|
Dr. Spock
|
 |
« Odgovor #45 poslato: 27. 09. 2011. 02:53 » |
Idi gore
|
ko zna. mozda je i tako. ono sto je cinjenica jeste da Dodika vise niko ne zarezuje. Bio faca, vise nije. trbaju naci srbi nekog drugog lidera da ih povede u svjetliju buducnost
Није се он муслиманима који говоре српски свиђао ни у првом мандату али по питању тога ко ће да буде предсједник РС муслимане који говоре српски нико не зарезује. Поготово муслимане са држављанством Федерације: они по том питању ни право гласа немају  .
|
Live long and prosper
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #46 poslato: 27. 09. 2011. 02:57 » |
Idi gore
|
Ја нпр. знам зашто Додик није заинтересован за формирање Вијећа министара: Milorad Tajkunovic Dodikov to juce bas i nije pokazao. Naprotiv. Cuj, bio spreman odreci se ministarstva vanskih poslova samo da odobrovolji Lagumdziju. Е сад, имамо тебе који се представља да је за БиХ, који не зна да ли је Злајоглуово држање корисно за БиХ и како, који не зна шта Злајоглу хоће али знаш да се овај пут зафркнуо свако ко каже да Злајоглу ради противно муслиманским интересима kad sam ja to kazao? Па ти у Злајоглуа вјерујеш више него у Алаха, мени се чини  . Da nema tvoje patoloske potrebe da spominjes Allaha i da pocnes koristiti svoj mozak (tesko je ali probaj makar ponekad), vidio bi da ja Lagumdziji niti vjerujem niti ne vjerujem. Jasno sam napisao da ne znam da li ce profitirati iz svega ovoga. Ali tebi ionako nije bitno sta drugi pisu, bitno je da ti imas povoda da prosipas svoje komplekse. A ako je Grgo u pravu, onda naslucujem i kakvi su.
|
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #47 poslato: 27. 09. 2011. 02:58 » |
Idi gore
|
Није се он муслиманима који говоре српски свиђао ни у првом мандату али по питању тога ко ће да буде предсједник РС муслимане који говоре српски нико не зарезује. Поготово муслимане са држављанством Федерације: они по том питању ни право гласа немају  . Dobro. Ja sam upozoravao.
|
|
|
|
|
|
Dr. Spock
|
 |
« Odgovor #48 poslato: 27. 09. 2011. 03:22 » |
Idi gore
|
Ovako nesto sam licno na pocetku svog onog previranja u federaciji tvrdio: Sukob dvije partije, SDP-a i SNSD-a za fotelje, je instrumentalizovan u sukob dva politicka koncepta, onog etnopolitickog, svima nama poznatog jer je na sceni od rata pa naovamo, i gradjanskog koncepta (koliko god da isti bio moguc i nosio nekakve predznake bosnjacke dominacije). To je ustvari naizgled narazrijesiv problem, gvordijev cvor koji se dugorocno moze razrijesiti samo kompromisom, tj. popustanjem svih strana i pronalazenjem neke zdrave sredine, nekog miksa - po mom misljenju bi do toga doslo novim uredjenjem drzave, uspostavljanjem cetiri entiteta (srpski, hrvatski, bosnjacki i mjesoviti bosnjacko-hrvatski, plus dva distrikta: Sarajevo i Brcko) i istovremenim jacanjem drzave. Да пођемо чак и од тога да се направи устројство ентитета и дистрикта као што предлажеш, то је неспојиво са јачањем државе. Држава се не јача децентрализацијом. То нити је било нити ће икада бити. Даље, да би РС пристала на било какав уступак у смислу јачања државе онда мора да стоји нешто као противуслуга са муслиманске стране. Муслимани међутим немају ништа да понуде што би РС требало осим да отцјепе Федерацију. А то је опет неспојиво са условом "јачање државе". Постоји наиме и друга алтернатива разрјешења гордијевог чвора: распад државе. На темељу дуготрајне поремећене релације између ентитета. Pa trenutno je jedina strategija "ceracemo se pa cemo vidjeti ko ce na kraju ispasti gluplji, tj. ko ce pretrpjeti najvise stete". Ja ne kazem da je to dobro ali dugorocno Srbi gube najvise jer ih je polako ali sigurno sve manje u BiH, imaju rezervnu drzavu, sele se, ali i natalitet im je nesto nizi. Тачно. Али остаје им имовина: Република Српска. Што их је мање, то се имовина дијели на мање људи, а то је, као што знамо, углавном предност. Sandzaklije ce se morati pomiriti s tim da nikada nece biti u sastavu BiH - to je tako, kao i s Albancima u Presevskoj dolini ili Srbima u Hrvatskoj. Takva im nafaka, trebaju traziti sto vise prava nacionalne manjine i to je to, i malo kome od Bosnjaka se gine radi ujedinjenja sa Sandzaklijama (ionako nisu bas omiljeni u BiH). Јах, помирити се... реци то Санџаклилјама. Ти би да они пристану на нешто на шта ти сам не би никад пристао.Њихове тежње за независношћу и самоопредјељењем су међутим једнако легитимне као и тежње за самоопредјељењем православних Срба у Босни, једино што још немају уставноправни оквир за то . То је дилема: - Инсистирати на успостави хиљадугодишњег босанског рајха
- Инсистирати на праву народа на самоопредјељење
По ономе колико ја видим ствари, ако се већ не може заједно боље је као народи разићи се и подјелити се. Али онда испаде Милошевићев концепт исправан.... Da naravno, ovo je jedno te isto, i ovo pitanje nas opet vodi na sami pocetak raspada Jugoslavije, raspada koji je najmanje bio u interesu Bosnjaka, tada Muslimana, i raspada za koji snose najmanju krivicu (SFRJ je prije svega unistio srpski i hrvatski nacionalizam pa onda sve ostalo).
Нећемо се зафркавати: муслимани су имали море прилика да се супроставе подјели СФРЈ. У сто и једној прилици би њихов глас довео дотле да се подјела СФРЈ спријечи (иако би то довело наравно до слома хрватског национализма). Из неког разлога, муслимани су сваки пут успјели да подрже хрватски национализам...
|
Live long and prosper
|
|
|
|
Dr. Spock
|
 |
« Odgovor #49 poslato: 27. 09. 2011. 03:31 » |
Idi gore
|
Milorad Tajkunovic Dodikov to juce bas i nije pokazao. Naprotiv. Cuj, bio spreman odreci se ministarstva vanskih poslova samo da odobrovolji Lagumdziju. Их? Ја на примјер знам да је пас свезан и знам докле иде ланац: може ли озбиљно да се схвати да ја нудим своју руку псу а држим је на удаљности да пас на ланцу не може да је дохвати? Или је већа вјероватноћа да ја свезаног пса зајебавам? Шта је по теби већа вјероватноћа? kad sam ja to kazao? Значи, ти си против БиХ  ? Извини, криво сам разумио... Da nema tvoje patoloske potrebe da spominjes Allaha i da pocnes koristiti svoj mozak (tesko je ali probaj makar ponekad), vidio bi da ja Lagumdziji niti vjerujem niti ne vjerujem. Jasno sam napisao da ne znam da li ce profitirati iz svega ovoga. Ali tebi ionako nije bitno sta drugi pisu, bitno je da ti imas povoda da prosipas svoje komplekse. A ako je Grgo u pravu, onda naslucujem i kakvi su.
Пробај мало објаснити какво је то стање свијести кад некоме "нити вјерујеш нити не вјерујеш"  У међувремену, ова дубокоумност иде на Топ глупост форума
|
Live long and prosper
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #50 poslato: 27. 09. 2011. 03:36 » |
Idi gore
|
Их? Ја на примјер знам да је пас свезан и знам докле иде ланац: може ли озбиљно да се схвати да ја нудим своју руку псу а држим је на удаљности да пас на ланцу не може да је дохвати? samo se ti tjesi Значи, ти си против БиХ  ? Извини, криво сам разумио... Ne, nego pitam- kad sam ja kazao "да се овај пут зафркнуо свако ко каже да Злајоглу ради противно муслиманским интересима". Пробај мало објаснити какво је то стање свијести кад некоме "нити вјерујеш нити не вјерујеш"  Normalno, ljudsko stanje svijesti. Kada nesto ne poznajes, nemas informacija, onda niti vjerujes niti ne vjerujes. Cekas, gledas i pokusavas analizirati. Ali ti to ne mozes da shvatis- ti vjeruijes Dodiku, ne vjerujes Lagumdziji i to je to. Stanje tvoje (ne)svijesti
|
|
|
|
|
|
remake
|
 |
« Odgovor #51 poslato: 27. 09. 2011. 11:27 » |
Idi gore
|
Vijesti
Brčko, dan poslije: Lider HDZ-a 1990 prijetio građanskim neposluhom Sarajevo, 27.09.2011 - FTV Sastanak u Brčkom je, kao što je već poznato, propao. Kakva je ponuda bila na stolu?
Stranke Platforme dobile bi 4 ministarstva - vanjskih poslova, odbrane, sigurnosti, te prometa i komunikacija.
Za stranke iz RS-a bila su predviđena ministarstva finansija i trezora, vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, te civilnih poslova. Ovo je značilo da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik bio spreman odustati od zahtjeva da strankama iz RS-a pripadnu 4 ministarstva, te Ministarstvo vanjskih poslova.
Dva HDZ-a bi, ovim planom, dobila predsjedavajućeg Vijeća ministara, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice i Ministarstvo pravde. Sve ovo odbio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović instistirajući da 7 pozicija pripadne HDZ-ovima i strankama iz RS-a, uz obaveznu rekonstrukciju Vlade FBiH.
Dragan Čović i Božo Ljubić, lideri HDZ-a BiH i HDZ-1990, učinili su sve i, nažalost, u tome uspjeli, kako bi upropastili sastanak stranačkih lidera u Brčkom. Ucjene Čovića i Ljubića naišle su na neodobravanje ostalih učesnika sastanka koji su tako ovom dvojcu poslali jasnu poruku šta konkretno misle o njihovom istupu. Sve ovo potvrđuje da su Čović i Ljubić, uprkos iskazanoj i itekako vidljivoj nervozi, ovaj put otišli i korak dalje pokušavajući odvesti BiH u potpunu izolaciju.
Odgovornost za potpuni krah jučerašnjeg sastanka u Brčkom na leđima je lidera oba HDZ-a. Sada je jasno da su prošlosedmični stavovi izneseni na HNS-u bili samo uvertira u jučerašnji događaj. Zanimljivo, u jednom trenutku lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić, na sastanku je čak i prijetio građanskim neposluhom. To, ali i da je sastanak zloupotrijebio, odnosno snimao, obrazložio je, svjesno ili nesvjesno, i sam Ljubić, kazavši ne može mirno promatrati razvlašćivanje naroda i njegovo
|
|
|
|
|
Matovilo
|
 |
« Odgovor #52 poslato: 28. 09. 2011. 06:50 » |
Idi gore
|
Dogovor u Brčkom propao.... Jos jedan od milijarde...bezbroj dokaza da je kaubojska zamisao i silom nametnuta skalamerija zvana Be i Hu besmislena,nemoguca,suluda rabota koja za sva tri etnikuma nista dobroga nema od te ludosti za koju su bili jedino Muslimani zainteresovani. Srecom u nesreci USA/SAD imperija,kojoj (hvala bogu) istice vreme kao jedina super sila.Tada kada jos imperija oslabi resice se i suluda ideja/zamisao o Be i Hu kao drzavi 3 etnikuma koji nemogu skupa jesti/piti za dzabaka a komoli nesto drugo.
Dijagnoza stanja stvari u Be i Hu kao delu YU od pre vise od pola veka,pa kaze doktor koji je apcijenta poznavao u dusi i telu: Da,Bosna je zemlja mrznje,straha,nepoverenja...
Jer toj zaostaloj i ubogoj zemlji, u kojoj žive zbijeno dve različite vere, trebalo bi četiri puta više ljubavi, međusobnog razumevanja i snošljivosti nego drugim zemljama. A u Bosni je, naprotiv, nerazumevanje, koje povremeno prelazi u otvorenu mržnju, gotovo opšta karakteristika stanovnika. Između raznih vera jazovi su tako duboki da samo mržnja uspeva ponekad da ih pređe. Znam da mi se na to može odgovoriti, i sa dosta prava, da se u tom pogledu ipak primećuje izvestan napredak, da su ideje XIX veka i ovde učinile svoje, a da će sada posle oslobođenja i ujedinjenja sve ići mnogo bolje i brže. Bojim se da nije sasvim tako. (Ja sam, čini mi se, za ovo nekoliko meseci dobro video strašne međusobne odnose meću ljudima raznih vera i raznih narodnosti u Sarajevu!) � tampaće se i govoriće se svuda i svakom prilikom: „Brat je mio, koje vere bio“ ili „Ne pita se ko se kako krsti, neg čija mu krvca grije prsi“. „Tuđe poštuj, a svojim se diči“, „Integralno narodno jedinstvo ne poznaje verskih ni plemenskih razlika“. Ali oduvek je u bosanskim građanskim krugovima bila dosta lažne građanske učtivosti, mudrog varanja sebe i drugih zvučnim rečima i praznim ceremonijalom. To prikriva kako-tako mržnju, ali je uklanja i ne sprečava u rastenju. Bojim se da i pod pokrovom svih savremenih maksima mogu u tim krugovima da dremaju stari nagoni i kainovski planovi, i da će živeti dok god ne budu potpuno izmenjene osnove materjalnog i duhovnog života u Bosni. A kad će doći to vreme, i ko će imati snage da to? Jednom će doći, ja u to verujem, ali ovo što sam video u Bosni ne ukazuje na to da se tim putem već sada ide. Naprotiv.
Ja sam o tome razmišljao, naročito poslednjih meseci, kad sam se još borio sa odlukom da zauvek napustim Bosnu. Razumljivo je da ne spava dobro čovek koji se nosi takvim mislima. I ja sam ležao pored otvorenog prozora u sobi u kojoj sam se rodio, napolju je šumela Miljacka naizmenice sa vetrom rane jeseni u još obilnom lišću.
Ko u Sarajevu provodi noć budan u krevetu, taj može da čuje glasove sarajevske noći. Teško i sigurno izbija sat na katoličkoj katedrali: dva posle ponoći. Prođe više od jednog minuta (tačno sedamdeset i pet sekundi, brojao sam) i tek tada se javi nešto slabijim ali prodornim zvukom sat sa pravoslavne crkve, i on iskucava svoja dva sata posle ponoći. Malo za njim iskuca promuklim, dalekim glasom sahat-kula kod Begove-džamije, i to iskuca jedanaest sati, avetinjskih turskih sati, po čudnom računanju dalekih, tuđih krajeva sveta! Jevreji nemaju svoga sata koji iskucava, ali bog jedini zna koliko je sada sati kod njih, koliko po sefardskom a koliko po eškenaskom računanju. Tako i noću, dok sve spava, u brojanju pustih sati gluvog doba bdi razlika koja deli ove pospale ljude koji se budni raduju i žaloste, goste i poste prema četiri razna, među sobom zavađena kalendara, i sve svoje želje i molitve šalju jednom nebu na četiri razna crkvena jezika. A ta razlika je, nekad vidljivo i otvoreno, nekad nevidljivo i podmuklo, uvek slična mržnji, često potpuno istovetna sa njom. Odlomak iz knjige "Pismo prijatelju iz 1920 godine" Ivo Andric
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #53 poslato: 28. 09. 2011. 06:59 » |
Idi gore
|
i sada bi mi kao trebali procitati to nevidljivo zukasto pismo 
|
|
|
|
|
|
Matovilo
|
 |
« Odgovor #54 poslato: 29. 09. 2011. 12:30 » |
Idi gore
|
i sada bi mi kao trebali procitati to nevidljivo zukasto pismo  Da,Bosna je zemlja mrznje,straha,nepoverenja...
Jer toj zaostaloj i ubogoj zemlji, u kojoj žive zbijeno dve različite vere, trebalo bi četiri puta više ljubavi, međusobnog razumevanja i snošljivosti nego drugim zemljama. A u Bosni je, naprotiv, nerazumevanje, koje povremeno prelazi u otvorenu mržnju, gotovo opšta karakteristika stanovnika. Između raznih vera jazovi su tako duboki da samo mržnja uspeva ponekad da ih pređe. Znam da mi se na to može odgovoriti, i sa dosta prava, da se u tom pogledu ipak primećuje izvestan napredak, da su ideje XIX veka i ovde učinile svoje, a da će sada posle oslobođenja i ujedinjenja sve ići mnogo bolje i brže. Bojim se da nije sasvim tako. (Ja sam, čini mi se, za ovo nekoliko meseci dobro video strašne međusobne odnose meću ljudima raznih vera i raznih narodnosti u Sarajevu!) � tampaće se i govoriće se svuda i svakom prilikom: „Brat je mio, koje vere bio“ ili „Ne pita se ko se kako krsti, neg čija mu krvca grije prsi“. „Tuđe poštuj, a svojim se diči“, „Integralno narodno jedinstvo ne poznaje verskih ni plemenskih razlika“. Ali oduvek je u bosanskim građanskim krugovima bila dosta lažne građanske učtivosti, mudrog varanja sebe i drugih zvučnim rečima i praznim ceremonijalom. To prikriva kako-tako mržnju, ali je uklanja i ne sprečava u rastenju. Bojim se da i pod pokrovom svih savremenih maksima mogu u tim krugovima da dremaju stari nagoni i kainovski planovi, i da će živeti dok god ne budu potpuno izmenjene osnove materjalnog i duhovnog života u Bosni. A kad će doći to vreme, i ko će imati snage da to? Jednom će doći, ja u to verujem, ali ovo što sam video u Bosni ne ukazuje na to da se tim putem već sada ide. Naprotiv.
Ja sam o tome razmišljao, naročito poslednjih meseci, kad sam se još borio sa odlukom da zauvek napustim Bosnu. Razumljivo je da ne spava dobro čovek koji se nosi takvim mislima. I ja sam ležao pored otvorenog prozora u sobi u kojoj sam se rodio, napolju je šumela Miljacka naizmenice sa vetrom rane jeseni u još obilnom lišću.
Ko u Sarajevu provodi noć budan u krevetu, taj može da čuje glasove sarajevske noći. Teško i sigurno izbija sat na katoličkoj katedrali: dva posle ponoći. Prođe više od jednog minuta (tačno sedamdeset i pet sekundi, brojao sam) i tek tada se javi nešto slabijim ali prodornim zvukom sat sa pravoslavne crkve, i on iskucava svoja dva sata posle ponoći. Malo za njim iskuca promuklim, dalekim glasom sahat-kula kod Begove-džamije, i to iskuca jedanaest sati, avetinjskih turskih sati, po čudnom računanju dalekih, tuđih krajeva sveta!
Jevreji nemaju svoga sata koji iskucava, ali bog jedini zna koliko je sada sati kod njih, koliko po sefardskom a koliko po eškenaskom računanju. Tako i noću, dok sve spava, u brojanju pustih sati gluvog doba bdi razlika koja deli ove pospale ljude koji se budni raduju i žaloste, goste i poste prema četiri razna, među sobom zavađena kalendara, i sve svoje želje i molitve šalju jednom nebu na četiri razna crkvena jezika. A ta razlika je, nekad vidljivo i otvoreno, nekad nevidljivo i podmuklo, uvek slična mržnji, često potpuno istovetna sa njom. [/color] Odlomak iz knjige "Pismo prijatelju iz 1920 godine" Ivo Andric
|
|
|
|
|
WalterWolf
|
 |
« Odgovor #55 poslato: 29. 09. 2011. 07:27 » |
Idi gore
|
Za one koji mozda nisu procitali ovu knjigu koju su Matovilo i Sunny velikodusno podijelili s nama da kazem da je to pismo koje pise "davno pokrsteni Jevrej" (ne islamizirani nego pokrsteni) i koji u pismu prijatelju objasnjava razloge zbog kojih je napustio Sarajevo. Osnovni razlog je mrznja podijeljenost medju ljudima. Na kraju nam Andric na svoj maestralan nacin veli da je taj isti doktor poginuo od slicne mrznje daleko od svog doma, u Spaniji u gradjanskom ratu. Poginuo je prilikom bombardiranja bolnice u kojoj je lijecio ranjenike. Poenta- od mrznje ne treba niti se moze pobjeci. Ima je i u "toj zaostaloj i ubogoj zemlji" Bosni ali ce vas snaci i u Spaniji (gdje su ljudi jedne vjere) i bilo gdje drugo. Hvala Matovilo i Sunny
|
|
|
|
|
|
bez_respekta
|
 |
« Odgovor #56 poslato: 29. 09. 2011. 07:34 » |
Idi gore
|
Ovako nesto sam licno na pocetku svog onog previranja u federaciji tvrdio: Sukob dvije partije, SDP-a i SNSD-a za fotelje, je instrumentalizovan u sukob dva politicka koncepta, onog etnopolitickog, svima nama poznatog jer je na sceni od rata pa naovamo, i gradjanskog koncepta (koliko god da isti bio moguc i nosio nekakve predznake bosnjacke dominacije). To je ustvari naizgled narazrijesiv problem, gvordijev cvor koji se dugorocno moze razrijesiti samo kompromisom, tj. popustanjem svih strana i pronalazenjem neke zdrave sredine, nekog miksa - po mom misljenju bi do toga doslo novim uredjenjem drzave, uspostavljanjem cetiri entiteta (srpski, hrvatski, bosnjacki i mjesoviti bosnjacko-hrvatski, plus dva distrikta: Sarajevo i Brcko) i istovremenim jacanjem drzave.  Јао, јао - а грађански треба бити оно што протежира СДП и остали сателити? И има ''некакав предзнак муслиманске доминације''  Значи ово је ''грађански са некаквим предзнаком муслиманске доминације'': -кршење устава и изборног закона -опструкција договора -похлепа -понижавање конститутивних народа -итд итд... Објективан посматрач би рекао да је то насилан покушај муслиманске доминације уз епитет ''грађански'' , који би испраним великомуслиманским мозговима требао да звучи као позитивна замјена за њихове криминалне акције усмјерене против немуслимана на тлу НАТО-окупационе зоне, зар не? А великомуслиманско схватање појма ''јачање државе'', је отприлике као и концепт ''грађански'' - само перфидна замјена за Алијине ријечи из Фоче 1991. о муслиманској држави и чекању 50+% ..... Значи, господо великомуслимански ханџалијићи, прођите се шупљака, султан вам је го - ево већ двије деценије, само требате уклонити матриксову мрену...да ли нормалним путем или хоћете опет метар у гуицу - до вас је....  Pa trenutno je jedina strategija "ceracemo se pa cemo vidjeti ko ce na kraju ispasti gluplji, tj. ko ce pretrpjeti najvise stete". Ja ne kazem da je to dobro ali dugorocno Srbi gube najvise jer ih je polako ali sigurno sve manje u BiH, imaju rezervnu drzavu, sele se, ali i natalitet im je nesto nizi.  Јеби га, па и Муслиманима је још боље, имају резервне и државе и резервну религију, а и добродошли су у западне земље као маскоте, тј. као лажне жртве, односно као нАТО-прашина у очи великим муслиманским државама ... Sandzaklije ce se morati pomiriti s tim da nikada nece biti u sastavu BiH - to je tako, kao i s Albancima u Presevskoj dolini ili Srbima u Hrvatskoj. Takva im nafaka, trebaju traziti sto vise prava nacionalne manjine i to je to, i malo kome od Bosnjaka se gine radi ujedinjenja sa Sandzaklijama (ionako nisu bas omiljeni u BiH). Да, лијепа флоскула ''прихватање реалности'' ....али ''реаллности'' која одговара великомуслиманима...дочим, реалност је и да окупирани Срби не прихватају НАТО-наметнуту БуХу, па ће се Ханџалијићи морати помирити и са тим ... Ханџалијићи се морају помирити са тим да им је судбина у независној Филџанији од 22% бивше СРБиХ за коју је Алија жртвовао мир ...томе тежио, то добио.... Da naravno, ovo je jedno te isto, i ovo pitanje nas opet vodi na sami pocetak raspada Jugoslavije, raspada koji je najmanje bio u interesu Bosnjaka, tada Muslimana, i raspada za koji snose najmanju krivicu (SFRJ je prije svega unistio srpski i hrvatski nacionalizam pa onda sve ostalo).
ЈУгославију је уништио прије свега словеначки и хрватски национализам и сецесионизам...а Ханџалијићи су видјели да се жаба поткива, па запуцали по Србима у Сарајеву, Броду, Сијековцу....а онда су зајаукали, јер су им потковице биле повелике.... 
|
Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
|
|
|
|