Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 06:54 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Gradonačelnik priznao: Morao sam da dam mito  (Pročitano 175 puta)
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« poslato: 02. 09. 2011. 11:06 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxGradonačelnik priznao: Morao sam da dam mito

Agencije - NN      02.09.2011 11:28

KOMENDA - Gradonačelnik Komende, gradića sjeverno od Ljubljane, priznao je da je davao mito državnim funkcionerima kako bi obezbijedio poslovne projekte tom gradu i rekao da je to "jedini način da se u Sloveniji nešto uradi".

Ovo je prvo ovakvo javno priznanje jednog opštinskog funkcionera, prenosi novinska agencija STA.

Tomaž Drolec, gradonačelnik Komende, rekao je odbornicima na sjednici gradskog vijeća 30. maja da je davao mito funkcionerima u različitim državnim institucijama i ministarstvima zato što je to bio jedini način da grad dobije dozvole za poslovnu zonu.

Prema sopstenim riječima, Drolec se osjećao "kao pravi mafijaš dok je dijelio koverte pune keša".

On je naveo da je susjedna opština Domžale i dalje bez poslovne zone jer "ne znaju kako da lobiraju", i dodao da je za odobrenje državnih službi potrebno više od pisanja "lijepih pisama".

"Tačno sam znao koliko treba da dam svakom od njih da dobijem dokumentaciju za završetak posljednje faze denacionalizacije", rekao je Drolec.

Gradonačelnik je odbornicima kazao da greše ako misle da se usluge ne plaćaju i da funkcioneri u različitim ministarstvima očekuju mito.

krasna je ova europska demokratija! kakve sve kriminalne tekovine neće ostaviti potomstvu! kako će tek lopova i ubica biti za 50-100 godina, kada mladi naraštaji izniknu iz ovog "zdravog" sistema. od potpunog eurofila skrećem ka euroskepticizmu, jer evidentno je da nema razlika između vladavine "demokratije" u balkanskim naseobinama od onih europskih. samo su boje vigvama različite - valjda će mi indijanci oprostiti što koristim termin za njihovu staru nastambu!

!
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 13. 05. 2012. 10:46