sastavljeno, to je onda zajednica)  . prouci sta je zajednica a sta skup i ko sta cini.. 
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 10. 08. 2011. 11:09 » |
Idi gore
|
samo koristim logiku tvog predsjednika. kad je nesto sastavljeno onda je zajednica- tako je govorio zaratustra. 
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 10. 08. 2011. 11:14 » |
Idi gore
|
samo koristim logiku tvog predsjednika. kad je nesto sastavljeno onda je zajednica- tako je govorio zaratustra.  Заједница је облик удруживања људи унутар неког, мање или више, ограниченог простора. Као појединци, чланови различитих друштвених група и институција, људи ступају у различите социјалне интеракције, окупљајући се око заједничких вредности, потреба, интереса, проблема, развијајући осећање припадности и идентификације са колективом и предузимајући организоване акције за задовољавање личних и заједничких потреба. У појму заједнице могу се идентификовати пет следећих заједничких елемената: људски колектив, простор, заједничке потребе, социјална интеракција, заједничке активности (акције) и осећање припадности.
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 10. 08. 2011. 11:16 » |
Idi gore
|
Znaci i RS je zajednica, i Srbija je zajednica itd. Zasto onda Zaratustra tako ne zove Republiku Srpsku nego samo BiH.
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 10. 08. 2011. 11:20 » |
Idi gore
|
Znaci i RS je zajednica, i Srbija je zajednica itd. Zasto onda Zaratustra tako ne zove Republiku Srpsku nego samo BiH.
bih je zajednica entiteta,rs je zajednica opstina i gradova,federacija je zajednica kantona.....itd...
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 10. 08. 2011. 11:30 » |
Idi gore
|
Dobro. OK. Samo sto Zaratustra RS ne zove zajednicom a BiH zove. To je razlika. Vjerovatno zeli da povuce neke paralele Zajednicom Srbijom i Crnom Gorom te Zajednicom bivsih ruskih drzava. I toga si svestan i ti i ja i Dodik i svako. A njegovi blesavi i glupavi izgovori samo ga predstavljaju u pravom svjetlu- kao kukavicu koja se pravi hrabrom.
|
|
|
|
|
|
zambak
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 10. 08. 2011. 12:39 » |
Idi gore
|
Poslije laznog refrenduma o sudu Bih i poslije kukavickog podvijanja repa i povlacenja odluke koja je donesena u skupstini rs-a,mile je bio miran 2 mjeseca.Za ta 2 do 3 mjeseca od ukidanja odluke o tzv referendumu dodik i njegovi ,,savjetnici i scenaristi za izazivanje i izmisljanje problema u Bih,, su nasli novu temu za zabavljanje naroda,i tako cea i ovaj ostatak godink da prodje u njegovom stalnom optuzivanju nekoga ili necega, a samo da bi pokrio i prekrio katasrofalnu ejonomsku krizu u rs-u.Pa je nedavno izjavio da ce u skupstini u b luci predloziti izmjenu zakona na kojoj bi se ukinula odluka o ulaganju veta koji se trenutno koristi u slucaju povrede nacionalni interesa.Pa je jadan izjavio da ce u sarajevu otvoriti neko predstavnistvo rs-a jer je eto nezadovoljan mnogim stvarima u fedraciji a koji se vezu za srpsku populaciju i jos neke druge nerazjasnjene probleme.U gabuli je velikoj i samo ga problemi izazivanje tenzija i netrpeljivosti drzi na povrsini.Bez toga on tone kao kamen i nema mu povratka.Mislim da je u problemima i nije mu lako,ali i to ce da progrmi i taj lik ce da ode sa politicke scene,ali zali boze sve propustetne godine u kojima je on kocio sve ekonomske i politicke inegracije citave drzave,jer ne moze da svari to da je Bih opstala,da je suverena drzava,i da se samo to u svijetu priznaje i nista drugo i niti se ikad ikakvo unutrasnje uredjenje u drzavi spominje.A jos ga vise boli cinjenica da je teznja ili zelja da rs postane nezavisna nemoguca,neustavna,i neostvariva,i da niko u svijetu(pa cak ni srbija)nije ni pomislio da otvori pricu o toj zelji.Nigdje u svijetu za tako nesto nema podrsku i vecinasvj drzavnika istice da je rs subjekt nepravde koji je nastao na genocidu i etnickom ciscenju,i da tu dejtonsku gresku danas zele svi da isprave.A to je ukidanje rs.
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 10. 08. 2011. 12:42 » |
Idi gore
|
Poslije laznog refrenduma o sudu Bih i poslije kukavickog podvijanja repa i povlacenja odluke koja je donesena u skupstini rs-a,mile je bio miran 2 mjeseca.Za ta 2 do 3 mjeseca od ukidanja odluke o tzv referendumu dodik i njegovi ,,savjetnici i scenaristi za izazivanje i izmisljanje problema u Bih,, su nasli novu temu za zabavljanje naroda,i tako cea i ovaj ostatak godink da prodje u njegovom stalnom optuzivanju nekoga ili necega, a samo da bi pokrio i prekrio katasrofalnu ejonomsku krizu u rs-u.Pa je nedavno izjavio da ce u skupstini u b luci predloziti izmjenu zakona na kojoj bi se ukinula odluka o ulaganju veta koji se trenutno koristi u slucaju povrede nacionalni interesa.Pa je jadan izjavio da ce u sarajevu otvoriti neko predstavnistvo rs-a jer je eto nezadovoljan mnogim stvarima u fedraciji a koji se vezu za srpsku populaciju i jos neke druge nerazjasnjene probleme.U gabuli je velikoj i samo ga problemi izazivanje tenzija i netrpeljivosti drzi na povrsini.Bez toga on tone kao kamen i nema mu povratka.Mislim da je u problemima i nije mu lako,ali i to ce da progrmi i taj lik ce da ode sa politicke scene,ali zali boze sve propustetne godine u kojima je on kocio sve ekonomske i politicke inegracije citave drzave,jer ne moze da svari to da je Bih opstala,da je suverena drzava,i da se samo to u svijetu priznaje i nista drugo i niti se ikad ikakvo unutrasnje uredjenje u drzavi spominje.A jos ga vise boli cinjenica da je teznja ili zelja da rs postane nezavisna nemoguca,neustavna,i neostvariva,i da niko u svijetu(pa cak ni srbija)nije ni pomislio da otvori pricu o toj zelji.Nigdje u svijetu za tako nesto nema podrsku i vecinasvj drzavnika istice da je rs subjekt nepravde koji je nastao na genocidu i etnickom ciscenju,i da tu dejtonsku gresku danas zele svi da isprave.A to je ukidanje rs.
stvarno neznam sta je to danas sa tobom,opet si zaboravio spomenuti agresiju a vidim da nisi spomenuo ni srebrenicu...verovatno si umoran pa se nemozes skoncentrisati 
|
|
|
|
|
|