Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 06:20 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Neprimjereno optuživati djecu za povredu ugleda Hrvatske  (Pročitano 269 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« poslato: 18. 08. 2011. 01:45 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBEOGRAD - Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji saopštila je danas da je neprimjereno i neprihvatljivo optuživati djecu za povredu ugleda Republike Hrvatske, povodom prijave koju je Policijska uprava vukovarsko-srijemska podnijela protiv 11-ogodišnjeg srpskog dječaka zbog paljenja hrvatske državne zastave.

Koalicija udruženja izbeglica takođe je objasnila da je taj dječak među grupom srpske djece koja su "praktično prepuštena sama sebi i ulici" i da su ta djeca i ranije u nekoliko navrata počinila krivična djela krađe.

Koalicija udruženja izbeglica reagovala je na saopštenje hrvatske policije, u kojem je navedeno da su, između 12. i 16. avgusta u Markušici (područje Vukovara), jedna maloljetnica od 14 godina i troje djece uzrasta 11 i 12 godina, provalili u prodavnicu mješovite robe iz koje su "otuđili razne slatkiše i školski pribor".

Nakon toga su provalili u prostorije opštine Markušica iz koje su "otuđili više državnih zastava Republike Hrvatske i zastava srpske nacionalne manjine", a onda je 11-ogodišnji dječak iza prodavnice zapalio hrvatsku državnu zastavu.

Prema saopštenju hrvatske policije, protiv 14-ogodišnje djevojčice je podnijeta prijava Opštinskom državnom tužilaštvu za mladež u Vukovaru, dok je Centru za socijalnu skrb u Vinkovcima dostavljeno obaviještenje o tome da je ostalo troje djece počinilo krivična djela "teške krađe i povrede ugleda Republike Hrvatske".

Troje djece, blizanci od 11 i djevojčica od 12 godina, žive bez roditelja, sa bakom i stricem koji o njima dovoljno i adekvatno ne brine. Majka je djecu napustila prije nekoliko godina i preudala se, a otac živi u Njemačkoj.

Djevojčica od 14 godina je iz druge porodice, ali u sličnoj situaciji, navedeno je u saopštenju, uz napomenu da su ova djeca i ranije u nekoliko navrata počinila krivična djela krađe.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska nije u saopštenju istakla da se radi o djeci "koja su iz očaja i nebrige počela da se bave krađom i drugim nezakonitim radnjama", ukazala je Koalicija istakavši da očekuje da to bude predočeno hrvatskoj javnosti.

Ovo tim prije, kako je objašnjeno, što je saopštenje policije "svojim sadržajem uznemirilo javnost i podiglo tenziju koja može dovesti do pogoršanja međunacionalnih odnosa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ali i na području Republike Hrvatske".

Koalicija je ocijenila da "veliki dio odgovornosti za incident snose nadležne institucije koje nisu na vrijeme prepoznale problem i preuzele brigu o djeci", zaključivši da je neprihvatljiv stav policije prema kome su djeca odgovorna za krivično djelo povrede ugleda Republike Hrvatske.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Neprimjereno-optuzivati-djecu-za-povredu-ugleda-Hrvatske-102199.html

neprimjerno je za neku normalnu drzavu ali za hrvatsku,tvorevinu u kojoj se slavi zlocin nad srbima u zadnjih 100 godina a zlocinci dobijaju imena trgova i ulica...je normalna stvar...
petrićevac
Stariji član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #1 poslato: 19. 08. 2011. 09:26 »
Podeli temuIdi gore

Ja sam zadivljen sa tvojim komentarima,"tvorevina"slave zločine"genocidna"nazivi ulica po ratnim zločincima",drago mi je da si ti na jedinoj pravoj i ispravnoj strani Bla Bla
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #2 poslato: 19. 08. 2011. 09:30 »
Podeli temuIdi gore

Ja sam zadivljen sa tvojim komentarima,"tvorevina"slave zločine"genocidna"nazivi ulica po ratnim zločincima",drago mi je da si ti na jedinoj pravoj i ispravnoj strani Bla Bla

budi zadivljen izjavama i potezima hrvatske vlasti a ne mojim...ja sam samo to konstatovao ,kada si cuo od srpskih politicara na vlasti da hvale mladica,karadzica....kada si cuo da slave potocare,koricanske stjena ...te ostale zlocine i da za njih kazu da su legitimne akcije....da li postoji negde ulica,trg slobodana milosevica...i stotinu takvih primjera...
petrićevac
Stariji član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #3 poslato: 19. 08. 2011. 09:41 »
Podeli temuIdi gore

budi zadivljen izjavama i potezima hrvatske vlasti a ne mojim...ja sam samo to konstatovao ,kada si cuo od srpskih politicara na vlasti da hvale mladica,karadzica....kada si cuo da slave potocare,koricanske stjena ...te ostale zlocine i da za njih kazu da su legitimne akcije....da li postoji negde ulica,trg slobodana milosevica...i stotinu takvih primjera...
Nisu ih hvalili ali su ih skrivali,nema pojma da li postoji ulica Slobodana Miloševića,ali znam da je bilo legitimno etničko čišćenje RS a posebno Banja Luke i ne sjećam se da je itko dizao glas protiv toga(ali danas smo veliki demokrate i ljubitelji pravde).Ne treba biti licemjeran,a djeca ako su palila zastavu(nije bitno čiju)trebaju biti sankcionirana na primjeren način za njihovu dob i uzrast,paljenje zastave je najmanji problem,veći je problem u kakvim uvjetima života odrastaju ti klinci,e to je problem sa kojim se država treba baviti,pa neće biti niti paljenja zastava i drugih gluposti.Ali obzirom da se u Hrvatskoj zločinci slave i dižu u nebesa,država neće imati vremena da se bavi sa tim problemom,jer svi žure na "slavlje"!!!
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 6.0 Firefox 6.0

« Odgovor #4 poslato: 19. 08. 2011. 10:02 »
Podeli temuIdi gore

To nindža :

Samo je u Sisku likvidirano preko 600 Srba, o razmerama hrvatskog etnocida zar je vredno spomena.
Ili da možda spomenemo Mostar, gde praktično ni nema Srba.
O razmerama zločina, samo Sisak je dovoljno reći.
Deca ko deca, uvek će biti paljenja zastava.

Il si, znaš već šta Wink !

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
petrićevac
Stariji član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 19. 08. 2011. 10:11 »
Podeli temuIdi gore

Ne sporim ja ovo što si napisao,bilo je zločina i nisu procesuirani na vrijeme,jer "mi nismo imali zločine i zločince".Ja bih molio ako mi netko može dati odgovor koliko danas Hrvata živi u Banja Luci?
zambak
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0

« Odgovor #6 poslato: 19. 08. 2011. 10:22 »
Podeli temuIdi gore

U B .luci osim kardinala Franje Komarice i nekoliko casni sestara zivi jedan Hrvat i to sa privremenim Hrvatskim identitetom.Dok dodik vise  ekonomski ne mogne(a to ce uskoro biti) da placa novog Hrvata od prije godinu dana,taj ce da se vrati svojoj zidovskoj vjeri.Vec znate da je rijec o onom Emilu Vlajkiju,i taj debelo unovci svoje prekrizivanje u Hrvate.
petrićevac
Stariji član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 19. 08. 2011. 10:36 »
Podeli temuIdi gore

U B .luci osim kardinala Franje Komarice i nekoliko casni sestara zivi jedan Hrvat i to sa privremenim Hrvatskim identitetom.Dok dodik vise  ekonomski ne mogne(a to ce uskoro biti) da placa novog Hrvata od prije godinu dana,taj ce da se vrati svojoj zidovskoj vjeri.Vec znate da je rijec o onom Emilu Vlajkiju,i taj debelo unovci svoje prekrizivanje u Hrvate.
Dakle,loše stojimo,mislio da ima bar stotinjak Hrvata,ali pušiona Huh?
ZIS
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:
Safari 4.0 Safari 4.0

« Odgovor #8 poslato: 19. 08. 2011. 10:41 »
Podeli temuIdi gore

Djeca ce uvijek biti djeca,i svako polemisanje je apsurdno.Ocito da se radi o manipulaciji istih od strame punoljetnika.
Samo postavljac teme u zadnje vrijeme zacini iste svojim komentarima sa dozom uvreda kako bi podstakao sukobe internet ratnika.

"Kada se izmiris sam sa sobom, izmirit ces se sa citavim svijetom"
zambak
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0

« Odgovor #9 poslato: 19. 08. 2011. 10:43 »
Podeli temuIdi gore

Ispravka-Franjo Komarica je nadbiskup a ne Kardinal.
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 6.0 Firefox 6.0

« Odgovor #10 poslato: 19. 08. 2011. 10:44 »
Podeli temuIdi gore

To nindža :
Reče zambačić i slaga kao i obično.
Kad bude popis videćemo koga je gde koliko.
Koliko je bilo pre, a koliko ima sada.
Šampioni bez konkurencije u etnocidu su muslimani.
Pročitati šta reče muslimanski ministar za izbeglice.
Ja mislim da u regiji BL ima više hrvata nego srba u zagrebačkoj regiji.
Kada bude popis onda će se sve znati bolje.
Za šampiona u etnocidu nema potrebe, tu su muslimani neprikosloveni.
Za vice šampiona , hrvati su mnogo povoljnijem položaju jer su samo 1995. proterali oko 300000 srba.

Tako da su šampioni muslimani, vicešampioni hrvati, srbi su tek treći od tri učesnika.

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
ZIS
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:
Safari 4.0 Safari 4.0

« Odgovor #11 poslato: 19. 08. 2011. 10:47 »
Podeli temuIdi gore

U redu misko to je sto se tice protjerivanja.
Sto se tice ratnih zlocina srbi su sampioni pa jedna velika praznina od desetak mjesta I onda dolaze ostali kojim god hoces redom. Grin

"Kada se izmiris sam sa sobom, izmirit ces se sa citavim svijetom"
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #12 poslato: 19. 08. 2011. 10:54 »
Podeli temuIdi gore

Dakle,loše stojimo,mislio da ima bar stotinjak Hrvata,ali pušiona Huh?

heheh,nasao si slusati notornog lazova koji bosne godinama nije vidio....zambak zivi u svedskoj...roditelji su mu iz bosne zbrisali jos 1992.,mogli su birati ;puska u federaciji ili bjezanija za evropu,izabrali su ovo drugo...dugo nisu dolazili jer su se bojali sankcija za dezerterstvo od strane federalnih vlasti....inace da bi dobili papire u svedskoj lagali su da su ih srbi drzali u logorima,silovali...to je bio jedini nacin za zadrzavanje u evropi....i dobijanje azila.

evo ti sad dokaz da je zambak lazov;

http://www.zajednicahrvata.ba/000001985b0d93482/index.php

TitleBoxStatistika biskupija
Banjolučka biskupija
Dioecesis banialucensis
Nebeski zaštitnik biskupije:
sv. Bonaventura, biskup +1274.
(svetkovina: 15. srpnja)
Površina biskupije: 16.457 km2
Broj župa: 48
Dijecezanskih svećenika: 38
U biskupiji: 22
Izvan biskupije: 16
Redovničkih svećenika: 40
Redovnica sa zavjetima: 92
Broj svih stanovnika: oko 550.000
Broj katoličkih vjernika:
36.513 (31.12.2010.)
Krštenih: 421
Krizmanih: 383
Crkveno vjenčanih: 210
Crkveno pokopanih: 648
http://www.biskupija-banjaluka.org/

spisak zupa banjaluke

http://www.zajednicahrvata.ba/03c1989dfd12c6e01/index.php

ovde mozes vidjeti da samo trapisti imaju 110 porodica i  246 registrovanih vjernika  http://www.trapisti-banjaluka.org/

ovde pogledaj kako dodik daje milion maraka za samostan petricevac http://www.samostan-petricevac.org/darovatelji.html

sta da ti kazem....zambak je notorni lazov jer dolazi iz takvog porodicnog okruzenja... Kafica
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 6.0 Firefox 6.0

« Odgovor #13 poslato: 19. 08. 2011. 11:02 »
Podeli temuIdi gore

To nindža :
U redu misko to je sto se tice protjerivanja.
Sto se tice ratnih zlocina srbi su sampioni pa jedna velika praznina od desetak mjesta I onda dolaze ostali kojim god hoces redom. Grin
Tu je već diskutabilna situacia.
Imamo događaje koji su procesuirani i događaje gde nema volje da se procesuiraju.
Kada uzmemo da je jedna strana ratovala sa svima, i sa svojim narodom.
Opet, možda sam subjektivan.
Ko je sposoban da ubija vlastiti narod, mislim da je ta strana bez konkurencije šampionska.
Nadam se da će popis biti završen pre nego što gospodin Radovan počne svoju odbranu.

« Poslednja izmena: 19. 08. 2011. 11:13 miskotes »

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
petrićevac
Stariji član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 19. 08. 2011. 11:12 »
Podeli temuIdi gore

Nisam ga shvatio ozbiljno,ali našao sam negdje podatak da je Hrvata na popisu 1991.u Banja Luci bilo 29.026,pa sad me interesira da li postoji neki podatak o tome koliko ih je danas,a Mile ne mora davati novce za crkvu na Petrićevcu jer bilo bi bolje da je spriječio rušenje iste,a da je novce dao socijalno ugroženim,ali mi smo idioti,prvo par godina sve rušimo,a onda gradimo ponovo još ljepše i još starije,pa nakon pedesetak godina udri jovo nanovo.
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 10. 05. 2012. 11:25