|
Tommy Gavin
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 02. 11. 2011. 01:17 » |
Idi gore
|
Jeste da, ali ja ti ne govorim o javnim jaslama, vec ti govorim o obicnom svakodnevnom zivotu. Ako je meni ime Dragan (recimo) odakle bilo kome pravo da mene naziva Srbinom (recimo)?
Mislim da je iznad NVO price - prica o vlastitom djetetu za koje ne zelim da ga uce koliko je puta Musa Kesedzija omanuo po Markovoj glavi, ili kojom rukom je Alija brisao guzicu. Ako odbijam sa svakim gnusanjem da se identifikujem sa bilo kojom fasitickom drzavom na Balkanu (a takve su sve) necu da sam zbog toga ostali. Koji bolan jebeni ostali? Sta koji moj ostali?
Ako uzmemo u obzir cinjenicu (drzimo se Bosne) da su ti Srbi, Hrvati ili Bosnjaci zapravo manjina u drzavi, te da je to zapravo zanimanje (ili virtualna uloga), a ne nekakva konstitutivna odrednica – kako onda vecina moze biti ostali?
tebi u stvari smetaju udžbenici u školama? aha. pa lijepo kažeš djetetu da to što piše nije tačno. i da ne posvećuje pažnju šta piše u bukvaru i čitanki (tek za neku dvojku ili trojku), već da se okrene matematici. inžinjeri su oduvijek bolje prolazili u životu od onih koji su pročitali emanuela kanta ili istorijske podvige aleksandra velikog i napoleona....
|
!
|
|
|
Viper77
Stariji član

Van mreže
 Windows 7
Browser:
 Chrome 15.0.874.106
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 02. 11. 2011. 01:29 » |
Idi gore
|
A зашто би се држали Босне? Због фашистичке идеје хиљадугодишњег босанског рајха, можда  ? Zato sto govorimo o drzavi koja se zove BiH i njenim konstitutivnim ublehama koje se odazivaju na ime Srbin, Hrvat ili Bosnjak i koji bi prodali i rodjenu mater za dan slave, bogatstva ili moci, a sve u ime zastave, ili kakvog drugog fetisa. Vec sam rekao za fenomen ”osvjestenja” koji prati forume. Ako ti se dva dana kunu u Jugoslaviju, treci dan ti daju do znanja kako su sada u navodno najboljim zrelim godinama i kako su dosli tobe i da oni nebi ustvari bili to sto jesu, da nisu oni drugi to sto nisu. Vec sam na drugoj temi naveo Kisa, koji je sve to sazeo u cijele dvije recenice: ”Nacionalizam je, pre svega, paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja. Kao kolektivna paranoja, ona je posledica zavisti i straha, a iznad svega posledica gubljenja individualne svesti; te, prema tome, kolektivna paranoja i nije ništa drugo do zbir individualnih paranoja doveden do paroksizma.”
|
Nedime dragi, šta nam ovo rade?!
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 02. 11. 2011. 01:36 » |
Idi gore
|
Zato sto govorimo o drzavi koja se zove BiH i njenim konstitutivnim ublehama koje se odazivaju na ime Srbin, Hrvat ili Bosnjak i koji bi prodali i rodjenu mater za dan slave, bogatstva ili moci, a sve u ime zastave, ili kakvog drugog fetisa.
Vec sam rekao za fenomen ”osvjestenja” koji prati forume. Ako ti se dva dana kunu u Jugoslaviju, treci dan ti daju do znanja kako su sada u navodno najboljim zrelim godinama i kako su dosli tobe i da oni nebi ustvari bili to sto jesu, da nisu oni drugi to sto nisu.
Vec sam na drugoj temi naveo Kisa, koji je sve to sazeo u cijele dvije recenice:
”Nacionalizam je, pre svega, paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja. Kao kolektivna paranoja, ona je posledica zavisti i straha, a iznad svega posledica gubljenja individualne svesti; te, prema tome, kolektivna paranoja i nije ništa drugo do zbir individualnih paranoja doveden do paroksizma.”
Nacionalizam,fašizam i paranoju rješite u Sarajevu i federaciji, ista ako je uopšte ima u R.Srpskoj se ruši kao kula od karata...capisko...akcija izaziva reakciju...čista fizika 
|
|
|
|
|
|
Tommy Gavin
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 02. 11. 2011. 01:43 » |
Idi gore
|
Zato sto govorimo o drzavi koja se zove BiH i njenim konstitutivnim ublehama koje se odazivaju na ime Srbin, Hrvat ili Bosnjak i koji bi prodali i rodjenu mater za dan slave, bogatstva ili moci, a sve u ime zastave, ili kakvog drugog fetisa.
Vec sam rekao za fenomen ”osvjestenja” koji prati forume. Ako ti se dva dana kunu u Jugoslaviju, treci dan ti daju do znanja kako su sada u navodno najboljim zrelim godinama i kako su dosli tobe i da oni nebi ustvari bili to sto jesu, da nisu oni drugi to sto nisu.
Vec sam na drugoj temi naveo Kisa, koji je sve to sazeo u cijele dvije recenice:
”Nacionalizam je, pre svega, paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja. Kao kolektivna paranoja, ona je posledica zavisti i straha, a iznad svega posledica gubljenja individualne svesti; te, prema tome, kolektivna paranoja i nije ništa drugo do zbir individualnih paranoja doveden do paroksizma.”
"država" koju ti pominješ postoji samo na dijelu tla koji se zove fbih. u republici srpskoj ta država je mrtvo slovo na papiru. tako da je smiješna ta slika države. već sam napisao šta bi i kako ostali mogli živjeti. da hoće. ako neće, neka se i dalje bore za javne jasle. svima su one najdraže. kako bi bilo lijepo sada da sam ja zamjenik ministra inostranih poslova. ili zamjenik njegovog zamjenika. ali, yebiga!
|
!
|
|
|
Viper77
Stariji član

Van mreže
 Windows 7
Browser:
 Chrome 15.0.874.106
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 02. 11. 2011. 01:53 » |
Idi gore
|
tebi u stvari smetaju udžbenici u školama? aha. pa lijepo kažeš djetetu da to što piše nije tačno. i da ne posvećuje pažnju šta piše u bukvaru i čitanki (tek za neku dvojku ili trojku), već da se okrene matematici. inžinjeri su oduvijek bolje prolazili u životu od onih koji su pročitali emanuela kanta ili istorijske podvige aleksandra velikog i napoleona....
Isti ti je to njeznik. Sutra ce ti Pitagora biti predak Svetog Save, ili makar amidzic od prvog bosnjackog plemena iz 3 p.n.e. Izetbegovica. Skola treba da nudi osnovno obrazovanje. Ako ti smatras da tvoje dijete treba da ide na dodatnu poduku kako zaklati covjeka u 3 sekunde, ili kako da mrzi sve sto ima drugaciju cunu od njega, onda izvoli to raditi o svom trosku i svom vremenu. Nema logike da se djeca introktriniraju ako tu skolu placaju svi porezni obveznici. Povrh svega, nema mi ni logike da moje dijete ide u skolu koja se zove Sveti Sava ili Naser Oric. Fakk det yebote. Ako ne mogu da nadju prihvatljive nazive za sve, onda neka skole budu oznacene brojevima i to je to. Ista stvar je i sa poslom. Sutra moje dijete diplomira pravo, i ne moze da radi u osnovnom sudu u svojoj mahali, jer nije nijedna konstitutivna ubleha.
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 02. 11. 2011. 02:00 » |
Idi gore
|
Fašizam je naziv za ideologije i pokrete koji smatraju kako je država temelj ljudskog društva, odnosno institucija koja treba u potpunosti nadzirati svaki aspekt društvenog života.
sama definicija fasizma govori koji narod u BiH zeli fasisticko uredjenje ....odnosno dominaciju uz pomoc jake centralizovane drzave nad drugim narodima u BiH.
zelja za "jedan covjek,jedan glas" u ovako nacionalno slozenom drustvu i jaka centralizovana drzava su nista drugo nego fasizam ali ne onaj fasizam koji polupismeni bosnjaci (politicari,mediji,intelektualci) kao drustveni pokret brkaju sa nacizmom i zlocinima proisteklim iz 2. svjetskog rata....
|
|
|
|
|
Viper77
Stariji član

Van mreže
 Windows 7
Browser:
 Chrome 15.0.874.106
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 02. 11. 2011. 02:12 » |
Idi gore
|
Fašizam je naziv za ideologije i pokrete koji smatraju kako je država temelj ljudskog društva, odnosno institucija koja treba u potpunosti nadzirati svaki aspekt društvenog života.
sama definicija fasizma govori koji narod u BiH zeli fasisticko uredjenje ....odnosno dominaciju uz pomoc jake centralizovane drzave nad drugim narodima u BiH.
zelja za "jedan covjek,jedan glas" u ovako nacionalno slozenom drustvu i jaka centralizovana drzava su nista drugo nego fasizam ali ne onaj fasizam koji polupismeni bosnjaci (politicari,mediji,intelektualci) kao drustveni pokret brkaju sa nacizmom i zlocinima proisteklim iz 2. svjetskog rata....
To je klasicna zamjena teza sto tvrdis. Svaka od ubleha bastini "ein volk ein reich ein führer" pa cak i ti sam.
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 02. 11. 2011. 02:16 » |
Idi gore
|
To je klasicna zamjena teza sto tvrdis.
Svaka od ubleha bastini "ein volk ein reich ein führer" pa cak i ti sam.
to je smisao fasizma,njegova definicija....fasizam nisu njemci,2. svjetski rat,zlocini ....vec drustvena ideologija u kojoj se sve to desilo ,ja sam je samo uporedio sa bosnjackom ideologijom drzave BiH odnosno njihovim vidjenjem...
|
|
|
|
|
|
Tommy Gavin
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 02. 11. 2011. 02:18 » |
Idi gore
|
Isti ti je to njeznik. Sutra ce ti Pitagora biti predak Svetog Save, ili makar amidzic od prvog bosnjackog plemena iz 3 p.n.e. Izetbegovica. Skola treba da nudi osnovno obrazovanje. Ako ti smatras da tvoje dijete treba da ide na dodatnu poduku kako zaklati covjeka u 3 sekunde, ili kako da mrzi sve sto ima drugaciju cunu od njega, onda izvoli to raditi o svom trosku i svom vremenu.
Nema logike da se djeca introktriniraju ako tu skolu placaju svi porezni obveznici. Povrh svega, nema mi ni logike da moje dijete ide u skolu koja se zove Sveti Sava ili Naser Oric. Fakk det yebote. Ako ne mogu da nadju prihvatljive nazive za sve, onda neka skole budu oznacene brojevima i to je to.
Ista stvar je i sa poslom. Sutra moje dijete diplomira pravo, i ne moze da radi u osnovnom sudu u svojoj mahali, jer nije nijedna konstitutivna ubleha.
kakvo je znanje meni dala oš i sš u postkomunističko vrijeme - nabijem ja to znanje. držim ga samo nužnim zlom i ne pamtim, izuzev geografije, gotovo ništa iz tog vremena. da nisam studirao ništa ne bih ni naučio. toliko o tome. ako želiš da ti dijete nešto nauči onda ga usmjeri da vježba matematiku - uspjeće u životu garantovano! ako bude savladao 5-6 stranih jezika, neće biti zime za njega (obavezno kineski)! ako se bude hvatao svetog save, muhameda, isusa, napoleona, aleksandra velikog..... radovana, alije, franja, slobodana, bila, džordža ili angele - ye bao je ježa u leđa za života! ime škole nije važno ako u njojzi naučiš ono što će ti u životu donijeti izvor prihoda! ako bude studirao pravo - može položiti pravosudni i biti kvalitetan advokat! što mora raditi u sudu? jel svi hoće na javne jasle! pa jesu li se nacionalisti i ostali borili da bi živjeli kao u komunizmu ili da prevlada privatna inicijativa i biznis
|
!
|
|
|
win-rs
Stariji član

Van mreže
 Windows 2000
Browser:
 Firefox 7.0.1
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 02. 11. 2011. 02:40 » |
Idi gore
|
Preko 95% građana u dejtonskoj bih su srbi, hrvati i bošnjaci. Tako da se, oni koji to nisu, u svakom slučaju moraju prilagoditi većinskim državotvornim narodima. Tako je u svim državama gdje se nacionalne manjine moraju prilagoditi državotvornim narodima, pa je tako i u dejtonskoj bih. Svi kao građani su ravnopravni i imaju svoja zakonom ista zagarantovana građanska prava. Prava im se razlikuju samo utoliko koliko se razlikuju ustavna prava državotvornog naroda i nacionalne manjine, opet kao i u svim demokratskim državama. Pravo da budu birani i predstavnici nacionalnih manjina kao takvi je načelno prihvaćeno od sva tri državotvorna naroda u dejtonskoj bih, ostaje samo da se implementira što je moguće jednostavnije u ustav.
|
|
|
|
|
|
Dr. Spock
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 02. 11. 2011. 03:06 » |
Idi gore
|
Zato sto govorimo o drzavi koja se zove BiH i njenim konstitutivnim ublehama koje se odazivaju na ime Srbin, Hrvat ili Bosnjak i koji bi prodali i rodjenu mater za dan slave, bogatstva ili moci, a sve u ime zastave, ili kakvog drugog fetisa. Проблем је настао кад су једне ублехе учиниле кораке како би добили цијелу Босну за себе а друге се ублехе томе супроставиле и браниле своје. Пошто ти припадаш овим првим ублехама које би сву Босну за себе и које су 1991. расписале референдум, мени је потпуно разумљиво што теби сметају ублехе које се томе супростављају. Vec sam rekao za fenomen ”osvjestenja” koji prati forume. Ako ti se dva dana kunu u Jugoslaviju, treci dan ti daju do znanja kako su sada u navodno najboljim zrelim godinama i kako su dosli tobe i da oni nebi ustvari bili to sto jesu, da nisu oni drugi to sto nisu. Шта да се ради, на свакога је на неки начин оставило трага покушај муслимана који говоре српски да узму сву Босну за себе, њихово жртвовање мира и то што их се морало научити памети и свести их на два резервата од 22% Босне. Vec sam na drugoj temi naveo Kisa, koji je sve to sazeo u cijele dvije recenice:
Одлично си описао стање свијести муслимана који говоре српски 1991. и 1992.: колективна параноја да ће их православни Срби побити која је дотле ишла да су чак и рат започели против православних Срба, почели убијати цивиле и војску и на међународном плану све подузимали да добију читаву Босну за себе. Мени је искрено речено интересантно да видим на твом примјеру како су се профинили муслимани који говоре српски кад су видјели гдје их је њихова похлепа и параноја одвела. Сада су одједном "толерантни",фини, као фол за суживот (на ниву Босне  наравно), отворена ума ... А кад само помислиш како би лијепо било да сте такви били и 1991. и 1992. кад вас је ухватила колективна параноја...
|
Live long and prosper
|
|
|
Viper77
Stariji član

Van mreže
 Windows 7
Browser:
 Chrome 15.0.874.106
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 02. 11. 2011. 04:26 » |
Idi gore
|
kakvo je znanje meni dala oš i sš u postkomunističko vrijeme - nabijem ja to znanje. držim ga samo nužnim zlom i ne pamtim, izuzev geografije, gotovo ništa iz tog vremena. da nisam studirao ništa ne bih ni naučio. toliko o tome. ako želiš da ti dijete nešto nauči onda ga usmjeri da vježba matematiku - uspjeće u životu garantovano! ako bude savladao 5-6 stranih jezika, neće biti zime za njega (obavezno kineski)! ako se bude hvatao svetog save, muhameda, isusa, napoleona, aleksandra velikog..... radovana, alije, franja, slobodana, bila, džordža ili angele - ye bao je ježa u leđa za života! ime škole nije važno ako u njojzi naučiš ono što će ti u životu donijeti izvor prihoda! ako bude studirao pravo - može položiti pravosudni i biti kvalitetan advokat! što mora raditi u sudu? jel svi hoće na javne jasle! pa jesu li se nacionalisti i ostali borili da bi živjeli kao u komunizmu ili da prevlada privatna inicijativa i biznis Pa ja upravo nabijam to znanje iz postkomunizma koje dijele sakom i kapom. U komunizmu sem malo uvelicavanja partizanskih "podviga" i nije bilo neke znacajnije indoktrinacije. Ovo danas je cisto zlo boLan. Ne mogu da se odlucim koji danasnji predmet je imbecilniji - jezik, ili vjeronauka, ili historija, ili geografija. Jos malo pa ce poceti i da samu nauku mijenjaju u skladu sa svojim plemenskim predanjima. I sve to se cini bez da se ikoga pita. To je cisti fasizam. Za Sud ti samo karikiram, i poentiram da danas sve zaboli neka stvara za profesionalnu kompetenciju, kada se pika samo ona sa krvnim zrncima.
|
|
|
|
|
bez_respekta
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 02. 11. 2011. 05:44 » |
Idi gore
|
Dejtonskim sporazumom, taj ostatak, ti nigdje pripadajući građani koji se nisu priključili ni jednom od tri konstitutivna naroda, imenuju se kao Ostali. Diskriminacija o kojoj govorima je eksplicitna, jer su u proceduri izbora zakonodavnih tijela Ostali isključeni. U ovoj državi vlada etno princip i, po tom principu etno kvota, дда...да...све да ....и све је посљедица великомуслиманског жртвовања мира....а свједоци смо и да ово мало козметике око Сејдић-Финци случаја - опструишу управо великомуслимани из б.и. Сарајева.... Закључак: проблем је лоциран географски....тамо гдје је на власти била ратнохушкачка СДА.... Objasnio je da je realno nemoguće očekivati rješenje problema Ostalih, odnosno eliminaciju diskriminacije Ostalih, jer bi tom slučaju Ustav BiH mora pasti. А ту је и рјешење проблема и осталих, а богами и државотворних - дисолуција НАТО-наметнуту БИХ.... 
|
Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
|
|
|
debian
Punopravni član
Van mreže
 Windows 7
Browser:
 MS Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 04. 11. 2011. 06:28 » |
Idi gore
|
Зависи од тога којим језиком говориш. А ако говориш српски, онда си Србин, неовисно о томе да ли си католик, муслиман или православац или ако не знаш шта си.
Uh, je si ti pismen. A sta je Austrijanac? On govori njemackim jezikom.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 04. 11. 2011. 06:31 debian »
|
|
|
|
|
|
free2020
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 04. 11. 2011. 07:11 » |
Idi gore
|
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
|