Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 12:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Hrvatski Sabor usvojio zakon o ništavosti srpskih optužnica  (Pročitano 503 puta)
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1

« Odgovor #15 poslato: 27. 10. 2011. 11:18 »
Podeli temuIdi gore

ISPRICAVAM SE Nebitni, nisi ti usporedio Glavasa i Stanimirovica vec Prigorac ali sumljam da ti je stav
drugaciji  Wink

Pa ne znam konkretni slucaj koji navodis ali za 16 god. radnog staza u Austriji i to uglavnom po montazama
dobijes 384 € penzije (pri. komsije  Napisano) a kad se vratis kuci onda ti oduzmu 50% od penzije jer ne zivis vise
po njihovom  "standardu". Inace ovdje ti treba 22 god. radnog staza za neku penziju koju bi zatrazio,  sada se sveo
zivot samo na prezivljavanje a dobro je jedino kad izgubis posao drzava ti obezbeduje osnove uvjete za zivot i
primanje ali i to ima svoj rok trajanja  Wink To je jedino dobro a plate su dosle do nivoa 900-1000 €  Sad znam

Pa ja ne krijem da mojim Krajisnicima nije sjajno u majcici Srbiji  ali opet im je bolje nego da su ostali da ih
"tretira" Zagreb  Tongue
Inace slicnu sudbinu imaju i vasi hrvati iiz Bosne, ratovali su i toliko teze da budu 3 X veci hrvati od bilo kojeg iz
te vase "ljepe" ali oni su uvijek samo "glupi Bosanac" - Jaro. Dok je trebalo glasove pokupiti da bi se svijetu
pokazalo koliko vas ima u odnosu na Srbe bili su dobri a sada se guse sami u zagrljaju s Muslimanima  Napisano
Uvijek su slusali Zagreb zato sada zapomazu i guse se,
Citat
Evo npr ti si inteligentan ali to neces priznati
  Dobar si ti Dobar si ti Dobar si ti
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 15.0.874.106 Chrome 15.0.874.106

« Odgovor #16 poslato: 28. 10. 2011. 11:42 »
Podeli temuIdi gore

ISPRICAVAM SE Nebitni, nisi ti usporedio Glavasa i Stanimirovica vec Prigorac ali sumljam da ti je stav
drugaciji  Wink

Pa ne znam konkretni slucaj koji navodis ali za 16 god. radnog staza u Austriji i to uglavnom po montazama
dobijes 384 € penzije (pri. komsije  Napisano) a kad se vratis kuci onda ti oduzmu 50% od penzije jer ne zivis vise
po njihovom  "standardu". Inace ovdje ti treba 22 god. radnog staza za neku penziju koju bi zatrazio,  sada se sveo
zivot samo na prezivljavanje a dobro je jedino kad izgubis posao drzava ti obezbeduje osnove uvjete za zivot i
primanje ali i to ima svoj rok trajanja  Wink To je jedino dobro a plate su dosle do nivoa 900-1000 €  Sad znam

Pa ja ne krijem da mojim Krajisnicima nije sjajno u majcici Srbiji  ali opet im je bolje nego da su ostali da ih
"tretira" Zagreb  Tongue
Inace slicnu sudbinu imaju i vasi hrvati iiz Bosne, ratovali su i toliko teze da budu 3 X veci hrvati od bilo kojeg iz
te vase "ljepe" ali oni su uvijek samo "glupi Bosanac" - Jaro. Dok je trebalo glasove pokupiti da bi se svijetu
pokazalo koliko vas ima u odnosu na Srbe bili su dobri a sada se guse sami u zagrljaju s Muslimanima  Napisano
Uvijek su slusali Zagreb zato sada zapomazu i guse se,   Dobar si ti Dobar si ti Dobar si ti

prema onom sto pises, cini se da je u Njemackoj puno bolje. I bolje place, i bolje penzije za isti broj godina i nema smanjivanja iznosa nakon odlaska.

Re. ostalog ima istine ali to su si sami krivi i Srbi i Hrvati. Ovi ovdje Srbi koji ne zive od 'nacije' rade jednako ko i drugi. Znam za vise njih kojima ide bas onako vrlo dobro kao vlasnicima biznisa. Neke i osobno poznajem, ljudi su Srbi i tu sve staje. Ne isticu to na neki glupav nacin tj ne zive od kukanja i srbovanja. Jednako kao sto i Hrvata ima puno koji rade i ne busaju se u 'hrvatska' prsa. Ja bi prije rekao da se isticu oni koji sami to zele. Oni koji zele da rade i zive to i imaju.

Znaci u konacnici sve je kako treba biti Smiley Da je pameti u RS, potrudili bi se da se pomire sa Bosnjacima i Hrvatima i da ih pozovu natrag koji to zele i da razvijaju ekonomsku kulturnu i svaku mogucu suradnju sa Zagrebom (i Sarajevom i Beogradom i Ljubljanom itd). To bi bilo jedno 100x bolje rjesenje od ovog sadasnjeg, kojem se uopce ne nazire kraj. Tj svima je relativno lose ali u RS to je jos potencirano jer se RS dobrovoljno svojom pogresnom politikom izolirala
« Poslednja izmena: 28. 10. 2011. 11:48 nebitno »
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1

« Odgovor #17 poslato: 28. 10. 2011. 11:58 »
Podeli temuIdi gore

pa da je i malo pameti u hrvatskoj isto bi ucinili hrvati i pustili da se Krajisnici vrate Wink
Nema vise kajanja poslje znas vec cega  Cheesy, svako svoje a da bi bilo mir i kad bi bila
drugacija pozicija te situacija u RS,cisto sumljam. Zna se kakav je stav Muslimana a
Bog s hrvatima sto manje posla to bolje-manje glava boli  v^s
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 15.0.874.106 Chrome 15.0.874.106

« Odgovor #18 poslato: 30. 10. 2011. 11:03 »
Podeli temuIdi gore

pa da je i malo pameti u hrvatskoj isto bi ucinili hrvati i pustili da se Krajisnici vrate Wink
Nema vise kajanja poslje znas vec cega  Cheesy, svako svoje a da bi bilo mir i kad bi bila
drugacija pozicija te situacija u RS,cisto sumljam. Zna se kakav je stav Muslimana a
Bog s hrvatima sto manje posla to bolje-manje glava boli  v^s

pa ko im brani da se vrate. Nemos Zeljo da odvojis ove prostore i da hoces. Te jedni komsije sa drugima, te prolaze svi istim cestama kroz sva ta podrucja, te carine zajednicke. Kako ces to da odvojis, npr kuda treba da idu ljudi iz RS u EU ako ne kroz Hrvatsku. Kome da prodaju robu, valjda ne u juznu Ameriku. I obratno.

Ovo o cim manje posla sa drugima je obicna floskula i to je razlog zasto je RS tako samoizolirana. Los Srbin ce da prevari drugog Srbina jednako kao i Bosnjaka i Hrvata. To vazi i za druga dva naroda. Tvrdnja 'sto manje posla sa njima' je potpuno promasena.

RS i da hoce ne moze da zivi sama za sebe, bez suradnje sa drugima. To vazi i za druge. Pitanje je samo kada ce narod da se osvijesti
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 20. 05. 2012. 03:10