Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 11:31 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Srecna punoljetnost Bosnjacima  (Pročitano 447 puta)
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« Odgovor #15 poslato: 27. 09. 2011. 09:47 »
Podeli temuIdi gore

pa ni roditelji od mojih roditelja nisu toliko stari,ali su me ucili da sam musliman iako je i to bilo zabranjeno od vlahadije sa istoka i zapada,a o nazivu bosnjak si mogao i sad mozes naci sve u morica hanu u biblioteci,kao i o muslimanima ,cudo nam ne cestitas i rodjendan da smo muslimani nastali 1974...............malo se okani cosica i vasica progugoli malo jadan ne bio,naces lijepo da ni srbi nisu nebeski narod,niti su nastali prije 2.000 godina, ma dosta i ovo je previse za tebe.

Све поштујем, али питање је било јако једноставно:''да нам кажеш да ли су икад твоји родитељи теби рекли:''Ти си, сине наш, ''бошњак'''' ....и ако теби нису, сјећаш ли се било кога од Муслимана да му је тако говорено?  ...''

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
Blood_For_Blood
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #16 poslato: 27. 09. 2011. 09:55 »
Podeli temuIdi gore

Ne znam za njega ali meni moji roditelji takve stvari nisu ni govorili. Valjda im nije bilo bitno. U skoli smo ucili da smo Jugosloveni ali istovremeno i da postoje takozvani jugoslovenski narodi i narodnosti medju kojima su spominjani i Muslimani. Cim su Muslimani dobili mogucnost da sami izaberu nacionalni naziv za svoju etnicku skupinu, svoj narod, oni su ga izabrali a - kao sto znamo - odlucili su se za reaktivaciju starog naziva "Bosnjaci", u ovom slucaju primjenjeno samo na ljude muslimanskog kulturoloskog naslijedja a stokavskog narijecja.

Tako da stvarno nema razloga za provokacije ovog tipa i negaciju jednog, tj.najveceg od tri konstitutivna naroda u BiH.

Paaale su slpske glaaave u slpskome zapadnom Sleeemu! Osveeeticemo slpsku klv!
Dr. Spock
Super član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #17 poslato: 27. 09. 2011. 10:10 »
Podeli temuIdi gore

Da, moja greska, u 10. vijeku - sto opet ne mijenja sustinu onoga sto sam napisao.

Bosnjaci se spominju u predosmanskoj Bosni u mnogim primarnim izvorima, pod cesto - zavisno od jezika - blago izmijenjenoj formi, dali kao Bosnjani, Bossena, Wossnier, Wossena, itd. Ali to naravno - kao i u srpskom slucaju - nema veze s danasnjim znacenjem te rijeci jer bosnjacka etnogeneza, etnogeneza danasnjih Bosnjaka zapocinje - koliko god da se pojedini bosnjacki kvazihistoricari, tj. historicari koji su u sluzbi dnevnopolitickih interesa trudili da dokazu suprotno - nakon dolaska Osmanlija jer tada zapocinje diferencijacija naspram druge dvije etnicke skupine u Bosni i sire, Srba i Hrvata. Srpska etnogeneza, doduse prvo izvan Bosne, zapocinje dva, tri vijeka ranije osnivanjem Srpske Pravoslavne Crkve koja uz svoju pratecu mitologiju sadrzi najvaznije elemente danasnjeg srpskog nacionalnog identiteta, srpske nacionalne ideologije, tj. onog sto Srbe diferencira naspram drugih naroda stokavskog, cakavskog i kajkavskog govornog podrucja.

Добро, то стоји: етногенеза је такођер нешто што је мјерљиво. Разни фактори су довели дотле данас можемо да говоримо о три "етногенезиолошки" различите скупине, свака са својом националном свјешћу при чему свака од тих нација има властите националне параметре.

Међутим, лингвистика је такођер наука а та наука каже да се и у Србији и Босни и Црној Гори и у Хрватској до Загорја говори  један те исти језик: штокавски српски. Хрватски језик је чакавски и он се говори само у градишту код Беча. За разлику од етногенезе као науке, језик остаје обично као константа. Многе ствари се вањским утицајем промјене, али се језик прилично ријетко мијења. И језик је обично одредница неког народа. Чињеница да се данас у Србији, великом дијелу Хрватске, Босни и Црној Гори указује на једноставну чињеницу: данашњи Срби, Хрвати и Бошњаци су потомци народа који је говорио штокавским српским језиком. Наравно, то не искључује врло плаузабилну могућност странаца у породичним стаблима, али је језик који су дјеца учила говорити био српски.

Live long and prosper
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« Odgovor #18 poslato: 27. 09. 2011. 11:00 »
Podeli temuIdi gore

Ne znam za njega ali meni moji roditelji takve stvari nisu ni govorili. Valjda im nije bilo bitno. U skoli smo ucili da smo Jugosloveni ali istovremeno i da postoje takozvani jugoslovenski narodi i narodnosti medju kojima su spominjani i Muslimani. Cim su Muslimani dobili mogucnost da sami izaberu nacionalni naziv za svoju etnicku skupinu, svoj narod, oni su ga izabrali a - kao sto znamo - odlucili su se za reaktivaciju starog naziva "Bosnjaci", u ovom slucaju primjenjeno samo na ljude muslimanskog kulturoloskog naslijedja a stokavskog narijecja.

Tako da stvarno nema razloga za provokacije ovog tipa i negaciju jednog, tj.najveceg od tri konstitutivna naroda u BiH.

Откад је говорити истину негација?  Pitam se ...додуше јесте истина негација теби драге лажи и управо сад негирамо лаж о ''повијесном'' имену....значи, ни теби, као ни Римејку, као ниједном другом Муслиману на форуму, па чак ни старијима чији су прађедови и ђедови живјели у ''слободи'' под аустријском окупацијом нико никад није говорио:''Ти си сине/шћери ''бошњак/иња''....нема тог закона и тог страха који ће натјерати људе да бар у кругу фамилије на подијеле своје ''повијесно'' име својој дјеци...повијесно име се преноси с кољена на кољено и повијесно име се не може законом укинути у народу....

Значи, нема разлога за измишљањем историје и вријеђањем здравог разума - ствари се требају признати онаквим какве јесу....Муслиманима је требао погодан политички назив и изабрали су што су изабрали на данашњи дан прије 18 година и то је то - нема ту никаквог повијесног имена...чиста усклађеност с преговорима који су вођени истовремено, под патронатом твз. ''мз'', о подјели СРБиХ на три републике....

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #19 poslato: 27. 09. 2011. 11:13 »
Podeli temuIdi gore

pa ni roditelji od mojih roditelja nisu toliko stari,ali su me ucili da sam musliman iako je i to bilo zabranjeno od vlahadije sa istoka i zapada,a o nazivu bosnjak si mogao i sad mozes naci sve u morica hanu u biblioteci,kao i o muslimanima ,cudo nam ne cestitas i rodjendan da smo muslimani nastali 1974...............malo se okani cosica i vasica progugoli malo jadan ne bio,naces lijepo da ni srbi nisu nebeski narod,niti su nastali prije 2.000 godina, ma dosta i ovo je previse za tebe.

vasi gospdoari turci cije ste sluge najvjernije vam nisu dali naciju kao posle njih austrougari a kasnije ni fasisti...svima ste bili sluge najvjernije a nisu vam dali naciju...naciju vam dadose srbi 1972... u kako vi volite reci srpskoj tamnici jugoslaviji...sto dovoljno govori koliko ste nezahvalni. Kafica
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 5.0 Firefox 5.0

« Odgovor #20 poslato: 27. 09. 2011. 11:13 »
Podeli temuIdi gore

Kakve su to samo gluposti. Kao da je vazan etnonim, ili naziv nacije. Kao da danasnji Srbi imaju veze sa starim srpskim etnonimom koji je evidentan od 11. stoljeca kada ga po prvi put spominje Konstantin Porfirogenet. Tako da i danasnji Bosnjaci, koliko god da se oni trudili i to htjeli, zasigurno nisu = stari Bosnjaci iz predosmanskog doba.

ne rusi nam temu partibrejkeru..... Grin
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #21 poslato: 27. 09. 2011. 03:27 »
Podeli temuIdi gore

Pre 18 godina ,27.09.1993...na muslimanskom saboru izmisljeni su Bosnjaci...

cestitke na punoljetnosti Rakijica
Bosnjaci nisu izmisljeni ali jedna republika jeste
remake
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #22 poslato: 27. 09. 2011. 04:00 »
Podeli temuIdi gore

vasi gospdoari turci cije ste sluge najvjernije vam nisu dali naciju kao posle njih austrougari a kasnije ni fasisti...svima ste bili sluge najvjernije a nisu vam dali naciju...naciju vam dadose srbi 1972... u kako vi volite reci srpskoj tamnici jugoslaviji...sto dovoljno govori koliko ste nezahvalni. Kafica

ne nasi vec vasi gospodari turci ,koji su vladali,svim srbima svijeta 500 godina,pa yebo te nikad niko ,kad sve saberes nije vladao tako dugo................o muslimanima i bosnjastvu,ipak moras pitati srpkinje a i srbe koji su se poturali pod turke,oni bi ti trebali to objasniti najbolje,vijerujem da ces to naci u srpskoj istoriji...................da su poneki muslimani saradjivali sa okupatorima to stoji,jer su im jaki  srpski geni koji su inace poznati po saradnji sa fasistima i svim vrstama okupatora,sta ces jaki geni,srca pa niko nije naslijedio genocidne gene!

Republika Srpska nikada neće dobiti međunarodni legitimitet, jer je utemeljena na ratnim zločinima i etničkom čišćenju

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/64929-Washington-Times-utemeljena-ratnim-zlocinima-etnickom-ciscenju.html#ixzz1YRuOS8e4
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 6.0.2 Firefox 6.0.2

« Odgovor #23 poslato: 27. 09. 2011. 07:09 »
Podeli temuIdi gore

ne nasi vec vasi gospodari turci ,koji su vladali,svim srbima svijeta 500 godina,pa yebo te nikad niko ,kad sve saberes nije vladao tako dugo................o muslimanima i bosnjastvu,ipak moras pitati srpkinje a i srbe koji su se poturali pod turke,oni bi ti trebali to objasniti najbolje,vijerujem da ces to naci u srpskoj istoriji...................da su poneki muslimani saradjivali sa okupatorima to stoji,jer su im jaki  srpski geni koji su inace poznati po saradnji sa fasistima i svim vrstama okupatora,sta ces jaki geni,srca pa niko nije naslijedio genocidne gene!

zato se ti zoves hamdija,brat ti mehmed,komsija ismet,a amidza hasan jer se neko poturao pod turke... Kolo

a sto se tice srpskih gena i saradje sa fasistima...

gledaj srpskih gena; Grin

{alt}
{alt}

{alt}

{alt}

{alt}
remake
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #24 poslato: 27. 09. 2011. 08:25 »
Podeli temuIdi gore

zato se ti zoves hamdija,brat ti mehmed,komsija ismet,a amidza hasan jer se neko poturao pod turke... Kolo

a sto se tice srpskih gena i saradje sa fasistima...

gledaj srpskih gena; Grin

<Quoted Image Removed>
<Quoted Image Removed>

<Quoted Image Removed>

<Quoted Image Removed>

<Quoted Image Removed>

da bi se svi ti rodili morao se neko poturati pod turke.
posto nije bilo islama na ovim prostorima prije dolaska ,turaka,znaci da se poturao onaj ko je bio tu srbi i srbkinje,jer se nije mogao poturati onaj koga nema...........
one slike sto pokaza to su muslimani sa previse srpskih gena(sreca nije ih bilo puno),jer su bili u zajednickoj fasistickoj vojsi sa srbima cetnicima (par stotina hiljada), ma oni sa slike su ti ala kusturica,ma ko zna kad bi tijerali mak na konac mozda smo i daljna rodbina,samo sto imam vise turske krvi nisam fasista........

Republika Srpska nikada neće dobiti međunarodni legitimitet, jer je utemeljena na ratnim zločinima i etničkom čišćenju

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/64929-Washington-Times-utemeljena-ratnim-zlocinima-etnickom-ciscenju.html#ixzz1YRuOS8e4
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 7.0 Firefox 7.0

« Odgovor #25 poslato: 27. 09. 2011. 08:33 »
Podeli temuIdi gore

da bi se svi ti rodili morao se neko poturati pod turke.
posto nije bilo islama na ovim prostorima prije dolaska ,turaka,znaci da se poturao onaj ko je bio tu srbi i srbkinje,jer se nije mogao poturati onaj koga nema...........
one slike sto pokaza to su muslimani sa previse srpskih gena(sreca nije ih bilo puno),jer su bili u zajednickoj fasistickoj vojsi sa srbima cetnicima (par stotina hiljada), ma oni sa slike su ti ala kusturica,ma ko zna kad bi tijerali mak na konac mozda smo i daljna rodbina,samo sto imam vise turske krvi nisam fasista........

sta mislis zasto vas zovu poturicama...nije valjda zbog izgleda vec zbog "poturanja" Grin

i lepo je sto si priznao svoje srpske pretke koji zbog sake zita dadose vjeru,obraz i ponos...a krv nije voda sve se nasledjuje sa koljena na koljeno...Grin
remake
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #26 poslato: 27. 09. 2011. 09:17 »
Podeli temuIdi gore

sta mislis zasto vas zovu poturicama...nije valjda zbog izgleda vec zbog "poturanja" Grin

i lepo je sto si priznao svoje srpske pretke koji zbog sake zita dadose vjeru,obraz i ponos...a krv nije voda sve se nasledjuje sa koljena na koljeno...Grin

ma nema kako ti mene i moj narod nisi nazivao na ovom forumu,ali ostaje istina jedna i jedina tvoj narod se poturao i davao turcima ,a kako ste vi zvali jedi druge stvarno me ne zanima...........

a to kako ko zove kog ,pa mi vas zovemo vlasi sto li bogati,vijerovatno su ti geni vlaski, ali u to ne ulazim niti me zanima,ma mogao bih ti nabrojati jos tog ali nema svrhe,guslik ti je cudo.

Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 7.0 Firefox 7.0

« Odgovor #27 poslato: 27. 09. 2011. 09:27 »
Podeli temuIdi gore

ma nema kako ti mene i moj narod nisi nazivao na ovom forumu,ali ostaje istina jedna i jedina tvoj narod se poturao i davao turcima ,a kako ste vi zvali jedi druge stvarno me ne zanima...........

a to kako ko zove kog ,pa mi vas zovemo vlasi sto li bogati,vijerovatno su ti geni vlaski, ali u to ne ulazim niti me zanima,ma mogao bih ti nabrojati jos tog ali nema svrhe,guslik ti je cudo.

znaci dosli smo do saznanja da se moj narod poturao a nusprodukt tog poturanja je tvoj narod.... Grin
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 12. 05. 2012. 02:55