Vec sad ima dovoljan broj policajaca(granicnih) ,mislim da je negde po EU kvota od 8000 policajaca,to je vec skoro pa formirano,ne vidim gdje jos smjestiti i Austrijance

Oni doniraju opermu ,pa sve gledaju preko monitora

Sve je to vec povezano sa tehnikom,a ne vjerujem da ce doci kao fizicke osobe na granicu i raditi. Mozda u posjetu ili zajednicke patrole ponekad,ali nista vise od toga.
Ne znam kolike su kvote, ali ako su 8.000, onda će da bude (bar u početku) 4.000 hrvatskih policajaca i 4.000 austrijskih.
A sad ovo resto od 4.000 hrvatskih pograničnih policajaca možda pošalju na neko drugo mesto. Recimo na grancu Engleske i Škotske...

Naravno, zezam se.
Ovo je bilo čisto retoričko pitanje.
Ono što je bitno, a što pričam već skoro čitavu deceniju, jeste da se u okviru EU - koja je čist nemački projekat - od samog početka obnavlja i AU Monarhija. Mora da se završi nedovršeni posao koji je naglo prekinut pre oko 100 godina. To znači da AU monarhija gospodari celom centralnom i jugositočnom Evropom. Za to je potrebno da se dovrši projekat odvajanja Kosova od Srbije, i očuvanja "celovite BiH" koja će biti okupirana kao i 1878. i verovatno anektirana od "EU", baš kao i 1908. Ako se malo bolje pogleda, sve ide u tom pravcu, jer BiH je "naposlušna", "nefunkcionalna" itd... i nije "zrela da sama odlučuje o sebi". Ako me sećanje dobro služi, sem Ešdauna, svi "visoki predstavnici", tj gubernatori su bili iz "centralne europe", sa većinom Austrijanaca koja ovde igra mnogo veću ulogu nego ijedna druga zemlja.
Naravno, jedina država koju Austrijanci ne kontrolišu, baš kao i u to vreme, jeste Srbija.
Sada, videćemo kako će ovo da se završi.
U celoj ovoj priči Hrvatska je nebitna, baš kao što nije bila bitna ni u to doba. Služi samo da je Austrijanci i Nemci izrabljuju baš kao i 1914., što se recimo može naslutiti iz činenjice da na Kosovu šiptarske carinike prebacuju Hrvati svojim helikopterima.