Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 06:39 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Turska nastavlja s ulaganjima: Dva miliona maraka za sanaciju Careve džamije  (Pročitano 439 puta)
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« poslato: 29. 08. 2011. 10:43 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxTurska nastavlja s ulaganjima: Dva miliona maraka za sanaciju Careve džamije u Sarajevu

Careva džamija najstarija je u Sarajevu

Početak radova moguć već u oktobru • Dosta štete na fasadi, munari, kupoli, kaldrmi...

Dugo nakon prve sanacije Careva džamija u Starom Gradu mogla bi zasjati u novom ruhu. Naime, kako nam je kazao imam, hafiz Sadrudin efendija Išerić, Turska investiciona agencija (TIKA) odlučila je donirati skoro dva miliona KM za sanacij

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/51931-turska-nastavlja-s-ulaganjima-dva-miliona-maraka-za-sanaciju-careve-dzamije.html

E upiš'o sam se od smeha.
Kad proičitah "nastavak ulaganja", pomislih da Turci ulažu u neke nove fabrike, infrastrukturu, privredu... Kad ono Turci "ulažu" u obnovu svojih kulturnih dobara u Federaciji.
Pa zar se to zove "ulaganje"?

Mislim da smešnijeg i većeg foliranja od ovoga ne može da bude.
A i muslimani su smešni kako nasedaju na ove fore i pale se na Turke i njihova "ulaganja".
Sve u svemu - smehotres.
Naopaki
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 13.0.782.215 Chrome 13.0.782.215

« Odgovor #1 poslato: 29. 08. 2011. 11:03 »
Podeli temuIdi gore

Balvane,budali pokazes prst on se pisa od smjesha.Ta dva miliona,Balvane dolaze iz Turske i bit ce potrosena u BiH.Znaci oni ulazu pare u BiH pa sad ili za dzamiju ili recimo biciklisticku stazu pare su tu.Neki ljudi ce tu raditi i zaraditi.Kontas?Ma kontas ti ku..c moj.Ja Balvane nebi imo nista protiv da Srbija ili Rusija uloze dva miliona u obnovu Stare pravoslavne crkve,dapace.
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #2 poslato: 29. 08. 2011. 12:25 »
Podeli temuIdi gore

Balvane,budali pokazes prst on se pisa od smjesha.Ta dva miliona,Balvane dolaze iz Turske i bit ce potrosena u BiH.Znaci oni ulazu pare u BiH pa sad ili za dzamiju ili recimo biciklisticku stazu pare su tu.Neki ljudi ce tu raditi i zaraditi.Kontas?Ma kontas ti ku..c moj.Ja Balvane nebi imo nista protiv da Srbija ili Rusija uloze dva miliona u obnovu Stare pravoslavne crkve,dapace.

možda ima balvana, ali to sigurno nisu oni koji prozivaju u ulaganje u vjerske objekte. prije će biti da su balvani oni koji ih priželjkuju.

samo naprijed u obnovi vjerskih objekata. ovcama će pastiri uvijek biti potrebni.

!
Naopaki
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #3 poslato: 29. 08. 2011. 12:36 »
Podeli temuIdi gore

Citat
možda ima balvana, ali to sigurno nisu oni koji prozivaju u ulaganje u vjerske objekte. prije će biti da su balvani oni koji ih priželjkuju.
Bitno je da pare dolaze u BiH,pa kako god.Ako to znaci da ce biti zidara tesara bravara i molera koji ce zaraditi na toj obnovi,naravno da nemam nista protiv.Od ta dva miliona ce nesto putem PDV zavrsiti i u budzetu,protiv cega takodje nemam nista protiv.To samo balvanu moze smetati.
Kako bi bilo lijepo da kaze Turska,evo 500 miliona eura da se obnovi svaka dzamija.Ako im je to cejf Bujrum.
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #4 poslato: 29. 08. 2011. 01:51 »
Podeli temuIdi gore

Bitno je da pare dolaze u BiH,pa kako god.Ako to znaci da ce biti zidara tesara bravara i molera koji ce zaraditi na toj obnovi,naravno da nemam nista protiv.Od ta dva miliona ce nesto putem PDV zavrsiti i u budzetu,protiv cega takodje nemam nista protiv.To samo balvanu moze smetati.
Kako bi bilo lijepo da kaze Turska,evo 500 miliona eura da se obnovi svaka dzamija.Ako im je to cejf Bujrum.

bio bi još veći ćejf da sa ta 2 mil.pokrenu fabriku, recimo, tjestenina. u nekakvim zavidovićima ili brezi. pa bi narod mogao zaraditi za život, a turska bi bila prijatelj - makar to osjećanje postojalo samo u dijelu fbih! od džamije nikakve koristi nakon što se obnovi, a fabrika bi godinama proizvodila!

!
Šefket Ramadani
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 7.0 Firefox 7.0

« Odgovor #5 poslato: 29. 08. 2011. 03:43 »
Podeli temuIdi gore

Džamija je vakuf koji je trajna sadaka. Svako ima pravo da ulaže svoje novce gdje želi, a Boga mi, većina naših džamija je tu već 500 godina (iako su se mnogi trudili da bude drugačije). Šta to govori? Da će više ljudi naučiti moralne norme u jednoj džamiji nego što će ih zaraditi za kruh u nekoj fabrici,koja ionako nikada ne traje toliko vremena. Zaraditi novac se može na milion načina ali vjerska naobrazba samo na jedan. Pozdrav za svakog ko gradi džamije. One su Božije kuće a ujedno i dokaz da će u BiH muslimana još uvijek biti.

Zašto? Da mu j.... mater - "zašto"

{alt}
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #6 poslato: 29. 08. 2011. 03:52 »
Podeli temuIdi gore

Džamija je vakuf koji je trajna sadaka. Svako ima pravo da ulaže svoje novce gdje želi, a Boga mi, većina naših džamija je tu već 500 godina (iako su se mnogi trudili da bude drugačije). Šta to govori? Da će više ljudi naučiti moralne norme u jednoj džamiji nego što će ih zaraditi za kruh u nekoj fabrici,koja ionako nikada ne traje toliko vremena. Zaraditi novac se može na milion načina ali vjerska naobrazba samo na jedan. Pozdrav za svakog ko gradi džamije. One su Božije kuće a ujedno i dokaz da će u BiH muslimana još uvijek biti.

slazem se ,primjetio sam moralne norme onih koji su jurisali na mene sa crnog vrha ,vikali tekbir i alaha uekber ,mlatili sa macetama i sjekli glave....u ime alaha....mnogo moralno Roll Eyes
Šefket Ramadani
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 7.0 Firefox 7.0

« Odgovor #7 poslato: 29. 08. 2011. 04:19 »
Podeli temuIdi gore

slazem se ,primjetio sam moralne norme onih koji su jurisali na mene sa crnog vrha ,vikali tekbir i alaha uekber ,mlatili sa macetama i sjekli glave....u ime alaha....mnogo moralno Roll Eyes
Znao sam ja da ćeš se ti nakačiti... Ipak, nakon svega vidiš da imamo nešto zajedničko. Samo što su srpski junaci pobrkali lončiće, pa su u to uključivali i civile. Ne veli mi se pravdati, ali čisto sumnjam da se takvo šta uči džamiji. To je više onako - slobodna umjetnost.

{alt}
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #8 poslato: 29. 08. 2011. 06:25 »
Podeli temuIdi gore

i ja pozdravljam sve one koji odgajaju vjerske fanatike. dok je muslimasnskih, pravoslavnih i katoličkih talibana, veće su mi šanse da izbjegnem jednog dana iz ove zemlje - za trajno. dok je onih koji mržnjom doje svoju pastvu, da onaj drugi je ubica, zločinac i šta sve ne, dotle ratova neće faliti. samo da mene izbjegnu. ja bih slijedio matanov primjer. čim krene rat, a ja u švicarsku!

!
Šefket Ramadani
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 7.0 Firefox 7.0

« Odgovor #9 poslato: 29. 08. 2011. 06:28 »
Podeli temuIdi gore

i ja pozdravljam sve one koji odgajaju vjerske fanatike. dok je muslimasnskih, pravoslavnih i katoličkih talibana, veće su mi šanse da izbjegnem jednog dana iz ove zemlje - za trajno. dok je onih koji mržnjom doje svoju pastvu, da onaj drugi je ubica, zločinac i šta sve ne, dotle ratova neće faliti. samo da mene izbjegnu. ja bih slijedio matanov primjer. čim krene rat, a ja u švicarsku!
Iskrena religija, ma o kojoj da se radilo, takvim stvarima ne uči. To koriste zlobnici da pale šire narodne mase. Kriviti religiju a ne pojedince je mnogo uskogrudno.

{alt}
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #10 poslato: 29. 08. 2011. 09:07 »
Podeli temuIdi gore

U sanaciju se "ne ulaže".
Za sanaciju (bilo čega, pa i džamija) se donira.

Razlika je ogromna.

Kada se u nešto "ulaže", onda ulagač očekuje zaradu. Kakvu zaradu Turci očekuju "ulažući" u sanaciju džamije?
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 6.0 Firefox 6.0

« Odgovor #11 poslato: 29. 08. 2011. 09:12 »
Podeli temuIdi gore

Razlika je ogromna.

Kada se u nešto "ulaže", onda ulagač očekuje zaradu. Kakvu zaradu Turci očekuju "ulažući" u sanaciju džamije?
Sevap, a to je najdragocjenije  Kad sam bio mlad
Naopaki
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 29. 08. 2011. 09:17 »
Podeli temuIdi gore

Citat

Razlika je ogromna.

Nazovi ti to kako hoces,al ta dva miliona dolaze u BiH.Mogle bi se te pare drugacije iskoristiti,al to je njihova zelja i Boze moj.Sta sad?Treba reci Turcima,ne hvala ne trebaju nam te pare?Pa tako samo Balvani razmisljaju.Kako sam vec reko,od tih para ce 300000 maraka otici u budzet preko PDV-a a plus sto ce ljudi raditi i zaraditi komad hljeba svojim porodicama.Sta se tu ima vise pametovati?A Balvan ostaje Balvan u svojoj mrznji prema drugom i drugacijem.U suprotnom se nebi  onako zdusno trudili da se tudjim bogomoljama zatre svaki trag.
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #13 poslato: 29. 08. 2011. 09:23 »
Podeli temuIdi gore

Iskrena religija, ma o kojoj da se radilo, takvim stvarima ne uči. To koriste zlobnici da pale šire narodne mase. Kriviti religiju a ne pojedince je mnogo uskogrudno.

ako je i od pojedinaca, pa mnogo ih je. i najčešće se mogu vidjeti u vjerskim objektima, gdje su veoma dragi gosti!

Nazovi ti to kako hoces,al ta dva miliona dolaze u BiH.Mogle bi se te pare drugacije iskoristiti,al to je njihova zelja i Boze moj.Sta sad?Treba reci Turcima,ne hvala ne trebaju nam te pare?Pa tako samo Balvani razmisljaju.Kako sam vec reko,od tih para ce 300000 maraka otici u budzet preko PDV-a a plus sto ce ljudi raditi i zaraditi komad hljeba svojim porodicama.Sta se tu ima vise pametovati?A Balvan ostaje Balvan u svojoj mrznji prema drugom i drugacijem.U suprotnom se nebi  onako zdusno trudili da se tudjim bogomoljama zatre svaki trag.

koji balvan želi zatirati trag tuđim bogomoljama? ko god ulaže u bogomolje ima vjerskopolitički cilj, jer je to dvoje uskopovezano milenijumima. vjerske organizacije, zajedno sa državnim ubiru poreze od pastve! to se ne prekida ni danas! i neće sve dok je cilj da se obnavljaju džamije ili crkve!

s obzirom da bi daleko veći porez se ubirao iz nekakve tvornice i bio bi kontinuiran, ovo je sramotna investicija turske, kao što bi bila i bilo koje druge države da ulaže u spc ili katoličku crkvu! to se samo vladar dodvorava narodu na najprizemniji način!

!
grgo
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 6.0 Firefox 6.0

« Odgovor #14 poslato: 29. 08. 2011. 09:28 »
Podeli temuIdi gore

ako je i od pojedinaca, pa mnogo ih je. i najčešće se mogu vidjeti u vjerskim objektima, gdje su veoma dragi gosti!

koji balvan želi zatirati trag tuđim bogomoljama? ko god ulaže u bogomolje ima vjerskopolitički cilj, jer je to dvoje uskopovezano milenijumima. vjerske organizacije, zajedno sa državnim ubiru poreze od pastve! to se ne prekida ni danas! i neće sve dok je cilj da se obnavljaju džamije ili crkve!

s obzirom da bi daleko veći porez se ubirao iz nekakve tvornice i bio bi kontinuiran, ovo je sramotna investicija turske, kao što bi bila i bilo koje druge države da ulaže u spc ili katoličku crkvu! to se samo vladar dodvorava narodu na najprizemniji način!
Hajde budi iskren  Kad sam bio mlad Dal bi Dodik odbio da mu neka država ponudi tako nešto  Pitam se

Dal bi reko ne hvala je trebam fabrike a ne bogomolje  Pitam se
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 19. 05. 2012. 03:46